View Full Version : Cubase i direkt monitoring
mr_eko
25-02-2014, 11:50 PM
Imam karticu focusrite saffire pro 14 i koristim cubase 5. Treba da namjestim efekat da mi radi dok snimam vokal. Kada uprem dugme Monitor sve mi se udupla ? jeli ima neko rje?enje ? Hvala unaprijed
StevicaNish
26-02-2014, 06:14 PM
Imam karticu focusrite saffire pro 14 i koristim cubase 5. Treba da namjestim efekat da mi radi dok snimam vokal. Kada uprem dugme Monitor sve mi se udupla ? jeli ima neko rje?enje ? Hvala unaprijed
Imas problem sa latensijom, na koliko ti je podesen latency u cubase? Ja npr imam Lexicon omega, i imam zakasnjenje od nekih 5.6ms, tako da je neupotrebljiva po tom pitanju.
mr_eko
26-02-2014, 07:13 PM
Gdje mogu pogledat tu latenciju u cubase ? i da li misliš da nevalja zvučna kartica ??
mr_eko
26-02-2014, 07:38 PM
"Zero Latency Tracking is used for the recording process. It will automatically output Mix 1 and 2 to all your line outputs, routing to
the main monitors and to the headphones simultaneously. Line inputs and DAW outputs must be set up in Mix 1 so that you are able
to monitor these sources with zero latency. You must also ensure that you are not monitoring the same signals from within your
DAW at the same time, otherwise you will be monitoring the same signal twice (once direct from Saffire MixControl AND a second
time (with latency) from your DAW.)"
Ovo sam na?ao o kartici? Prije sam imao M-audio nije se spominjalo DAW ? ne razumim ni?ta sad :/
StevicaNish
26-02-2014, 09:59 PM
Ides ovako: device - device setup - saffire - control panel
evo i slika, kako to izgleda
StevicaNish
26-02-2014, 10:34 PM
evo i video
http://www.youtube.com/watch?v=9LxZ7dIb7Yg
mr_eko
26-02-2014, 11:36 PM
Dru?e meni izbacuje ovo :
http://s25.postimg.org/u4u40vmfj/Untitled.jpg
Rhino
28-02-2014, 01:06 AM
Tebi izbacuje to jer imas drugi model/drugi drajver!
Imas taj settings dolje desno da smanjis latency ako si uposte na to mislio
Sent from my iPhone using Tapatalk
mr_eko
28-02-2014, 10:06 AM
Jo? nisam rjesio problem. Pokusavao sam na postavkama smanjiti buffer size, al mala razlika.
Kada snimate u cubasee jeli palite onaj gump monitor kad usnimavata vokal ili neki instrument ?
StevicaNish
28-02-2014, 11:08 AM
Jo? nisam rjesio problem. Pokusavao sam na postavkama smanjiti buffer size, al mala razlika.
Kada snimate u cubasee jeli palite onaj gump monitor kad usnimavata vokal ili neki instrument ?
Ne palimo. Hm onda tvoja kartica ima problem sa latensijom, probaj malo da procesljas neke strane forume da vidis da li jos neko ima takav problem sa tom karticom.
mr_eko
28-02-2014, 01:59 PM
I u mene je sve ok, znači čuje se mikrofon i bez gumba Monitor, a kad uključim monitor onda se ono kao udupla. Jel to normalno. Po?to sam tek kupio ovu karticu ako nest nije uredu mogu da je mjenjam za drugu :)
StevicaNish
28-02-2014, 02:34 PM
I u mene je sve ok, znači čuje se mikrofon i bez gumba Monitor, a kad uključim monitor onda se ono kao udupla. Jel to normalno. Po?to sam tek kupio ovu karticu ako nest nije uredu mogu da je mjenjam za drugu :)
Ne brini sve je u redu, samo ta kartica ima malo problema sa latensijom (kasnjenje), dokle god ne pritisnes monitor sve ce biti ok. :)
StevicaNish
28-02-2014, 02:39 PM
Znaci nemas potrebe da stisnes monitor, samo snimaj i sve ce biti ok.
mr_eko
28-02-2014, 02:56 PM
Da ali buni mi se pjevac nemogu mu ukljuciti efekte i compresor :)
StevicaNish
28-02-2014, 03:28 PM
Da ali buni mi se pjevac nemogu mu ukljuciti efekte i compresor :)
Ne vredi, sa tom karticom koja ima problema za latensijom neces moci da ukljucujes efekte i kompresor, i ja isto imam tih problema i to je tako sta ces. :grin:
mr_eko
28-02-2014, 03:57 PM
Ma da, upravo sam čito da je taj problem odlično rje?en na kartici prosonus 22vsl , da li neko ima tu karticu i koji su utisci ?
Francuz
28-02-2014, 04:29 PM
Ako je ono stanje na slici treba na izlaznim kanalima da zamenis umesto MIX da stavia DAW aut to bi resilo problem i ako si u setungu podesio kako valja latencu otrilike na 192 stavis .
elmirh
28-02-2014, 04:36 PM
Udji u Device setup i probaj čekirati opciju direct monitoring.
mr_eko
28-02-2014, 04:46 PM
Nemogu čekirati opciju direkt monitoring :(
http://s25.postimg.org/oaf640f9r/Untitled.jpg
DADDY Z
01-03-2014, 06:30 PM
Izgleda da tebi monitoring ide direkt iz samog Saffire pa verovatno zato dobijaš duplo kad u Cubase klikneš na monitoring...e sad, treba da odlučiš da li ćeš da koristiš taj monitoring ili onaj iz Cubase...ako hoćeš efekte odmah na tome što snimaš onda ćeš verovatno morati koristiti Cubase-ov monitoring, mada treba proveriti da li Saffire može da koristi neke svoje efekte koje bi u tom slučaju pokretao iz Saffire-ovog interface-a tj control panela
mr_eko
01-03-2014, 07:45 PM
Izgleda da tebi monitoring ide direkt iz samog Saffire pa verovatno zato dobija? duplo kad u Cubase klikne? na monitoring...e sad, treba da odluči? da li će? da koristi? taj monitoring ili onaj iz Cubase...ako hoće? efekte odmah na tome ?to snima? onda će? verovatno morati koristiti Cubase-ov monitoring, mada treba proveriti da li Saffire mo?e da koristi neke svoje efekte koje bi u tom slučaju pokretao iz Saffire-ovog interface-a tj control panela
Do?li su efekti uz drivere kartice, sad samo ne znam da li se oni mogu koristit i kako ? A kako ću namjestiti da koristim samo monitoring cubase ?
DADDY Z
01-03-2014, 08:13 PM
pa u control panel-u saffira isključiš monitoring skroz...kapiram da je u pitanju samo MUTE na tom input kanalu...onda u Cubase uključi sa tim da ćeš tu imati latenciju dok u prvoj opciji ide direkt bez kašnjenja
mr_eko
01-03-2014, 09:04 PM
Mislim da bi trebao zamjeniti zvučni karticu za prosonus 22vsl ? sa tim bi rije?io svoj problem :/
DADDY Z
02-03-2014, 06:21 AM
nemoj odustajati (:
http://i61.tinypic.com/311ma9e.jpg
nisam 100% siguran da ću potrefiti po?to je slaba rezolucija tvoje fotke ali:
Jesi probao da isključi? monitoring na tom inputu ? (leva strelica na slici)
Probaj da se poigra? sa ovim presetima monitoring-a (desna strelica)
mr_eko
03-03-2014, 11:55 PM
nemoj odustajati (:
http://i61.tinypic.com/311ma9e.jpg
nisam 100% siguran da ću potrefiti po?to je slaba rezolucija tvoje fotke ali:
Jesi probao da isključi? monitoring na tom inputu ? (leva strelica na slici)
Probaj da se poigra? sa ovim presetima monitoring-a (desna strelica)
Napokon sam uhvatio malo vremena, i uradio kako je kolega DADDY rekao i uspjelo je. Eh sad ne znam opet jeli to to. Znali mutiro sam input, a upalio monitor na kanalu u Cubase. Nemogu primjetiti neku latenciju ali mislim da je ima. :( smanji sam bufer size na 192 ? ?ta mislite ?
Rhino
04-03-2014, 12:04 AM
Ako ne mozes primijetiti a ne znas dal je ima samp pici i ne obaziri se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
mr_eko
04-03-2014, 12:35 AM
Dok sam malo radio i isprobavo latenciju opazio sam neki ?um koji mi PC stvara prilikom pokreta mi?a, i sve ?to vi?e dodajem VST-ova sve je jače i jače ???
nikolaivanic
05-03-2014, 09:21 AM
Izgleda da tebi monitoring ide direkt iz samog Saffire pa verovatno zato dobijaš duplo kad u Cubase klikneš na monitoring...e sad, treba da odlučiš da li ćeš da koristiš taj monitoring ili onaj iz Cubase...ako hoćeš efekte odmah na tome što snimaš onda ćeš verovatno morati koristiti Cubase-ov monitoring, mada treba proveriti da li Saffire može da koristi neke svoje efekte koje bi u tom slučaju pokretao iz Saffire-ovog interface-a tj control panela
Dobro ti kaze Daddy, imas monitoring sa kartice i to je uvek tacan tajming. Kada ides kroz cubase, dobijas uvek neku latenciju.. osloni se na karticu, dobra je ona a efekte pokusaj dobiti tako sto miksas glavni ton iz kartice a ukljucis mick na 2 kanala za snimanje. Na jednom snimas (bez monitora), a na drugom samo dodaj hala i vrati ga kao 100% wet u monitoring mixa (sa monitorom).. naravno, regulises jacinu efekta potom... tako dobijas i hal da malo przis pevaca... trebalo bi da radi. Na tom effect kanalu ne snimas on ti je samo za mast :rotfl:
Nemania
25-06-2014, 04:21 PM
Reko da ne otvaram novi thread, da postavim ovde pitanje.
Jel neko mozda zna sta treba da se podesi da bi se metronom (click) cuo i preko spdif outa (prekog kojeg mi je povezan glavni par monitora sa digitalnom koekcijom).
Do sada kad pocinjem da radim postavku aranzmana uvek sam radio na drugim monitorima koji su povezani sa karticom preko main outa, i tu sve radi kako treba, e sad kad sam hteo da zapocnem rad sa ovim koji su na digitalnom izlazu iz kartice, javlja se problem da se ne cuje click, a sve ostalo najnormalnije radi (svaka traka, itd)...pretpostavljam da ima negde u podesavanjima...
Moze tamo u device conection /studio i tu se podesi spdif kao monitor 2, medjutim onda mi se pojaca signal, kao da se nesto duplirano cuje..pa ima li drugog resenja
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.