View Full Version : Melodyne i Auto tune
StevicaNish
24-02-2014, 03:23 PM
Drugovi da li Melodyne ili Auto tune idu prvi u lancu na insert, i npr. ako zelim da melodyne ili auto tune stavim na vise traka, kako onda da li se stavlja na svaku traku ponaosob ili moze da se napravi fx kanal na kom se stavi melodyne i da trake posaljem na taj kanal? Ako mozete malo da mi objasnite kako to ide sa melodyne-om u auto tunom.
Bitch
24-02-2014, 03:41 PM
Da li salterska radnica moze da primi istovremeno 10 ljudi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
StevicaNish
24-02-2014, 03:48 PM
Ne razumem te!?
Dushan_S
24-02-2014, 05:57 PM
Stevice, te?ko je odgovoriti jer na?in kako pita? pokazuje dozu nerazumevanja kako generalno funkcioni?e audio, nevezano samo za ovo pitanje. Za?to recimo ne bi probao sam... Evo recimo, po?alji 7-8 kanala na grupu i usnimi to u Melodyne, a onda probaj i da na jednom kanalu stavi? delay, reverb, kompresor pa melodyne... Pa nam javi? kakvi su ti bili rezultati! :wink:
StevicaNish
24-02-2014, 09:20 PM
Stevice, te?ko je odgovoriti jer na?in kako pita? pokazuje dozu nerazumevanja kako generalno funkcioni?e audio, nevezano samo za ovo pitanje. Za?to recimo ne bi probao sam... Evo recimo, po?alji 7-8 kanala na grupu i usnimi to u Melodyne, a onda probaj i da na jednom kanalu stavi? delay, reverb, kompresor pa melodyne... Pa nam javi? kakvi su ti bili rezultati! :wink:
Ok shvatio sam, melodyne ide samo na jedan kanal, prvi u lancu. :)
Bockie
25-02-2014, 12:52 AM
Ne mora biti prvi u lancu.
Npr vokal, zašto bi takav plug bio pre gate-a...?
Čak možda i eq...ako je eq pre kompresora...?
A opet, nije isto da li se kompresuje ekvivalizovano ili ekvivalizuje kompresovano...babe i žabe...! Probaj, igraj se...
Dakle, "pomozi" tom plug-in-u da što bolje radi...! Isprobaj, potrudi se...!
:wink:
Muzika je mašta, kako u svojoj melodijsko -aranžmansko - proznoj genezi, tako i u tehničko - produkcionoj izvedbi. Najbolji način da "usereš motku" je da uvedeš neka "Sveta pravila" i suzbiješ maštu...!
Eto dobrog "statusa"...:D
Gledao sam neke filmove, trojica, pa i četvorica stanu, ostali se naguravaju okolo, sad ne znam je li dotična inače ?alterska radnica :D
StevicaNish
25-02-2014, 05:58 PM
Gledao sam neke filmove, trojica, pa i četvorica stanu, ostali se naguravaju okolo, sad ne znam je li dotična inače ?alterska radnica :D
Ha, samo vi zezajte, ja sam morao da pitam. :rotfl:
Dushan_S
26-02-2014, 03:48 AM
Ne mora biti prvi u lancu.
Npr vokal, za?to bi takav plug bio pre gate-a...?
?ak mo?da i eq...ako je eq pre kompresora...?
A opet, nije isto da li se kompresuje ekvivalizovano ili ekvivalizuje kompresovano...babe i ?abe...! Probaj, igraj se...
Dakle, "pomozi" tom plug-in-u da ?to bolje radi...! Isprobaj, potrudi se...!
:wink:
Muzika je ma?ta, kako u svojoj melodijsko -aran?mansko - proznoj genezi, tako i u tehni?ko - produkcionoj izvedbi. Najbolji na?in da "usere? motku" je da uvede? neka "Sveta pravila" i suzbije? ma?tu...!
Eto dobrog "statusa"...:DDa ne bi izazvao potencijalno zabunu, mo?da si trebao napomenuti da (pretpostavljam da je to u pitanju) misli? na auto-tune i eventualno na melodyne koji ?e biti ostavljen na kanalu do samog kraja miksa. Mnogo ljudi "opravi" vokal i bounce-uje ga, ?ak bih rekao ve?ina, a u tom slu?aju je prili?no lo?a ideja ne staviti melodyne kao prvi u nizu jer bi time "print"-ao nepovratno sve efekte koji su u lancu bili pre melodyne. A naravno, nema potrebe sebi vezati ruke.
Dushan_S
26-02-2014, 03:49 AM
Ok shvatio sam, melodyne ide samo na jedan kanal, prvi u lancu. :)Eto vidi? kako zna?! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.