PDA

View Full Version : Neresiv problem???

poppino
21-02-2014, 10:12 PM
Pozdrav!

Novi sam clan ovog foruma i nemojte mi zameriti ako sam pitanje postavio na pogresnom mestu ali ocajnicki trazim pomoc koji do sada niko nije uspeo da mi resi!!?? :banghead: :confused: :cry:

Oprema: komp - e-mu 0404 - tube ultragain T1953 - rode nt1000

Ovako: problem je u usnimavanju vokala, probano u 3 razlicita softvera za snimanje, acid, wavelab, cubase - problem isti!

aj ovako laicki: dok stojite i trtljate ispred mikrofona a rekording nije ukljucen , mikrofon prima signal i ekvilajzer prijema signala radi, igra, normalno, e sad, kada pritisnete REC, snimak uspeva da izdrzi nekih 30-50 sekundi i snimi perfektno i posle toga se stisa na skoro MUTE, recimo da kada bih se "drao" ispred mooozda bi uhvatio nekih -30db! I kada hocete da usnimite recimo drugi "tejk" treba da se saceka nekih 10-15 minuta da se signal povrati! (???!!!)

U CEMU JE PROBLEM, IMA LI NEKO RESENJE ZA OVO??? :confused:

i da, nije do muzicke jer sam probao i na integrisanoj, isto je, dakle jedna opcija manje...

Bockie
21-02-2014, 10:39 PM
Premestio sam post u prikladniju sekciju.

Dobrodošao na forum!

Po svemu sudeći, liči na sam računar, kao da je tu ključ a ne oprema.

Hajde, opiši komplet raunar i op. sistem...

poppino
22-02-2014, 10:14 AM
Hvala na gostoprimstvu :)

komp koristi xp operativni sistem, nema nista specijalno u njemu jer sluzi za muziku iskljucivo, dakle bez graficke kartice i ostalih znamenitosti, 2gb ram ddr2 je, stariji dakle, mislim da je procesor dual core 5200 nesto, maticna AM2+ itd... mislis da problem ne bi postojao na drugom racunaru ako bih premestio opremu za probu?

Nije do kompa, probao na jos 2!

Ogi
22-02-2014, 12:54 PM
Ne znam mnogo o Rode mikrofonima, ali deluje da je taj tvoj komad na umoru...
Desi se da ovla?i membrana (od daha, kondenzacija) i onda treba neko vreme da se osu?i (zato "proradi" posle 15-20 minuta). De?avalo se sa neispravnim U87...

Probaj drugi mikrofon, probaj drugi preamp - elimini?i stavku po stavku, tako će? znati ?ta ne radi.

Sima Strahota
08-03-2014, 01:27 PM
Ne slazem se s Bockiem.

Skoro sam siguran da nije do kompa. Simptomi koje opisujes se desavaju prilikom proboja elektrolita (ili druge vrste kondenzatora koji se koristi svejedno) ili nekog poluprovodnickog elementa (dioda itd.).

Tako da je definitivno problem ili u ultragain-u ili emu-u. Probaj da snimis bez ultragain-a ako mozes.

Naravno moguce je da potpuno gresim i da je problem softverske prirode.

nikolaivanic
08-03-2014, 02:18 PM
prvo, utvrditi kako radi signal na kartici, bez programa
ukljuciti direkt monitor sa kartice i slusati opremu... ukoliko je kartica u redu, cuce se zvuk na monitorima, ostaviti ukljuceno par sati pa probati ponovo.. treba biti isto sve ok. Ako nema signala na samoj kartici, probati mick i predpojacalo na nekom hifi uredjaju da se cuje kakav ton daju i jeli sve ok.
najverovatnije da neki drajver nije legao, u cubaseu prebaci na drajver kartice , ne na asio... moze tu biti problem. probaj i u sound forgeu... mislim da on ne treba asio

Mrgud
08-03-2014, 11:54 PM
Premestio sam post u prikladniju sekciju.

Dobrodo?ao na forum!

Po svemu sudeći, liči na sam računar, kao da je tu ključ a ne oprema.

Hajde, opi?i komplet raunar i op. sistem...

covjek ima problema sa opremom,a ti si pomislio da je do racunara i premjestio u drugu sekciju :rotfl:

Granata
10-03-2014, 12:26 AM
Pa kako je chovek opisao sve radi normalno dok ne pritisne REC - znachi nije sigurno do mikrofona i preampa.

Bockie
10-03-2014, 12:57 AM
Svakako nije za...mislim DSP forum ili gde li je bio okačen...

I da, i meni je zasmetalo to što sve radi "ok" do snimanja...

No svakako je deo ogranka "Studijska tehnika i instrumenti", a "computer hardware" je samo "prikladan" a ne i odgovarajući deo. Predložite, prihvatam svaki razuman predlog... When did I ever refuse an accommodation? :)

poppino
21-03-2014, 05:13 PM
Probao sam da snimim bez pojacala i ne cuje se nista. Ali sam promenio ulaze iza u berindzeru iz MIC1 u MIC2 i dobio fore da snimim nekih par snimaka :) bio presrecan dok nisam probao da snimim nesto sto sam imao u planu, i posle par snimaka desilo se isto!!! Primetio sam da kada se to desi, iskljucim berindzer na par sekundi i ukljucim ga ponovo, vrati se signal za snimak alis ada vise ne drzi ni po 30 sekundi, kao sto je bilo i na drugom inputu... Kenja mi se vise! :banghead:

nikolaivanic
22-03-2014, 08:18 PM
prvo, utvrditi kako radi signal na kartici, bez programa
ukljuciti direkt monitor sa kartice i slusati opremu... ukoliko je kartica u redu, cuce se zvuk na monitorima, ostaviti ukljuceno par sati pa probati ponovo.. treba biti isto sve ok. Ako nema signala na samoj kartici, probati mick i predpojacalo na nekom hifi uredjaju da se cuje kakav ton daju i jeli sve ok.
najverovatnije da neki drajver nije legao, u cubaseu prebaci na drajver kartice , ne na asio... moze tu biti problem. probaj i u sound forgeu... mislim da on ne treba asio

Popino?
jesi li ti isprobao ovo kao sto je napisano? tvoja "intuicija" nije dovoljna za dijagnostikovanje problema. probaj u sound forgeu i direktnim monitorisanjem sa kartice, bez cubasea.

poppino
27-03-2014, 06:05 AM
Ja sam napisao negde iznad da sam probao i bez zvucne kartice, tj sa integrisanim realtekom i da je problem isti, sto bi sledilo da do zvucne nije? ili?

nikolaivanic
27-03-2014, 05:16 PM
integrisani realtek je takodje zvucna kartica-integrisana. Ako imas neki stereo, ukljuci sve u stereo sistem i slusaj kako zvuci-bez compa. verovatno ces imati isti problem, moguce da je neka lampa, kondenzator, tranzistor ili sl u tvom predpojacavacu... ili mikrofonu (probaj promeniti mikrofon, stavi bilo koji i probaj sa njim). ukoliko radi na stereo uredjaju bez greske, onda je nesto u compu. Ako imas aktivne monitore, predpojacalo mozes spojiti i na njih i slusati...

poppino
27-03-2014, 08:15 PM
hvala na svemu burazeru, jedini problem mi je , verovao ili ne, to sto sam jedini u ovom jebenom gradu koji ima bilo sta od pomenute opreme i malo mi je teze da dodjem do bilo koje zamene pa makar i na proveru! Kada isprobam jos neku od opcija, izlozicu situaciju, hvala jos jednom!

poppino
01-04-2014, 06:15 AM
Nabavio sam Berindzerov mic100 za probu i sada je sve u redu! Dakle nije do mikrofona ili muzicke kartice nego do predpojacala! Sta moze da bude problem u njemu, kako srediti to, gde?

nikolaivanic
02-04-2014, 09:00 PM
U kom si mestu? U bg jos ima majstora koji se razumeju i u lampe, mozda je crkla lampa u tvom pp. Mozda elektrolit ili neki poluprovodnik? zahteva pregled strucnjaka. Ukoliko ima cev, pokusaj je izvaditi i probati bez nje. Utisaj sve na 0 i polako podizi nivo kad ukljucis...