View Full Version : stabilizator napona
telefon
21-02-2014, 12:09 PM
nabavio sam linearni stabilizator napona 2Kv (stari made in england...u njemu ima 30 kila)....
medutim imam osjecaj da mi monitori na njemu losije zvuce (adam a8x)
"losiji headroom" u stabilizator sam spojio pc, mixer,i adame.
pc vuce iz mreze..koliko ga overclockas:). mixer pise da vuce 350w na adamima pise 290w...
ima li netko strucan da mi malo pojasni u ovom podrucju... hvala....
Rhino
22-02-2014, 01:43 AM
Iz stabilizatora probaj da makar izvadis adame. Koristi ga za jace potrosace (komp recimo).
Potpuno je normalno da stabilizator mulja (ako nije neki high end model predpostavljam). I ja sam se nekad zanosio s tim, imao ranije neki takodje cini mi se britanski, probao sve zive kombinacije s njim i batalio tu pricu posle izvjesnog vremena..
Eto ga kukavac u neke kutije ko zna gdje sad :)
Imas li frku sa naponom, ili? Ja bih to sve u 1 uticnicu ako je moguce, onako old skul vej..
Sent from my iPhone using Tapatalk
telefon
22-02-2014, 11:27 AM
Iz stabilizatora probaj da makar izvadis adame. Koristi ga za jace potrosace (komp recimo).
Potpuno je normalno da stabilizator mulja (ako nije neki high end model predpostavljam). I ja sam se nekad zanosio s tim, imao ranije neki takodje cini mi se britanski, probao sve zive kombinacije s njim i batalio tu pricu posle izvjesnog vremena..
Eto ga kukavac u neke kutije ko zna gdje sad :)
Imas li frku sa naponom, ili? Ja bih to sve u 1 uticnicu ako je moguce, onako old skul vej..
Sent from my iPhone using Tapatalk
ma nemam problema sa naponom, nego popravljam iako nije pokvareno..8-)
napon na ovoj fazi u koju sve spajam mi je 237v +/- 3% sto je super..
stabilizator je od ove firme http://www.watfordcontrol.com/
samo stari proizveden 1984...
spojio sam ga, kontam trafo je pa ce mi malo i "procistit mrezu",ali racku
alfom
22-02-2014, 12:13 PM
Hej, telefon, otkuda ti to da ima? napon od 237 V u mre?i?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da mo?e da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice ?to si naveo, ti ne mo?e? da podigne? ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mre?i toliko volti. Tebi mo?da treba samo za?tita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uop?te i?ta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro in?enjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina dana?njih uređaja ima dolidne za?tite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnja? u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, ?to se mo?e pojaviti ako je instalacija neispravna. Ni?ta vi?e ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top!
PoZzzz.
telefon
22-02-2014, 08:39 PM
Hej, telefon, otkuda ti to da imaš napon od 237 V u mreži?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da može da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice što si naveo, ti ne možeš da podigneš ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mreži toliko volti. Tebi možda treba samo zaštita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uopšte išta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro inženjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina današnjih uređaja ima dolidne zaštite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnjaš u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, što se može pojaviti ako je instalacija neispravna. Ništa više ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top!
PoZzzz.
da...zivim jako blizu trafostanine i napon mi je 237/238 volti..
kad mjerim nula-uzemljenje imam 2.5 volti, faza uzemljenje mi je isto 237/238... mislim da je to ok....
ma ko j-be stabilizator.....8-) kad ne zvuči
bacio sam lovu za racku
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.