View Full Version : recording error.too many tracks recording???
psihologic
20-02-2014, 11:26 PM
"recording error. too many tracks recording"
Ova poruka mi se ispi?e u Cubase 5...a snimam samo 2 traka...jel to do harda ili ne?to drugo?
Dan prije snimao bubanj na 10 kanala i sve ok bilo.!!
Moritz
20-02-2014, 11:42 PM
Garant snimas na sistemski HD ili ti je disk na koji snimas prepun i jako fragmentovan....mada ako snimas na eksterni HD cesto ode u sleep mode pa mu treba vremena da "ozivi"
Bockie
20-02-2014, 11:52 PM
Jesi obarao "latency"...? Za bubanj nije bitno, jer je sam, ali nasnimavanje zahteva bolji sync, mali latency...
psihologic
21-02-2014, 11:55 AM
Jesi obarao "latency"...? Za bubanj nije bitno, jer je sam, ali nasnimavanje zahteva bolji sync, mali latency...
ma smanjivao buffer ...povećavao i ista stvar
psihologic
21-02-2014, 11:58 AM
Garant snimas na sistemski HD ili ti je disk na koji snimas prepun i jako fragmentovan....mada ako snimas na eksterni HD cesto ode u sleep mode pa mu treba vremena da "ozivi"
Ovo mi se čini logično...imam 2 diska...svaki od 1Tb....i sad su već prilično nakrcani...mo?da bi defragmentiranje pomoglo
samo da napomenem da mi je sistem na SSD-u i cjeli projekt sam za probu sa običnog harda kopirao na sistemski SSD i sve radi ok
nikolaivanic
22-02-2014, 09:04 PM
primetio sam interesantnu stvar-posle defragmentacije comp mi je radio 50% sporije?
off topic pitanje- zasto ljudi ne snimaju na sonaru? svojevremeno sam snimao na 350mhz p2 sa 256 rama 8 traka istovremeno (koncert) a u remixu je mogao da tera 24 ladno odjednom..:rotfl::rotfl: sonar 3 :wink: Pri tome je sx 2 pucao sa 2 trake, samo u pustanju, ko plejer
Moritz
22-02-2014, 11:11 PM
Ja nikada nisam imao ta "pucanja" prilikom snimanja na Cubase a da su bila izazvana od strane samog programa, ako su se i desavala onda je bilo uvek do drugih faktora...tipa crack nekog plugina ili lose podesen sistem....
psihologic
25-02-2014, 08:40 AM
Izgleda da sam rješio problem!!
Stvar je sljedeća!Krenuo sam defragmentirati diskove i vidim da mi je uključen scheduler dakle da se defrgmentiranje radi automatski svaki tjedan!!I naravno pokazuje mi da su diskovi 0% fragmentirani.Izgleda se poklopilo to da su se obadva diska automatski zbog tog schedulera defragmentirala u isto vrijeme kad sam imao recording i to je usporavalo!!!!Jučer stisnuo record na 12 kanala i pustio nekoliko minuta i sve ok radi!!Eto :banghead: :banghead: :banghead:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.