PDA

View Full Version : AZMA PLO?E se prestale proizvoditi :(

loscolorados
18-02-2014, 12:30 PM
pozdrav, sad mi ka?e ?ena iz azme preko emaila. da se azma ad plo?e ne proizvode vi?e!!! taman htio naru?iti.:banghead:
dali neko zna dali tog jo? ima za kupiti po nekim trgovinama u srbiji i koja bi bila alternativa tim azma plo?ama.
ba? lijepo izgledaju :shock:

VladaNS
18-02-2014, 02:10 PM
A jel proizvode i dalje azmafon?

loscolorados
18-02-2014, 04:39 PM
A jel proizvode i dalje azmafon?

"Pre dve godine promenili smo vlasnika,naime sada je Italijanska firma BECCHIS OSIRIDE koja je inace kooperant fiata.Od starih proizvoda zadrzali smo samo AZMAFON."

zoranzlatkovic
28-02-2014, 11:26 PM
I ja sam dobio isti odgovor. Steta, bas sada kad sam planirao da kupim. I jel zna neko ideju sta bi moglo da zameni ove ploce a da bude i i estetski i funkcionalno? Mora da ima jos nekih materijala na tu foru.

Arthur
02-03-2014, 04:33 AM
drvo.

zoranzlatkovic
08-03-2014, 11:07 PM
Hvala na sugestiji. Sa kojim drvenim materijalom bih to mogao da odradim?

Ovako nesto sigurno ne mogu da uradim: http://tamoiovde.files.wordpress.com/2013/04/231866_anechoic-chamber-02_f.jpg
:rotfl:

Marin Mack
09-03-2014, 05:12 PM
možeš napraviti bass trap debljine 5-10cm, i gore umjesto tkanine staviš piramidalnu ili ovalnu spužvu, te sa strane u okviru koji drži vunu napraviš rupe, te naravno vunu omotaš u neku tkaninu da ti ne leti po prostoru. Bitno za napomenuti kada stavljaš na zid odmakneš par centimetara od istog, u najbolje slučaju za debljinu vune koju si stavio :wink:

Granata
10-03-2014, 12:31 AM
mo?e? napraviti bass trap debljine 5-10cm, i gore umjesto tkanine stavi? piramidalnu ili ovalnu spu?vu, te sa strane u okviru koji dr?i vunu napravi? rupe, te naravno vunu omota? u neku tkaninu da ti ne leti po prostoru. Bitno za napomenuti kada stavlja? na zid odmakne? par centimetara od istog, u najbolje slučaju za debljinu vune koju si stavio :wink:
moze, ali chemu?...i kakve ima veze sa azma plochama?

Arthur
10-03-2014, 01:22 AM
pogledaj slike na mom profilu na FB, kompletnu difuziju radimo sa čamovom građom, štafnama 5x5 koje nisu skupe. Treba ti malko volje strpljenja i jeftin alat, ako već ne možeš priuštiti tesara. Pritom je to meni verovatno i najbolji materijal za tu namenu, a o AD pločama imam samo najgore mišljenje, posle 8 god rada u prostoru koji je samo njih imao kao obradu. Jedino imam lošije mišljenje o kutijama za jaja i piramidalnom sunđeru, koji su mi svojevrsni test poznavanja i razumevanja bazičnih načela akustike.