PDA

View Full Version : Cubase 7.5 i Steinberg UR 824

elmirh
16-02-2014, 06:11 PM
Pozz
Danas instalirah toliko dugo čekani Cubase 7.5 i Steinberg UR 824 zvucnu kartu, kad ono odmah problemi?????
Naime kad udjem na Cubase 7.5,( ali i na narodni Cubase 5) moj dsp mix f x od karte se takoreći zamrzne, i pi?e:
cannot use USB port it is being used by another application.
Da li se neko susretao sa ovim.
Da napomenem da jo? nisam sklonio narodnu verziju Cubase 5 posto mi je potrebna da zavrsim neke projekte, a Cubase 7.5 nisam jos skontao, da bih tako brzo presao na njega).
Ako neko zna bio bih mu zahvalan, jer ne mogu nastaviti sa radom a zurba je.:cry:

Moritz
16-02-2014, 06:34 PM
Skloni oba Cubase i onda vrati samo C7

elmirh
16-02-2014, 07:50 PM
To se desavalo i sa Cubase 5 ,dok nisam instalirao original verziju Cubase 7.5, sa pomenutom kartom.
To ću probati na kraju.
Ne skida mi se sa compa jos narodna verzija dok ne zavrsim jedan projekat koji sam zapoceo u njemu.
Inace instalirao sam 32 bitnu verziju Cubase 7.5, samo da vidim kako ce se ponasati.Ubrzo cu ubaciti novi sistem i original Jbridge, a potom Cubase 7 u 64 bita sa VST pluginsima, al to zahtjeva malo vise posla.A meni je zurbaaaaa....Zato ako ima jos neki prijedlog......:cry:

silicon science
17-02-2014, 07:23 AM
To se desavalo i sa Cubase 5 ,dok nisam instalirao original verziju Cubase 7.5, sa pomenutom kartom.
To ću probati na kraju.
Ne skida mi se sa compa jos narodna verzija dok ne zavrsim jedan projekat koji sam zapoceo u njemu.
Inace instalirao sam 32 bitnu verziju Cubase 7.5, samo da vidim kako ce se ponasati.Ubrzo cu ubaciti novi sistem i original Jbridge, a potom Cubase 7 u 64 bita sa VST pluginsima, al to zahtjeva malo vise posla.A meni je zurbaaaaa....Zato ako ima jos neki prijedlog......:cry:

Jesil probao da ubodes u drugi usb port?

elmirh
17-02-2014, 08:45 AM
Probao naravno, al isto se ponasa.
To se desava samo kod ulaska na Cubase, ovako inače radi normalno......
Sad mi to cudno.Govore o kompatibilnosti Steinberg karte i Cubase( jedna te ista firma), a postoji problem u njihovoj komunikaciji.:mad:

elmirh
20-02-2014, 01:11 PM
Zanimljivo sad instalirah Wave Labe 7 elements koji dodje free u ovom paketu.Vidi DSP mixer, a Cubase -NE.
Znaci mogao bi biti problem na relaciji Cubase 5 krekovani - CUbase 7.5 original???????:shock:

Moritz
20-02-2014, 05:14 PM
Zanimljivo sad instalirah Wave Labe 7 elements koji dodje free u ovom paketu.Vidi DSP mixer, a Cubase -NE.
Znaci mogao bi biti problem na relaciji Cubase 5 krekovani - CUbase 7.5 original???????:shock:

Ja stvarno ne znam koji deo moje recenice nisi razumeo..da sklonis oba i vratis samo c 7 ...trebalo ti je toliko vremena i tudjih postova da bi to shvatio !? :rolleyes:

elmirh
20-02-2014, 09:25 PM
Moritz!
A ti stavrno nisi procitao moj post.
Kazem da zavrsavam jedan projekat u Cubase 5 i on mi se ne skida jos, jer nisam skuzio neke funkcije Cubase7, posebno mixer, a kad ocitam isti projekat sa krekovane 5 u original Cubase 7.5, radi mi sporije i ?topa, zato ne mogu jos da skinem krek.Razumio sam te u potpunosti.......:)

STUDIOTON
20-02-2014, 09:29 PM
Uradi kako ti je rekao Moritz , nemoj da si tvrdoglav ! :wink: ako hoces da ti "pomognemo" da resis problem

Ono sto moras uraditi je svakako skinuti taj krekovani C5 i instalirati originalan C5 ili najbolje C6.5.5 .. on je po slicnoj formi kao C5 (nije toliko razlicit) i u njima ces moci nesmetano da otvoris svoje stare projekte dok se ne priviknes na rad u C7

btw. Licenca od Cubase-a vazi za sve verzije ispod te koju si kupio, sto u prevodi znaci da mozes koristiti sve originale Cubase-a do sad ...

elmirh
21-02-2014, 10:07 AM
Hvala vam, ma nisam tvrdoglav, vec se stvarno nisam jos privikao na ovo novo okruzenje, a nisam znao to za licence:wink:.Hvala......

radijator1
21-02-2014, 11:41 AM
Pozz
Danas instalirah toliko dugo ?ekani Cubase 7.5 i Steinberg UR 824 zvucnu kartu, kad ono odmah problemi?????
Naime kad udjem na Cubase 7.5,( ali i na narodni Cubase 5) moj dsp mix f x od karte se takore?i zamrzne, i pi?e:
cannot use USB port it is being used by another application.
Da li se neko susretao sa ovim.
Da napomenem da jo? nisam sklonio narodnu verziju Cubase 5 posto mi je potrebna da zavrsim neke projekte, a Cubase 7.5 nisam jos skontao, da bih tako brzo presao na njega).
Ako neko zna bio bih mu zahvalan, jer ne mogu nastaviti sa radom a zurba je.:cry:

ja tebi rekoh ne kupuj to....Pozzzzz..Sli

STUDIOTON
21-02-2014, 11:57 AM
ja tebi rekoh ne kupuj to....Pozzzzz..Sli

Pametan covek pa te nije poslusao ! :wink:

radijator1
21-02-2014, 12:19 PM
Pametan covek pa te nije poslusao ! :wink:

Predlagao sam mu RME firface 800.Jeli to lose?Ako grijesim onda ok.Prvo pitaj pa skitaj.....

STUDIOTON
21-02-2014, 12:21 PM
najbolje moguce resenje koje svima predlazem, za taj novac(700-800) eura, ne postoji stabilnije resenje ..

Moj odgovor je bio za 7.5 soft, ne za hardver, mada i ur 824 ima dobra resenje i nije losa karta, ali svakako gubi bitku sa bilo kojim rme-om, pre svega jer je rme jedna od najstabilnih audio interfejsa ikada ..

radijator1
21-02-2014, 12:51 PM
najbolje moguce resenje koje svima predlazem, za taj novac(700-800) eura, ne postoji stabilnije resenje ..

Moj odgovor je bio za 7.5 soft, ne za hardver, mada i ur 824 ima dobra resenje i nije losa karta, ali svakako gubi bitku sa bilo kojim rme-om, pre svega jer je rme jedna od najstabilnih audio interfejsa ikada ..

Nismo se razumjeli.I ja sam mislio na hardver.Covjeka poznajem licno pa sam onako reagovao. Osim toga morat ce jos dodatno investirati jer UR 824 nema midi.Lijep pozzzz

elmirh
21-02-2014, 01:19 PM
Ljudi ne kudite Steinberg UR824, ja prezadovoljan.:grin:Imao sam prije TC Konnekt 24D.Čistoća zvuka i preampi su vrhhhhhhh, opcije mixera,prezadovoljan:grin:.Ovaj nazovi problem vjerovatno(sto rece Moritz) lezi u prethodnom postu, da obrisem stariju verziju, pa ponovo vratim samo Cubase 7.5.Al takva je situacija da mi se sad ne instalira novi sistem i stimanje JBridge, odnosno prelazak na VST 64 bita komplet.Sad sam instalirao 32 bitnu verziju Cubase 7.5 samo da ga malo testiram i isprobam.Sto se tice nedostatka MIDI In -Out , i to sam rijesio kupovinom M-Audio Midi sport 2x4, kojim sam povezao Mackie Control Universal.Radi savrseno. I Cubase 7.5 polako lije?e na svoje.Pozdrav i za Slija i za Ivana.Hvala Moritzz:wink:

elmirh
05-04-2014, 01:47 PM
Da se vratimo ponovo na temu.
Instalirao sam novi sistem.Sada je sam Cubase 7.5 i zvučna karta.Ponovo ne vidim dsp mixer kad udjem u Cubase 7.5,zaledi ga.Ima li neko neku ideju??????????

alfom
05-04-2014, 03:46 PM
O.T.
*
E, veliki jaro, ja jes' ti nick name !!!
Ćuj, radijator1 :):grin::D

Kako god, veeeliiiiki PoZzzz. za obojicu. :)

p.s. @elmirh : rekli smo da ćeš me pozvati kad to urediš?!

elmirh
05-04-2014, 04:15 PM
He, heee radijator, radijator.....
Pa nisam jos sredio, smori me ovaj problem.........Pomagaj ako znas, hehehee.

:wink:

alfom
05-04-2014, 04:32 PM
Znam. Kao i uvijek. :)
Kupio si odlične komade opreme, dao veeelike pare, ima? fini studijski prostor ; sve sa WC-om za klijentelu :D Kupio si i dobru kartu i original CuB. ... , ...
Ja bi' se do sada ucrvao 100x sa tim ?to i nije problem. Zavr?i taj projekt ?to radi?, ili ?ta je već razlog za dr?anje starog soft sistema,
FORMATIZIRAJ DISKOVLJE, INSTALIRAJ SISTEM ISPOČETKA I UUU???IIIVVVAAAJJJJJJJ!!!!!!!
Sve si nabavio za narednih bar 5 godina, pa vrijedi potro?iti 7 dana instalacije i biti miran. ?ta god proba? ovako kako proba?, neće ići.
p.s. A i nisam ti napisao ba? ne?to nepoznato ; i ti to zna?, a i kolege koji su ti to već sugerisali.
Vozdra i PoZzzz.

elmirh
05-04-2014, 07:30 PM
Ta ti je dobra. imam wc za klijentelu, hehehehe:rotfl::rotfl::rotfl:
Alfom, ja to juče uradio.stavio novi sitem Windovs ultimate 64 bits SP1 , instalirao samo Cubase 7.5 i kartu, al opet isti problem????:mad:

alfom
05-04-2014, 07:34 PM
Ta ti je dobra. imam wc za klijentelu, hehehehe:rotfl::rotfl::rotfl:
Alfom, ja to juče uradio.stavio novi sitem Windovs ultimate 64 bits SP1 , instalirao samo Cubase 7.5 i kartu, al opet isti problem????:mad:
E, onda ti nema druge nego postaviti pitanje direktno na njihovom forumu, a, valahi, i pisati gospodi u Steinberg. :(
*
jbg. ja sutra moram u fabriku u jutro. Inače bih došao pa da se zajedno pomučimo.

elmirh
05-04-2014, 08:04 PM
Zanimljivo je i ovo: instaliram Wave Lab elements 7 koji sam dobio od njih uz originalni CD Cubase 7, i gle čuda-na Wave Labe sve radi ok i vidim dsp fx mixer od karte, nije smrznut?????????

alfom
05-04-2014, 09:01 PM
Je li WL7 postavljen kao 64 bit?
Čini mi se da si napisao da si CB7.5 postavio kao 32 bit.
De vidi malo oko toga. ako ne upali CB na 64 bit, onda isključi grafičku karticu i aktiviraj onu integrisanu Windowsovu.
Ako ti je aktivan Firewall, vidi da li je tu sve O.K. Da li su ti instalacije potaknute kao 'Run as administrator'?
Servisi? Stanje prema uputi Steinberg? (ako ima).
Provjeri ove stvarke.
Ali, ako si postavio CB na 32 bit, ja bih to batalio i postavio na 64 bit.

elmirh
05-04-2014, 09:52 PM
Cubase 7.5 je sada instaliran na 64 bita.....