Log in

View Full Version : Pomoc u izboru zvucne kartice

lazarus4all
08-02-2014, 12:35 AM
Treba mi par predloga u vezi zvucne kartice, planiram da imam nord lead 2x i acess virus ti i treba mi neka zvucna na kojoj ce moci da rade ova dva sinta u isto vreme , zato vas molim da mi pomognete . Radim u Cubase na Windowsu, treba mi zvucna za Nord i Virus koji cu uzeti u buducnosti, tako da bi zeleo nesto sto je kvalitetno, a ne previse skupo i odgovara tim potrebama,interesuje me elektronska muzka i osim ta dva sinta i monitora necu imati potrebu ni za cim vise, tako da mi je otprilike u interesu da nadjem nesto sto bi bilo najbolja opcija

Koje su po vama najbolje , dobar latency i ostalo . Hvala :)

alen
11-02-2014, 01:31 AM
Pozdrav i dobrodosao na forum,

Posto jos nema odgovora na tvoj post evo napisacu ja koju rec iz neke moje blago filozofske perspektive i skromnog iskustva....Prvo sto mi pada na pamet je verovatno isto kao i vecini forumasa neki RME,kao neka gornja granica toga kako si rekao kvalitetno a da ne kosta mnogo.Mozda stariji fireface400 ili neki od novijih manjih USB opcija,UC model ili tako nesto...To su intefesji sa nesto vise fizickih ulaza od tvojih sadasnjih potreba ali nije zgoreg sistem od starta konfigurisati uzimajuci u obzir buduca eventualna prosirenja.Naravno na prvom mestu koliko to finansije mogu da dozvole.Istina da RME nije ni malo novaca naspram gomile svega sta se nudi danas,ali sa tim ces bar biti miran duze vreme,bolje od toga je vec ulazak u visu klasu a to onda povlaci gomilu nekih drugih investicija i to je onda neka sasvim druga dimenzija do koje ipak treba zasluzeno doci.Danas na pijaci ima dosta i jeftinijih alternativa, focusrite, presonus, m-audio itd. ali realno dok ne istreses novac za nesto sto zaista vredi potrosices brdo i novaca i vremena i zivaca i ko zna sta jos...Ako imas fin.mogucnosti,za tvoj setup koji planiras sklopiti RME bio pristojna opcija,na prvom mestu uzimajuci u obzir da neces u njega ubadati neki sklj aranzer/sint nego ipak malo pristojnije sprave.Malkice nefer bi bilo prema njima ici na nesto 'losije' od RME-a po pitanju A-D konverzije a da nemas kasnije kopkanja da ti je kartice 'usko grlo' sistema.Ako je neizbezna jeftinija opcija,verovatno ok rade i ovi popularni jeftini crveni focusrite-ovi,scarlett serije ili sta slicno ali ipak mislim da naspram sintova koje planiras uzeti rme je ipak nekako najkulturnija opcija.I onda vise ne razmisljas o kartici,bolje od toga kosta znacajno vise,novcanik zakopcan,savest namirena :)

Pozdrav

Pozzz

lazarus4all
11-02-2014, 10:27 AM
Prvo zelim da Vam se zahvalim na odgovoru . Sto se sinta tice , uzeo sam nord , koji mi je prikljucen na pojacalo za sada dok ne kupim zvucnu karticu . Zeleo bih da mi predlozite neku zvucnu sa rme opcijom . Hvala

alen
11-02-2014, 05:43 PM
Prvo zelim da Vam se zahvalim na odgovoru . Sto se sinta tice , uzeo sam nord , koji mi je prikljucen na pojacalo za sada dok ne kupim zvucnu karticu . Zeleo bih da mi predlozite neku zvucnu sa rme opcijom . Hvala

Nema na cemu,tu smo koliko mozemo biti korisni....RME je naziv firme, kao m-audio,presonus,focusrite itd i veoma je postovana u digitalnom audio svetu ....evo pregledaj sajt pa pogledaj o cemu se radi

http://www.rme-audio.de/en_index.php

pogledaj sta ima a obrati paznju na ova dva modela:

http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_uc.php

i stariju verziju,koje se ne proizvodi vise ali ima ih po prodavnicama jos uvek

http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_400.php

To je ono sto mi pada na pamet u vezi RME-a za tvoju pricu,svakako poslusaj sta kazu drugi o nekim drugim varijantama,jeftinijim ili skupljim opcijama,sta te vec zanima ali ovo je nesto sto bi se fino uklopilo i omogucilo da se preokupiras vise na muziku nego recording gadgete i lavirint u kom ces da se nadjes dok god ne uzmes nesto sto provereno kvalitetno i pouzdano radi...Izbor je svakako na tebi...

Pozdrav