View Full Version : Laptop
Daniel
06-02-2014, 05:46 PM
Dobar dan zelim
Razmisljam se o laptopu i naravno vecno pitanje Mac ili Microsoft. Obe sprave imaju svoje cari. Mac je naravno vecinom standard, ali ne znam kako se pokazuje laptop, desktop racunari su druga prica. Potreban mi je jer sam poceo da radim, snimam zvuk za jednu emisijicu, i radim sa pozajmljenim laptopm neki HP.. i uzasan je.. ali takodje sam znao da je pri izdisaju vec neko vreme, pa mi to nije neki pokazatelj mogucnosti microsofta. Potrebna mi je masina koja ce se pokazati na malo duze staze. Budzet mi je oko 1500 e. Imam Microsoft Desktop Racunar i sasvim sam zadovoljan njime ali njega ne mogu da vucem sa sobom jel da :).
Zahvalan sam na svakom predlogu, na obe strane
Unapred Hvala
Ja bih ti od windowsa preporučio ne?to iz biznis klase laptopa: Thinkpad, HP il koji god. Ako ces nositi okolo laptop i isključivo ga koristiti za snimanja onda je to najbolji izbor. Pogotovo jer su u toj klasi jača kuči?ta pa neće? do?ivjeti da ti se nakon dvije godine počne otkidati plastika i slično.
Nemaju neke grafičke (?to ni ne treba), uvijek imaju najjače procesore i dovoljno rama. Ja imam već 5 godina Thinkpada i svi dijelovi na broju :D Par puta sam opalio od zid snjime (nosim ga u običnom ruksaku) zasad je pukla samo jedna aluminijska ?arka, ali plastika ko nova.
Laptop se ne zagrijava, tih je, a nikad nisam mijenjao pastu na hladnjaku, ventilator, čistio ga iznutra i slično. A nedavno kad sam ga otvorio u njemu doslovno nije bilo ni mrvica pra?ine. Protok zraka je odlično izveden i nema nakupljanja smeća (primjetio sam da sam thinkpad i mac imaju tako izvedeno glađenje, iako se macovi koliko sma čuo jako griju).
Ovo da je Mac standard, mo?da vrijedi u americi gdje ljudi imaju para i gdje su jeftiniji. Ovdje vidim samo tatinu i maminu djecu kako se glupiraju time jer im "treba ba? taj laptop!!!". Daleko od toga da nisu dobri, al mislim da Thinkpad serija nije daleko od Mac-a. Jedino su ru?niji, ak ti to ?ta znači :D
Daniel
06-02-2014, 09:30 PM
Ne znaci mi ni graficka a ni izgled, bitno je samo da radi posao. O Mac-u sam razmisljao zbog Logic pro-a jer je DAW super. I dosta nasih studia koristi Macintosh, tako da je i ovde dosta zastupljen.
Hvala Bubu :)
Filip_
06-02-2014, 10:07 PM
Ja bih ti od windowsa preporučio nešto iz biznis klase laptopa: Thinkpad,
Jos jedan glas sa Lenovo ThinkPad...vlasnik sam jednog starijeg modela i3, 4Gb ram-a...ali kvalitet izrade, baterija, komponente, hladjenje...sve je na mestu. Pre toga imao jos nekoliko modela raznih komercijalnijih proizvodjaca srednje klase (tu i tamo, nista posebno, ali odradi nekako posao)...jedino me je jos IBM Thinkpad (to je preteca ovih sada samo pod full etiketom IBM-a, posle ih je Lenovo valjda kupio ili su spojili taj deo za lap-top masine) pre 10-tak i kusur godina odusevio sa kvalitetom izrade i komponentama...
E sad 1500e je dosta novca, ali ako ti treba izdrzljiv i robustan komp za teren i kucu onda opali nesto ovako: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/w-series/w540/?sb=:00000025:00003883:#techspecs
Daniel
06-02-2014, 11:21 PM
1500 eura sam voljan da dam ... sad naravno da je bolje da bude manje od toga sa obzirom da ne zaradjujem mnogo ali se cuvalo dosta dugo da bih sebi priustio, pa doslo je vreme :D
Verujem da znate kako je
Filip_
07-02-2014, 09:07 AM
1500 eura sam voljan da dam ... sad naravno da je bolje da bude manje od toga sa obzirom da ne zaradjujem mnogo ali se cuvalo dosta dugo da bih sebi priustio, pa doslo je vreme :D
Verujem da znate kako je
Ma onaj link je top ponuda, pa sam u naletu strasti stavio njega posto se (barem napolju) uklapa u tvoju cenu :D. Ima Thinkpad modela koju su jeftiniji, a koji ce ti u potpunosti zavrsiti posao. Sustina je da im je kuciste (dobar sistam hladjenja) i kvalitet isti kod razllicitih cenovnih modela, a ima dosta custom made varijanti, posto nude takve opcije. Tipa: i3/i5/i7, SSD sistemski disk, itd...pise na sajtu. Koliko znam i nasi prodajni lanci kompjutera i kompjuterske opreme imaju po neki model Thinkpad serije u ponudi.
Pozz :D.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.