Log in

View Full Version : Indaba - Jackie Greene - Live Multitrack

alfom
06-02-2014, 12:04 PM
Navali narode !

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/details

NIelectroy
06-02-2014, 08:37 PM
Ovi se bas nasnimali, ima dosta traka

Ovaj put pobedjujem xD

alfom
06-02-2014, 08:40 PM
Samo naprijed !!! :)
Hoće? da ti sredim kabl od 6 m, a meni mikrofon? :D

NIelectroy
06-02-2014, 10:20 PM
Moze mada mikrofon je mikrofon :D

dobar ovaj M82 na Kick-u

btw. Sta je sa ovim glitch-om na 2:23? pojavljuje se na DRUMS - OVERHEAD RIGHT - ELA M 260

alfom
07-02-2014, 06:23 AM
Misli? na ovo? Super je usnimljen :D

NIelectroy
07-02-2014, 11:11 AM
Bas na to mislim, Mislim da cu najbolje proci ako taj mali delic uzmem is levog overhead-a. Veliki je glitch da bih ga resavao rucno .

alfom
07-02-2014, 12:18 PM
Ovi su to izgleda nalijepljivali. Na Indaba forumu se vodi rasprava o tim pozicijama koje su na par mijesta. Daj vidi prijepisku gdje sam i ja uključen, a nalazi se ovdje :
https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/discussion
Vidi tamo gdje je temu otvorio Jonny MaK.
*
Mo?e? automatizirati trak na tim mjestima (volume), a onda ćemo vidjeti dalje. Ja upravo mislim da ću do sutra u veče zavr?iti grubi mix, sa svim tim či?ćenjima, a u nedelju zavr?iti potpuno, jer imam za vratom i onaj Pedrito remix, a u tim stvarima sam gola {0}. :D

NIelectroy
07-02-2014, 01:08 PM
Ima korisnih saveta, bitno je ono to kazes da je ovaj mix u odnosu na onaj predhodni snimljen mnogo bolje... nista krecem polako sa ciscenjem kanala :)

alfom
10-02-2014, 09:56 PM
"Da! Ovo je moj definitivan mix", reče alfom i okači link :

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/submissions/8c0e62fa-929a-11e3-9b02-22000a23954b?sort=newest

Hvala puno svima koji će preslušati, dati koji kometar, a posebno onima koji će glasati na Indabi, kada otvore pristup 'spoljnjim saradnicima'. :)

alfom
12-02-2014, 05:02 PM
Auuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Jesu ažurni na Indabi. Pojavio se neki spamer koji je, u stvari, u tok nekoliko postova postavio link za svoj mix. Haaaajjjjjjjjj. Tipa su odmah makli ; u roku od par sati. Nema ga više nidže! Ispario! :)
Htio sam reći : JEDAN JE RUMSKI!

NIelectroy
13-02-2014, 11:34 PM
Ja zavrsio moj mix i na kraju shvatio kakvu sam pocetnicku gresku napravio, na kraju onaj gitarski solo mi ostao tih, nisam ga automatizovao hahah al gotovo otisao mix to je sto je. :D Ja sam video da neki koji mi daju glas skinu ga par dana po proglasavanju pobednika. Bezveze mi je to sto napravlili da mozes da glasas pa povuces glas, taknuto maknuto :D

rajk
14-02-2014, 12:41 PM
Imas opciju Edit Submission :wink:

NIelectroy
14-02-2014, 11:10 PM
Znam ali neka ga sad, neka pobedi ovaj put neko drugi. :D

alfom
17-02-2014, 11:59 AM
Polako idem prema gore. Trenuto sam se podigao iznad 20-tog mjesta slušanja. :-)

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/leaderboards

awacs
17-02-2014, 04:16 PM
Polako idem prema gore. Trenuto sam se podigao iznad 20-tog mjesta slu?anja. :-)

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/leaderboards

Odličan miks. Imam samo jedno pitanje: je li to ?to bas za nijansu vuče udesno posledica tvoje odluke, ili je nekakva neminovnost (npr. zbog curenja na ostalim kanalima)? O čemu god od to dvoje da se radi, nemoj ni?ta da menja?, pitam samo razgovora radi. Ba?, ali ba? dobro.

Pozdrav,

Vasa

NIelectroy
17-02-2014, 04:16 PM
Navijam za tede druze! :) Glavni vokal mi se posebno svidja kako si odradio.

Krenuo sam ponovo da radim mix ako ga zavrsim do 24-og ubacujem ga na Indabu umesto postojeceg.

alfom
17-02-2014, 07:16 PM
Odličan miks. Imam samo jedno pitanje: je li to što bas za nijansu vuče udesno posledica tvoje odluke, ili je nekakva neminovnost (npr. zbog curenja na ostalim kanalima)? O čemu god od to dvoje da se radi, nemoj ništa da menjaš, pitam samo razgovora radi. Baš, ali baš dobro.

Pozdrav,

Vasa
PRVO, ŠTO SAM JA KAO STARIJI ČIKO ZABORAVIO ; VASO, HVALA ZA SVU POMOĆ I PODRŠKU !!!
A sad ostalo :
Vaso, nije moja odluka nego je nešto što se u muzici nikako ne koristi, a ovdje nije sve korektno usnimljeno, pa se moralo malo domunđavati. Naime, osim prvog vokala (to su valjda namjerno uradili) ostali trakovi su u glavnom ko bombona usnimljeni. Mada je svirka bila 100 % live, bez izolovanja makar i jednog izvora zvuka. Bas je urađen sa front i inside snimcima. Kada se bas poravna, dobije se to bježanje u stranu. Kik ima veoma slične frekve kao bas u jednom dijelu. Kik sam srezao a bas sam morao pomaknuti (ne znam sada gdje) u L ili R za nekih svega +-4 u paningu. Živi bili i vozdra.
Ah, da : Nikola, odradio si odličan miks. Onaj bas vjerovatno ne čuješ sa kutija, pa je nešto jači. Ali, manje-više, poslije mog, tvoj je najbolji miks tamo. :D :D :D

alfom
17-02-2014, 07:17 PM
Navijam za tede druze! :) Glavni vokal mi se posebno svidja kako si odradio.

Krenuo sam ponovo da radim mix ako ga zavrsim do 24-og ubacujem ga na Indabu umesto postojeceg.
Pa ko je ubacio ovaj miks danas??? Ja mislio da je to novi miks ??? Pa nema mojih pisamcadi u njemu? O čem se radi?

NIelectroy
17-02-2014, 09:03 PM
Ma nisam krenuo sve ponovo vec samo doterao malo postojeci mix. Nekako kako ja dozivljavam ovaj mix je punchy kick i round bass. I dalje nisam zadovoljan vokalom ali sta je tu je.

binzulja
18-02-2014, 10:55 PM
Oprobao sam se i ja.
Zanimaju me vasi utisci,dobri,losi...kakvi god...meni ce znaciti.

http://indaba.us/ett6

NIelectroy
19-02-2014, 10:15 AM
@binzulja

Svidja mi se kick, snare mi je malo tanak, mozda i nije generalno ali u odnosu na kick koji je dosta punchy snare tako izgleda. Glasao sam druze za tebe :wink: Srecno!

binzulja
19-02-2014, 04:54 PM
Hvala na zapazanju,i meni se tako cini sada.U drugim okolnostima bi ga verovatno podebljao nekim semplom.Mada mozda sam mogao da ga dupliram drugacijom postavkom ekvilajzera.Nisam siguran ni da je to u ovom slucaju dozvoljeno.
U ovom miksu mi je bila bitna postavka dileja i reverba,to je ono na sta sam trenutno fukusiran.Inace ne volim da mi miksevi pluvaju u istim,tako da sam se trudio da ih pazljivo doziram a da opet sve bude u slici,nista da ne iskace.
Ovde sam na vokalu koristio razlicite reverbe i dileje u strofama,pred-refrenima i refrenima.Takodje se i postavka ekvilajzera razlikuje u istim delovima numere.
Bila mi je i interesantna automatizacija ekvilajzera na odredjenoj frekvenciji na dist gitari u solo deonici.
Prvi put sam se sreo sa kanalima snimljenim iz publike,pa sam i njih u odredjenim delovima numere smanjivao i pojacavao automatizacijom po potrebi.Na njima sam koristio hi-pass filter,ne secam se do koje frekvencije.
Ima jos mnogo toga sto sam vezbao i radio kroz ovaj miks.

Sve u svemu,lepo iskustvo.A sto je meni najvaznije, dogurao sam miks do toga da kazem sebi 'Ja ovde vise ne bi nista dir'o' :grin:
Jos ako se i nekome svidi,joj lepote.......:rotfl:

Pozdrav svima!!!!!

NIelectroy
19-02-2014, 09:41 PM
Takodje i meni je ovo bila dobra vezba ali bih hteo da se zahvalim drugu i kolegi Alfom-u na korisnim savetima. :)

alfom
20-02-2014, 06:01 AM
Takodje i meni je ovo bila dobra vezba ali bih hteo da se zahvalim drugu i kolegi Alfom-u na korisnim savetima. :)
... i jo? jednom hvala. :ups:

SomiKnight
20-02-2014, 07:41 AM
Po mom ukusu,
alfom mix ima previse naglasen bas, i gitara je malo izrazenija pa mozda smeta vokalu,
NIelectroy mix mi je previse napucan,
binzulja mix mi je najbolji, najprirodnije zvuci, najvise dinamike je ostavio sto cenim, mozda cinele malo iskacu iz miksa, da su malo tise ne bi bilo lose.

Moj komentar je cisto amaterske prirode, sa ugla kucnog hifi slusanja, ne bavim se profesionalno ovim poslom.

binzulja
20-02-2014, 09:06 AM
Ovom prilikom i od mene hvala drugu Alfom-u, i po glas podrske i njemu i drugu NIelectroy-u na Indabi.
Srecno!!!!:grin:

alfom
20-02-2014, 02:54 PM
Bane, ima? +1 :grin:

alfom
22-02-2014, 09:31 AM
470 preslušavanja do sada. Od toga 100 preslušavanja Indaba članova koji su priložili svoj mix. O.K. je to za inkognita iz BiH. :D
Još dva dana pa će moći preslušavati i šira javnost ; bez ograničenja na članstvo. :)

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/submissions/ff0bd5d2-936f-11e3-9281-22000acb88a3

NIelectroy
23-02-2014, 03:15 PM
Necu nista da pricam da ne ureknem ali gospodo mislim da imamo...:)

alfom
23-02-2014, 05:49 PM
Jedan od miksadžija napisa ovo :

"I send the snare and use a transpose plug in, in the same way you can use, chorus, distorsion, delays and so on. The reason I used the transpose snare is for to get some nice bottom end that I missed in the original, the mostly you hear is the original snare. This technique is commonly used by mix engineers".

Dakle, čovjek je poslao signal doboša kroz plagin za transponovanje. Na ovaj način je (kako kaže) istakao završni dio udarca (za kojeg tvrdi da je lijep dio zvuka), koji se (opet, kako kaže) u originalnom snimku udarca ne čuje dovoljno. Na dalje, kaže da je ovo tehnika koju koriste mnogi miksadžije.

Vrijedna uputa ili nije vrijedna uputa ?!? Komentari please.

NIelectroy
24-02-2014, 02:23 AM
U glavi mi zvuci kao dobra tehnika s tim sto bi najmuzikalnije bilo da se snare koji je na sendu salje za -5 , +5 ili -7 , +7 tonova, znaci kvarta i kvinta od osnovnog pa cak i mozda za oktavu isto +12 -12. Naravno sve pod predpostavkom da je originalni dobos vec u tonalitetu. Pa to moze da se posmatra kao neka vrsta layerovanja. Recimo ako ti fali masa pitchujes na -4 i umixujes sa originalnim snareom. Taj pitchovani snare ce dodati nove frekfencije koje ne postoje kod vec postojeceg snera samim tim i gusci zvuk.

MUzzY
24-02-2014, 10:50 PM
http://indaba.us/auVg

Evo i mog :)

alfom
25-02-2014, 07:40 PM
E, živ bio MuzZy. Ima tamo još naših, ali se nisu javili u ovu temu. Između ostalih, tamo je i Marko Perić priložio miks (pobjednik prošle sesije miksanja).
PoZzzz.

phil.milmax
26-02-2014, 09:58 PM
Evo i mog mixa. Opet Reaper. Ovaj program ne prestaje da me iznenadjuje koliko je dobar. Zaista nisam ocekivao. Ko ima zelje i vremena neka proba i neka bude uporan. U prvom trenutku je malo zbunjujuce ali cim udjes u stos....nebo je granica :) Cao Protools, cao Cubase, ja odo i ne osvrcem se :) Pozdrav

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/submissions/24a9bce2-9c7a-11e3-9a53-22000ad8882b

MUzzY
27-02-2014, 12:31 AM
Samo kad zbije UI onda smara :P :D

I dalje ti se divim sto te nije mrzelo da ucis jos jedan DAW.
Takodje, snare sabija :)

awacs
27-02-2014, 12:57 PM
Evo i mog mixa. Opet Reaper. Ovaj program ne prestaje da me iznenadjuje koliko je dobar. Zaista nisam ocekivao. Ko ima zelje i vremena neka proba i neka bude uporan. U prvom trenutku je malo zbunjujuce ali cim udjes u stos....nebo je granica :) Cao Protools, cao Cubase, ja odo i ne osvrcem se :) Pozdrav

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/submissions/24a9bce2-9c7a-11e3-9a53-22000ad8882b

A? Si vido? :):thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Po meni, dobo? malo previ?e sabija :wink: Ali su planovi fenomenalni :)

phil.milmax
27-02-2014, 06:28 PM
Hvala. Volim ja da preteram sa dobosem. Volim da tuce u glavu :)

Ma sta je to. Odvojis po malo vremena....Koliko sam vremena utrosio na gluposti, ucenje Reapera je veoma opravdano.

Bitch
27-02-2014, 07:32 PM
Uleteo i ja. Super je pesma btw :) e da je ovakve muzike vise na svetu, gde bi nam kraj bio...

alfom
27-02-2014, 07:37 PM
Phil.Mill = OPRAVDANI RAPER :grin:

alfom
28-02-2014, 06:23 AM
Uleteo i ja. Super je pesma btw :) e da je ovakve muzike vise na svetu, gde bi nam kraj bio...
Bitch, ja sve pretra?io i nisam na?ao tvoj logo ??? Kako si prijavljen tamo, da glasam?

Bitch
28-02-2014, 03:01 PM
Bitch, ja sve pretra?io i nisam na?ao tvoj logo ??? Kako si prijavljen tamo, da glasam?

Pa kako da glasas kad nisi ni poslusao miks :) :)

theBuzge je nickname. Opusteno... Mada ja nista ne kapiram kako to ide sa glasovima i to... Mrzelo me da citam Terms. Ionako je ovo rekreativnog karaktera. Mada vidim da se stalno isti pojavljuju u Top voted? Tipa onaj Sakamoto i TedDistor... Je l' to fora shareujes pa nabijas glasove, ili nesto drugo?

...a mozda najbolje da procitam terms i FAQ, da ne spamujem thread... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

alfom
28-02-2014, 03:23 PM
Pa kako da glasas kad nisi ni poslusao miks :) :)

theBuzge je nickname. Opusteno... Mada ja nista ne kapiram kako to ide sa glasovima i to... Mrzelo me da citam Terms. Ionako je ovo rekreativnog karaktera. Mada vidim da se stalno isti pojavljuju u Top voted? Tipa onaj Sakamoto i TedDistor... Je l' to fora shareujes pa nabijas glasove, ili nesto drugo?

...a mozda najbolje da procitam terms i FAQ, da ne spamujem thread... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
He, he, ... Pa glasao sam odmah i, naravno, preslu?ao par puta :)
Ali nisam vidio poznati Bitch-Eurovision avatar :grin:
Pa, eto :D

alfom
28-02-2014, 04:02 PM
Ajjjjjj. ?to ti je stariji mladić u ranoj fazi kasnog mu?kog klimaksa. A ruku bih dao da sam sve na?e odmah odradio.
Sorry. Urađeno.

alfom
28-02-2014, 09:54 PM
Ja ?to ti je Zemaljska kugla i internet veliko selo?!! Ja dogurao do 900 pregleda. Ma?alah!

alfom
01-03-2014, 08:02 AM
Mada ja nista ne kapiram kako to ide sa glasovima i to... Mrzelo me da citam Terms.
Ova glasanja nemaju veze sa dodjelom nagrade, osim za one treće, utješne : godinu dana Pro pretplata. Tu se, uobičajeno bira između prvih 10 ; mada nije pod 'muss'. Ostala glasanja su, recimo, reklamnog karaktera. Izgleda da tu ima i nekog posve sitnog biznisa oko izrade mikseva privatno ; nevezano za Indabu. Postoji tablica sa ukupnim pregledima, porukama, ... , bla, bla, bla, ..., ali je to sve narodna zabava. Također postoji tablica sa pojedinačnim pregledima, i sl.
Glavno je glasanje sudija, koji, u principu (bar bi trebalo) ne prate ova narodna glasanja. Njihova odluka donosi glavne dvije nagrade. U ovom slučaju su to dva mica ; vrlo cool mica. Postoje i novčane nagrade. Mislim da sam vidio najveće do 2.500 USD, a i prava za zaštitu autorskih djela, povezivanje sa nekim producentima, i tako to. U glavnom, narod se zabavlja, uči, i rekreira. Preslušavanjem sam utvrdio da ima par stvarno odličnih mikseva. Međutim, raja nabija efekte na mix buss, a, kako sam razumio (možda i nisam dobro razumio), bilo kakav zahvat tipa 'mstering' ne pije vodu. ocjenjuje se muzički dio i tehnički dio. Sad, kako kad je sastav žirija. Za ovu sesiju sudije su : Džeki Grin i predstavnici telefunkena.
Eto, ukratko.
p.s. Iako ima sajtova sa dosta live ili studijskih multitrakova za vježbanje (npr. Kembridž muzički sajt), ovdje je priča malko drugačija, jer se po nešto može pročitati u toku miksanja, pitati, po nešto sitno naučiti ; uglavnom preslušavajući stotine tuđih mikseva, i tako ...

alfom
04-03-2014, 06:15 AM
... i ovo, svakako :
* The Artist and the Sponsors and their designated appointees will, in their sole discretion, select a single Runner-Up Winner (the ?Runner-Up Winner?) from all the Submission entries based on the following criteria: Originality (0-25 points), Creativity (0-25 points), Concept (0-25 points), and Musicality (0-25 points). The Runner-Up Winner will receive One (1) Telefunken M80 Chrome Microphone (ARV $379.00 USD) (?Runner-Up Winner Prize?). ----------------------
* The Artist and the Sponsors and their designated appointees will, in their sole discretion, select a single winner (the ?Winner?) from all the Submission entries based on the following criteria: Originality (0-25 points), Creativity (0-25 points), Concept (0-25 points), and Musicality (0-25 points). The Winner will receive One (1) Telefunken AK-47 MkII (ARV $1,895.00 USD) (?Winner Prize?).
**** dakle, veoma interesantni kriteriji! Ne nađoh nigdje in?enjerski domen. Valjda se to podrazumijeva :
> Originality (0-25 points),
> Creativity (0-25 points),
> Concept (0-25 points), and
> Musicality (0-25 points).

alfom
10-03-2014, 09:08 PM
INDABA POBJEDNIK : NIKOLA NIKOLIĆ!!!
Bravoooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?threadid=45801&goto=lastpost

https://www.indabamusic.com/opportunities/telefunken-multitrack-sessions-live-mixing-contest-7-jackie-greene-dont-let-the-devil-take-your-mind/winners

darkstar
10-03-2014, 10:09 PM
Sta je bre ovo objasnjavamo kako se radi posao. Bravo bravo bravo !