Log in

View Full Version : Losa akustika

StevicaNish
04-02-2014, 02:20 PM
Imam jedan veliki problem, soba u kojoj radim nije akusticki sredjena, problem je taj sto mi je jedan monitor skroz do zida a drugi nije (drugaciji raspored nije moguc, zbog konstrukcije sobe), e sad na tom monitoru koji je do zida se jace cuje bas od ovog drugog, nije to bas neka velika razlika ali se ipak primecuje, da li postoji neki nacin da se to ublazi a da se ne menja mesto monitorima?

silicon science
04-02-2014, 02:55 PM
Imam jedan veliki problem, soba u kojoj radim nije akusticki sredjena, problem je taj sto mi je jedan monitor skroz do zida a drugi nije (drugaciji raspored nije moguc, zbog konstrukcije sobe), e sad na tom monitoru koji je do zida se jace cuje bas od ovog drugog, nije to bas neka velika razlika ali se ipak primecuje, da li postoji neki nacin da se to ublazi a da se ne menja mesto monitorima?

Ne postoji... Uvek mozes slusalice da stavis na ushesa i da radis... A referentan zvuk tu ne mozes dobiti nikad, cak ni uz gomile para koje nemas da ulozis... Nazalost, to je realnost.

StevicaNish
04-02-2014, 02:58 PM
Hvala, ja sam mislio da smanjim malo bas na levi monitor koji je pored zida da ih priblizno izjednacim ali samo cu da napravim jos vecu zbrku. U svakom slucaju sluske mi ne ginu. :)

silicon science
04-02-2014, 03:07 PM
Hvala, ja sam mislio da smanjim malo bas na levi monitor koji je pored zida da ih priblizno izjednacim ali samo cu da napravim jos vecu zbrku. U svakom slucaju sluske mi ne ginu. :)

Cuj niko te ne sprecava da uzmes neki stari (ili novi) sundjer, madrac, metalnu vunu il stagod, pa da probas da ga stavis pa cujes.. Nikako nemoj kupovati nesto, probaj izvadi iz kreveta pa stavi i slusaj sta se desava... Nema ti druge...Bitno je da cujes razliku i onda ces znati dal ti to nesto pomaze ili ne...
Pa ako te zivot, ambicija i hobi nateraju da krenes u ulaganje u ovaj sport, videces sta te sve cheka...

bubu
04-02-2014, 03:21 PM
Sumnjam da će na niskim frekvencijama neka spu?va obična i slično pomoći. Jel soba za jo? neku svrhu pa ne mo?e? ni?ta dirati? Ormar, krevet, ...?Ja sam kod sebe kompletnu sobu preokrenuo samo da su zvučnici lijepo ispred

StevicaNish
04-02-2014, 04:27 PM
Sumnjam da će na niskim frekvencijama neka spu?va obična i slično pomoći. Jel soba za jo? neku svrhu pa ne mo?e? ni?ta dirati? Ormar, krevet, ...?Ja sam kod sebe kompletnu sobu preokrenuo samo da su zvučnici lijepo ispred

Soba je i spavaca i sve ostalo... (haos), najveci je problem sto ne mogu da pomerim zvucnik od zida i to mi stvara problem, jedam zvucnik je do zida a drugi 2m od zida, i ovaj sto je do zida totalno drugacije zvuci od ovog drugog sto je 2m od zida sto je i logicno, akustika je cista nula.. :)