View Full Version : monitoring
SumAnuT
01-02-2014, 12:58 AM
Treba mi neki entry level monitoring, koji ce mi biti jedini monitoring pored dosta analiticnih in-ear slusalica (rock it r-50) pa bi ovi monitori mogli da zvuce malo "zabavnije", tj da me ne ubijaju sa realnoscu, koliko je to moguce u ovom cenovnom rangu.
Vidim hvalite ove JBL, potom hvalite i presonuse pa i kruzweile sve u skladu sa cenovnim rangom.
Cisto mi je ideja da se konsultujem, da ne bude da kupim recimo krk ili alesisa a ima bolje za iste pare.
Trenutno sam u los angelesu pa verovatno mogu da nadjem svasta ovde, tako da udrite sta god vam padne na pamet :)
Verovatno ne bih isao preko 500 dolara posto je ovo dosta privremeno resenje, za sada mi je posle vasih komentara ovo na prvom mestu:
http://www.amazon.com/JBL-Professional-LSR308-Studio-Monitor/dp/B00E8CEW7I/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1391209549&sr=8-3&keywords=jbl+monitors+studio
Moritz
01-02-2014, 08:02 AM
JBL i ne razmisljaj vise.
Sent from Tapatalk HD
SumAnuT
01-02-2014, 09:13 AM
Jos sam nasao akciju kupis jedan, dobijes drugi u pola cene :)
Nasao sam jos i brdo rivjua, i svi kazu da za te pare nema bolje ...
Sad je samo pitanje 5 ili 8?
silicon science
01-02-2014, 01:25 PM
JBL i ne razmisljaj vise.
Sent from Tapatalk HD
Radio na peticama i odusevio se odnosom zvuk/cena
@Sumanut
5 ili 8? Vrlo je intimno pitanje, meni recimo 5 radi posao zato sto imam osmice KRK.
Moritz
01-02-2014, 01:56 PM
Ove kutije generalno imaju ozbiljan donji opseg tako da 5-ice zavrsavaju posao jako dobro. Imajte u vidu da su kutije bi amp i da su 80 vati po zvucniku (pricam o 5) sto je poprilicna snaga za male kutije. Kome to nije dovoljno neka ide na 8 ali mi se cini da ne sviraju tako dobro kao male...baerm moj licni utisak. A kome ni to nije dovoljno pojavio sa Sub za njih sa 200 vati snage i spl od 113 db na 27 HZ!!! pa nek izvoli :)
SumAnuT
01-02-2014, 08:19 PM
Nije samo tvoj utisak takav zato sam i hteo da proverim sa vama ovde ... Nista onda, posto je jedini monitoring, bolje da bude sto uskladjenije, tako da 5icu porucujem pa javljam utiske kad stigne.
hvala drugari :)
SumAnuT
01-02-2014, 08:22 PM
Btw, da ne otimam samome sebi temu, ali znate li za neki audio interface koji je u ovom fazonu, da je best bang for the buck?
Skarlet 2? Ili sta vec, toliko ih ima da mi se zavrtelo u glavi ... neka preporuka?
Imam scarlett. Odlična izrada. Output nema šta loše biti. Ima potenciometar veliki fino. Za preampove kažu da su dobri (nisam kvalificiran da to mogu procijeniti al valjd su u pravu), tak da ovisno koliko ti teba kanala, izaberi nešto iz serije. Al za reprodukciju, svaki dan korištenje i ponekad nešto snimiti, divna stvarčica :)
Ne znam nizašto drugo što bi bilo "bolje". Il su glomazniji, il lošija izrada. Uvijek je nešto ekstremno dobro, a drugo katastrofa. Ovdje je sve onak taman za tu ozbiljnost rada
nikolicdn
02-02-2014, 12:32 PM
Btw, da ne otimam samome sebi temu, ali znate li za neki audio interface koji je u ovom fazonu, da je best bang for the buck?
Skarlet 2? Ili sta vec, toliko ih ima da mi se zavrtelo u glavi ... neka preporuka?
Ovo radi odlicno:
https://www.presonus.com/products/AudioBox-USB
SumAnuT
02-02-2014, 07:02 PM
Gledao sam i to, posto ima midi na sebi a kosta nesto manje, ali dosta se zale ljudi na nju, prejaki preampi, sum kada je 48v ukljucen ... nije da cu ja to nesto koristiti, ali ako vec uzimamtaj fazon scarlet bukvalno nema loseg komentara, i svi hvale zvuk ...
Gledao sam i ovo na amazonu za 70 dolara vise od 2i2 dobijem bukvalno sve sto mi treba u nekom buducem periodu, ima li ko iskustva:
http://www.amazon.com/TASCAM-US-1800-4-out-Audio-Interface/dp/B0044FU6T2%3FSubscriptionId%3DAKIAIRDGKR7SLMDPI6PQ %26tag%3Dpixmatrix562-20%26linkCode%3Dsp1%26camp%3D2025%26creative%3D165 953%26creativeASIN%3DB0044FU6T2
alavuk
02-02-2014, 07:57 PM
petice ... petice ... petice ... negde do 40 hz-a sviraju , dole posle samo pritisak osecas :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.