PDA

View Full Version : Problem kod isključivanja

denis92
31-01-2014, 09:28 PM
Pozdrav ekipa, ne znam gdje da uvrstim ovaj svoj problem pa se nadam da sam na pravom mjestu... =/ Imam M4A77T maticnu ploču koju sam nedavno stavio u svoj komp, te normalno instalirao Cubase( koristim M audio Fast Track Pro zvucnu) i sve super... al prilikom isključivanja win7 (64 bit) dolazi mi do velikog i jakog pucanja u aktivnim monitorima... da li je to do napajanja, da li se moze namjestit nekako...?ta da radim?? bojim se da ne sru?im na taj način monitore(a i svak put starog prednem, jer misli da mi petarde u sobi pucaju).. .=// unaprijed se zahvaljujem
:banghead::banghead:

disco violence
31-01-2014, 09:52 PM
Pa prvo se isklucuju monitori pa tek onda sistem jebem mu žito,to čak i ja znam,osim ako nema neki monitor kontroler izmedju pa možeš na njemu da presečeš signal.

denis92
31-01-2014, 11:00 PM
http://www.audiopro.hr/proizvod/dynaudio-acoustics-dbm50-volume-control?idPrim=15&idSec=98&idTer=246&idPro=13612

http://www.audiopro.hr/proizvod/dynaudio-acoustics-dbm50-volume-control?idPrim=15&idSec=98&idTer=246&idPro=13612

da li si siguran da bi mi ovo rjesilo problem? hvala

bubu
01-02-2014, 01:21 PM
To nije problem, nego ne znanje. Ti bi tako jednako sistem od nekoliko kilovata izgasio pa se čudio ?to je pola dvorane ostalo bez sluha.

Glavno pravilo je: prvo gasi? monitore, onda zvučnu/komp itd. To je normalno za profesionalnu opremu. Jednako ko u profesionalnim vozilima: prvo pusti? gorivo onda tek pali? auto. Tak kad pali?, prvo pali komp, a zatim monitore

denis92
01-02-2014, 01:25 PM
To nije problem, nego ne znanje. Ti bi tako jednako sistem od nekoliko kilovata izgasio pa se čudio ?to je pola dvorane ostalo bez sluha.

Glavno pravilo je: prvo gasi? monitore, onda zvučnu/komp itd. To je normalno za profesionalnu opremu. Jednako ko u profesionalnim vozilima: prvo pusti? gorivo onda tek pali? auto. Tak kad pali?, prvo pali komp, a zatim monitore

Hvala na odgovoru, i ispricavam se na mom 'ne znanju'... Na drugom racunalu imam sve isto i tu nemam tog problema....Niti sam ikad prije imao(sve dok nisam stavio novu maticnu)!

bubu
01-02-2014, 01:48 PM
isprika ako je grubo zvučalo, nije trebalo :D Ne znam zbilja, inače je to normalno tako, neki vi?e neki manje.

alfom
01-02-2014, 09:53 PM
Na drugom racunalu imam sve isto i tu nemam tog problema....Niti sam ikad prije imao
Ja sam imao ovaj problem. Ali davno, davno, davno, ... :)
Tada sam imao SoundBlaster i neku jeftinu konfiguraciju. Morao sam kupiti mikseticu i paziti na dugmiće i redoslijed isključenja.
Ovako : kad-tad ćeš pogriješiti ; i to ne jednom. Da ti ne bi ostao bez hornica u monitorima, pitaj gospodu Diviner-a ili Bogy-a za savjet. Eto :)