View Full Version : novi DAW Bitwig Studio
branoy
28-01-2014, 09:18 PM
Bitwig Studio
http://blog.dubspot.com/bitwig-studio-dubspot-first-look/
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/MVW9PVf_b-c?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
March 26, 2014 with a price tag of $399!
para ko cubes :D a tek krenuo?!
NIelectroy
28-01-2014, 10:10 PM
Branoy druze nemoj pogresno da me shvatis ali ti i ja da se organizujemo sutra mi bi mogli da napravimo nas DAW, ti kazes koje bi opcije zeleo da vidis, ja kazem koje bih opcije zeleo da vidim u DAW-u, Zadnji DAW koji je doneo nesto novo je Presonus Studio one, plus ovaj Bitwig studio mi lici na Ableton a jos i vidim da ga forsira ovaj celavi lik iz Dubspot-a a on ima skolu za Ableton, tako da sve vise mi se to gadi posto mrzim Ableton ali moram mu priznati da je za modlulacije zakon i niko ne moze da mu pridje sto se tice toga. Ostalo je smejurija :)
Hajdemo da kazemo sta je to novo sto ce unaprediti tehnologiju digitalne obrade zvuka. Pa da svako moze reci to, svako bi napravio svoj perfect DAW i plasirao ga na trziste. Ljudi se smeju jednon FL Studiu koji ima hiljadu mana ali to ne znaci da ne mozemo odraditi celu pesmu u tom DAW-u, zar ne?.
Malo sam bezobrazan ali samo zelim da diskutujem o ovoj temi jer mi je smesno/zalosno kad vidim neki novi DAW sa uzbudjenim glasovima u pozadini koji govore o muzickoj revoluciju a u ovom skucaju je nista drugo do DAW-a koji lici na Ableton.
branoy
28-01-2014, 11:02 PM
jebiga ne mogu ja nist pisat dok ja to ne probam
cisto da se primeti i taj DAW.
ableton ne mogu smisliti, svemirski brod s lampicama, lako cemo i skontat gde sta ali poceti brzo raditi pesmu sa svim svojim idejama iz glave? noot not
na sve sam mogao radit samo na abletonu nikad nisam nista napravio
FlStudio, ima opasnih fora sto mnogo kasne ovi DAW-ovi napredni, napravicu jednom video o tim prednostima brzim za mene, ee ssve te fore i neke njegove plug bih volio ovamo u cubesu npr, a mana e o njima ne bih, ima ih isto dosta radi cega ne mogu preci na njega, zvuk sabiranje sta kako je to danas u njemu nemam pojma, msm zalili se ko na to, posto nisam primetio realtime export.
NIelectroy
28-01-2014, 11:11 PM
Razumemo se Branoy druze u potpunosti, ja licno Abletno ni ne smatram u DAW a sto se tice FL studia skoro sam ga psovao jer ima recimo glupost jednu a to je da ne mozes da ucitas vise .wav fajlova odjednom u playlistu i recimo ne mozes na mixeru spustiti sve fejdere odjednom ali zato piano-roll kakav ima FL nece ni jedan DAW da ima ni za 100 godina. Sad dolazimo do neceg vrlo bitnog a to je da svaki DAW ima nesto svoje karakteristicno. Sta je to sto krasi Bitwig Studio? Ja iz ovog videa ne mogu da zakljucim sem da lici mnogo na Ableton. Naravno ako neko argumentuje da Bitwig poseduje neke kvalitete koje drugi sistemi za produkciju muzike ne poseduju ja cu rado reci da nisam bio u pravu, uostalom da li sam u pravu ili ne to je nebitno a svakako da je svaki novi DAW vredan pomena :)
alavuk
28-01-2014, 11:55 PM
pa bitwig je ex ableton ekipa koja ce ga nadam se pokopati tj konacno doneti mnogo stabilnosti jeste se prica oduzila i nadam se da ce ocekivanje biti opravdano koliko vidim njegovi interni sintovi i efekti ce biti sasvim dovoljni ... i stim sto radi u linuxu ... zakon ... inace nisam ljubitelj ableton-a ali za live session tj live nastup je nezamenljiv , nadam se da ce bitwig biti bolji (citaj mnogo bolji midi sink) nego ableton ...
lesha
29-01-2014, 10:22 AM
Bitwig nov? Pa i nije toliko, po?to već 3 godine čekam da ga izbace... Inače, od Abletona su ostali programi kupili fore proteklih godina, tako da mi je sme?no kad neko ka?e da to nije pravi DAW. :wink:
Sky Net
29-01-2014, 11:59 AM
Brano druze ti dok pohvatas sve daw-ove koji izlaze, kako je krenulo kad se skontas koji ti je pravi - uredno ces ljuljati unuke na koljenima :D
alfom
29-01-2014, 12:32 PM
Brano druze ti dok pohvatas sve daw-ove koji izlaze, kako je krenulo kad se skontas koji ti je pravi - uredno ces ljuljati unuke na koljenima :D
Samo ti Brančilo ispituj i nama pi?i novine ovdje.
Jes' da, dok ispita? deseti, onaj prvi već izbacio novu verziju :D
Ali, Brane fino plasira novosti bez da gubim vrijeme kojega i onako nemam dovoljno.
:thumbsup:
spartakus
29-01-2014, 01:22 PM
Ljudi pa kako nije ableton daw..
spartakus
29-01-2014, 04:14 PM
Ako ableton nije daw e pa ja sam onda veverica..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.