Log in

View Full Version : Kurzweil PC3K iPad Sound Editor

Synclavier
25-01-2014, 08:36 PM
https://itunes.apple.com/us/app/pc3k-sound-editor/id797862182?mt=8

Evo, konacno je i Kurz postao fancy... :grin:
Napokon "editovanje za 21. vek"... :rolleyes:

Probacu ga ovih dana (kad stane sneg, pa se nakanim da odem do studija), a onda javljam "valja li cemu". :wink:

Moritz
27-01-2014, 12:49 AM
Instalirao ( iako nemam PC3K..bar ne jos :) ) i deluje jako ozbiljno, ne smem da se kladim ali mi se cini da je bolje implementiran nego PC/MAC editor i pored toga sto je ocigledno radjen po njemu.
OVa aplikacija drasticno menja status Kurzweila na bolje, sada vise nema izgovora na mali displej i nedostupnost funkcija zbog istog :wink:

wladymeer
27-01-2014, 05:31 AM
Još samo da Quick Access funkciju implementiraju i doživotno sam njihov :D

Isprobaću ga sutra ili prekosutra - ali, iskren da budem, meni je njihov retardirani mali displej pregledniji i logičniji za rad nego PC Editor na 23" monitoru sa sve mišem :ups:

Moritz
27-01-2014, 06:19 AM
Taj mali displej je pregledan samo za kurzweilase :), meni realno nikad nije smetao posebno, kad upotrebis precice na tasterima onda editing leti (a i zimi :D) .

Jedino sto nisam uspeo da nadjem je editing algoritama tj. dublji editing parametara za patch...cenim da je to zbog toga sto editor nije konektovan na sint pa samo radi u off line modu.

Sent from Tapatalk HD

akordeonista
25-02-2015, 10:09 PM
Zna li neko kako na Pc3k6 u Program Modu podesiti da slajderom kontrolisemo Volume jednog Layer-a?

Moritz
26-02-2015, 06:34 PM
U edit modu, odes na polje volume za taj layer pritisnes i drzis EDIT taster i pomeris slajder koji hoces i pustis edit...i to je to :)
isprogramirao si slajder za taj layer da kontrolise volume.

Isto vazi za sve druge kontrole i funkcije

akordeonista
26-02-2015, 08:33 PM
Hvala najlepse! Izgleda da u PC Editoru nema svih podesavanja kao na klavijaturi... ili gresim?

akordeonista
26-02-2015, 09:27 PM
Samo da dodam, upravo probao na klavijaturi i... nesto mi ne ide! :( Gde gresim?!
Izmedju ostalog, interesuje me i kako na klizace postaviti Levele pojedinih bendova EQ-a tako da mogu u toku svirke da izostrim ili zatamnim boju po potrebi?

Moritz
27-02-2015, 06:36 AM
Moguce je da je layout promenjen u odnosu na k2600 kada sma ja poslednji put radio na kurzweilu. Precice i kontrole su ostale iste to znam sigurno. Nadji layer koji te zanima pa prosetaj kroz menu da vidis gde sve moze da se kontrolise volume za taj layer i onda pokusaj ovo sto sam ti rekao...mislim da je resenje tvog problema ne u layer volume page-u nego na nekom drugom mestu, npr izlazni amp za algoritam tog layera