PDA

View Full Version : gost Dragan Stojkovic Bosanac

branoy
25-01-2014, 07:59 PM
opasno istinito ,, slazem se sa mnogo toga. to je bilo pre. tacno muzika bogatih i siromasnih . komp zajebo sva pravila. haha itd itd
slucajno naletih na klip. extra

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/gXPbDtXKTb4?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

alfom
25-01-2014, 08:48 PM
Ko zna -zna. Zna i ?ta se de?ava, a zna i da to objasni.
Ipak, oduvijek je bilo da 'svaka roba ima svog kupca', a to je su?tina razlike između potro?ačke muzike i one koju svodimo pod 'umjetnost'.
Prva je potro?na roba kao i toalet-papir, a druga postaje nezaboravna i ulazi u anale istorije umjetnosti kao kulturno naslijeđe civilizacije.
Ipak, svaki muzički pravac (ili etapa razvoja) je podrazumijevala 99,999 očajno lo?e produkcije i ostatak koji je za pamćenje. Tako će biti i sa ovom, od posljednjih YU demokratskih promjena na ovamo, muzikom. Kao i u svakom poslu, postoji ciljana grupa : mnogo potro?ača za male pare, ili malo potro?ača za velike pare.
U tome treba 'plivati', jer mora da se jede leba.
A, npr. 'Pogledaj dom svoj anđele', ili 'Ostala si uvijek ista', ili 'Kad sretne? Hanku', ili ..., ... - ostaju.

NIelectroy
26-01-2014, 10:48 AM
Slazem se sa njim u mnogim stvarima sto je rekao cak i polovicno sto se tice "muzike bogatih i sirotinjskih" ipak je drugo vreme ne mozemo mi sad da zovemo 30 muzicara i da snimamo kafu mi fraga ispeci, to vreme je proslo.

branoy
26-01-2014, 02:40 PM
stim sto je razlika sto i nakon 30 godina "kafu mi draga ispeci se slusa", i hit je za celi zivot, dok ove danas ne mogu izdrzat 3 mececa a kamo li 5 godina. ima i tog?

:))

NIelectroy
26-01-2014, 05:32 PM
Kafu mi draga ispeci je evergreen!

awacs
27-01-2014, 05:35 PM
opasno istinito ,, slazem se sa mnogo toga. to je bilo pre. tacno muzika bogatih i siromasnih . komp zajebo sva pravila.

Komp ni?ta nije zajebo, samo ljudi mogu da zajebu :) U Ne?vilu se muzičari jo? uvek ubi?e od sviranja, a ovi na?i nisu bili ni?ta gori od tih njihovih. Razlika je samo u tome ?to u Ne?vilu postoji kakav-takav profesionalni moral, a ovde nikome nije gadno da od Goge Sekulić napravi pevačicu.

Pozdrav,

Vasa

branoy
27-01-2014, 05:46 PM
nisam mislio na muzikalnost, nego na skracivanje clanova sviraca za araznman pesmu , pa tako i zvuci danas sve virtuelno vecinom ,:)

jer svako ko ima komp moze do kraja uradit pesmu, a kako ona zvuci, i od svakog i muzicara i ne muzicara kakav je na kraju araznman.

kad cujem pre samo neke deonice iz starih orkestara . pa to ne nacrta ni jedan komp niti zazvuci tako

vecina kalitetnih sviraca je ostala bez tog studijskog posla, mislim na sve ostale osim klavijaturista koji imaju midi, i ko jos , sta znam

i tezgare izbora nema. sta se zaradi zaradi, plus moraju skidati tu budalastinu , nemoze gore haha

itd

a to za premnogo pevacica takozvanih iitd, isto je kriv bas komp.
odjednom se i one mogu cuti, a zna se kako si pre mogao doci do studija za snimanje pesme, ili ZNAS ili NE ZNAS!! nema ulaza/

danas takodje stilova ima prejakih, dobrih melodija svega, al textovi ubise u pojam. oni vecinom pokvarise sve melodije. i odma kaze narod vidi Boga ti o cemu ovi pevaju??!! i tu je odma i muzika bezveze i sve

alfom
27-01-2014, 07:35 PM
De ba Branoy, nemoj biti ba? toliki kritičar!
Pa uz : kukiće, memice +12, usnice +6.5, gaćice + 0.00031, ... , vrc tamo - vrc amo, ... , ne ide dobar glas ni pregr?t instrumenata, nego ba? compy! Compy je najbolji tf prijatelj!

awacs
27-01-2014, 07:43 PM
jer svako ko ima komp moze do kraja uradit pesmu, a kako ona zvuci, i od svakog i muzicara i ne muzicara kakav je na kraju araznman.

Da, svako ko ima komp mo?e da uradi pesmu do kraja, mo?e i da ispravi fal?eve u pevanju, mo?e da uradi sve ?to mu padne na pamet. Za to smo se borili, to smo i dobili :) Svi zvučimo kao da ?ivimo u Holivudu i pevamo kao da smo progutali zvučnu vilju?ku.

Pozdrav,

Vasa

branoy
27-01-2014, 07:45 PM
hahahahaha

NIelectroy
28-01-2014, 10:33 PM
Pa ja se sve tesim i mi klavijaruristi smo muzicari, sviram bass na klavijaturu razbijam ali da me pogleda neki basista popreko samo bih se pokrio usima. Ali recimo nas klavijaturiste j**u fajlasi, samo sto oni nemaju osecaj za sram. To je najnizi oblik ljudskog zivota, plus 99% balkanski DJ-evi. ETO.