Log in

View Full Version : Malo reklame...

DaBear
24-01-2014, 08:40 PM
Uradio 2 strane intervju za Januarski Essential Install Magazine :D
Nije bas o produkciji ali je audio & video !! Strane 50-51

http://issuu.com/essentialinstall/docs/essential_install_januray_2014lr?e=9403437/6434523

Everbeatz
24-01-2014, 09:14 PM
uber! :thumbsup:

Synclavier
25-01-2014, 12:07 AM
Bravo! 8-) :bravo:

darkstar
25-01-2014, 09:03 PM
U falim te boze sad znam sto ti je omiljena rec MEGA :) bravo

Shot
25-01-2014, 09:47 PM
Sjajno!
Svaka čast!

E baš me zanima nešto!
Kada radiš instalacije sustava gdje audio linije putuju iz sobe u sobu, jel onda pretvaraš signal u balansirani ili ostaje nebalansiran? Pitam jer sam primjetio da hi-fi raja bježi od balansiranih signala i imaju tu neku (meni neracionalnu) paranoju da se zvuk tako degradira. A mislim da duge linije po stanu toliko mogu izgubiti ako ostanu nebalansirane... pa tako mi je palo na pamet pa pitam... :)

DaBear
25-01-2014, 10:53 PM
Sjajno!
Svaka čast!

E baš me zanima nešto!
Kada radiš instalacije sustava gdje audio linije putuju iz sobe u sobu, jel onda pretvaraš signal u balansirani ili ostaje nebalansiran? Pitam jer sam primjetio da hi-fi raja bježi od balansiranih signala i imaju tu neku (meni neracionalnu) paranoju da se zvuk tako degradira. A mislim da duge linije po stanu toliko mogu izgubiti ako ostanu nebalansirane... pa tako mi je palo na pamet pa pitam... :)

Sad sam presao na novi brand za multi-room (NuVo, Americki) i kod njih su sva pojacala za sve sobe i music serveri / radio / itd na jednom mestu, u spakovani u rackove. Svaki rack ima 6 zona sa 2x40W i 2 zone bez pojacala (na koje sam na zadnjem poslu zakacio 4 x 80W pojacala. Sve sto ide do soba je samo speaker kabl. Dobar 1,5 mm na duzine do 15 metara i to je sve! Dobri plafonski zvucnici (recimo Kef od ?250 komad) ugradjeni u plafonske kutije (?75 komad) i sistem zvuci do jaja !! Nije "reference HiFi" ali zvuci mnogo bolje od mnogih podnih (slobodno stojecih) zvucnika!

Stari sistem je slao sound preko Cat5 kabla u pojacala koja su sakrivena u plafonu u svakoj sobi..navodno kraci speaker kabl = bolji zvuk, ali trebaonda struja u plafonu, pa kad crkne treba vaditi zvucnike i pojacalo kroz tu rupu, itd..smaranje !!

i sve te sprave (serveri / radio itd su standardni phono ulazi)
Zadnji AV receiver koji sam instalirao (Onkyo) je imao balanced XLR I/O za power amp...jedini koji sam video do sad,,,

a najnoviji trend je - SVE preko Cat6 / Cat7 kabla (ethernet cable)
Audio, 3D & Full HD slika sve do 4K rezolucija, IR (infra red) data pa cak i power !!!!
Sve radi na duzine i do 100M !!

Shot
26-01-2014, 12:58 PM
Uh, kako su te tehnologije otišle!
Ja sam još zaglavio u ona tri starinska sistema - ili je hifi pa je nebalansirani interkonekt (fancy ime za cinch kabel), ili je studijski pa je balansiran xlr/trs ili je razglas pa je... a ono - razglas... valjda speakon.
Ovo je pak tržište koje živi negdje između svega toga!
:)

thanx na pojašnjenju!

DaBear
27-01-2014, 07:07 PM
Uh, kako su te tehnologije otišle!
Ja sam još zaglavio u ona tri starinska sistema - ili je hifi pa je nebalansirani interkonekt (fancy ime za cinch kabel), ili je studijski pa je balansiran xlr/trs ili je razglas pa je... a ono - razglas... valjda speakon.
Ovo je pak tržište koje živi negdje između svega toga!
:)

thanx na pojašnjenju!

Evo jedan (od 2) racka na trenutnom poslu.

Ovaj "snabdeva" muzikom i slikom celu kucu -14 zona = svaka zona ima po 2 zvucnika. neke zone su spojene (veliki dnevni prostor) + 5 spavacih soba.
Svaka zona je 2x60W a dve zone su 4x80W.
Svaka zona ima pristup 4-kanalnom serveru od 12TB (uncompressed muzike)
(4 kanala - 4 razlicita stream-a u isto vreme) ukljucujuci 100.000 internet radio stanica (!!!) i dupli AM/FM tuner.
1 x satelitski receiver (Sky HD) za TV, 1 x BluRay i 1 x Apple TV idu na HDMI matrix / switcher (koji nije na slici..tek treba da se stavi) i mogu da salju isti ili razliciti sadrzaj na 4 mesta (ukljucujuci i dve zgrade u dvoristu koje su oko 50M daleko) preko Cat6 kabla..
Donja polovina je "kucna mreza" (he he kao za neki veliki office!!) koja je trenutno da 2Gbps (!!) a moze da ide do 10 Giga bita po sekundi..ako treba.
Ima 4 Cisco switchera i 4 x 24 Ethernet patch polja. (po kuci pored WiFi-ja ima oko 100 Ethernet portova povezanih na patch!)
Ovo je bitno jer ce se koristiti IP TV (preko interneta) + Apple TV stream + HBMC Android media player (:wink:) i plus internet, pa da se ne gusi nego da sve leti !!!

Malo preterivanje, ali je dobro...:D

DaBear
07-06-2014, 02:09 PM
Evo ovaj zadnji posao o kome sam ovde pricao, izasao u magazinu. Web i print verzija...SVI (sound Vision Install) strane 40-41, issue 113 (zadnji broj, June)

Besplatni download magazina ovde
http://www.svimag.com/index.php/issuedownload

:D

DaBear
17-09-2014, 10:57 PM
Zabo jos tri strane u Oktobarskom Home Cinema Choice magazinu...:D

DaBear
26-12-2014, 10:48 PM
Da "zaokruzim godinu" - dobio sam ITSA 2014 The Install & Technology Solutions Awards u kategoriji Best International Installation za posao u Francuskoj.. idem u Amsterdam u februaru na dodelu plaketa (i veceru!!) :D

Prva slika na linku (speakers iza platna) a posle scroll dole za kategoriju...
http://www.insideci.co.uk/articles/itsa-2014-ci-and-smart-home-winners-revealed.aspx

i ovde u drugom magazinu / sajtu..
http://www.svimag.com/index.php/content/news/itsa_2014_the_winners

ProkDu
26-12-2014, 11:59 PM
Cepanje internacionalnih instalacionih dresova... :D

DaBear
27-12-2014, 10:30 AM
Cepanje internacionalnih instalacionih dresova... :D

ha ha ha aaa...

Ko se pali na rakove kablove i ono sto se ne vidi, na mom blogu ima stalno novih slika sa raznih projekata. Od pocetka pa sve do kraja...nakupilo se, ima dosta za gledanje. (na sta ljudi trose pare...)

http://avinstallationsuk.blogspot.co.uk/