Log in

View Full Version : preporuka digi mixera za band

OFF
24-01-2014, 12:25 AM
Drugari, mozda cu da se digitalizujem..... sada imam midas venice 160 sa klark teknik dn322 na masteru, yamaha rev 500 kao glavni rev, dbx eq za monitoring....

Treba mi mixer koji ce me spasti nosenja, povezivanja...... plus mogucnosti svih digitalaca nadmasuju ove moje sprave (samo da zvuk nije puno losiji)

Ne trebaju mi stageboxevi digisnakovi personal monitori i sl, ali wireles varijanta bi valjala (da malo peglam po sali sa laptopa, ili ako mora ipada)...

U varijanti su novi AH qu16 ili beh x32 compact ili mozda polovna 01v96 ili nesto cetvrto (tu je budzet negde, plafon do 2k e

Arthur
24-01-2014, 04:38 PM
beh

OFF
24-01-2014, 10:56 PM
da dodam jos i varijantu - MIDAS f16 pa preko FW na laptop....

Da li u ovoj varijanti mogu da koristim VST kao insert na grupama i masteru?

ovo mi je sad najbliza varijanta, jer ce mi valjati malo i u studiju kao mali analog mix kad zatreba kanala, preampa.....

a nisu mi realno neophodni motorizovani faderi, total recall i ostale digi prednosti....

dajte komentar :)

Bockie
25-01-2014, 12:15 AM
Razmišljam u dve strane...

Sa jedne x32 je super combo rešenje...

...sa druge, ostavi sve, to je do jaja set-up...

...poboljšaj "mikrofonski park"... Tu je zvuk..!...svirka uvek može bolje...:wink:

:thumbsup:

Arthur
25-01-2014, 03:58 AM
f16 ti je premali, sa jedva 8 mono ch sa normalnim parametrima. A ne znam dal si izčitao moju priču o MIDAS FW zahtevnošću na onom topiku o digitalcima? Ja sam F24 uzeo kao najbolje rešenje za studio plus lajv, ali bi da sam birao samo za lajv, kupio behringera.

OFF
25-01-2014, 07:21 AM
Nisu laptopovi sad toliko skupi, za 300e moze da se nadje doobar hp probook koji je provereno resenje.... A moze da potera sve sto treba ( meni jedan takav vec radi kao vst live sprava za sinth)..... Znaci mi midas jer je hibrid, a u varijanti gde svi iz benda nekada moraju da chachnu mix, digitalija je jos uvek zeznuta....

mladjastojanovic
25-01-2014, 01:35 PM
Nit je digitalija zeznuta, niti svi iz benda moraju da chachnu mix :-)

Послато са C6603 уз помоћ Тапатока

OFF
25-01-2014, 01:42 PM
Naravno da nije zeznuta, ali je jako nezgodno kad nemas tonca koji je samo tonac vec neko ko ceo dan svira mora I da radi mix

mladjastojanovic
25-01-2014, 01:49 PM
To jeste zeznuto ali svakako je bolje da to radi jedan covek nego svi pomalo.

mladjastojanovic
25-01-2014, 02:15 PM
Samo da dodam moje iskustvo sa presonusom kao digi mix za bend; kad je stigao, vec na prvoj svirci je imao problem da zabode,zamenjen je za novi i posle godinu dana koriscenja je otisao display,koji je takodje zamenjen bez problema u artistu, dakle izrada i softver mogu imati problema. Po meni brz mixer za koriscenje jer je sve na jednom kliku. Po pitanju zvuka radi tacno koliko kosta,nekako i dalje sve zavisi od samih muzicara(i dalje je dobar ton gitare u prstima gitariste), a sto se tice dalje obrade signala na samom mixeru niko nece biti preterano odusevljen ali ni preterano nezadovoljan.
Verujem da i ostali digi mix do 2k eur imaju slican koncept i kvalitet.

Era
25-01-2014, 06:33 PM
Pogledaj ovo,za sve pare svira,ja sam oziljno zainteresovan,em je midas,usb,vst...
http://midasconsoles.com/index.aspx

BlasterMaster
25-01-2014, 08:07 PM
mislis na m32? uuuu :shock:
kazu da ga bentli dizajnirao... pet somica dolarica...

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/i3zIzB3ZcYM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SumAnuT
26-01-2014, 02:32 AM
http://www.sweetwater.com/store/detail/DL1608L/

ako vec imas ipad, pogledaj ovo :)

Arthur
26-01-2014, 02:48 AM
koliko je jak taj HP za 300e? i da li ima FW? ja sam na jednom solidnom DELL dual coreu jedva provukao jedan kanal kroz realtime. A rekoh ti već da q6600 studijskom, i dalje se ne osećam komotno po pitanju broja i izbora pluginova. Tebi je na VSTi i 10ms ok latencija, to je za live sound čini mi se neupotrebljivo. Digitalci teraju ispod milisekunde, mene i ovih 6ms brine.

OFF
26-01-2014, 06:05 AM
koliko je jak taj HP za 300e? i da li ima FW? ja sam na jednom solidnom DELL dual coreu jedva provukao jedan kanal kroz realtime. A rekoh ti već da q6600 studijskom, i dalje se ne osećam komotno po pitanju broja i izbora pluginova. Tebi je na VSTi i 10ms ok latencija, to je za live sound čini mi se neupotrebljivo. Digitalci teraju ispod milisekunde, mene i ovih 6ms brine.

Vidi ovako, probook serija HP, ima ih sa FW...... i5 unutra, moze da bude i 8 gb rama..... meni forte sa svim instrumentima izlazi do 20% CPU..... nista mi nije slabiji od DAWa na kome radim u studiju..... a mislim da je to daleko jace od q6600.....

a latencija na VST pluginsima je jos manji problem, to mu dodje kao line delay.... 3ms = 1 metar od zvucnika :)

Arthur
26-01-2014, 03:34 PM
pa da, 6ms je 2m, to još uvek nije problem, sledeći buffer je već nešto oko 10ms, sa tim već mislim da imaš ozbiljan problem na manjim svirkama. Ne zaboravi da to ide i u monitoring.

A ja sinoć eto gledao i ne nađoh probook za 300e koji ima FW ni cardexpress. ako nađeš neki javi.

obaška što je moj prethodni HP trajao tačno tri godine pre nego je krenuo da se raspada po šavovima. A te 2010 su još dvoje mojih prijatelja kupili HP, i koristili ga za daleko jednostavnije stvari od mene, i nijedan više nije u životu. Ne deluje mi baš kao beskonačno pouzdana i dugovečna firma :/

sorry, mene ovo sve jako zanima iz praktično istih razloga kao tebe, tj ako ti nađeš rešenje, našao sam ga i ja :) enivej ako si uskoro u prolazu do BG, naiđi da vidiš f24 i da vidimo dal šljaka sa tim laptopom

OFF
26-01-2014, 04:22 PM
sorry, mene ovo sve jako zanima iz praktično istih razloga kao tebe, tj ako ti nađe? re?enje, na?ao sam ga i ja :) enivej ako si uskoro u prolazu do BG, naiđi da vidi? f24 i da vidimo dal ?ljaka sa tim laptopom

ovo je dobra ideja....
instaliram waves native rack, i da vidimo sve na licu mesta :)

Bitch
27-01-2014, 01:45 PM
X32 super
01v96 super
Presonusi - nisu super al' zavrsavaju pos'o (kad rade... :)
Qu16 nisam cuo ali kazu da je ok...
E taj midas i mene zanima... Arture daj neki review, moze i novi topik... Skroz je simpa koncept, ali jos nisam stigao da ga poslusam

Sent from my iPhone using Tapatalk

OFF
27-01-2014, 02:02 PM
Prednost midasa, na papiru je, sto nam daje neogranicene mogucnosti koriscenja 3th party vst-a, koji kod nas nije skup :)...

Era
27-01-2014, 02:07 PM
Ja sam radio sa q16 ah ,ali nekako nije to to,sve plastika,mali ekran,problemi sa usb,zvuk nekako jeftin,midlast,,,

OFF
27-01-2014, 05:29 PM
Ja sam radio sa q16 ah ,ali nekako nije to to,sve plastika,mali ekran,problemi sa usb,zvuk nekako jeftin,midlast,,,
mislim da se nash zajednicki drug nece sloziti sa tim :) ..... on mi i predlaze qu16..... mozda i njegov :wink:

Arthur
28-01-2014, 12:18 AM
X32 super
01v96 super
Presonusi - nisu super al' zavrsavaju pos'o (kad rade... :)
Qu16 nisam cuo ali kazu da je ok...
E taj midas i mene zanima... Arture daj neki review, moze i novi topik... Skroz je simpa koncept, ali jos nisam stigao da ga poslusam

Sent from my iPhone using Tapatalk
?ta reći za F24, osim, VOLIM GA.

neko ju je napravio sa jasnom ?eljom, a to je da je korisnici VOLE

Era
28-01-2014, 02:15 PM
Ja sam mu ga i preprogamirao...izasao je q24!

Jan
30-01-2014, 12:41 AM
Prednost midasa, na papiru je, sto nam daje neogranicene mogucnosti koriscenja 3th party vst-a, koji kod nas nije skup :)...

Jel si siguran da na M32-oci mogu da instaliraju 3rd party VST-ovi ? Nigde nisam uspeo da nadjem taj podatak

OFF
30-01-2014, 07:52 AM
Jel si siguran da na M32-oci mogu da instaliraju 3rd party VST-ovi ? Nigde nisam uspeo da nadjem taj podatak

nisam mislio na njega vec na midas f16 koji ima FW na sebi, pa se spaja sa racunarom :wink:

Jan
30-01-2014, 10:30 AM
nisam mislio na njega vec na midas f16 koji ima FW na sebi, pa se spaja sa racunarom :wink:

Aaa okej !

alavuk
02-02-2014, 01:01 AM
nesto ovako ?

http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=180

Arthur
02-02-2014, 06:27 PM
nisi u toku, već smo ga popljuvali na dve teme :P

alavuk
02-02-2014, 07:16 PM
hehehehe :) nisam u toku sa novijom gneeracijom uskoro treba da stigne na radiju gde sam sad i prema specifikacijama bi trebalo da je skroz ok , ali sve mi se cini da je onaj presonus studio live super resenje (soundcraft bi nam sluzio sa neke lokacijske akcije i eventualno neki band ako se zadesi u nekoj emisiji)

Arthur
03-02-2014, 01:02 PM
soundcraft je za klasu bolje rešenje od presonusa. A behringer im se smeška :)