View Full Version : Slate Virtual Microphone System
Everbeatz
20-01-2014, 06:05 PM
U dramatugija, amerskom duhu naravno :) - secam se da je Antares svojevremeno imao tu ideju
<iframe src="//www.youtube.com/embed/_rzzoFCm8qk" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>
STUDIOTON
20-01-2014, 07:05 PM
Slate je opasan lik.. kao i njegovi plugovi !
Everbeatz
20-01-2014, 07:19 PM
Slate je opasan lik.. kao i njegovi plugovi !
Slozicu se da je 'opasan', i prica tako ko da ce da me tuce :)
Ne razumem malo taj isforsirano agresivni narativni pristup, ali sigurno ima nekog efekta :)
STUDIOTON
20-01-2014, 07:21 PM
Slozicu se da je 'opasan', i prica tako ko da ce da me tuce :)
Ne razumem malo taj isforsirano agresivni narativni pristup, ali sigurno ima nekog efekta :)
ma ja njega i ne slusam, slusam njegove plugove.. vlasnik sam gotovo svih njegovih proizvoda :)
awacs
20-01-2014, 07:27 PM
Dobar komentar na GS-u: " Steven will be laughing all the way to the bank on this one."
Pozdrav,
Vasa
DzoniPFC
20-01-2014, 07:42 PM
Dobar komentar na GS-u: " Steven will be laughing all the way to the bank on this one."
Pozdrav,
Vasa
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/7zf9JD-uvhg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Matya
20-01-2014, 07:51 PM
Pevam pa rasturam...
zar ne bi proizvođači trebali imati neku vrstu prava na takve stvari. Ovo je na neki način plagiranje tuđe komponente? Ako postoji pravo na vizualni patent, za?to ne bi bilo i na zvučni :/ Mislim ne doslovno, jer je komplicirano kontrolirati. Al malo je retardirano da je dopu?teno da skupljaju novce na tuđem imid?u i dugogodi?njoj tradiciji (npr u-87->s-87 ili sm57), i onda se izvlače da su sličnosti slučajne, a kada treba prodati stvar onda je "Potpuno identično"
Everbeatz
20-01-2014, 09:30 PM
zar ne bi proizvođači trebali imati neku vrstu prava na takve stvari. Ovo je na neki način plagiranje tuđe komponente? Ako postoji pravo na vizualni patent, za?to ne bi bilo i na zvučni :/ Mislim ne doslovno, jer je komplicirano kontrolirati. Al malo je retardirano da je dopu?teno da skupljaju novce na tuđem imid?u i dugogodi?njoj tradiciji (npr u-87->s-87 ili sm57), i onda se izvlače da su sličnosti slučajne, a kada treba prodati stvar onda je "Potpuno identično"
Bila je dosta davno neka rasprava na GS o tome - gde je bio Paul Wolf (Tonelux, ranije API), itd. gde su pricali na tu temu. Polemika je bila oko softverskih emulacija i da li to ima smisla ili ne, jer je dovoljno ne pomenuti tacno ime, a naziv moze dovoljno da asocira na originalnu stvar - tipa British pre/eq, itd.
Ako autor 'emulacije' ima blagoslov od neke firme koju emulira tj. ako je u nekom deal-u s njima tipa UAD ili Waves - sve je ok, problem je nastao oko onih koji to rade bez toga, mislim na Nebula, gde se sempluje oprema, ili impulsi npr - ne znam kako je to regulisano.
Cak je i Casey/Bricasti aminovao IR sa Bricasti reverba pod uslovom da se ne naplacuje.
Za Slate-a ne znam kakva je situacija...ne verujem da nije regulisao to pitanje
Piratluk u softwerskom svetu je jos uvek neophodan po svemu sudeci,kako je nestao Air,ovi sebi poceli previse da dozvoljavaju :) Mene zanima sta je u ovim slucajevima sa tim svetskim organizacijama za zastitu potrosaca?Isto kao sto za ostale proizvode mora u deklaraciji doslovce tacno da pise sta je unutra.Ovo sto on nekoliko puta naglasava tokom ove najave i stalno naglasava da se dobija "identicno" nesto necem drugom,je nista drugo neko obmanjivanje potrosaca i prevara.Bar je u ostalim sferama kupac-potrosac odnosa to uglavnom izricito zabranjeno.Vestina modernog marketinga na zalost i jeste na neki nacin obmana,zaslepvljivanje ali daj,neka to bar bude mudro,koliko toliko moralno upakovano pa gde prodje prodje.Ne ovako agresivno i ocigledno kako sebi gosn Steven sve vise dozvoljava...Nema price oko njegovog doprinosa modernim audio tehnologijama ali taj njegov "maco" i ja sam Bog stav sve vise iritira....Mnogo mnogo zanimljiviji bi bio kad bi malo vise pustio Gabriel-a da kaze sta ima o svemu tome,geniju koji stoji iza svega sto je uradio Slate Digital umesto sto konstatno pokusava sebe predstaviti kao mesiju Digitalne ere zvuka...moje misljenje
NIelectroy
22-01-2014, 11:42 AM
Lik je car, moze Eskimima led da proda a prozivodi su mu genijalni, sto se tice njegovog nastupa ipak je to za Americko trziste. On i Fabrice Gabrijel su legende, mogu se zakunem u njih.
Apsolutno.Mene iritira samo taj njegov 'vidi meeee' nastup,mnogo iritantniji od nastupa njegovog ociglednog business policy uzora.Istina da tandem Fabrice-a i Steaven-a sve vise podseca na Woznjackog i Jobsa,tvoraca Apple-a,dvojice mozgova,jednog genija inzinjeringa koji je izbegavao javnost i radio danonocno po kojekakvim garazama na idejama drugog,genija marketinga i primenjene umetnosti,jednog od najvecih genija za 'prisluskivanje' ljudskih potreba :) Svaka cast Stivenu za sve ono sto je uradio,nekoliko softwerskih alata njegove kompanije su mi medju prvima na listi nabavke...
Prica o Ravenu i revoluciji koju ce verovatno doneti veoma podseca na Jobs-a i pricu o prvom komjuterskom misu,prve consumer racunarske periferije koju su inzinjeri HP-a uradili po ideji Steve Jobs-a.Raven je sigurno evolutivni skok periferija za profesionalni digitalni rad.Cak evo su ga poceli koristiti i u video editingu i montazi...Lud je gosn Slate,nije da nije.Kolko zna da odusevi tolko i da iziritira.Uostalom i njegov idol Jobs je znao da bude takav...:)
Everbeatz
22-01-2014, 01:08 PM
Iz nekog mog ugla vidjenja stvari - ne vidim nista sta je on uradio, a da je bio prvi koji je to uradio, uzeo je neke postojece ideje i odradio ih na svoj nacin, prosirivsi ih - to mi nekako i nije inovativnost, ili se varam..?
- drum samples - postojalo i pre njega
- emulacija konzole - postojalo i pre njega
- emulacija tape-a - postojalo i pre njega
- touchscreen - postojalo i pre njega
- mic modeler - postojalo i pre njega
- emulacije kompresora - postojalo i pre njega
- limiter - postojalo i pre njega
Ono sto mu je jaka strana je dobro marketinsko savetovanje, na nacin da se predstavi da je 'game changer' u industriji.
awacs
22-01-2014, 01:16 PM
Mnogo mnogo zanimljiviji bi bio kad bi malo vise pustio Gabriel-a da kaze sta ima o svemu tome,geniju koji stoji iza svega sto je uradio Slate Digital umesto sto konstatno pokusava sebe predstaviti kao mesiju Digitalne ere zvuka...moje misljenje
To ti je preduzetni?tvo ? sposobnost da ubedi? stručnjake da naprave proizvod i kupce da ga kupe. U digitalnom svetu Bil Gejts i Stiv D?obs su glavni gurui te priče, a Stiven Slejt im je najbolji učenik.
Pozdrav,
Vasa
milance
22-01-2014, 01:34 PM
Ma meni najvise smeta sto on svira gitaru i peva... :D To je ono zonfa da imam veci tuki j..o bi sam sebe u ... ;)
alfom
22-01-2014, 01:38 PM
Iz nekog mog ugla vidjenja stvari - ne vidim nista sta je on uradio, a da je bio prvi koji je to uradio, uzeo je neke postojece ideje i odradio ih na svoj nacin, prosirivsi ih ...
Na ovaj način su Japancipostali ind. i elec. velesila. Pokrali su diljem svijeta osnovne teh. ideje, obradili ih, pojeftinili i 'ubili' svojim novim doradama, koje su (ipak ruku na srce) prava stvar.
p.s. Nemam slate proizvode. Vrijedi li raditi na njima?
Iz nekog mog ugla vidjenja stvari - ne vidim nista sta je on uradio, a da je bio prvi koji je to uradio, uzeo je neke postojece ideje i odradio ih na svoj nacin, prosirivsi ih - to mi nekako i nije inovativnost, ili se varam..?
- drum samples - postojalo i pre njega
- emulacija konzole - postojalo i pre njega
- emulacija tape-a - postojalo i pre njega
- touchscreen - postojalo i pre njega
- mic modeler - postojalo i pre njega
- emulacije kompresora - postojalo i pre njega
- limiter - postojalo i pre njega
Ono sto mu je jaka strana je dobro marketinsko savetovanje, na nacin da se predstavi da je 'game changer' u industriji.
Isto kao i Jobs i mnogi drugi r/evolucionari novijeg doba,osluskujuci potrebe drugih iskoristili su sve sto mogu da iskoriste da ljudima daju ono sto im je potreba a da ti isti ljudi toga nisu bili ni svesni.Hm,i to je umetnost,nista za nepostovanje.Sa druge strane,game changer Slate kompanije je sigurno i kvalitet,sta god su uzeli da urade postavili su domaci,makar u momentu kad se Stivenov tim bavio time...Sve je to lepo naravno ali glad za profitom je nesto sto ne moze da se sakrije i cesto vrlo brzo otkrije pozadinu svih tih 'r/evolucija' Ali sta se moze,voleo ga il ne ono sto urade ja za svaki respect.
Everbeatz
22-01-2014, 02:23 PM
Ali sta se moze,voleo ga il ne ono sto urade ja za svaki respect.
Ne kazem da ga ne respektujem, samo mislim da neko drugi(iz tabora konkurencije) ima slabiji marketing :) ...ili prostije receno manje para za isti
Istina.I mozda kad bi i imali toliko novca i moci se ne bi kreveljili kao on.Mozda.Al posle prvog miliona uglavnom svi postaju isti,tu sve dobre namere uglavnom prestaju :) Doduse i tu je Stiven za postovanje,stara ekipa sa foruma se seca kad su se u svopstoj popularnosti semplova pocetkom 2000tih pojavile Yellow Tools biblioteke semplova,prve Slejtove kompanije.Tad je odskakalo to od svega postojeceg.Taj nivo Slate odrzava do danas,cega god su se dohvatili postave trenutnu gornju granicu kvaliteta,to je ono sto je svakako za postovanje.Al njegov pozeraj ne mogu da svarim.Sklonio sam ga i iz prijatelja sa FB koliko me nerviralo njegovo foliranje :)
awacs
22-01-2014, 03:28 PM
Pa da. Ni Armani nije izmislio mu?ki sako, ali je onomad ubedio Dejvida Bouija da ga obuče. Kao ?to SS ode pa se slika sa Dejvom Pensadom i zovne CLA da autorizuje CLA signature drum kit. E, to je pravi marketing, a ne Stivenovo kreveljenje. To uvek ima efekta, koliko god se mi lo?ili da slu?amo svojim u?ima i ne verujemo intervjuima sa producentima koji ka?u da su im Steven Slate (UAD, Waves, koji god) pluginovi "island gear". Daleko od toga da su to lo?i alati, a jo? dalje od toga da su oni drugi (često jeftiniji) na bilo koji način lo?iji.
Pozdrav,
Vasa
BlasterMaster
22-01-2014, 03:28 PM
delim misljenje sa svima ovde sta ste sve rekli apsolutno spot-on...
s jedne strane ne mogu da ga krivim sto uzme nesto i doradi do neke max forme, kako bi zadovoljio cist konzumerizam i pritom se obogatio...to je jednostavno neminovno, vidi se da voli da stalno bude korak ispred ostalih, da sledi jobsa i jos neke gurue tehnologije, vidi se da je pozajmio od epla nacin kako prestaviti proizvod u smislu "a zamislite savrsenstvo, e mozda ne znate kako izgleda al evo ovako izgleda" i sledeca scena, ljudi bacaju pare u monitor :rotfl:.Lik jednostavno nije izmislio vrucu vodu ali je izmislio bolju verziju nekog bojlera :) i na tome mu svaka cast, koristim par proizvoda nista losiji od konkurencije neki cak se i isticu...
a s druge strane njegov nastup definitivno nema veze sa tim da proizvodjaci budu zadovoljni vec se vidi direktna pozadina - zelim i ja da budem gejm chejndzer, da i mene sutradan velicaju ko nevea ili jobsa... no dobro, svako ima svoj nacin, i vidjenje uspeha, svaka njemu cast ja bi licno voleo kad bi on uspeo da izadje iz te neke karikature i stvarno se ostvari kao neki novi audio mesija, zasto da ne... al s druge strane opet mislim, da bi mu bolje lezalo da bude holivudski glumac, jer upada u onaj sablon americkog sitkom superstara, jer definitivno lici na Dane Cook-a :rotfl:
Everbeatz
22-01-2014, 03:56 PM
Pa da. Ni Armani nije izmislio mu?ki sako, ali je onomad ubedio Dejvida Bouija da ga obuče. Kao ?to SS ode pa se slika sa Dejvom Pensadom i zovne CLA da autorizuje CLA signature drum kit. E, to je pravi marketing, a ne Stivenovo kreveljenje. To uvek ima efekta, koliko god se mi lo?ili da slu?amo svojim u?ima i ne verujemo intervjuima sa producentima koji ka?u da su im Steven Slate (UAD, Waves, koji god) pluginovi "island gear". Daleko od toga da su to lo?i alati, a jo? dalje od toga da su oni drugi (često jeftiniji) na bilo koji način lo?iji.
Pozdrav,
Vasa
To i mislim, ne vidim gde je on to change-ovao game, osim u domenu prisutnosti, koja ima aspekt agresivnog, ako pricamo o DSP tehnologiji i developement-u
Mislim da je Waves puno ozbiljnije firma sto se tice DSP experata, ali su vremenom sami sebi dali autogol sa kretenskom politikom tipa WUP, itd
Waves-i su imali Michael Gerzon-a, Craig ?Hutch? Hutchinson (Manley Labs), itd
Vecina ljudi ne zna, ali REQ je u sustini Massive Passive :) Samo nema fancy GUI i nije prezentovan tako pa 'bas i nije neki eq' :)
Savet - procitati PDF koji ide uz REQ :)
awacs
22-01-2014, 04:32 PM
To i mislim, ne vidim gde je on to change-ovao game, osim u domenu prisutnosti, koja ima aspekt agresivnog, ako pricamo o DSP tehnologiji i developement-u
To je jedna stvar (agresivna prisutnost), a druga je to ?to je izmislio zvučno neutralan kardioidni mikrofon :rotfl: Ali svaka mu čast na uspehu :thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
Jel ima negdje na netu gdje objasnjava cime i kako mijenja sirinu membrane, materijal membrane, elasticnost membrane, oblik kucista i otvore na kucistu mikrofona i na kraju oblik membrane kad emulira ribon ? ok , jasno mi je da moze elektricni signal da emulira svojim ultra hi end proracunima ( da bi dobio slicno ili kako kaze, isto) ali sta je sa ovim akusticko-elektricnim dijelom mikrofona, koji je kako se sjecam, najvazniji ?
Lik barata ne bas lako dokazivim materijalom vecini ljudi koji treba da kupe ovo, pa mu se moze. Sa druge strane, ne znam za snimanje na kom nisam imao pitanje " a koji je ovo mikrofon " i ja kazem taj i taj , i onda " aha, pa je li skup" i ja kazem pa onako, jeste i nije kakvih ima...
Kad bi ovo kupio dobijam i odgovor za vecunu svojih musterija " ovo je ML1 sa VMS koverterom i VMS plug in modulom, najnovija digitalna tehnologija AMERICKE firme koja emulira mikorofone i od 5000 eur. i nema ko se ne kune u to. Ovo je zamjena za to.
Tako da ne znam sad.... biti posten ili lud :)
MUzzY
23-01-2014, 04:22 PM
Ja mislim da ovo u svakom slucaju treba probati kad bude bilo prilike :)
Cudan je SlateDigital. Ima semplove kao i svi ostali al' su njegovi malo raznovrsniji i uglavnom bolje "legnu"; ima mix buss comp kao i gomila drugih al njegov malko ipak bolje zvuci; console emulacija radi malo lepse ... itd. :)
(kad kazem njegova mislim na Fabrice-a naravno)
Ne mo?e biti jednako kao original nikako. Jer samom promjenom kuta i udaljenosti upada na membranu mijenja se karakter zvuka, a ja zbilja ne znam kako bi se mogla emulirati ta promjena osim da se ukucava točan kut i udaljenost. To bi bilo prekomplicirano za običnog korisnika na kojeg oni ciljaju => u prijevodu, marketin?ki trik.
Al mislim da bi se proizvođači s dugom tradicijom kao neumann, sennheiser, shure i slični, trebali zabrinuti oko toga jer bi mogli jako past u prodaji zbog takvih mulja?a.
I sumnjam da ima prava na emulaciju neumanna. Pa nisu ?vabe blesave da tako lako daju nekom jazavcu pravo na temelj njihove prodaje. Prodaja u-87 je mala, ali to im je trademark. Da je tra?io prava mislim da bi se te cifre vrtile u milijunima (za sve mikove). Osim ako dobiju % od prodaje i boli ih tuki ?ta će bit kasnije
armedchanger
29-01-2014, 10:00 AM
Evo Stevo je postavio neke A/B testove
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS1.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS1A.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS2.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS2A.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS3.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS3A.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS4.wav
www.slatedigital.com/vmsaudio/VMS4A.wav
NIelectroy
29-01-2014, 12:14 PM
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1531714_10151962836458212_2072530834_n.jpg
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.