View Full Version : daw PROJECT5? koristi li ko ovo
branoy
18-01-2014, 09:36 PM
ee ljudi koristi li ko ovo, meni ima predobre sints, i ostale zeze.
nije napredan ko kubase, al ima meni sve dovoljno za sklopit muziku, plus svidja mi se ton. dal do efekata , sinteva ne znam.
msm samo stavis i zvuce, nisu presiroki, nisu presveli, nisu sve ono sto danas jest vecina pa nemozes ih pospajat u mix. to je to, stari fazon
u njemu npr radi i hipersonic2 onaj bagoviti sto ne moze u cubesu ni na silu, da nesto zapamti a da ne zabaguje.
plus cita dxi i dx,
evo nesto za par min uradito. cisto video
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/9kFOkve5caM?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sky Net
18-01-2014, 10:50 PM
Ko kaze da Hyper ne radi u Cubase, kod mene radi u 6.5, no issues :D
branoy
18-01-2014, 11:01 PM
u mene u cubase5 1 bod, u cubase 7 elements kad add celi cubase zastopa
psionic
19-01-2014, 12:14 AM
u mene u cubase5 1 bod, u cubase 7 elements kad add celi cubase zastopa
Sto ne probas Sonar ? Project5 je sonarov "mladji brat". Skini samo prvi dvd Sonar X2 i probaj ga. Ima i Sonar 8.5, ali X malo vise lici na Project5... Ovaj X2 je kao nesto modernizovan...
branoy
19-01-2014, 03:04 AM
psionic, veruj mi skinuo juce sonar 7 dvd, nekako na njemu cu radit, to je to , probao i x2, nekako volim ove starije, uklopice se u starije plugine, prepoznace sve, a muzika je se radila i na sonar 1 ako se razumemo. probao 6 sonar, i 8, al eto pade na sedmicu. dovoljno
ova me obradovala sto konacno imaju preseti!!
udjem npr u roland hipercanvas, sa strane svi preseti na klik, i rasporedjeni, i razvrstani, sto nisam nasao nigde,
npr u cubase 5 udjes u taj hipercanvas, nigde sa strane preseta, nego moras uci u modul i na kanal kliknuti pa se otvore boje, i dzaba sto tu izaberes, kad ucitas projekat ni jednu ne sacuva. trebaju joj program change poruke, sto je da se ubijes. isto i za xg works yamaahu,, nikad nisam uspeo da izaberem boju u njoj i da ostane kad ucitam projekat, a vidis nje se nisam setio isprobati odo odmah,, itd itd
i lepsi mi je nekako midi editor, kao da je vreme stalo u cubes 2000 god haha
psionic
19-01-2014, 08:58 PM
Da, prestali su sa podrskom za taj program, iskoristili su ideju i spojili sve to u Sonar X seriju. Sa druge strane, gomilu korisnih stvari iz ranijih serija su jednostavno poizbacivali, kompresovali i napravili nesto sto ce da "pije vodu" i kod ljudi koji vole programe bez mnogo menija i podesavanja. Inace su Sonar 8 i predhodne, kritikovali zbog gomile menija koji su navodno bili konfuzni, pa su napravili ovaj X sa "clean" interfejsom - ocigledno malo pozajmljujuci ideju sa Project5.
Inace i X cita DX, VST2, VST3, x32, x64... zapravo Sonar X je softver koji, ja mislim, jedini vidi sve formate plaginova za PC (ne racunam tu AAX i ostale sa MACa)...
spartakus
20-01-2014, 09:31 AM
Taj sinth na branoyevom videu je psyna(ako se nevaram),eh kad se to koristilo..dobar je to synth..
branoy
20-01-2014, 10:55 PM
kako je se pokazao x3?
jest dobar nema sta sinth. trazio sam dal ima kao vsti , al nema, a dxi ne znam kako da koristim u cubase, lako je dx efekte, al instrumente dx nemam pojma
branoy
21-01-2014, 02:03 AM
instalirao X3, i kad ucitam hipersonic 2 dal kao vst2 ili dxi, (rade svi preseti) i hocu da snimim projekat samo zastopa celi x3 i padne. :(( ajbt,, ,
i jos nesto cudno nije nikad ni na jednom DAW, malo malo kad kreiram NEW project i pocnem nesto raditi zastopa audio engine i nema zvuka??
http://postimg.org/image/h8c1m03ux/full/
psionic
21-01-2014, 06:33 AM
instalirao X3, i kad ucitam hipersonic 2 dal kao vst2 ili dxi, (rade svi preseti) i hocu da snimim projekat samo zastopa celi x3 i padne. :(( ajbt,, ,
i jos nesto cudno nije nikad ni na jednom DAW, malo malo kad kreiram NEW project i pocnem nesto raditi zastopa audio engine i nema zvuka??
http://postimg.org/image/h8c1m03ux/full/
Rekao bih da nisi stavio ASIO driver... Ne bi trebalo tako da luduje, meni radi odlicno i na 128 sempla (2.5 ms)... Imas i PM u vezi Hipersonika...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.