Log in

View Full Version : Action Strikes

Khan
15-01-2014, 02:00 PM
Ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/nHYE1zdb2ss" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Everbeatz
15-01-2014, 02:38 PM
deluje super cool, mada verujem da ni ovo nije za bacanje:)

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/4tLZ2Cuk1qs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Igor
22-01-2014, 10:57 AM
Ima jedno petsto miliona varijacija na ovu temu.
Po meni, o dva je konkretno tu problema reč: 1. Svi ti "hollywood action-movie hit-strike" semplovi preterano liče jedni na druge, i 2. Toliko ih ima da se trpaju svuda, a kao nusprodukt imate bizarne kombinacije onoga ?to akcija na ekranu i?te i podvučenog zvuka.
Koriste ih pilićarske televizije, radio-mileve, baba-sere...
Samo čekam kad će i u ?ikinoj ?arenici da zadenu ovakav neki sound.

NIelectroy
22-01-2014, 11:09 AM
Slazem se pa skoro potpuno, dosta cenim Hansa Zimera ipak on to sto radi radi odlicno i ima tu pricu tipa: ko kaze da klasika ne moze da zvuci cool. Jedino nekad stvarno ume da omasi poentu od onoga sto slika i radnja zahteva. Razocarao me je u filmu "12 years slave" totalno promasena muzika, vise kao za neku akciju ili borbu. Ima on taj opasan zvuk ali poenta je da mu sve to radi sa slikom to jest da upotpunjuje sliku. Inace nikad nebih skidao ove library-je ako se ne bavim tim poslom, a lako je nesto slicno da se odradi, samo udjes u kontakt ubacis neki sample, poigras se sa strechovanjem i pitchom i to je to.

Igor
23-01-2014, 11:06 PM
Onda preporuka Project Sam Symphobia 2. :)

Sky Net
24-01-2014, 04:31 AM
Nazalost, u ovo moderno vrijeme (vrijeme piraterije i torenta) svakoj babi je dostupna svaka zaba, i svakoj zabi je dostupna skoro svaka baba, pa se one tako fino sastaju, druze, onda se jos i zbune, ne znaju ko je ko, i tako se lagano pobrkaju babe i zabe..mislim da je iduci projekt Hans Zimmer-a neki novi library, ali posto su ga ovaj put pretjerali sa 90+ kanala usnimavanja, to ce vjerovatno biti jedan masivni ''all in kontakt project''. Lagano baba uhvati lonac, namjesti se pred mic, zaba se zaleti, dekne glavom, taj epski momenat se snimi, i tako nekoliko puta u raznoraznim pozama, sve pod budnim okom Hansa Zimmera. Onda se svi ti duboki siroki visoki semplovi mnogo njezno isiftuju, ispicuju, istrecuju, i voila - nije bas isto, al eto, slicno je, Epic Percus-Krekus-Grandmakus Library. Moze proci, 'ta raja zna,.bice doduse i losih komentara, al ti obicno samo gule sa interneta za dzabera, tako da ce to Hansu uzrokovati maksimalno dvije nove sijede na glavi. A i sto na kraju krajeva, sve se to lako napravi. Bice jos Librarija.