View Full Version : Asus ili Gigabyte
woldman
12-01-2014, 07:27 PM
Gledao sam konfiguracije ruDAW koje su u ponudi i skoro na svakoj primecujem da je maticna ploca Gigabyte.Ja nekako vise preferiram Asus, mozda iz navike, ne znam... Posto planiram da sastavljam neku jacu konfiguraciju od ove koju imam, zanima me da li postoji neka razlika u kvalitetu izmedju Asus i Gigabyte maticnih ploca kada je u pitanju racunar za DAW?
Evo moje trenutne konfiguracije:
Asus P5G41T-M LX3
Intel Core2Duo E6750 2.66 GHz
4GB ram
Radeon HD 5670 512 mb
CM 690 II
Thermaltake TR2 RX 550W (modular)
Inace, to je socket 775, da napomenem za svaki slucaj...:)
branoy
12-01-2014, 07:34 PM
sve je to sami vrh ploca, i u mene je asus vec 5 godina, ni packa mu ne fali, sve radi po PS. ima neki stvari bitni, al kad kupis novu zadnju , kao ja tada, nemas se cega brinuti. to je to. tu bar nisu omanuli nikad ovi velikani. sve zavisi sta ti treba i koliko imas para, to jest i za kakav procesor.
ja kad sam uzimao uzimao sam sve zadnje , ustvari najskuplje. mada nista danas to nije skupo, preskupo. pre 13 god pentium 2 750eu platio, a sad za to mozes uzeti sta zelis i procesor naj i plocu koja pentium pojede 50 x iz tog vremena po snazi za iste pare, pogledas cene, skontas koji ces procesor na to i udri hahaha
rumski konfigurations isto je sve zadnje najbolje u njima, stim sto oni to jos utegnu, ispitaju, doteraju sta i zasta treba kao sto sam na neki nacin i ja za sebe da bih mogao sve te sisteme terati
meni sta je bitno na njima ? to je da ima vise profila za snimit u biosu. npr jedan profil nastimam za win7 , linux itd, dok drugi moram za OS X da bi radio kako treba, tad sam ubacio i onaj hakerski bios, i dan danas sve radi sta god instaliras,
alfom
12-01-2014, 09:11 PM
Koliko to to Brane ima? računara kad ima? toliko operativnih sistema?
branoy
12-01-2014, 09:27 PM
3 win 7 64, jedan 32x , jedan xp, jedan os x , i po potrebi linux :D ,, imam par terabajta, samo particije radim, 8 particija i sam slazem sisteme,, haha
za ne daj Boze!! zna se desit neki virus udje mi na jedan, i ne mogu ga na tom sistemu izbrisat rucno, odem u drugi i iz njega u exploreru ga resim, znas ono kad skenira antivirus pa ima nesto nije obrisao al se zna gde, ostavio LOG,
itd , uvek je dobro imati ih vise, jedan kad ti ode, nema vise popravke , mada ja rasporedim, jedan za DAW, drugi za igre, treci za video edit itd
AudioStorm
12-01-2014, 09:36 PM
Branoy,buraz,primijetio sam da imas 450 racunara i 3 puta vise operativnih sistema,10 kilometara kabla kroz sobu i pune kutije od cipela prastarih tvrdiih diskova,i zato ti se i desavaju toliki incidenti.
(pamtim kad ti je riknuo hard sa svim tvojim radovima pa je bilo ode pola zivota mucenja :(
Skrati to brate na minimum,operativci NASA-e bi se pogubili da ti udju u sobu :D
branoy
12-01-2014, 10:41 PM
:D :D jest bilo sve riknulo!! i too najgori onaj virus, samo fora bila nisam imao na tom sistemu bilo kakav antivirus, i jbg ostavio torrente da skidaju, i taj neki virus je usao, i lagano dok sam ja spavao sve je fajlove precesljao i ostetio, a neko pricao jedino se to moze vratiti , msm imaju neki ljudi sto stave HD na neke uredjaje a to kosta preko 10 000 eu haaha !! te dane sam malo je rec bio ne znam opisat. jbg, al kako staris kazes, sad si iskusniji, ma nista ti ne treba znas sta gde ima, pa napravices opet nesto
alfom
13-01-2014, 10:29 AM
itd , uvek je dobro imati ih vise,
Pa ne znam ba? za to : ja imam jedan i do sada je bio dovoljan.
Everbeatz
13-01-2014, 10:34 AM
3 win 7 64, jedan 32x , jedan xp, jedan os x , i po potrebi linux :D ,, imam par terabajta, samo particije radim, 8 particija i sam slazem sisteme,, haha
za ne daj Boze!! zna se desit neki virus udje mi na jedan, i ne mogu ga na tom sistemu izbrisat rucno, odem u drugi i iz njega u exploreru ga resim, znas ono kad skenira antivirus pa ima nesto nije obrisao al se zna gde, ostavio LOG,
itd , uvek je dobro imati ih vise, jedan kad ti ode, nema vise popravke , mada ja rasporedim, jedan za DAW, drugi za igre, treci za video edit itd
Ne razumem logiku, ali ok...ako kazes da ti 'radi' posao super:)
Kakav ti to virus ulece koji anti-virus ne moze da sredi?
Boombass
13-01-2014, 04:05 PM
Kakav ti to virus ulece koji anti-virus ne moze da sredi?
Onaj koji antivirusni jo? ne pozna.
woldman
13-01-2014, 06:43 PM
Da, da... A poceli smo od Asusa ili Gigabyta...:) Sto su ti vrhunske firme, vidis kako sire nase vidike :grin: I jos svasta naucis pride :)
Everbeatz
14-01-2014, 01:00 AM
Da, da... A poceli smo od Asusa ili Gigabyta...:) Sto su ti vrhunske firme, vidis kako sire nase vidike :grin: I jos svasta naucis pride :)
Obe firme su dobre i siguran sam da neces pogresiti ako uzmes bilo koju, svodi se na licni izbor i naravno budzet
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.