View Full Version : Saturatori
alfom
11-01-2014, 03:51 PM
Trenutno stanje :
http://getthatprosound.com/16-of-the-best-saturation-plugins-in-the-world/
Mojih nekoliko omiljenih su:
1. Decapitator
2. Klanghelm SDRR (skoro mi je jednako gotivan ko i Decapitator)
3. Reelbus mi je kul, ali mi je i Waves J37 isto dobar
4. Voxengo Warmifier mi se isto svidja !
Koristim i console emulacije, konkretno Satson i NLS, i ovaj novi Waves 1073 moze da se koristi kao saturator jer ima dobar drive sound po meni... Sta vise ja taj plugin vise dozivljavam kao saturator sa eq-om, nego eq sto on u stvari jeste...
alfom
11-01-2014, 08:54 PM
Ja sam tu malko zastario. :)
Mada ih imam kamaru, uglavnom sam na PSP-ima, KramerTape i jo? po koji besplatan.
@Jan : jeste OT, ali da ti se pohvalim da sam se ponovo vratio PreSonusu. Jes' sitno na lapu ; ali gura taj alat dooobro! Znam da si od rijetkoh koji ga tro?i. :)
DzoniPFC
11-01-2014, 09:44 PM
Mislim da sam probao skoro sve. Decapitator je i dalje opasan plug, mada retko kada ga koristim. Uglavnom stavim Softube Saturation Knob za Studio One, bas super plug, prvenstevno zbog jednostavnosti i ne opterecuje CPU. :)
NIelectroy
11-01-2014, 09:56 PM
Decapitator i Feric TDS.
alavuk
11-01-2014, 11:09 PM
Saturn
@Jan : jeste OT, ali da ti se pohvalim da sam se ponovo vratio PreSonusu. Jes' sitno na lapu ; ali gura taj alat dooobro! Znam da si od rijetkoh koji ga troši. :)
:D Moram na zalost, od svih softvera on mi je najbolje resenje, nisam ni njim presrecan nadam se da ce ga unaprediti jos vise... Stabilan je, sistem rada mi je srodan jer podseca na Steinberg, ima dobre fore sa vst instrumentima, imam 64bit verziju kad mi je potreban kontakt, bfd itd, rad sa jbridge-om i C5 je tortura... Ne svidja mi se sta je Steinberg uradio sa 7icom, napisao sam ogromno izlaganje, i jedino sto ce me i dalje drzati za steinberg je to sto iz SRbije uvek dobijam projekte radjene u Cubase-u...
Plus, ima Softube Saturation Knob :D
spartakus
12-01-2014, 06:30 AM
Po meni psp, fabfilter saturn,ik amplitud.nisam imao pojma da urs ima saturatore..interesantno..
Decapitator, SPL i Alloy su mi u cestoj upotrebi od nabrojanih.
Meni je i dalje omiljen TB realbuss za buss kanale,uglavnom totalno zamenjujuci buss kompresore na mestima gde je potrebno samo blago frekfentno-dinamicko slepljivanje,posebno ova od skoro,poslednja v3 verzija koja radi primetno upotrebljivije.Nije 'neutralan' plug ali ima obilje podesavanja i zna da sedne 1/1...
Ne vidim da je iko spomenuo,ali pored njega najinteresantniji mi je i cesto ga koristim soundtoys radiator,koji je u stvari simulacija analognog kola,preamp.Neverovatno neutralan,99 posto vremena ga ostavljam na default vrednostima(line preamp) i veoma nenapadno,neprimetno zna da uradi ono sto mi treba od digitalne saturacije,bez degradiranja zvuka da smiri peak-ove i uoblici tranzijetne,radiator tu zaista blista.Gotovo da se i ne cuje sama promena boje zvuka ali dinamicki,sa minimalnim gain-om neveraovatno dobro odradi posao...
Klanghelm SDDR mi je isto jos jedno otkrovenje u ovim alatima,jos uvek ga proucavam,poprilicno kompleksan i stvarno mu pristaje epitet kameleon,gotovo na svim zadacima zna da pokida.....
Probao sam i waves j37 i prijatno se iznenadio za razliku od starog Kramera......Svi oni danas rade veoma upotrebljivo tamo gde im se nadje mesto,kao neprofesionalcu ali ozbiljnom hobisti ove branse, bilo mi je potrebno vremena naci primenu ovim alatima,ranije sam ocekivao,pogonjen galamom koja se desavala oko njih,nekakav 'instant' analogni carobni dah koji ce da zvuk u momentu poboljsa i uglavnom se razocaravao dobijajuci degradiran i neupotrebljiv mi zvuk...Danas evo ima mnogo upotrebljivih plugova,koji po potrebi zvuk mogu minimalno degradirati ali pruzajuci neke od benefita analognih kola,frekfetne odzive,dinacke procese itd,itd...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.