Log in

View Full Version : savet oko shippinga

OFF
10-01-2014, 12:26 AM
Na jednom nemackom sajtu za elrktronske komponente, imam ove opcije za shipping.... tek sam krenuo da narucujem iz inostranstva (paypal) pa me zanima koje od ovih opcija da odaberem za najjeftiniju posiljku. Najvise bi mi cak odgovarala obicna posta... Suludo mi je za delove od 5eura da placam 90e postarinu

pre neki dan mi je sa ebaya iz engleske stiglo nesto za 15 dana (sa sve novom godinom i Bozicem, za moda 2 eura dodatnih troskova, obicnom postom

Please select one of the following:

Incoterms: FCA (Duty, customs and taxes collected at the time of delivery).

FedEx International Priority -- 90,00 €
UPS Worldwide Express Saver -- 90,00 €
UPS Worldwide Expedited - Bill Recipient
UPS Worldwide Express Saver - Bill Recipient
FedEx International Economy - Bill Recipient
FedEx International Priority - Bill Recipient
DHL International Express - Bill Recipient

OFF
12-01-2014, 11:03 AM
zna li neko?:(

Granata
12-01-2014, 12:23 PM
Koliki je taj paket, kolko je tezak?
Dal j moguce pitati prodavca koliko bi izashao shipping za DHL?
U Nemachkoj je DHL standardni vid poshte i nebi trebalo da poshiljka u Srbiju izadje 90 evra (sem ako ne shaljesh 20 kila preko okeana)... mnogo su ove cene iznad.
Po DHL cenovniku bi paket za Srbiju do 5 kg koshtao 30 evra.

OFF
12-01-2014, 01:30 PM
Paket bi bio do 100 grama, 3 potenciometra svega unutra.

Nemania
12-01-2014, 01:33 PM
Na ebay je mislim drugacije, hteo sam da narucim nesto preko thomanna, kod njoh je postarina 40e, bez obzira da li narucujem npr klavijaturu ili privezak za kljuceve.
Do u musicstore im prvo napises u mailu sta te zanima pa ti oni odgovore kolika bi bila postarina za tu stvar.
Politika nekih firmi je da ne salju "obicnom" postom zbog rizika, cec dhl i slicno, ali je zato postarina tolika kolika je.

Granata
12-01-2014, 02:32 PM
Pa normalnom poshtom bi to bilo do 30 evra, al ovi izgleda shalju samo expressnom shto se nikako ne isplati.
Jedino da ih pitash ili da trazish na drugom mestu.

OFF
12-01-2014, 02:58 PM
Ali kako mi je stiglo iz Engleske slicno nesto u koverti (elektr deo) za 3 eura?

Granata
12-01-2014, 03:06 PM
Pardon (pogreshio sam, rachunao sam veci paket), obichnom poshtom DHLom bi bilo oko 3-4 EUR u koverti a 15ak EUR u paketu.
Al ako ovi shalju jedino expressnom poshtom, jedino da gledash na drugom mestu.