View Full Version : Sidechain Master kanal??
branoy
08-01-2014, 05:36 AM
ee ljudi radi li ko sidechain na master kanal, zavrsno? meni nesto palo na pamet da probam, ono znam svi po kanalima stavljaju, rekoh bas da vidim sta cu dobiti ako stavim na master kompresor i tagujem na kick u projektu, nisam to nikad radio, kad utegnu on pravo komplet kanale mix na masteru. haha ne znam odkud mi ovo pade na pamet u 6 ujutro
evo video do kraja ,sta sam experimentisao
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/-Cq3m_eqUXU?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
LA-2A
08-01-2014, 01:29 PM
druze klipuje ti master kanal... cemu to?....a taj kjubejsov kompresor je tesko smece :)
Nemania
08-01-2014, 04:42 PM
koji vst compressor preporucujete za sidechain?
Posto rekoste da je cubaseov "tesko smece", a ja bas njega koristim..
Mogli
08-01-2014, 05:16 PM
koji vst compressor preporucujete za sidechain?
Posto rekoste da je cubaseov "tesko smece", a ja bas njega koristim..
Nastavi da ga koristis...
alfom
08-01-2014, 07:43 PM
:thumbsup:
alfom
08-01-2014, 07:49 PM
ee ljudi radi li ko sidechain na master kanal, zavrsno? meni nesto palo na pamet da probam, ono znam svi po kanalima stavljaju, rekoh bas da vidim sta cu dobiti ako stavim na master kompresor i tagujem na kick u projektu, nisam to nikad radio, kad utegnu on pravo komplet kanale mix na masteru. haha ne znam odkud mi ovo pade na pamet u 6 ujutro
<iframe src="//www.youtube.com/embed/-Cq3m_eqUXU?feature=player_detailpage" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640"></iframe>
Jbt. Kad si ustao Brane, kada u 6 u jutro pravi? sidechain umjesto kafe???
Ko ti je rekao da svi stavljaju sidechain kompresor na mix master, odn. da prave paralelnu kompresiju na mix masteru??? :cry:
branoy
08-01-2014, 09:08 PM
koji je najbolji kompresor za sidechain? sta fali ovom do cubesa? meni su cubesovi neki ovako plugini ne svi uvek bili dobri
alfom, ma ja ti odem spavati posle 7h , tu je to vec bilo, to je moje vreme za rad haha, kafu ne pijem, ne pusim, ne droguram se, ne pijem, zivim da prezivim haha samo voda sokovi neki, nekad bavaria, kafucino, limunada, juice , cafemio crna, guarana, redbul, pepsi limun, to je to hahaha
kad pojacam na kutije cujem razliku pravo kad ovo stavim na master, ja kazem nisam nikad video na masteru sidechain, po youtube, ono standard svi uzmu par kanala u DAW i tu vrte ih, zato kazem, jel to valja? ili nema pravila, meni se svidelo
Nije mi skroz jasno sta si hteo da postignes i da li je uspelo ili ne, ali svakako ne bih voleo da mi neko donese na mastering traku koja je zavrsno 'pumpana.'
Mogli
08-01-2014, 09:36 PM
ne pijem, zivim da prezivim haha samo voda sokovi neki, nekad bavaria, kafucino, limunada, juice , cafemio crna, guarana, redbul, pepsi limun, to je to hahaha
Sokovi, limunda, nekad bavaria...Pa nije cudo sto ti ne valja zvuk. Bez dovoljno piva nema dobrog masteringa.
Bockie
08-01-2014, 09:49 PM
Sokovi, limunda, nekad bavaria...Pa nije cudo sto ti ne valja zvuk. Bez dovoljno piva nema dobrog masteringa.
:bravo:
Nemania
08-01-2014, 10:09 PM
Hvala na odgovoru
alfom
08-01-2014, 10:21 PM
alfom, ma ja ti odem spavati posle 7h , tu je to vec bilo, to je moje vreme za rad haha, kafu ne pijem, ne pusim, ne droguram se, ne pijem, zivim da prezivim haha samo voda sokovi neki, nekad bavaria, kafucino, limunada, juice , cafemio crna, guarana, redbul, pepsi limun, to je to hahaha
Aaaaaaa. Jo? ako rekne? da ne ganja? ni ?enskice, odreću te se preko novina !!! (preko Vesele sveske) :rotfl:
branoy
08-01-2014, 10:33 PM
e jebiga sad!!:D one su u venama hahahha
ne , stvarno sam retkost, nist mi se od toga nikad nije trazilo u zivotu, al zato da vidis kad cure pitaju koliko imas godina.. koliko god kazem, veruju. ima nest i prednosti hahaha
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.