Log in

View Full Version : "Dostaje" (akusticna stvar)

Yeahlenn
06-01-2014, 11:40 PM
Neke trake nisku snimljene sjajno i u studijskim uslovima (vokal bez preampa, violina C1000 u stanu, overheadovi na bubnjevima previsoki, sve ostalo se cuje na nivou cinela, pa sam preostalim close mikrofonima bojio).
Samo jedna stvar je "sample", a to je dobos, jer mi se ne svidja dinamika na originalnom.

Koristio sam cubase-ov roomworks i EQ, compressor uglavnom multiband C4, i na master kanalu sam insertovao Ozone5 gde sam uradio dithering, to sam citao da je ispravno raditi ako projekat 24bita pretvaram u 16bit, ali ne znam da li sam to uradi na pravom mestu i u pravo vreme.

Pocetnik sam u mix & masteringu, ovo je maximum sto sam postigao, vrlo su dobrodosle kritike i saveti.

Evo linka:

https://www.dropbox.com/s/thkmyqfpeo95l8v/Dostaje%20Final%202014.wav

VladaNS
07-01-2014, 12:18 AM
Posto je ovo forum dezurnih kriticara ja cu se samo osvrnuti na pesmu. Stvarno je ekstra! Melodijske linije, tekst, gitarski solo, violina posebno :) Produkciju ostavljam drugima posto ima puno mesta za ispravku, pre svega glas.

Yeahlenn
07-01-2014, 12:30 AM
Ma samo udri sa kritikom, zato sam je i postavio... pesma jeste super, zato i hocu da je uradim sto bolje :)

alfom
07-01-2014, 08:07 AM
Lijepa ti je pjesma kao i aran?man. Stvarno. :)

Yeahlenn
07-01-2014, 10:49 AM
Eeee, ja ocekivao paljbu "ovo nije dobro, promeni ovo, probaj bass ovako", a ono kao da sam postavio na forum kompozitora a ne na rumski :)
Hvala svakako ;)

Khan
07-01-2014, 02:47 PM
Eeee, ja ocekivao paljbu "ovo nije dobro, promeni ovo, probaj bass ovako", a ono kao da sam postavio na forum kompozitora a ne na rumski :)
Hvala svakako ;)

Kad je takva stvar, ajde onda da malo pljujemo, makar sve bilo super, reputacija je u pitanju!:D

Jako lep rad! Meni ovde na jedno slusanje jedino smeta rev na glasu, predug i presvetao, sibilanti u turbo modu... i slicno, previse mi plivaju bubnjevi, malo muljaju inace jako dobro postavljen mix.

Mislim da bi sa samo malom ustedom na reverbu, mix jos vise procvetao i vio, klavir i glas dosli do punog izrazaja.

Pozdrav!

VladaNS
07-01-2014, 03:47 PM
Sam usnimak glasa nije bog zna kako kvalitetan, tj. malo je kartonski. Reverb oko njega nema nikakav karakter niti masu. A ima prostora za kvalitetan i gust reverb jer je puno prostora ostavljeno za glas. Ostalo je ok postavljeno. Eto :)

Yeahlenn
07-01-2014, 08:31 PM
Evo ispravke. Nisam cuo na monitorima da mi te najvise frekvencije prave sranje, sad sam to skontao na slusalicama.
Malo sam samo skinuo reverb na bubnjevima i sredio to na vokalu koliko sam mogao:

https://www.dropbox.com/s/bwbx9gup6xvp78k/Dostaje%20Final%202014.3.wav

awacs
10-01-2014, 11:30 AM
Ej, tek sad sam poslu?ao! Pesma je odlična pa je odlična! Violina odlično odsvirana, a i ?ta me briga čime je snimana ? zvuk je odličan, a i ceo aran?man.

Jedina stvar koja me muči dok slu?am je jako čudna stereofonija koja je najizra?enija na vokalu :shock: Kao da slu?am televizor sa aktiviranom PSEUDO STEREO funkcijom (onim faznim pomakom koji ?pro?iri? zvuk). ?ta si radio? Kao da si ceo miks proterao kroz neki stereo widener (Waves S Imager ili tako ne?to) pa su prostori oti?li van faze.

Pozdrav,

Vasa

Yeahlenn
12-01-2014, 12:00 PM
Primetili smo i mi bas, izbacicemo taj stereo trip :)

Jos neke finese na cinelama (smanjili 8-15 khz) i jos malo sredili gitaru solo na kraju.