View Full Version : RME HDSPe 32 pcie - konfiguracija
Yeahlenn
05-01-2014, 08:05 PM
Planiram da kupim navedenu karticu. Jesam pocetnik, ali to ne znaci da treba kupim odmah USB Scarlett 8i6, pa da menjam za pola godine :)
Da li moze neko da mi pojasni kako mi je najefikasnije da osposobim karticu za rad?
Imam DBX 386 preamp sa digitalnim izlazima AES (XLR) i SPDIF, i word clock.
Na RME imam 25pin AES. Malo sam gledao po sajtu i po netu, nije mi bas najjasnije sa kojim boxom ili break kablovima mogu da spojim preamp, i da dobijem izlaz za monitore i phones.
Hvala unapred!
spdif
05-01-2014, 08:37 PM
Planiram da kupim navedenu karticu. Jesam pocetnik, ali to ne znaci da treba kupim odmah USB Scarlett 8i6, pa da menjam za pola godine :)
Da li moze neko da mi pojasni kako mi je najefikasnije da osposobim karticu za rad?
Imam DBX 386 preamp sa digitalnim izlazima AES (XLR) i SPDIF, i word clock.
Na RME imam 25pin AES. Malo sam gledao po sajtu i po netu, nije mi bas najjasnije sa kojim boxom ili break kablovima mogu da spojim preamp, i da dobijem izlaz za monitore i phones.
Hvala unapred!
ovo, samo ce ti za monitoring trebat jos neki d/a konverter koji ima AES imput na sebi
Yeahlenn
05-01-2014, 08:42 PM
Hvala. Ovim dobijem po 4 AES I/O, jasno mi je za spajanje sa preampom.
Kako da resim monitor/phones?
spdif
05-01-2014, 08:46 PM
Hvala. Ovim dobijem po 4 AES I/O, jasno mi je za spajanje sa preampom.
Kako da resim monitor/phones?
napisao sam gore..... trebat ti neki d/a konverter na aes ulazom.....
i onda na njega spoji neki monitoring kontroler......
na kraju.....moja preporuka je da ne uzimas tu karticu......
uzmi rme hdspe 96/52......ili fireface 400.....
ili polovni multiface.....
ova aes kombinacija ti u buducnosti za prosiriti studio, donosi vece troskove....
Yeahlenn
05-01-2014, 09:58 PM
ups, promaklo.
Jasno. Mozda nadjem polovan 9652.
Yeahlenn
06-01-2014, 03:59 PM
Hmmm, polovan mogu naci samo staru verziju (ispod rev 1.6.), a ona nece raditi na win7, 64bit.
HDSPe 32 pcie mogu dobiti povoljnije, samo ne znam koliko bi me izasli break kablovi i D/A konvertor...
Fireface400 nov mi je skup, ne znam da li se nategnem na njega, ili da idem ipak na Focusrite scarlett 18i6, pa da preko spdif idem iz mog DBX386 preampa.
Samo je pitanje da li su Scarlettovi AD konverteri slabi u odnosu na RME?
Arthur
06-01-2014, 09:48 PM
rme je klasa iznad focusa. Razmisli od 9632, on ima 2ch in-out konvertere jako pristojne. Ima sad i nova PCIe verzija, ne pamtim oznake
spdif
06-01-2014, 11:54 PM
Hmmm, polovan mogu naci samo staru verziju (ispod rev 1.6.), a ona nece raditi na win7, 64bit.
HDSPe 32 pcie mogu dobiti povoljnije, samo ne znam koliko bi me izasli break kablovi i D/A konvertor...
Fireface400 nov mi je skup, ne znam da li se nategnem na njega, ili da idem ipak na Focusrite scarlett 18i6, pa da preko spdif idem iz mog DBX386 preampa.
Samo je pitanje da li su Scarlettovi AD konverteri slabi u odnosu na RME?
mozes modificirati staru verziju da radi..
elektricaru 10 min posla...
na netu imas shemu...
ili ovaj 9632 sto kolega gore kaze...
(mozda najbolji izbor) sve ovisi sta ti treba...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.