View Full Version : Cubase problem - VST instruments
matija
05-01-2014, 07:51 PM
Naime. Već du?e vrijeme imam veliki problem sa VST instrumentima u Cubase-u. sa svojojm midi klavijaturom ukucam neki instrument u traku, zvuči super i snimi se okej.Ali...nakon nekog vremena se postavke promijene same od sebe! Znači taj zvuk vi?e nije onaj isti zvuk, ukucani klavir postane ra?timan...samo od sebe.
Znam da će većina pomisliti na Automatizaciju. Pomislio sam i ja, međutim nisam primjetio da su postavljene postavke za automatizaciju kanala. Mo?da u tome i jest stvar,ali eto,ne mogu prioku?iti kako da rije?im taj problem...
psionic
05-01-2014, 07:54 PM
Naime. Već du?e vrijeme imam veliki problem sa VST instrumentima u Cubase-u. sa svojojm midi klavijaturom ukucam neki instrument u traku, zvuči super i snimi se okej.Ali...nakon nekog vremena se postavke promijene same od sebe! Znači taj zvuk vi?e nije onaj isti zvuk, ukucani klavir postane ra?timan...samo od sebe.
Znam da će većina pomisliti na Automatizaciju. Pomislio sam i ja, međutim nisam primjetio da su postavljene postavke za automatizaciju kanala. Mo?da u tome i jest stvar,ali eto,ne mogu prioku?iti kako da rije?im taj problem...
Mozda ti midi klavijatura salje neke gluposti ? Isfiltriraj u "preferens", sve sto ti ne treba sa midi ulaza. Takodje neki losi crackovi (Luxonix Purity) je imao tu foru, da se sam pokvari, pa su ga posle ispravili... Ako je na vise VSTa, pogledaj sta kaze midi (ako midi activity na onom transport baru (F2) skace, to je onda to).
matija
05-01-2014, 08:05 PM
Mozda ti midi klavijatura salje neke gluposti ? Isfiltriraj u "preferens", sve sto ti ne treba sa midi ulaza. Takodje neki losi crackovi (Luxonix Purity) je imao tu foru, da se sam pokvari, pa su ga posle ispravili... Ako je na vise VSTa, pogledaj sta kaze midi (ako midi activity na onom transport baru (F2) skace, to je onda to).
Jeste, Midi Activity skače samo od sebe...sad provjerio....?ta moram napraviti? Znači očito je da midi ?alje "neke gluposti". Da li je moguće da snimim ne?to sa Midijem i onda (ako se okej snimilo) isključim midi,tako da tokom miksa vi?e ne ?alje gluposti i time ne mjenja postavke? Znam da to nije neko rje?enje..ali za prvu ruku. Zadnje pitanje da li moram klavijaturu odnest na servis?Mo?da je do usb-kabela(ma da sumnjam).
?
psionic
05-01-2014, 08:44 PM
http://img819.imageshack.us/img819/4821/dchu.jpg
Bilo bi dobro da nekim midi monitoring programcicem (http://www.midiox.com/?http://www.midiox.com/download_midioxbeta.htm) proveris koje se tacno komande salju (mozda je samo midi clock, to ne smeta toliko) Nije klavijatura neispravna, mozda je neki settings - sem ako sama od sebe ne salje pitch i modulation kontrole (losi potenciometri cest kvar na jevtinim midi klavijaturama), zato kazem - proveri sta salje. Sta god, mozes i to da ukljucis u filteru i - uzivaj.
matija
05-01-2014, 09:11 PM
Mhm...eto...čini se da midi šalje "Pitch Band" (to mi nekako najviše javlja) i control change i modulation.:) Nisam siguran o čemu se točno radi...ali što bi sljedeće trebalo napraviti?
matija
05-01-2014, 09:16 PM
:)
psionic
05-01-2014, 09:29 PM
Mhm...eto...čini se da midi šalje "Pitch Band" (to mi nekako najviše javlja) i control change i modulation.:) Nisam siguran o čemu se točno radi...ali što bi sljedeće trebalo napraviti?
Ako salje pitch band change i modulation (mod) change, a ti je ne diras, nosi je na servis. Prvo vidi da to nije dok je cubase u pozadini ili vidi da nesto prvo ne ulazi u klavijaturu, pa ona samo prosledi. Ako sama klavijatura generise pitch band i mod change, onda je vreme za servis - definitivno.
matija
05-01-2014, 09:33 PM
Ako salje pitch band change i modulation (mod) change, a ti je ne diras, nosi je na servis. Prvo vidi da to nije dok je cubase u pozadini ili vidi da nesto prvo ne ulazi u klavijaturu, pa ona samo prosledi. Ako sama klavijatura generise pitch band i mod change, onda je vreme za servis - definitivno.
uf. Bio mi je cubase uključen u pozadini. aj sad ću ga zatvoriti, pa onda provjeriti,....
psionic
05-01-2014, 09:35 PM
:cry: ..hvala na pomoći...
Probaj sa nekom drugom klavijaturom. Ako u odsustvu te klavijature sve radi kako valja, onda je to - to, ali eto - da te ne grize sumnja.
matija
05-01-2014, 09:38 PM
Probaj sa nekom drugom klavijaturom. Ako u odsustvu te klavijature sve radi kako valja, onda je to - to, ali eto - da te ne grize sumnja.
Nije još gotovo. Cijelo vrijeme mi je cubase bio uključen u pozadini,možda je to bio problem.Sad sam ga ugasio, pa ću malo pratiti
....
nažalost...ipak Pitch signal šalje opet....dakle...:(
matija
06-01-2014, 06:26 PM
pošto želim izvući jednu stvar, odnosno midi dionice koje su ukucane pomoću te klavijature (koja mora na servis,kako smo zaključili) javlja mi se problemčić. Naime. Klavijatura je isključena. Redim samo sa snimljenim materijalom odnosno midi trakama. Ono što me muči jest što se na pol pjesme u Vst sintisajzeru i na mojoj traci promjeni filter cutoff controla(mislim da se radi o nekom high-pass filteru) - na slici je zaokruženo sa crvenim.I jasno time se promjeni i sound.
Pretpostavljam da problem mogu ukloniti u Midi key editoru, (isto sam stavio sliku) teko da nađem koja je to komanda i jednostavno ju pobrišem, kao što sam recimo pobrisao i taj Modulation koji se radi "lude" klavijature zapisao.
Znači da skratim: kako da prokužim zašto(i gdje?) se taj parametar tokom pjesme mijenja sam do sebe na tom VST-sintisajzeru?
http://i40.tinypic.com/2dr5r90.jpg
matija
06-01-2014, 06:30 PM
To je Midi editor u kojem mora biti zapisana ta promjena koja se de?ava.ali kako ju pronaći?
http://i44.tinypic.com/30bd5cy.jpg
Dushan_S
06-01-2014, 06:46 PM
Ima? zvezdicu na listi parametara kod kojih postoji neka promena ili uneta vrednost. Tako kod tebe ima? zvezdicu kod pitchbend, modulation, brightness, portactrl i exteff depth. Pregledaj svaki, jedan od njih ima upisanu tu promenu. Dakle nije komplikovano. Druga varijanta je da potra?i? to u logical editoru i obri?e? Tre?a da namerno upi?e? onaj polo?aj koji ti odgovara i time "pregazi?" onaj koji ti ne odgovara. Ili, iako je to sirovo re?enje, iskopira? samo note u novi part (isklju?i? auto select controller) i onda njega ?alje? u vst instrument a stari obri?e?.
matija
06-01-2014, 07:18 PM
:wink: hvala...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.