View Full Version : BFD3 je dostupan svima :)
loscolorados
01-01-2014, 09:58 PM
eto :) sretna nam nova godina
psionic
02-01-2014, 05:08 PM
eto :) sretna nam nova godina
Jedan od jako korisnih softvera... A banka uz njega je 37.5 GB :banghead: Taman da su gluvi i slepi, ocekujem da cu u tih 37 GB naci makar JEDAN dobar sner :rotfl:
Everbeatz
02-01-2014, 06:24 PM
Jedan od jako korisnih softvera... A banka uz njega je 37.5 GB :banghead: Taman da su gluvi i slepi, ocekujem da cu u tih 37 GB naci makar JEDAN dobar sner :rotfl:
Jbga, kako mislis da se pospesi prodaja hardova:D
psionic
03-01-2014, 03:10 PM
Jbga, kako mislis da se pospesi prodaja hardova:D
Ljudi, jel vama ovo radi ? Ja ne mogu da otvorim projekat koji sam sacuvao, u kome sam koristio BFD3 ni u Cubase 5 ni u Elements 7.0.6... Znaci ni 32bit ni 64bit. Zamrzne kod ucitavanja projekta :(
Everbeatz
03-01-2014, 05:35 PM
Ljudi, jel vama ovo radi ? Ja ne mogu da otvorim projekat koji sam sacuvao, u kome sam koristio BFD3 ni u Cubase 5 ni u Elements 7.0.6... Znaci ni 32bit ni 64bit. Zamrzne kod ucitavanja projekta :(
Ne koristim ja ova cuda, potpuno sam pogresna osoba da me pitas :)
Ja sam i dalje na nekoliko semplova sa max 1 velocity nivoa :D
Druze, ne uzmi mi za zlo, ali nema sansi da skidam 40gb da proverim...:wink:
Radije cu da lupam po snare-u dok ti se ne svidi...
psionic
04-01-2014, 01:18 PM
Plagin komotno cita i semplove sa dvojke. Ne mora da se instalira banka - ako ste imali BFD2, pojavice se u njegovoj listi preseta. Cini mi se da dosta bolje zvuci od dvojke, nema one "sobetine", tj bolje je to reseno u mikseru. Sam plagin je oko 20ak MB.
Nocni-Ekspres
04-01-2014, 10:03 PM
Kratka informacija.Uskoro izalzi fix od Bfd3 i radi ce sve normalno.Pozz
STUDIOTON
04-01-2014, 10:47 PM
40gb .. za mene je to kao nekada 4mb .. moje banke su oko 7-8000gb .. tj oko 8TB . sasvim normalna stvar danasnjice :wink:
DzoniPFC
04-01-2014, 11:04 PM
40gb .. za mene je to kao nekada 4mb .. moje banke su oko 7-8000gb .. tj oko 8TB . sasvim normalna stvar danasnjice :wink:
Koje su to banke od 7-8 TB ? :shock:
STUDIOTON
04-01-2014, 11:08 PM
Kontakt library, of course
loscolorados
05-01-2014, 09:51 AM
Da nije malo previse 100Mb za set bubnja? :D
bfd 2 sa svim ekspenzijama dosad je imao 350 gb, sad na to jo? ovih 100 ti je 450gb, posve normalno u dana?nje vrijeme brzih procesora i velikih hard diskova
disco violence
05-01-2014, 10:03 AM
Moje razmišljanje je da su ti gigabajti smišljeni da bi se uzela lova nama što ne znamo da napravimo dobar bubanj,bass i drugo.
loscolorados
05-01-2014, 11:39 AM
Moje razmi?ljanje je da su ti gigabajti smi?ljeni da bi se uzela lova nama ?to ne znamo da napravimo dobar bubanj,bass i drugo.
pa to svakako:wink:
Everbeatz
05-01-2014, 12:09 PM
Moje razmi?ljanje je da su ti gigabajti smi?ljeni da bi se uzela lova nama ?to ne znamo da napravimo dobar bubanj,bass i drugo.
To sam i ja mislio dok nisam video do kojih detalja je uradjen program - za takvu dozu super realizma je jednostavno potreban taj GB prostor...ali ima nesto i u uzimanju para:wink:
STUDIOTON
05-01-2014, 12:12 PM
Pre ce da bude da su ti gigabajti smisljeni da bi bubnjari ostali bez posla, a ti kao programer uzeo vise para ! :wink::wink:
psionic
05-01-2014, 07:22 PM
Dao sam sebi za pravo da editujem postove koji nisu vezani za temu, a ujedno spadaju u prepucavanja, mislim da su beskorisni... Ako se osecate ostecenim, posaljite mi PM.
Pomenu me neko, pa da se javim (iako se borim sa svojim karakterom da ne učestvujem u ovakvim debatama)...
NIKADA nisam koristio BFD. Ne sviđa mi se kako svira, ne uklapa se u moju ideju bubnja u muzici.
Na prvoj ploči sam koristio Superior drummer ("kucanje" preko midi klavijature uz ozbiljan editing mišem + svirani elektronac).
Na drugoj ploči sam koristio Mixosaurus + razne semplove za lejere (uglavnom na dobošu, mada u par pesama sam lejerovao i bas bubanj).
U dve pesme svira živi bubanj.
Pozdrav
psionic
06-01-2014, 01:54 AM
Pomenu me neko, pa da se javim (iako se borim sa svojim karakterom da ne učestvujem u ovakvim debatama)...
NIKADA nisam koristio BFD. Ne sviđa mi se kako svira, ne uklapa se u moju ideju bubnja u muzici.
Na prvoj ploči sam koristio Superior drummer ("kucanje" preko midi klavijature uz ozbiljan editing mi?em + svirani elektronac).
Na drugoj ploči sam koristio Mixosaurus + razne semplove za lejere (uglavnom na dobo?u, mada u par pesama sam lejerovao i bas bubanj).
U dve pesme svira ?ivi bubanj.
Pozdrav
Pa to sam ja istakao kao nesto sto mislim da je vrlina ove 3ke - zvuci drugacije od dvojke, ima vise kontrola prostora i tako dalje. Sam rad u programu je malo doteran. Inace ni ja ga nesto ne koristim, a kada ga i koristim, koristim samo pojedinacne udarce, ili samo neke elemente (raid, bell, hatovi, crash...) Treba truda i vremena da "zazvuci", ali valjda su i momci iz FXpansiona to uvideli, tako da me zanima kako ce se ponasati u svakodnevnom radu, kada se pojavi verzija u kojoj moze normalno da se radi. Ono sto sam onako - na prvu - cuo i video - svidelo mi se, za razliku od ranijih verzija...
psionic
09-01-2014, 04:45 AM
Evo i prvi FIX stigao, kazu da je bilo gomila timebombi... Samo vreme ce pokazati da li su ih sve pronasli, verovatno ce izlaziti jos gomila fixeva u buduce. Nisam probavao ovaj fix, ali znamo kako to ide kod ovih "zaebanih" :D
Nocni-Ekspres
09-01-2014, 06:22 AM
Sad radi novi fix sacuvanje projekta ali dalje je problem kad se drum editor kuca ritam neki cujese samo neko pucketanje od bfd 3.Kad mi se to desi onda mi ceo Cubase 7.5 zablokira i ugasi se.Znaci da jos nije seredjen fix kako treba niti mozeze ni dalje da se radi sa njim.Probo sam u Standartlone modu.
Mogli
09-01-2014, 08:21 AM
Meni u standalone modu pokazuje upozorenje da nemam dosta memorije, a imam 8Gb ram-a. Ne ucitaju se svi zvukovi, pojave se oni trouglovi upozorenja, tako da sam podesio na medium kvalitet, i sad toga vise nema.
loscolorados
09-01-2014, 11:07 AM
eto ga fix napolju :)
psionic
09-01-2014, 04:06 PM
Iskreno - bole me briga za standalone, samo neka nameste da radi VST... Meni za sada VST OK radi, ali treba to malo bolje testirati, juce mi bilo kasno (rano) da se zezam sa time... Ma - ne ocekujem da ce odmah da proradi, mora da prodje fixing cycle, kao i recimo NI Kontakt, pa i BFD 2 - sad rade kao sat, a nije moglo nista da se uradi u njima, na pocetku...
STUDIOTON
09-01-2014, 04:09 PM
Ne radi ni ovaj fix.. Kada sacivas projekat ne mozes vise da pokrenes.. Cubase 7.5 puca odmah
psionic
09-01-2014, 04:31 PM
Ne radi ni ovaj fix.. Kada sacivas projekat ne mozes vise da pokrenes.. Cubase 7.5 puca odmah
Nemam pojma - evo ovde na sedmici elements radi. Ubacio sam ih 2 komada (jedan je od pre, taj je zaglavio projekat sa predhodnom verzijom), ucitava, sejvuje, radi...
Inace mnogo mi se svidja onaj memory usage pie - plavim oznaci koliko MB zauzima odredjeni element bubnja, koliko je memorije pojeo i slicno. Ma do jaja je meni ovaj novi BFD :)
Te tajmbombe su zajebane, jer se ne javljaju uvek isto i uvek na istoj masini ili na isti nacin. Jednostavno ce morati da prodje vreme da proradi kako valja. A osim toga, izgleda da ima nekih vecih zajeba sa 7.5, valjda su mislili - daj da ubacimo jos koji extra trap za najnoviji DAW soft :banghead: Treba samo proveriti da li inace zajebava na 7.5, ili je to do loseg fixa.
@Ivan
Moj savet bi bio - a verujem da i ti tako nekako radis - da nikako ne ubacujes sve i svasta u racunar koji ti je za svakodnevni rad u studiju, vec probas na nekom "kucnom". Ja nemam svoj studio, pa tamo nosim samo proverene stvari. Moze da se desi neki zaeb, pa da ti rasturi neki projekat, uzme bezveze vreme i slicno...
STUDIOTON
09-01-2014, 07:10 PM
na c7.5 ne radi.. nece da otvori projekat. prvo poludi zvucna karta pa obori c7.5 .. nisam jedini ..
psionic
10-01-2014, 03:48 AM
Ma opet corak... Puca kao lud, jeste da uspe da otvori, ali ne moze da se radi sa njime...Cekamo fix 2.deo... a posle verovatno i treci, cetvrti... Proper fix proper repack release refixed happy new 2020 :banghead::rotfl:
Mogli
11-01-2014, 02:58 PM
Ma opet corak... Puca kao lud, jeste da uspe da otvori, ali ne moze da se radi sa njime...Cekamo fix 2.deo... a posle verovatno i treci, cetvrti... Proper fix proper repack release refixed happy new 2020 :banghead::rotfl:
Jesi li probao da mu kvalitet stavis na medijum, i to u svim komponentama?
psionic
14-01-2014, 08:38 PM
Jesi li probao da mu kvalitet stavis na medijum, i to u svim komponentama?
Ma ne pomaze, pricaju po netu da to kao moze tako da se popravi. Zapravo moze malo da se radi u njemu, ali nestabilno... Nema veze baferi i podesavanja, ako npr pitch svih bubnjeva bude +36 odjednom u nekom momentu, tomovi cuju kao cowbell :) Mada je stabilniji od predhodnog.
Ghost Dog
25-04-2014, 10:01 PM
Da, da .... probao večeras BFD3 sa BFD2 bibliotekom i .....
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/-xcpFQGKJc4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
00:50
:D
Sky Net
26-04-2014, 11:57 AM
BFD 3 Kontakt - i cao bella :wink:
STUDIOTON
26-04-2014, 12:37 PM
Meni je veoma mucno da radim sa bfd3 kontakt varijantom.
Ghost Dog
26-04-2014, 01:12 PM
Meni je veoma mucno da radim sa bfd3 kontakt varijantom.
Word! :wink:
Sky Net
26-04-2014, 01:27 PM
Meni nije uopste, poredam kako hocu, slozim kako hocu, osim sto treba malo vremena, as simple as that. Nista strasno.
STUDIOTON
26-04-2014, 07:28 PM
Meni nije uopste, poredam kako hocu, slozim kako hocu, osim sto treba malo vremena, as simple as that. Nista strasno.
Ja sam razmazen :) /?/
STUDIOTON
03-05-2014, 01:12 PM
Sada sam bas probao kontakt verziju bfd3 :) .. nazalost, jedna svetlosna godina dalje od pravog bfd3 . o samim mogucnostima da i ne govorim .. ovo nije ni 5% onoga sto bfd3 nudi :(
telefon
03-05-2014, 01:22 PM
meni bfd 3 radi ali samo u presonus studio one....
eto ako nekome nesto znaci..
STUDIOTON
03-05-2014, 01:40 PM
bfd3 narodna verzija na Cubase-u ne radi multitrack outs, mixdown i sacuvan projekat gde se koristi ne moze vise da se ucita ..
Inace, u svemu ostalom je operativan .. postoji alterativa u koriscenju ali zahteva malo vremena .. multrack outs moze da zameni Dissolve part .. cuvanje projekta moze da zameni cuvanje preseta( pri svakom otvaranju projekta ponovo ucitati bfd3 i preset koji ste sacuvali) .. a mixdown moze da zameni realtime recording.. jednostavno dodate novi bus .. koji posaljete kao send kroz audio bfd.. solirate komponente i jednostavnim realnim snimanjem na novu traku izvucete wave komponente . 8-)
Generalno , to je da kazemo mozda malo duze nego da sve radi .. ali posle par pokusaja predje u rutinu i ne razmisljate o tome :)
77ari
03-05-2014, 02:18 PM
Koje su to banke od 7-8 TB ? :shock:
Dam se kladiti da ne koristi niti 5% od toga.
STUDIOTON
03-05-2014, 02:38 PM
Dam se kladiti da ne koristi niti 5% od toga.
e pa steta sto nikad neces saznati :ass:
awacs
03-05-2014, 03:34 PM
e pa steta sto nikad neces saznati :ass:
Zar je va?no ko koliko procenata koristi? Daj čoveku par linkova na neke rezultate, ka?će mu se samo. Ovako ste i ti i on u domenu sholastike.
Pozdrav,
Vasa
STUDIOTON
03-05-2014, 03:43 PM
Zar je va?no ko koliko procenata koristi?
Ja to nisam ni pomenuo :)
Daj čoveku par linkova na neke rezultate, ka?će mu se samo.
Da, onda ce da proceni koliko procenata je to :rotfl:
awacs
03-05-2014, 03:47 PM
Ja to nisam ni pomenuo :)
Nisi ti, on je. Ti si samo reagovao. Dodu?e dupetom :wink:
Pozdrav,
Vasa
STUDIOTON
03-05-2014, 03:50 PM
Nisi ti, on je. Ti si samo reagovao
Pa odnosilo se na mojih 8TB :)
Dodu?e dupetom :wink:
/?/
awacs
03-05-2014, 05:23 PM
/?/
:thumbsup:
DaBear
04-05-2014, 11:03 AM
Producent bez 15TB snerova, 22Tb kikova, 30TB cinela (dugo traju) i 10TH hi-hatova - NIJE DOBAR PRODUCENT !!! samo gubi vreme....
Da se zna...:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.