View Full Version : Cubase 7 Elements WORKED haha
branoy
24-12-2013, 04:03 AM
e ljudi, izasao pre 3 dana , ima na netu, X C L U S i V E neka verzija, nema vise 30 dana trial .
evo ja se igram testiram vec dva sata, ni jedne greske, rade oba i 32 i 64 bit,
sve mi plug ucitao, i to radi mi sad kraj cubase5 i ovi, svi na istom sistemu.
evo i video odma se uvatio chord traka, sad akordi zvuce GUTTEA hahaha
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/a3dQWDJTK4E?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
DzoniPFC
24-12-2013, 06:25 AM
Probao, i mogu reci da mi se ne svidja workflow, ocekivao sam da cu biti odusevljen na osnovu komentara na forumu...
ChordTrack je meni skoro pa beskoristan, pogotovo sto je njegova funkcionalnost u Element verziji osakacena.
STUDIOTON
24-12-2013, 01:16 PM
Da, ovo radi .. ali i ocekivalo se.. jer element verzija ne koristi elicenser vec samo activation code.. tako da je ovo bilo rutinski krekovati
a koja je razlika tj. koji su limiti . jel pise negde?
branoy
24-12-2013, 01:20 PM
evo komparacije, sasvim dovoljno ima sveg
STUDIOTON
24-12-2013, 01:27 PM
pa ako je samo ovo .. onda itekako vredi ovo sto je izaslo .. probao sam i ja sada, i to je to. radi sve kako treba .. sa ovim limitiranjem, ali za normalan rad sasvim dovoljno ..
Nemania
24-12-2013, 02:04 PM
Ja cuo da ima i full, al ne znam gde...:confused:
Radi kao trajal, al podesis na 10000000000 dana
STUDIOTON
24-12-2013, 02:04 PM
nema VariAudio :( i jos nekih alata , onako . od oka ..
Nemania
24-12-2013, 02:16 PM
nema VariAudio :( i jos nekih alata , onako . od oka ..
Sta nema vari audio? Ovaj exclusive?
O jos jedno pitanje. Ako se koristi i 5 (32bita) kao i ta 7 na 64, moze li pomocu Jbridge da bridzujes i suprotno-tj da mi u 64 bit cubase 7 rade 32 bitni plugovi (nexus itd..)
O jos jedno pitanje. Ako se koristi i 5 (32bita) kao i ta 7 na 64, moze li pomocu Jbridge da bridzujes i suprotno-tj da mi u 64 bit cubase 7 rade 32 bitni plugovi (nexus itd..)
Moze.
STUDIOTON
24-12-2013, 03:27 PM
jbridge se koristi samo za stare plugove koji nemaju vise podrsku, i sve radi .. svaki stari vst mozes pretvoriti u 64 .. inace svi noviji vst imaju podrsku za 64 tako da jbridge nije potreban
Nemania
24-12-2013, 04:20 PM
jbridge se koristi samo za stare plugove koji nemaju vise podrsku, i sve radi .. svaki stari vst mozes pretvoriti u 64 .. inace svi noviji vst imaju podrsku za 64 tako da jbridge nije potreban
Pa jel ima ReFx nexus, trilian, VG, stylus...'
STUDIOTON
24-12-2013, 04:23 PM
VG i nexus(krekovan)mora jbridge. ovo ostalo ima ..
Sky Net
24-12-2013, 05:29 PM
Lijepo je sto radi. Nije lijepo sto je totalno osakacena verzija. Al eto, ko ima samo 5-icu, moze mu biti zanimljivo da uvidi neke od glavnih razlika.
Nemania
24-12-2013, 07:19 PM
isplati li se prelaziti sa 5 na ovaj? Sta mislite
Sky Net
24-12-2013, 07:31 PM
Ova verzija nema mnogo bitne stavke, kao sto su vari audio, time warp i sl, a koje su zaiste bitne sto se tice audio editinga..tako da, bolje se drzati petice, koja je koliko toliko mocan alat u odnosu na ovu..ovo je u biti, samo ''kostur''.
Nemania
24-12-2013, 07:49 PM
A jel to provereno da nema vari audio,time w i ostalo,gore su okacene razlike sa izmedju ove i full ferzije, a vari audio nije spomenut,u onoj tabeli..
Sky Net
24-12-2013, 08:08 PM
Instalirao sam ga, kada sam otvorio projekat iz 6.5 gdje sam na traku koristio Vari audio, izbacio mi je upozorenje da ta verzija softvera nema tu opciju, samim tim anulirao je sav editing tog traka..ukratko, za mene nazalost potpuno beskoristan po tom aspektu. Ali, sasvim dovoljan za navikavanje na ''novo'' okruzenje.
STUDIOTON
24-12-2013, 08:28 PM
ma ovo je super potez steinberga.. strategija.. izbacili element znajuci da ce se krekovati .. i sada imaju priliku svi da probaju, vide, tj. da se navuku .. a onda ce da krene kupovina full verzije .. :)
alfom
24-12-2013, 08:40 PM
Pa u početku, dok sve ne skonta? 'za' i 'protiv', ostavi obadva.
branoy
25-12-2013, 12:10 AM
evo jos poklona od strane istih!! upravo stiglo (mada ne znam sta je, nikad nisam imao ovo od steinberga
https://www.google.ba/search?q=Steinberg+Sequel&client=firefox-a&hs=6yI&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JSK6UonoKoyVhQf8hYCABw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1680&bih=919#channel=np&q=Steinberg+Sequel+3&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&imgdii=_
branoy
25-12-2013, 01:29 AM
raspakovao, da testiram instal, kad u folderu ovo ?? ? ? izgleda i to odradili :D ko su ovi ljeb te?!!! hahaha srecna novaa uglavnom :D
branoy
25-12-2013, 02:02 AM
raboti ii Sequel 3. evo slikaa
branoy
25-12-2013, 03:09 AM
evo test, uradio na brzinu neki balkan beat drum
najlepse izgleda kad je full ekran i 720p kalitet
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/kStbpptDgy0?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Moritz
25-12-2013, 07:21 AM
Cek sad, nista mi nije jasno...jel to krekovan i C7 a ne samo elements?
STUDIOTON
25-12-2013, 11:48 AM
samo elements .. a elicenser tj. C7 .. ne verujem da ce ikada biti krekovan .. oni koji imaju C7 primetili su da sa svakim update-om, malim ili velikim, dolazi i novi elicenser drajver koji se automatski instalira .. to se stalno nesto menja itd itd ..
loscolorados
25-12-2013, 01:38 PM
Ovaj elements je vrhunsko sme?e! Bolji je cubase 5 full sto puta! Chord track bez chord assistanta je ridicules, a ovaj Sequel nebi dao djeci u vrti?u da prave glazbu s njim....
razlika izme?u elementsa je puno ve?a nego ?to je gore neko naveo..
nema? omf export
ne?ita FLAC
ne?ita nuendo projekte
NEMA BATCH EXPORT (zna?i vadi? traku po traku)
nema? project browse
nema? pool
nema? Assignable key commands and key macro commands (ovo je deal breaker za mene)
nema? track edit grupe
nema? novi channel EQ
nema? control room
nema? extended mixer view
NEMA? SIDECHAIN INPUT
NEMA? AUTOMATION PANNEL
nema? mixer full display
nema? chord assistant bez kojeg je chord track nula bodova!!!)
nema? tempo tracke (zna?i nemo? mijenjat tempa unutar projeta)
NEMA? VARI AUDIO
JESAM REKO DA NEMA? VARI AUDIO???
NEMA? TIME WARP???????
EH DA NEMA? NI REAL TIME STRETCHING
nema? hrpu efekata, instrumenata i midi efekata
nema? Zoom Tool, Navigation controls, Page Setup
nemo?e? snimat sa busseva
neda mi se pisat vi?e
eo popis
http://www.steinberg.net/fileadmin/files/PRODUCTS/Cubase/Generation_7/Cubase_7/Downloads/Cubase_Comparison_Chart.pdf
loscolorados
25-12-2013, 01:49 PM
Ja cuo da ima i full, al ne znam gde...:confused:
Radi kao trajal, al podesis na 10000000000 dana
krivo si ?uo ili te neko slago:banghead:
loscolorados
25-12-2013, 01:52 PM
naravno da ne
STUDIOTON
25-12-2013, 02:06 PM
Dobro sad .. za vezbu i testiranje novog okruzenja nije los :wink:
A na kraju krajeva, ko zna kako .. ne prestavljaju problem ni svi ovi nedostaci :)
Everbeatz
25-12-2013, 02:59 PM
Just don't fear the Reaper :)
loscolorados
25-12-2013, 06:04 PM
Just don't fear the Reaper :)
ba? to ili PreSonus Studio One. Naspram ove smije?ne jadne verzije Cubase-a bez i?ega. Ableton ?ak, a brate novi Logic ko?ta 200 dolara i tako...
branoy
25-12-2013, 06:22 PM
zasto trebas pljuvati tu verziju za 30eu ?? jesu ti trebali dati vise??
sto mi trazis onda na private daj link od cubesa??! ako ga pljujes. . .
jadni smo
loscolorados
25-12-2013, 06:59 PM
jadni smo
ne pljujem je nego govorim kako stoje stvari. ?ta ti meni neda? onda na private link od cubasea ako te tra?im? ako me pljuje?..
jadni smo
loscolorados
25-12-2013, 07:13 PM
jadni smo
i naravno da neko?ta 30 eura, nego 100!!! Naravno da su trebali dati vi?e pogledaj cijenu ripera.
trazio sam link jer sam htio vidit kak izgleda novi cubase mikser
http://www.steinberg.net/en/products/cubase/line_up.html
awacs
26-12-2013, 12:13 AM
a brate novi Logic ko?ta 200 dolara i tako...
Da, ali Logic X radi samo na OSX Mountain Lion-u, a njega pak mo?e? da instalira? samo na novije ma?ine. Tako da je sveukupno ulaganje malo veće od $200.
Pozdrav,
Vasa
branoy
26-12-2013, 01:43 AM
druze Ivane a sto ne verujes? , cak su eto i sliku stavili, da su u njemu, e sad dal su ga zeznuli skroz ili jos testiraju i popravljaju ne znam, al slika je tu.,, iii msm sta ima veze to sto sa novim updates dolazi i novi elicenser,, , ajde mi navedi sve krekovane verzije cetvorke, petice?? nema too kako update izlazi i oni odradjuju po redu, odrade jedan i to je to, dosta.
i petice nije bilo dve tri godine, ako se secas . pa se stiglo odradit, a ovi xlusive mi ulevaju poverenje da ce oni biti ti koji ce biti sada najbolji po tom pitanju.
oni se usmere na jednu zastitu, i nju kad provale eto i tog programa, nece kazem oni ici od update-a do update-a kao ni pre niko. (ali cekaju malo da vide neku verziju ne odma 7.0.0. nego neku malo noviju pa nju zavrse.
tako je bilo i 5.0 pa 5.1.1 i to je to, a izlazilo je kasnije jos verzija petice.
STUDIOTON
26-12-2013, 05:06 AM
Branoy, dok sve stigne, i sve sacekas.. ode zivot :rotfl:
milance
26-12-2013, 09:01 AM
Branoy, dok sve stigne, i sve sacekas.. ode zivot :rotfl:
Bravo Majstore! ;)
Everbeatz
26-12-2013, 11:12 AM
Jbte, to jednom kad udjes u tu potrebu za (besmislenim) update-ovanjem non-stop najeb'o si - definitivno mi drago sto je ta faza iza mene, a ne mogu reci da je nisam imao i da nije trajala :)
alfom
26-12-2013, 12:09 PM
I ovaj je bio dobar :
Everbeatz
26-12-2013, 02:00 PM
I ovaj je bio dobar :
ne znas ti sta su muke prijatelju, to je fancy program bio :)
http://screenshots.fr.sftcdn.net/fr/scrn/57000/57081/3_Ft2_screenshot_640.jpg
STUDIOTON
26-12-2013, 02:09 PM
ma vi ste matori .. ja sam poceo od cubase vst32 pre 13 godina ..:)
http://perso.wanadoo.es/angelus.web/ReactOS/ScreenShots/CUBASE32VST_18.jpg
Everbeatz
26-12-2013, 02:28 PM
To ti je start?? Koji si ti fenseraj Ivane :D
STUDIOTON
26-12-2013, 02:36 PM
pa da, vi kad ste poceli moj cale se jos razmisljao da li hoce drugo dete :banghead:
Jedan moj drugar dan danas radi beatove u madtrackeru i ne planira da ga menja... Radio je za dosta poznatih repera muziku btw...
Ja sam tamo 2000-2001. poceo u nekom Acidu i Fruity Loops-u. mislim da je bila dvojka... Sa izlaskom Cubase SX-a i Nuenda odmah sam se prebacio u njih...
Bockie
26-12-2013, 03:23 PM
Ja prve stvari radio sa ovim...:D...ali stvarno...jedino ?to se samo na tv moglo slu?ati...jer C64 nije imao poseban audio izlaz, već samo tv modulaciju preko koaksijalca...
http://www.mycommodore64.com/wp-content/uploads/2011/08/drum_studio.png
Izgleda da sam stvarno ostario...
Ja sam negdje 1993. počeo u Scream Trackeru!
http://adlib.wave460.net/trackers/st3_000.png
Kasnije prešao u Fast Tracker 2...
Pa u Cubase VST32
Pa u Cubase SX
Itd...
alfom
26-12-2013, 03:26 PM
ma vi ste matori .. ja sam poceo od cubase vst32 pre 13 godina ..:)
http://perso.wanadoo.es/angelus.web/ReactOS/ScreenShots/CUBASE32VST_18.jpg
E moj Ivek, pa petica je bila izvanredan Cub. Izvanredan. Još kada su sredili sve bagove, bila je bolja od originala.
A onaj prvi je bio midi, i za atari kućni comp. A, koliko se sjećam, naravno, bez asia i bilo super za to vrijeme. Mislim da je u BG sa tim krenuli Gile i onaj iz Idola (zaboravih mu ime), kada su pravili album dječijih pjesmica. Iako sam znao za njega i da ga moj komšija Haso gitarista ima, ja sam to vidio mnogo, mnogo kasnije. u sred, jel' ovih najnovijih demokratskih promjena od prije 20-tak godina, kada sam radio jednu numeru u radiju. :)
branoy
26-12-2013, 03:32 PM
ja nisam ni rekao nesto cekam, i onako ima svega, dovoljno, al kazem bice.
isto sam poceo na atariju 90- i neke. cubase2.0. al 3.0 je bio mrak.
ni SX1, 2, 3 ne pamtim koliko njega na atariju i Cubase VST 32 , najbolji midi na svetu.
cak sam i napravio XP radi Cubase VST32 i starih pluginova i imam samo taj sistem na kompu pored ovih novih.
ja nisam ni rekao nesto cekam, i onako ima svega, dovoljno, al kazem bice.
isto sam poceo na atariju 90- i neke. cubase2.0. al 3.0 je bio mrak.
ni SX1, 2, 3 ne pamtim koliko njega na atariju i Cubase VST 32 , najbolji midi na svetu.
cak sam i napravio XP radi Cubase VST32 i starih pluginova i imam samo taj sistem na kompu pored ovih novih.
Jedan moj prijatelj, isto fantastican producent, je do skora bio na VST32, nije mogao da ga se odrekne, radio mu je fantasticno... Ja sada, nisam vezan ni za jedan softver, mada najvise radim na C5, jer iz nekog razloga C5 i Studio One najbolje rade na mojoj masini (najbolje rasporedjuju plugine na CPU kod mene), vec sam pricao o tome, duplo vise mogu da poguram na njima nego na ostalima... Reaper mi se svidja, ali na zalost brzo pocne da krcka i da se raspada kod mene na sistemu, uprkos svim podesavanjima koje sam pokusavao uvek je tako... Tako da C7 ili Nuendo novi bi bili osvezenje za mene :D Ili makar da mi uvedu hand screen paning u S1 kao u Cubase-u sto je ruka na srednji klik, i nekakvo sortiranje plaginova kada se klikne na insert, ono je haos
STUDIOTON
26-12-2013, 03:58 PM
i nekakvo sortiranje plaginova kada se klikne na insert, ono je haos
Pa imas sortiranje .. po proizvodjacima .. i pluginovi se fino sortiraju, i sve bude lepo i pregledno, kao u apoteci :)
http://img21.imageshack.us/img21/2220/oa8q.jpg
Pa imas sortiranje .. po proizvodjacima .. i pluginovi se fino sortiraju, i sve bude lepo i pregledno, kao u apoteci :)
http://img21.imageshack.us/img21/2220/oa8q.jpg
Uf, mislio sam na S1 :) S1 kad kliknes na insert nema nikakvo sortiranje, samo abecedno :) To sortiranje iz Cubase-a po proizvodjacima mi nedostaje u S1 na insertima, u browseru je sve sortirano do duse...
branoy
26-12-2013, 04:25 PM
ja cu vam nesto jos reci sto sam opasno primetio, , ja kad sam uzeo quad 2008godine, kad sam presao sa pentium4 na kom je bila patnja sa vsti, par njih i ode procesor,, instalirao bio sx3, i sve sto se naslo, ja kao da sam se porodio!! znaci komfor, nema dalje, mogao sam preko 40 kanala ladno vsti sa na insertima preko 120 lupam ladno. ma sta pozelis, procesor jedva dodje do 50-60 posto.
i sad ide ona, sto noviji software, plugins efekts bolje su optimizovaniji, manje jede CPU, sto bi znacilo jos vise svega nakon 5-6godina.
i sad sam ja na cubase64 eto zadnji elements moj intel quad 9300 je u Pe-emuu na 7 kanala?!! procesor varira 50-80 posto, i jedno 20 plugina fx po kanalima
isto i na cubase5, sve manje i manjeee da cu spasti na to kao da sam sad na pentium 4 i nece mi biti dovoljno za dobro ofarbat ni 7 kanala.
se je to varka sa njihove strane,, i teraju te proizvodjaci da menjas i kompijuter!! sve laz o manjim CPU, optimizaciji!! mogu oni pricat sta hoce, ja gledam svoj cpu, i on mi kaze istinu. pre 5 godina gruvaj koliko zelis i ne znas vise sta bi, nemas ideja, sad se jebi!!
i secam se te godine 2008 ja sam rekao meni vise do kraja zivota ne treba drugi kompijuter, ono pa viddiii nema sta nisam nabacao, a on ni na pola snage!!
evo cubase E 64bit slika
ako dodje do 70 posto tako nesto vec osetim krcanje, ili 80, uglavnom varira na ovih 7 kanala!!
http://postimg.org/image/yov9beo9p/full/
a mozes reci nisam ni poceo .
spdif
26-12-2013, 05:14 PM
ja cu vam nesto jos reci sto sam opasno primetio, , ja kad sam uzeo quad 2008godine, kad sam presao sa pentium4 na kom je bila patnja sa vsti, par njih i ode procesor,, instalirao bio sx3, i sve sto se naslo, ja kao da sam se porodio!! znaci komfor, nema dalje, mogao sam preko 40 kanala ladno vsti sa na insertima preko 120 lupam ladno. ma sta pozelis, procesor jedva dodje do 50-60 posto.
i sad ide ona, sto noviji software, plugins efekts bolje su optimizovaniji, manje jede CPU, sto bi znacilo jos vise svega nakon 5-6godina.
i sad sam ja na cubase64 eto zadnji elements moj intel quad 9300 je u Pe-emuu na 7 kanala?!! procesor varira 50-80 posto, i jedno 20 plugina fx po kanalima
isto i na cubase5, sve manje i manjeee da cu spasti na to kao da sam sad na pentium 4 i nece mi biti dovoljno za dobro ofarbat ni 7 kanala.
se je to varka sa njihove strane,, i teraju te proizvodjaci da menjas i kompijuter!! sve laz o manjim CPU, optimizaciji!! mogu oni pricat sta hoce, ja gledam svoj cpu, i on mi kaze istinu. pre 5 godina gruvaj koliko zelis i ne znas vise sta bi, nemas ideja, sad se jebi!!
i secam se te godine 2008 ja sam rekao meni vise do kraja zivota ne treba drugi kompijuter, ono pa viddiii nema sta nisam nabacao, a on ni na pola snage!!
evo cubase E 64bit slika
ako dodje do 70 posto tako nesto vec osetim krcanje, ili 80, uglavnom varira na ovih 7 kanala!!
http://postimg.org/image/yov9beo9p/full/
a mozes reci nisam ni poceo .
s vremenom ti procesor oslabi
psionic
26-12-2013, 06:00 PM
Ma šta je ovo, kakvih 16 kanala !? Moj FT nije imao više od 4... A onda octaMED, čitavih osam... Do duše, na Amigi.
:D
Everbeatz
26-12-2013, 06:01 PM
Ja i dalje imam cudan mazohisticki fetish da se bavim programima tipa Reaper, koji nisu mainstream, negde su i dalje u laboratorijskoj fazi i nekim vrlo korisnim sa opcijama svetlosnih godina ispred mainstream DAWs :)
Everbeatz
26-12-2013, 06:02 PM
Ma ?ta je ovo, kakvih 16 kanala !? Moj FT nije imao vi?e od 4... A onda octaMED, čitavih osam... Do du?e, na Amigi.
:D
hehe, jbga to je prvi screenshot koji sam nasao, ali i moj FT je imao 4 kanala - ovo je neki bas uznapredovao FT:D
Ja i dalje imam cudan mazohisticki fetish da se bavim programima tipa Reaper, koji nisu mainstream, negde su i dalje u laboratorijskoj fazi i nekim vrlo korisnim sa opcijama svetlosnih godina ispred mainstream DAWs :)
Van toga sto mi Reaper zadimi procesor duplo brze nego li Cubase ili S1, meni je to omiljeni program, to je tako na zalost kod mene, takodje sto vise plaginova stavljam to vise grafika na njima kasni u odnosu na zvuk i skrece mi paznju sa muzike kad vidim da metri na kompresorima recimo ne rade ono sto cujem da rade... ALi sto se tice interfejsa, workflow-a, apsolutno svega je daleko ispred svih... Sto se tice optimizacije, u mom slucaju, ne bas...
psionic
26-12-2013, 07:07 PM
Brano, nekada su efekti zauzimali manje CPU-a. Nekada CPU nije mogao da pomisli da potera neke plaginove koji danas postoje. To vazi za sav softver danas - da uzmes npr XP sa Cubaseom 5 i plaginovima iz 2008, naravno da ce raditi bolje sa novim procesorom, ali uz manje mogucnosti. Sada nabijaju vece FFT rezolucije, linear phase, oversampling, usavrsavaju algoritme... Jesu optimizovani, ali ne u smislu performansi, nego kvaliteta. Bilo bi lose da se nista ne menja, da kvalitet ostaje isti, a mogucnosti hardvera da idu napred.
@Everbeatz...
Ma ja sam istripovao nesto. Bila je i na njemu neka fora da ima vise kanala, al bude ruzniji zvuk, ne secam se vise - jbg sve mi se zbrckalo u mozgu, posle 15-20 god :)
A tracker danasnjice je svakako ReNoise, za one koji nisu znali. Ima cak i vst podrsku, a patterni se ukucavaju u old-school fazonu. Ima raznih, ali on je bas sacuvao malo taj tracker duh...
Everbeatz
26-12-2013, 07:24 PM
Van toga sto mi Reaper zadimi procesor duplo brze nego li Cubase ili S1, meni je to omiljeni program, to je tako na zalost kod mene, takodje sto vise plaginova stavljam to vise grafika na njima kasni u odnosu na zvuk i skrece mi paznju sa muzike kad vidim da metri na kompresorima recimo ne rade ono sto cujem da rade... ALi sto se tice interfejsa, workflow-a, apsolutno svega je daleko ispred svih... Sto se tice optimizacije, u mom slucaju, ne bas...
Jesi ih pitao tamo na forumu za taj prob sa metrima?
Everbeatz
26-12-2013, 07:26 PM
@Everbeatz...
Ma ja sam istripovao nesto. Bila je i na njemu neka fora da ima vise kanala, al bude ruzniji zvuk, ne secam se vise - jbg sve mi se zbrckalo u mozgu, posle 15-20 god :)
A tracker danasnjice je svakako ReNoise, za one koji nisu znali. Ima cak i vst podrsku, a patterni se ukucavaju u old-school fazonu. Ima raznih, ali on je bas sacuvao malo taj tracker duh...
Renoise kida koliko sam video - jako je uznapredovao, ali mi taj treker sekvencer nikad nije bio mio :D
Jesi ih pitao tamo na forumu za taj prob sa metrima?
Nisam jedini sa tim problemom, nasao sam thread gde je neki tip vec pitao, pa ga je 3-4ica njih napalo da to tako mora zbog ADC-a, da bi na kraju priznali da je bug i raportali ga, utvrdilo se na kraju Cockos ne mogu (ne umeju/nece) da urade ADC bez da kasni grafika sto se vise delay-a unese...
alfom
27-12-2013, 08:07 AM
O.K. Jučer sam imao malko vremena i pokrenuo sam Element.
Pa, kako za koga. Neki od poslova se mogu u nekoj fazi uraditi na njemu. Ali, ne vidim (bar još ne vidim) zašto ne raditi i dalje na 5-ici.
Ima nekih pogodnosti ; pogotovo oko miksera. Ali, jooj kako sve izgleda ko loša plastika u kineskim prodavnicama! Opet, bitan je komfor u radnom okruženju, a to je, bar na prvu, malko uznapredovalo.
Neka petice ; neka petice još ...
94' godine,amiga 500 sa 512 prosirenja,4 kanala......15 godina sam imao,jedan od prvih tehno remixa cuvenih 'otpisanih' emitovana tada na novootvorenom radio 'kosava' odradio sa dva cimera upravo na tom 'hajendu' :)
edit: ustvari sam pogresio,fasttracker je bio kasnije,'naprednija' verzija za pc.ono je bio protracker,jos stariji sa 4 kanala ako se secam dobro....
ca va
27-12-2013, 04:16 PM
Ama,dragi drugari,
možda bi bilo krajnje vrijeme da se okrenemo nekadašnjom pravom radu sa muzikom na ovom forumu !?
Valjda je to ono što čini forum forumom.
Ne mogu pojmiti da nekakav Branoy(iz dana u dan,a i njemu slični ,uzimaju prostor na forumu ,nije mi jasno da imaju toliko vremena,a deru li,deru!!!!,) priča o Cubase 7 ,a nije upoznao ni trojku a da ne govorim o starijim verzijama i tome slično.
Već kada njega pominjem,sve dosada što sam poslušao od njega je čisti šit!
Momak stvarno nema pojma.
Bilo bi dobro da mu ljudi koji rade na forumu,fino preko e-maila,kažu da se malo " iskulira" i da prati forum od ljudi koji nešto znaju i imaju.
P.S.
Izvini Banoy,jesi mi iz Bosne,ali buraz ,de se malo smiri,prebaci se na Facebook ili neko slično sranje i kuliraj i dalje,nisi ti za ovaj forum?.
spdif
27-12-2013, 05:40 PM
Ama,dragi drugari,
mo?da bi bilo krajnje vrijeme da se okrenemo nekada?njom pravom radu sa muzikom na ovom forumu !?
Valjda je to ono ?to čini forum forumom.
Ne mogu pojmiti da nekakav Branoy(iz dana u dan,a i njemu slični ,uzimaju prostor na forumu ,nije mi jasno da imaju toliko vremena,a deru li,deru!!!!,) priča o Cubase 7 ,a nije upoznao ni trojku a da ne govorim o starijim verzijama i tome slično.
Već kada njega pominjem,sve dosada ?to sam poslu?ao od njega je čisti ?it!
Bilo bi dobro da mu ljudi koji rade na forumu,fino preko e-maila,ka?u da se malo " iskulira" i da prati forum od ljudi koji ne?to znaju i imaju.
P.S.
Izvini Banoy,jesi mi iz Bosne,ali buraz ,de se malo smiri,prebaci se na Facebook ili neko slično sranje i kuliraj i dalje,nisi ti za ovaj forum?.
sram te bilo kako si zločest...:rotfl:
po evropskim zakonima koji su dosli kod nas u hrvatsku,?iri? govor mr?nje..
a kada ti zakoni dodju kod vas, na temelju ovog posta pit ces sankcioniran po hitnom postupku...ISPRICAJ se branoy-u HITNO:twisted:
psionic
27-12-2013, 07:19 PM
sram te bilo kako si zločest...:rotfl:
po evropskim zakonima koji su dosli kod nas u hrvatsku,širiš govor mržnje..
a kada ti zakoni dodju kod vas, na temelju ovog posta pit ces sankcioniran po hitnom postupku...ISPRICAJ se branoy-u HITNO:twisted:
Toga nema kod nas u zemlji Srbiji! Ovde se problemi resavaju batinama i grubim recima. Zakon jaceg je najjaci zakon. Mozda cemo da evoluiramo sledeceg milenijuma, za sada je tako... Ostale ne mogu da komentarisem, jer zivim ovde, a ovde je tako...
@ Ca va
Mani se kritika na racun branoya, nikad covek nikog nije uvredio ili rekao nesto lose, to sto izrazava neko svoje misljenje javno na forumu koji za to i sluzi, ne moze biti sankcionisano - bar koliko ja shvatam forum. Da je u pocetku, kada se kreira nalog, administrator trazio nekakav CV, pa razmatranje clanstva pa trt-mrt, to bi mozda bila druga prica. Ovako - forum je javne prirode i svako ko ima nekakvo misljenje, pitanje ili bilo sta drugo u vezi teme, a da ne krsi pravila istog, ima pravo da postuje...
ca va
27-12-2013, 08:07 PM
Psionic,spdif,
nije mi namjera nikakvo pametovanje,niti Branoya isprovocirati.
Jednostavno ne mogu shvatiti da ljudi ne razumiju kakav je ovo forum?!
Psionic,vjerovatno sam,što se tiče branoya,malo previše iskočio,ali priznajem da je on svakodnevni dežurni "pijačar".
Što se mene tiče kao nekakvog provokatora,odmah ću kazuti da to nije moja namjera.
Jednostavno,to je pokušaj da ljudima, koji imaju previše vremena da isprobavaju svakodnevne nebuloze sa interneta,kažemo da se napokon počnu baviti muzikom.
No,izgleda,da nisam podešen za ovakve rasprave.
žao mi je.
spdif
27-12-2013, 09:13 PM
Toga nema kod nas u zemlji Srbiji! Ovde se problemi resavaju batinama i grubim recima. Zakon jaceg je najjaci zakon. Mozda cemo da evoluiramo sledeceg milenijuma, za sada je tako... Ostale ne mogu da komentarisem, jer zivim ovde, a ovde je tako...
@ Ca va
Mani se kritika na racun branoya, nikad covek nikog nije uvredio ili rekao nesto lose, to sto izrazava neko svoje misljenje javno na forumu koji za to i sluzi, ne moze biti sankcionisano - bar koliko ja shvatam forum. Da je u pocetku, kada se kreira nalog, administrator trazio nekakav CV, pa razmatranje clanstva pa trt-mrt, to bi mozda bila druga prica. Ovako - forum je javne prirode i svako ko ima nekakvo misljenje, pitanje ili bilo sta drugo u vezi teme, a da ne krsi pravila istog, ima pravo da postuje...
da evoluirate????? pa ovaj zakon je nas bacio 100 godina unazad...
cim je sloboda govora ogranicena (govorom mrznje ili bilo cim)
to vise nije sloboda govora..
batine su druga stvar-to treba maksimalno sankcionirati..
alfom
28-12-2013, 07:03 AM
Jednostavno ne mogu shvatiti da ljudi ne razumiju kakav je ovo forum?!
Kakav je?
Psionic,vjerovatno sam,?to se tiče branoya,malo previ?e iskočio,ali priznajem da je on svakodnevni de?urni "pijačar".
Jednostavno,to je poku?aj da ljudima, koji imaju previ?e vremena da isprobavaju svakodnevne nebuloze sa interneta,ka?emo da se napokon počnu baviti muzikom.
Nisam ni znao da smo : shot, Jan, Everbeatz, psionic, DzoniFCP, STUDIOTON, Nemanja, Khan, Sky Net, Arthur, Mogli, Nocni-Expres, Moritz, locolorados, ... , ... , ja, ... , ljudi sa previ?e vremena koji tro?e ?ivot na nečije isprobavanje svakodnevnih nebuloza sa interneta.
Čak ?ta vi?e, nemam vremena da pronađem informacije koje nisu za odbaciti, a (konkretno u ovom odjeljku) saznao sam ih u razgovoru o Elementu i ostalim softovima koje smo ovdje pomenuli.
A to ?to se branoy suzdr?ao od reakcije na ove posljednje pisanije, je za svaku pohvalu, jer je pokazao kako se treba odnositi prema nebuloznim provokacijama.
p.s. Zato, od "Yesterday 05:16 PM", treba ladno preskočiti sve postove i nastaviti započeti razgovor i podsjećanje, u drugarskom, prijateljskom, bratskom, ... , duhu, do apsolviranja teme.
Imam konkretno pitanje :
Kada sam radi isprobavanja par puta pokrenuo Element, nije bilo problema. Kada sam očitavao neki od projekata koji su rađeni u 5-ici, pojavilo mi se nekoliko upozorenja za redom, da je 'to i to' već u internoj memoriji računara. ?ta bi to moglo biti i je li opasno, ako bih ipak, radi kondicije, po nekada ne?to sitno htio uraditi u Elementu?
Ljudi moji,ja sam se bojao da mi 48 kanala i 16 grupa nije dovoljno,i otvorim jedan od zahtevnijih projekata koje imam,kad ono sve svira osim variaudia kojeg sam upotrebio na iednom mestu,uz malu stisku i bez jos nekih funkcija moze da se radi i u ovom cubaseu,zaista moze. Nedostaje mi vari i batch export i ctrl room,al boze moj moze se i bez njih....Mada su u nfo fajlu xclusive napisali da je full version in progress...Inace od Cubase Sx-a na ovamo ovo mi je najteza tranzicija sa verzije na verziju,kao da sam presao sa jednog softa na drugi...
Mogli
28-12-2013, 12:16 PM
Da li je nesto limitirano kod miksete, mix procesa u Elements 7? Da li je neko nesto primetio? Bas mi se dopada sam izgled i sve kako je organizovano. Naravno ukusi su razliciti.:)
vasko
28-12-2013, 12:22 PM
Već kada njega pominjem,sve dosada ?to sam poslu?ao od njega je čisti ?it!
Bilo bi dobro da mu ljudi koji rade na forumu,fino preko e-maila,ka?u da se malo " iskulira" i da prati forum od ljudi koji ne?to znaju i imaju.
P.S.
Ne mogu pojmiti da nekakav ca va i njemu slicni uzimaju prostor na forumu, nije mi jasno da imaju toliko vremena da otvaraju naloge samo da bi izvredjali nekoga, a deru li deru.
Vec kad njega pominjem, ja ne cuh od njega ni jednu kompoziciju ili aranzman!
Bilo bi dobro da mu ljudi koji rade na forumu,fino preko e-maila,ka?u da se malo " iskulira" i da ne otvara naloge samo da bi vredjao i prozivao ljude i da prati forum od ljudi koji ne?to znaju i imaju.
P.S.
Izvini ca va,jesi mi odakle god,ali buraz ,de se malo smiri,prebaci se na Facebook ili neko slično sranje i kuliraj i dalje,nisi ti za ovaj forum?
STUDIOTON
28-12-2013, 12:50 PM
Nema potrebe za ovakvim tonom i medjusobnim provokacijama .. niko nije rodjen naucen i treba svako da se seti svojih pocetaka..
sve u svemu, hocu da kazem da sam na ovom forumu vise od 10 godina . i da sam svedok ljudi koji su nekada bili poput mladog Branoy-a, isto su pisali, iste stvari su ih zanimale itd. A danas su to veliki producenti,profesionalci, uspesni u svom poslu!
Ovo je forum i za to sluzi, vase je da li cete i cije misljenje prihvatiti..
diviner
28-12-2013, 12:51 PM
Hahahaha ... dobar si vasko...
Ajd sad, lijepo smo se ispljuvali, ismijali, pa nazad da se drzimo malo teme... ove suvisne postove cemo obrisati nesto malo kasnije...
Hvala branoyu sto nije reagovao, jos je jednom pokazao kako se treba ponasati ovdje...
Poz.
Mogli
28-12-2013, 12:53 PM
Branoy je pre svega - Drugar. A to je mnogo vaznije od proseravanja nekih audio genija, kojima ovaj forum sluzi za lecenje svojih nervoza zbog radnih neuspeha.
Da, Diviner je u pravu... Interesuju me iskustva za miksetom...
alfom
28-12-2013, 10:15 PM
Inace od Cubase Sx-a na ovamo ovo mi je najteza tranzicija sa verzije na verziju,kao da sam presao sa jednog softa na drugi...
Znači, prihvatio si Element?
Ima li neko potkresivanje na mikseti?
alavuk
29-12-2013, 12:12 AM
zasto je taj njegov mixer toliko zanimljiv ? kakav je workflow i sl ... kakva mu je stabilnost u odnosu na 5-icu sto se tice snimanja velikih broja kanala ...
@Alfom: Nisam jos uvek ! Jos nisam uradio nijedan miks u njemu, u ponedeljak cu :)
@Alavux: Drugaciji je totalno... Mozes recimo onaj EQ na kanalu da stavljas da ti bude pre-inserts, imas novi deo miksera koji se zove strip, tu imas neke kompresore, saturacije, limitere. gejtove... Pre si imao gain ono na mikseru, sad imas sekciju koja se zove PRE koja ima i gain i lo i hi cut, vrlo korisno ! Plugin list sada ima search za cas nadjes sta ti treba, mozes da biras koji ce kanali da ti se vide koji ne... Zanimljivo, ali meni izgleda ko potpuno novi softver, a ne nova verzija, nikad mi teze nije bilo navikavanje na novu verziju
psionic
29-12-2013, 10:18 AM
Zar to cudo od Elementsa nije ograniceno na samo dva VSTa po kanalu ?
A workflow je kao u "normalnoj" sedmici. Mada ima manjih mana. Svidja mi se totalni resize svega, ali cesto ne uradi ono sto zelim, jer moram da nabodem sredinu neke trake, koju sam otprilike skupio na velicinu starog miksera. Ako promasim - ili cu slucajno da pritisnem disable, ili padajuci meni... :banghead:
Dobro je sto mozes da grupises npr grupe u jednu stranu miksera, efekte u drugu i tako dalje... Jos hiljadu sitnica ima - pricam iz iskustva sa full sedmicom, ne znam da li je bas sve isto i u elementima.
STUDIOTON
29-12-2013, 12:08 PM
Zanimljivo, ali meni izgleda ko potpuno novi softver, a ne nova verzija, nikad mi teze nije bilo navikavanje na novu verziju
U sustini je to to.. samo drugacije rasporedjeno, sa pregrst novih funkcija itd ..
Od izlaska do sada proveo sam jako mnogo sati uz njega.. mozda je samo privikavanje tesko .. ali ja sam poceo da radim vec posle par dana.. i svakim danom oko mi se privikavalo .. sada recimo kada se zbog necega vratim na 6.5 .. deluje mi kao da mi neko sekircetom odsekao pola mixera :) ko igracka :(
alfom
29-12-2013, 12:13 PM
sada recimo kada se zbog necega vratim na 6.5 .. deluje mi kao da mi neko sekircetom odsekao pola mixera :) ko igracka :(
:rotfl:
Jedino ?to su potrefili boje ko kineska plastika :D
Ali, nema veze ; va?no je da ?pila. Jo? malo pa ćete me ubijediti da ga oprobam na jednom mixu. :)
STUDIOTON
29-12-2013, 12:22 PM
:rotfl:
Jedino što su potrefili boje ko kineska plastika :D
Ali, nema veze ; važno je da špila. Još malo pa ćete me ubijediti da ga oprobam na jednom mixu. :)
Boje su promeljiva stvar .. ko kako voli
a kada na drugom ekranu dobijes recimo ovakav preview
http://drupal.soundonsound.com/sites/default/files/styles/news_large/public/imagelibrary/C/C7_03.jpg?itok=IqIKJk9n
Prvo se uplasis .. a onda kada oko navikne.. ne mozes bez toga
loscolorados
29-12-2013, 12:47 PM
Ljudi moji,ja sam se bojao da mi 48 kanala i 16 grupa nije dovoljno,i otvorim jedan od zahtevnijih projekata koje imam,kad ono sve svira osim variaudia kojeg sam upotrebio na iednom mestu,uz malu stisku i bez jos nekih funkcija moze da se radi i u ovom cubaseu,zaista moze. Nedostaje mi vari i batch export i ctrl room,al boze moj moze se i bez njih....Mada su u nfo fajlu xclusive napisali da je full version in progress...Inace od Cubase Sx-a na ovamo ovo mi je najteza tranzicija sa verzije na verziju,kao da sam presao sa jednog softa na drugi...
Moram priznat da sam se i ja malo zaletio, moze se raditi bez problema sa ovim. Umjesto Vari Audia mozes koristiti melodyne ili autotune.
Ali jedini stvarni problem je ?to nema? sidechaine a radi? recimo techno :)
psionic
29-12-2013, 10:02 PM
Moram priznat da sam se i ja malo zaletio, moze se raditi bez problema sa ovim. Umjesto Vari Audia mozes koristiti melodyne ili autotune.
Ali jedini stvarni problem je što nemaš sidechaine a radiš recimo techno :)
Eto - probao ga i ja... Pa sem sto je malo osiromasen, sasvim ok radi. Na primer, ne moze full screen mikser na drugom ekranu, ne moze da se podele kanali po zonama, sto sam najvise voleo kod normalne sedmice (npr grupe su fiksirane levo kao sto su ovde i na petici sortirani ulazni kanali, a ostalo moze da se lista), manje vst slotova, manje audio kanala - ali mislim da je sasvim upotrebljivo... Fali i Variaudio, midi FX i jos po nesto... Da - kao sto je rekao Ivan - bacili mamac da se ljudi popale i kupe full edition :) Veeelika prednost ove verzije u odnosu na "standardni" narodni Cubase 5 je - 64 bit support !!!
Uredno je otvorio projekat iz studija, upozorio me je da ce VSTovi koji su u nedozvoljenim slotovima (veci od 16) biti discarded - mada ih nije bilo, sjebao mi je send iz FXa u FX (npr iz FX kanala Delay, sam malo poslao na reverb) - to ne moze, i variaudio je isto discarded. Takodje, najvece razocarenje, sidechain na vst3 plaginovima - ne radi! Grupe mogu biti samo mono ili stereo, pa nema ni workaround-a sa petice...
loscolorados
30-12-2013, 09:50 AM
Eto - probao ga i ja... Pa sem sto je malo osiromasen, sasvim ok radi. Na primer, ne moze full screen mikser na drugom ekranu, ne moze da se podele kanali po zonama, sto sam najvise voleo kod normalne sedmice (npr grupe su fiksirane levo kao sto su ovde i na petici sortirani ulazni kanali, a ostalo moze da se lista), manje vst slotova, manje audio kanala - ali mislim da je sasvim upotrebljivo... Fali i Variaudio, midi FX i jos po nesto... Da - kao sto je rekao Ivan - bacili mamac da se ljudi popale i kupe full edition :) Veeelika prednost ove verzije u odnosu na "standardni" narodni Cubase 5 je - 64 bit support !!!
Uredno je otvorio projekat iz studija, upozorio me je da ce VSTovi koji su u nedozvoljenim slotovima (veci od 16) biti discarded - mada ih nije bilo, sjebao mi je send iz FXa u FX (npr iz FX kanala Delay, sam malo poslao na reverb) - to ne moze, i variaudio je isto discarded. Takodje, najvece razocarenje, sidechain na vst3 plaginovima - ne radi! Grupe mogu biti samo mono ili stereo, pa nema ni workaround-a sa petice...
sidechain ne radi uopce!!! il sam ja ne? krivo skonto?
kak misli? grupe mogu bit mono ili stereo, pa koja je tre?a opcija?
hvala
psionic
30-12-2013, 10:03 AM
sidechain ne radi uopce!!! il sam ja ne? krivo skonto?
kak misli? grupe mogu bit mono ili stereo, pa koja je tre?a opcija?
hvala
Ne radi uopste. I nema trika ili nekog workarounda da proradi. Ne postoji da se selektuje ona mala kockica koja ga aktivira na VST3 plaginovima, kao sto je onaj njegov compressor, na primer...
Grupe mogu biti QUAD, 5.1, 7.1... Na petici si mogao da stavis VST2 plagin na QUAD grupu, pa da na prva dva kanala rutujes normalno instrument, a druga dva rutujes sidechain signal. Popularno pre omasovljavanja VST3 plaginova i petice. Plaginovi sa vise ulaza, koji podrzavaju SC (kao npr FabFilter i jos neki) skapiraju da je to SC ulaz i to sve radi na taj nacin.
VST3 sidechain radi normalno i u petici, samo aktiviras tu istu kockicu, koje ovde nema. Ja sam nesto pogresio u predhodnom postu, gde sam rekao da ne radi :banghead:
alfom
30-12-2013, 07:00 PM
Pa gdje je stereo panovanje : L kolko hoću i R kolko hoću :confused:
Može li se kako smanjiti debljina tempo linije : da nije dupla ; kao što je prije bilo?
Nemania
30-12-2013, 07:47 PM
Može li se kako smanjiti debljina tempo linije : da nije dupla ; kao što je prije bilo?
Malo off-topic...
To me podseti na jednu pricu. Bio u nasem mestu gitarista-lik, koji je imao neki jeftin gitarski procesor, i na njemu svirao godinama. Moj buraz je u tom periodu kupio, bas kada je izasao Line6 neku najskuplju varijantu (ne razumem se u to), a ovaj lik cuo kako zvuci i posle par dana kupi i on. Medjutim cim ga je kupio (posto se i on ne razume oko podesavanja), zvao je mog buraza, da mu na tom novom line 6 koji je kupio "napravi" iste boje kao na njegovom starom koji je imao..:banghead: Koja je onda sustina novog?
alfom
30-12-2013, 08:04 PM
Ma sve ti je to fino Nemanja. Ne treba basne ispričavati, jer ni namjere pitanja nisu da omalova?avaju novine.
Većina od nas istra?uje ovaj novi alat, a po?to je namjerno potkusuren, ne znamo jo?, osim zvanično objavljenog, ?ta je sve potkusureno. Ako je neko istra?io te detalje koje sam pitao (a tiču se komfora u radu, a ne da li je novi bolji od starog), pa pročita pitanja i ima vremena i volju da odgovori - odgovoriće. Ni?ta vi?e i ni?ta manje.
Ako nema LR stereo panovanja sa odvojenim pode?avanjem, je li to npr. -20 ako je L60/R40? A -20 mo?e biti i L50/R30. Je li to isto?
A debljina kursora je (makar meni) va?na kod poravnavanja wave slike (trakova) sa osnovnog ekrana.
Hajd' sad' neka ovog. Nije trijebe tro?iti vrijeme na basne.
Kako Ivan prikaza i kako sam vidio, mikseta je oooppaaassnnaaa. Sviđa mi se : pregledna je i komforna ; bez obzira ?to je osakaćena u odnosu na 7 (kako neko opisa mix 7 ili 7.5 koji ima).
Ne znam kvalitet originalnih alata, kao npr. onih u strip odjeljku. Ali, polako će onoliko koliko treba biti i?čitano, isprobano, pa odlučeno da li će E7 zamijeniti peticu. :)
psionic
30-12-2013, 10:25 PM
Dual paner ? Nema ga... :(
Tempo track - ne moze da se doda, samo onaj u veliki posebnom prozoru.
Mislis na kursor ? (vertikalna linija koja prati trenutnu playback poziciju) Takav je i u 7 full, mislim da ne moze da bude tanji, mada meni nikad nije smetao da namestim wav - koristim zoom opciju.
alfom
30-12-2013, 10:28 PM
Dual paner ? Nema ga... :(
Tempo track - ne moze da se doda, samo onaj u veliki posebnom prozoru.
:(:mad::(:mad::(
STUDIOTON
30-12-2013, 10:31 PM
pa dobro .. cubase 7 full kosta 550? .. element kosta 70? .. element je za nezahtevne korisnike/amatere .. sta se cudite sto nema ovo/ono :grin:
Moritz
31-12-2013, 04:11 AM
Vala bash !...kukate.zasto BMW 1 nema sve sto ima BMW 7 a pride ste ga dobili za dz :confused:
Mada ko zna, mozda sad odresite kesu pa pazarite full 7-icu :D
psionic
31-12-2013, 12:11 PM
Vala bash !...kukate.zasto BMW 1 nema sve sto ima BMW 7 a pride ste ga dobili za dz :confused:
Mada ko zna, mozda sad odresite kesu pa pazarite full 7-icu :D
Ja samo uporedjujem dve verzije - sto se kaze - "iz prve ruke", jer sumnjam da bi bilo ko od vlasnika full 7, instalirao ovo. Opet, ja kuci nemam full verziju, pa mogu da se zajebavam, bez da upropastim nesto...
A i nemaju svi 5 glava u fioci, spremni da kesiraju za softver (nas narod nije navikao da kupuje nesto sto ne moze da se opipa rukama :D) i ne bave se svi ovde profesionalno ovim poslom... Kome treba, vec ga je kupio.
BTW - postoji fazon sa EDU verzijama Cubasea - za one koji su doziveli katarzu sa ovim izdanjem, pa bi da ga pazare. Npr, poturite Steinbergu dokument da ste student (moze to da se nekako nabavi, siguran sam, ili angazujte pravog studenta) i ostvarujete ogroman popust. Nisam sam probao, ali ako bih ga ikad uzimao za "po kuci", uradio bih to tako... Cena u tom slucaju je oko 350e. Bez ikakvih ogranicenja u buducnosti ili sada - prava - FULL verzija softvera. Jedino sto "nije za commercial use", ali koga to bole stojan. Takodje, upgrade na npr - 8 ili sta ce vec da smisle u buduce, takodje kosta koliko i svakog drugog ko je kupio full edition.
alfom
31-12-2013, 01:04 PM
E, baš tako psionic, kako si napisao.
Veni, Vidi, Odbacih ...
Sve ovo je imala (a i sada ima) već pomenuta Sequoia. Samo što je jadni Magix išao deset godina ispred vremena i ništa sa njom nije uradio, pa se bacio na nekakve dobro našminkane aplikacije.
Draga moja 5-ica i draga moja Sequoia!
A što se tiče raje i trgovanja, samo što je džabe i da piše da tezgu drže H2O i ostali dragi pijačari!
A da je CuBase 7 Full Version 'Made In China', koštao bi bar 20 evra na pijaci.
Jel postoji nacin da se ova VST lista plaginova, kad se klikne na insert resizuje, mislim da bude veca ? Pokusavam da je uvecam klikom na ivicu prozora, na donju stranicu itd, ali ne ide
darkstar
31-12-2013, 03:40 PM
Ja samo uporedjujem dve verzije - sto se kaze - "iz prve ruke", jer sumnjam da bi bilo ko od vlasnika full 7, instalirao ovo. Opet, ja kuci nemam full verziju, pa mogu da se zajebavam, bez da ....
Mnogo bi jaka fora bila da moze da se dokupi jos jedan kljuc po nekoj nizoj ceni za kod kuce... probao sam da to iznesem jamahi kao problem medjutim nece da se upustaju u diskusiju...
loscolorados
01-01-2014, 05:03 PM
pa dobro .. cubase 7 full kosta 550? .. element kosta 70? .. element je za nezahtevne korisnike/amatere .. sta se cudite sto nema ovo/ono :grin:
elements ko?ta 100 evra
Mogli
02-01-2014, 02:22 AM
E, ba? tako psionic, kako si napisao.
Veni, Vidi, Odbacih ...
Sve ovo je imala (a i sada ima) već pomenuta Sequoia. Samo ?to je jadni Magix i?ao deset godina ispred vremena i ni?ta sa njom nije uradio, pa se bacio na nekakve dobro na?minkane aplikacije.
Draga moja 5-ica i draga moja Sequoia!
A ?to se tiče raje i trgovanja, samo ?to je d?abe i da pi?e da tezgu dr?e H2O i ostali dragi pijačari!
A da je CuBase 7 Full Version 'Made In China', ko?tao bi bar 20 evra na pijaci.
Sladak limun i kiselo grozdje... :)
Igram se sa ovim Elementom, i naidjem na OGROMAN problem !
Sve ovo sto cu reci je moj subjektivni dozivljaj...
U Elementu nema event group edit-a ha ! selektovanje event-a pa CTRL+G vise ne funkcionise kao u petici, ubacili su od 6-ice da mora da se ubace trake u folder i da se tu klikne dugme da bi se grupisali eventi, e to dugme ga nema u Elementima :)
Trece, ne svidja mi se taj rad sa tim dugmetom na folderu, sta ako ja ne zelim sve sto je pod folderom da mi se grupise ... Npr ako imam tri trake sa po tri eventa, i recimo zelim da grupisem prvi i treci event na prvoj traci sa drugim na drugoj i prvim na trecoj, koliko shvatam sa ovom funkcijom je to ne moguce, sve se grupise... Not good Steiny, not good...
Waveformovi su uzas, ne mogu da razlikujem vise po waveformu da li je neki bass ton, talas velike oscilacije ili je neki visoki, ala cinela, sibilant, moram da zumiram kao maloumnik i tad nisam siguran, to sam do 5-ice (6icu nisam probao) video iz daleka bez da zumiram, to sve lagano i lepo vidim i u Studio One-u i Reaperu... sad je sve nekako iste gustine... Promenim ja waveform da ne bude proziran ili beo, stavim ga da bude crn (to se pre zvalo tamo "solid"), ali i dalje je sve nekako iste gustine neprecizno, kao da je rezolucija manja na samim waveformovima, sto me znanto usporava prilikom editinga...
Mnogo je stvari zakomplikovano, bespotrebno, recimo to grupiranje, stavi u folder, pa stisni group dugme, ne mozes sam da biras sta ce da ide u grupu nego sve sto je u trakama pod folderom, idiotski... Okej kul je za drum editing, ali ja cesto grupiram razlicite evente, ne zato sto editujem drum, nego svasta, CTRL+G mi je sveti gral bio... U svakom slucaju u Elementima ste i bez CTRL+G, toga vise nema i bez te group opcije na folderu...
Bypass dugme za plugine na insertu je sakriveno skroz levo na slotu, moram ili da stanem levo da cekam jednu sekundu da se pojavi i da iskljucim ili napamet da kliknem tu negde u polje gde se ono inace pojavljuje, ako kliknem malo desno, op otvori mi se plugin i ako to nisam zeleo, pa sad ti gadjaj u prazno...
Pre\Post fader na sendovima, je toliko lako prevideti da je to strasno, mada menjaju bolju kad su pre i kad su post, al opet ko ce na to da obraca paznju, pre si imao iritirajuce narandzasto dugme koje ti jasno kaze "Juhu, prifejder sam" ... Da ne pricam sto pre gde god da kliknem na prazan send slot izbaci mi dijalog gde da ga saljem, sada gospodski moram da kliknem vertikalno na sredinu slota skroz sa desne strane, ako promasim za malo nema veze, opet cu da kliknem :)...
FX Browser kad se klikne na insertu je katastrofa, prvo sto ako mi je plugin dole na dnu negde, kao recimo Waves, moram da skrolujem ko idiot dok dodjem dotle, a nisam naisao na mogucnost da ta vst lista bude veca kao pre sto je bila... Search FX im radi moronski, napisem recimo "pro q" u search, izbaci mi sve zive plagove koji imaju ta slova u sebi... Tako da obrni, okreni, i ta lista me zadrzava, al ajde da zanemarima to...Reaper-ov search mi je mnogo inteligentniji, kad god bih ukucao "pro q" prvo mi je nudio fabfilter pro q pa onda sve ostalo sto mozda ima ta ista slova u svojim nazivima...
A da, i glue alatka vise ne radi isto sto i pre... U petici ako ste recimo jedan event presekli na dva dela ili recimo isekli neki dah u vokalu, pa ste se predomislili da vam taj dah ipak treba, klikom na glue event se fakticki zaleci, odnosno vrati se na staro, vrati vam taj dah, sad klikom na glue vam pravi kontejner kao da pokusavate da glu-ujete dva razlicita eventa... Reaper recimo ima alatku za to koja se zove "Heal" ... Meni se u Cubase-u svidjalo sto mi je glue bio i heal i glue, zavisi sta mi treba.... Ta kontejner zajebancija mi je uvek bila glupa, radije bih bounce-ovao...
Novi mikser... Jednom recju, komplikovano ! Jedina stvar koja mi se svidja u novom mikseru je onaj pre module, i time nisam odusevljen ! Svidja mi se sto sad pored gaina i faze, imamo i hp i lp, slope je do duse statican 24db po oktavi, ne moze da se promeni, ali ono sto me izludjuje u vezi tog istog PRE modula je to sto se na mixer view-u gain vidi kao horizontalni regler ! Ej, umesto da bude obican knob, on je horizontalan regler, koji pri tom je jako neprecizan... Kao knob moze da se vidi samo u edit prozoru... Kopiranje kanala, kopira efekte itd i sve zivo, ali ne kopira stanje reglera kao pre, nego regler uvek ostaje na nuli... I nekako mi mali broj kanala zauzima preveliki deo ekrana...
Izgleda da lagano ali sigurno Studio One postaje moj DAW of choice, fali mu nekoliko funkcija, ali mi sad i u C7 fali sto sta i usporava me sto sta... Reaper mi je def. najomiljeniji DAW, ali sta da se radi kad kod mene od svih daw-ova najlakse pocne da krca i stuca...
Evo i slika, waveform u C5 i waveform u C7, isti projekat, od prilike je jednako zumirano... Ne znam, meni C7 deluje kao da je sama rezolucija waveforma losija... Gledajuci u C5 (s obzirom da je vokal) tacno znam od prilike sta je samoglasnik, sta suglasnik, da li je SSS ili ch itd... Gledajuci u C7 pojma nemam...
Prvo je C5, drugo je C7, ja kad gledam u ovo drugo imam utisak kao da mi se vid muti, smeta mi prosto...
A izgleda da i nisam jedini koji misli, naisao i na GS-u da se zale ljudi...
https://copy.com/WYoNN1TYOXuGyoXT
https://copy.com/l49NyDgbHMJ1OmZi
Goran B
16-01-2014, 02:46 PM
Ima li Cubase Elements mogućnost dodavanja video trake?
loscolorados
21-01-2014, 12:03 PM
Igram se sa ovim Elementom, i naidjem na OGROMAN problem !
Sve ovo sto cu reci je moj subjektivni dozivljaj...
U Elementu nema event group edit-a ha ! selektovanje event-a pa CTRL+G vise ne funkcionise kao u petici, ubacili su od 6-ice da mora da se ubace trake u folder i da se tu klikne dugme da bi se grupisali eventi, e to dugme ga nema u Elementima :)
Trece, ne svidja mi se taj rad sa tim dugmetom na folderu, sta ako ja ne zelim sve sto je pod folderom da mi se grupise ... Npr ako imam tri trake sa po tri eventa, i recimo zelim da grupisem prvi i treci event na prvoj traci sa drugim na drugoj i prvim na trecoj, koliko shvatam sa ovom funkcijom je to ne moguce, sve se grupise... Not good Steiny, not good...
Waveformovi su uzas, ne mogu da razlikujem vise po waveformu da li je neki bass ton, talas velike oscilacije ili je neki visoki, ala cinela, sibilant, moram da zumiram kao maloumnik i tad nisam siguran, to sam do 5-ice (6icu nisam probao) video iz daleka bez da zumiram, to sve lagano i lepo vidim i u Studio One-u i Reaperu... sad je sve nekako iste gustine... Promenim ja waveform da ne bude proziran ili beo, stavim ga da bude crn (to se pre zvalo tamo "solid"), ali i dalje je sve nekako iste gustine neprecizno, kao da je rezolucija manja na samim waveformovima, sto me znanto usporava prilikom editinga...
Mnogo je stvari zakomplikovano, bespotrebno, recimo to grupiranje, stavi u folder, pa stisni group dugme, ne mozes sam da biras sta ce da ide u grupu nego sve sto je u trakama pod folderom, idiotski... Okej kul je za drum editing, ali ja cesto grupiram razlicite evente, ne zato sto editujem drum, nego svasta, CTRL+G mi je sveti gral bio... U svakom slucaju u Elementima ste i bez CTRL+G, toga vise nema i bez te group opcije na folderu...
Bypass dugme za plugine na insertu je sakriveno skroz levo na slotu, moram ili da stanem levo da cekam jednu sekundu da se pojavi i da iskljucim ili napamet da kliknem tu negde u polje gde se ono inace pojavljuje, ako kliknem malo desno, op otvori mi se plugin i ako to nisam zeleo, pa sad ti gadjaj u prazno...
Pre\Post fader na sendovima, je toliko lako prevideti da je to strasno, mada menjaju bolju kad su pre i kad su post, al opet ko ce na to da obraca paznju, pre si imao iritirajuce narandzasto dugme koje ti jasno kaze "Juhu, prifejder sam" ... Da ne pricam sto pre gde god da kliknem na prazan send slot izbaci mi dijalog gde da ga saljem, sada gospodski moram da kliknem vertikalno na sredinu slota skroz sa desne strane, ako promasim za malo nema veze, opet cu da kliknem :)...
FX Browser kad se klikne na insertu je katastrofa, prvo sto ako mi je plugin dole na dnu negde, kao recimo Waves, moram da skrolujem ko idiot dok dodjem dotle, a nisam naisao na mogucnost da ta vst lista bude veca kao pre sto je bila... Search FX im radi moronski, napisem recimo "pro q" u search, izbaci mi sve zive plagove koji imaju ta slova u sebi... Tako da obrni, okreni, i ta lista me zadrzava, al ajde da zanemarima to...Reaper-ov search mi je mnogo inteligentniji, kad god bih ukucao "pro q" prvo mi je nudio fabfilter pro q pa onda sve ostalo sto mozda ima ta ista slova u svojim nazivima...
A da, i glue alatka vise ne radi isto sto i pre... U petici ako ste recimo jedan event presekli na dva dela ili recimo isekli neki dah u vokalu, pa ste se predomislili da vam taj dah ipak treba, klikom na glue event se fakticki zaleci, odnosno vrati se na staro, vrati vam taj dah, sad klikom na glue vam pravi kontejner kao da pokusavate da glu-ujete dva razlicita eventa... Reaper recimo ima alatku za to koja se zove "Heal" ... Meni se u Cubase-u svidjalo sto mi je glue bio i heal i glue, zavisi sta mi treba.... Ta kontejner zajebancija mi je uvek bila glupa, radije bih bounce-ovao...
Novi mikser... Jednom recju, komplikovano ! Jedina stvar koja mi se svidja u novom mikseru je onaj pre module, i time nisam odusevljen ! Svidja mi se sto sad pored gaina i faze, imamo i hp i lp, slope je do duse statican 24db po oktavi, ne moze da se promeni, ali ono sto me izludjuje u vezi tog istog PRE modula je to sto se na mixer view-u gain vidi kao horizontalni regler ! Ej, umesto da bude obican knob, on je horizontalan regler, koji pri tom je jako neprecizan... Kao knob moze da se vidi samo u edit prozoru... Kopiranje kanala, kopira efekte itd i sve zivo, ali ne kopira stanje reglera kao pre, nego regler uvek ostaje na nuli... I nekako mi mali broj kanala zauzima preveliki deo ekrana...
Izgleda da lagano ali sigurno Studio One postaje moj DAW of choice, fali mu nekoliko funkcija, ali mi sad i u C7 fali sto sta i usporava me sto sta... Reaper mi je def. najomiljeniji DAW, ali sta da se radi kad kod mene od svih daw-ova najlakse pocne da krca i stuca...
jel mo? pojasnit kako radit taj ctrl+g i kako ga koristi?
jel mo? pojasnit kako radit taj ctrl+g i kako ga koristi?
Pa napravim selekciju eventa, dakle selektujem evente koje god zelim, nezavisno od toga na kojoj su traci, i kad pritisnem ctrl+g, eventi se grupisu, onda svaki put kad recimo uradim fade in ili fade out na bilo kom od njih to se dogodi na svim ostalim eventima iz grupe koju sam napravio sa Ctrl+G, ako recimo pomerim jedan event, pomere si svi ostali za njim... Obicno grupisanje event-a, verujem da ga vecina DAW-a ima, Cubase 7 Elements ga nema, nema ga ni Cubase 7, to je sada drugacije reseno
alfom
21-01-2014, 02:05 PM
Cub5 = midi & jo? po ne?to.
PreSonus = Post & ostalo.
:)
Definitive + 1000000000000000000000000000000.
loscolorados
16-02-2014, 12:08 PM
evo ljudi ima verzija koja mi?e sve limite, broj traka, broj vst-ova i sli?no i sve radi, isprobano!
Mogli
16-02-2014, 12:40 PM
Mislis na Cubase Elements 7.07 (Unlimited Trackas And VST's) Unlocker ?
Radi li VariAudio?
drzox
16-02-2014, 01:49 PM
Ne radi nista vise nego sto je radilo u 7.0.6,cak ni trake nisu neotkljucane moraju se duplati vec postojece ili tako nesto ali ih mozes nadodati preko ogranicenja i vsti su be limitirani.Instalirao i probao na win 7 x64.
Ne radi nista vise nego sto je radilo u 7.0.6,cak ni trake nisu neotkljucane moraju se duplati vec postojece ili tako nesto ali ih mozes nadodati preko ogranicenja i vsti su be limitirani.Instalirao i probao na win 7 x64.
Znaci kad oces da dodas traku preko tih 48 mogucih koliko vec, moras da dupliras traku ? A sta je sa grupama i fx kanalima ?
Mislim, necu ni da se zamaram da pokusavam da instaliram, za nekog ko je odraso na Steinbergu, Studio One mi je fantasticna zamena, narocito sa integrisanim Melodyne-om, ako dodaju jos par funkcija bicu na sedmom nebu (bolji screen panning i jos par sitnica), jedini problem je kompatibilnost sa ljudima, odnosno to sto je skoro ceo Balkan na Cubase/Nuendo, sto donekle resava mogucnost otvaranja Steinberg arhive u S1, ali kad mi stigne neki projekat na mix, gde je producent/aranzer vec odradio neke FX automatizacije, itd, nema mi druge nego da miksam u Cubase-u, ali ovaj Elements zbog nedostatka sidechain-a, vari audia itd mi za to ne radi posao
Mogli
16-02-2014, 02:04 PM
Pa sto onda pisu u nfo ovakve gluposti? -
This crack/patch will allow anyone to transform Cubase Elements 7.0.7 into a FULL working version of Cubase 7.
branoy
16-02-2014, 02:08 PM
sta u ovoj sedmici elements ja imam sto nemam u cubase 5 i jos mnogo vise?
ovde mi samo ok chord track, nema midi plugina, nema sc, itd,
mixer mi je 0 bodova izgled, i sve u njemu. sonic halion gm i jos malo nekih boja ,nista posebno. nista nije full . i ja tu nemam sta traziti,
osim nekad uci jedino u 64x, eto posto nisam imao do sad 64x, ali ni tu nista ne radim, jedino mi se svidja izgled zatamnjen i boje,
sve sam to zakljucio za ovo vreme da tu ja nemam sta trazit. to nije to.
c5 radi i super.
nisam nikad radio nista ozbiljno ni na jednom elements pa necu ni na ovom
, zvuk dal ima razlike, glupo pisati, nema tu razlike nigde. zz
Nemania
16-02-2014, 10:02 PM
Mozda izgleda kao glupo pitanje, ali meni je od znacaja da bih mogao da planiram konstrukciju daw kontrole...
Moze li u Cubase 5 ili u 7, da se u njihovom mixeru siberi-kanali rasire manuelno?
Pitam, jer ako mi je iznad jedne daw kontrole touch monitor, a iznad druge drugi monitor itd, moze li da se namesti da na jednom monitoru budu 8 kanala,koliko ima i na daw kontroleru. Poput ovoga na slici (znam da je to softver same konzole podesen prema njoj samoj, ali mene zanima cubase)
14076
Dexxy
16-02-2014, 10:20 PM
U Cubase 7 moze.
Ad Fines
17-02-2014, 06:05 PM
Ono ru?no *RACKE*!!! treba maknuti....
alfom
17-02-2014, 08:42 PM
sta u ovoj sedmici elements ja imam sto nemam u cubase 5 i jos mnogo vise?
sve sam to zakljucio za ovo vreme da tu ja nemam sta trazit. to nije to.
c5 radi i super.
nisam nikad radio nista ozbiljno ni na jednom elements pa necu ni na ovom
, zvuk dal ima razlike, glupo pisati, nema tu razlike nigde. zz
Branoy, ishlapjelo početno oduševljenje? Očito! :D
Sjeti se kako si nazvao temu? ... HAHA
Piči po 5+ dok ne bude love za oridžinale sedmaka. Na pijaci je, što se tiče Cuba, petica zakon!
Ali da znaš : PreSonus JE ZAKON !!! :grin:
branoy
17-02-2014, 09:08 PM
ma nist ba special, ne vredi.
tema nazvana, nekako ono dugo nista nije bilo od steinberg odradjeno, pa kad videh cubase bilo kakav, ono radiii , konacno nesto su zeznuli. al jbg kad skontas trial je trial, nije to elicenser.
ma ja ne bi ni kupio 7, zasta da dam pare? bar da je full halion sonic uz njega, i jos nesto. ovako opet davat pare za prefarban program i sjeban mixer nema sanse
ja ba ni u ovom elements nisam napravio par demosa. tu tek nemam komfora .
al et vise kao ono da se vidi nekakav cubes novi je tu haha
damir23
28-02-2014, 05:07 PM
jel neko probao ovaj novi uradak elementsa sa new patch
dole u opisu stoji
Medicine for Cubase 7.0.7 version to remove restrictions Elements (adds word CRACKED).
Ghost Dog
17-04-2014, 06:51 PM
.... nema? pool
nema? tempo tracke (zna?i nemo? mijenjat tempa unutar projeta)
....
Po?to sam se tek pre par dana zainteresovao za Elements verziju (koristio sam, ili bar probao, pre toga sve full verzije Cubase-a od SX-a do petice, i jo? nekoliko starijih), aj neka me neka prosvetli please po pitanju ovoga.
Mislim, mo?da sam ja ćorav, ali ja koliko vidim, postoji pool i mo?e da se menja tempoo unutar projekta?! :confused:
(Ili je ovo jednostavno bilo napisano pre verzije 7.0.x, u kojoj su uveli i te opcije? :))
Tranzit
18-04-2014, 12:07 AM
Ne moras bas svemu sto procitas po forumu, da pridajes preveliku vaznost. Ljudi ponekad svasta nesta pisu.
Sky Net
18-04-2014, 12:53 PM
Ili jednostavno kupite program koji vam odgovara, koji finansijski mozete da istrpite, i ne zamarate se glupostima rekla/kazala, mogao/nije, hoce/nece.
Ghost Dog
18-04-2014, 01:10 PM
Ne moras bas svemu sto procitas po forumu, da pridajes preveliku vaznost. Ljudi ponekad svasta nesta pisu.
Je li? Ti me poznaje?, pa zna? da ja tako pridajem preveliku va?nost stvarima koje pročitam na forumu? :wink:
Ili jednostavno kupite program koji vam odgovara, koji finansijski mozete da istrpite, i ne zamarate se glupostima rekla/kazala, mogao/nije, hoce/nece.
Ne zamaram se; kod mene i tempo track i pool funkcioni?u. Nego, stvarno me zanimalo za?to je napisano ono ?to sam citirao, a, pri tom, ne sećam se da je neko posle napisao ne?to tipa, "e, nije, pre?ao si se za te dve stvari" (mada, malo sam preskakao temu kad je nai?la ona priča o tome ko je pre počeo da se bavi muzikom na računaru, pa je mo?da tu bio neki odgovor o ovome ?to sam ja pitao).
Sky Net
18-04-2014, 01:15 PM
ndv, nije upuceno tebi, nego moj generalni zakljucak na temi, puno napisanih rijeci nizasta :wink:
silicon science
18-04-2014, 01:33 PM
Kako ovo lucidno zvuci, pogotov kad se procita ovo sto ti je u signature :wink::wink: A uopste nisi skapirao cinizam cccc... Al tako je to kad si nalozen a mlad :):wink::wink::rolleyes:
Ghost Dog
18-04-2014, 04:33 PM
Ok, brain-fart sa moje strane za tempo track. Jednostavno kad sam video da postoji tempo editor, nekako sam pretpostavio da sigurno postoji i tempo track i nije mi palo na pamet da proveravam (ni kad sam prvi put pokretao Elements, ni sinoć kad sam pročitao temu). :ups:
ndv, nije upuceno tebi, nego moj generalni zakljucak na temi, puno napisanih rijeci nizasta :wink:
Pre svega, da kažem da ću ja da koristim Elements i da neću da se premišljam i gubim vreme na nepotrebna razmišljanja. Osim ako ne previđam nešto, ovo je otprilike ostvarenje svih mojih pravih želja. Na Studio One sam se prebacio zato što sam provalio da mnogo, mnogo više može da povuče od narodske verzije C5 (u smislu koliko instrumenata, kanala itd). I ima miksetu koja je za moj ukus dosta ispred one u C5 (pogotovo u smislu udobnosti).
Elements ima sve što meni treba (pored najosnovnijih stvari koje se podrazumevaju i u skroz redukovanim verzijama ovakvih programa): podrška za instrumente sa više izlaza, inserti, sendovi, dovoljan broj audio kanala i VST instrumenata i fina mikseta, koja mi se sviđa bar koliko i ona u S1-u. Od stvari koje su mi falile u S1-u, tu je drum editor i virtuelna klavijatura koja je podosta funkcionalnija i intuitivnija od one u S1-u (nemam prostora da držim pravu MIDI klavijaturu, koju inače imam, blizu računara i onda me ona S1 virtuelna klavijatura baš podosta, podosta sputava). Ostale stvari koje fale otprilike stvarno i jesu za studijsko okružnje (ok, i onaj vari-audio nije striktnovezan za studijsko okruženje, ali meni ne nedostaje). Daleko od toga da ne znam da ih koristim, ali ja jednostavno ipak ne radim u studiju.
Dakle, kao što rekoh, osim ako ne previđam nešto (a, čini mi se da ne previđam), ovo je skroz ok za nekoga kao što sam ja, ko voli i ume da koristi sve što se da koristiti, ali ipak ima dovoljno razuma da ne bude alav, ako mu neke od opcija nisu baš neophodne. Sve je to: ili nešto što mi ne treba zato što ne koristim Cubase u studiju (control room), ili nešto što me ne zanima (vari-audio), ili nešto što ipak mogu prilično lako da prežalim, kad već moram (tipa MIDI plug-inova).
Edit:
E, da, ima i ta fora da Studio One ne radi baš preterano sjajno sa Emu karticama. Čitao sam svojevremeno thread na Presonus forumu gde je na kraju ispalo da se otprilike ljudi iz Creative i ljudi iz Presonus-a međusobno prepucavaju i da svaki od njih govore kako su oni drugi ti koji bi trebalo da se iscimaju oko bolje tih problem. Ljudi iz Presonus-a kažu da S1 nema tih i tih problema sa drugim karticama (specifično krckanje u pojedinim okolnostima, recimo, posle svakog audio eksporta i tome slično, a bogami bilo je i BSOD-a kod mnogih korisnika :D), a ljudi iz Creative-a kažu da Emu kartice ne prave takve ispade sa drugim softverima i tako u krug.
..Variaudio..pa to je alatka koja mi je studiske snimke sa "pjevacima" osvijezila zivot. Bez tog alata mi je nezamislivo (bar u ovo vreme) raditi.
Za?to? Pa kad dođu razne "face" koje su ve?bale i ucile kod toga i "toga" i maltene prvo je Celine Dion pa onda ona a mo?da i obratno..a celo vrijeme pjeva pola tona i onu malu "prazninu" između tipki ...a ja lepo Variaudiu poka?em gde se nalazi a oci joj iskoce a kad ju poravnam i podesim..onda se pojavi i blago crvenilo:D:D:wink: Oh sto volim Variaudio!
Ghost Dog
18-04-2014, 07:30 PM
^ Hehe, upravo to .... nekome treba. :)
Ali, ja osim što volim da koristim VST instrumente snimam električnu gitaru i .... ništa drugo u principu, tako da, objektivno, mogu da prođem bez tih NASA kerefeka (a, da ne govorimo o tome koliko ne želim takve stvari da upotrebljavam).
..sjecam se prije mnogo-mnogo godina (da nebi pomislili da sam star :wink:)
u ondasnjem Jugotonu snimila se pjesma mega popularnog pjevaca i kad je on digao ruku u studiju svi zaćkome i radi se kako on ?eli.Inace ta zvijezda (koju strahovito cijenim-da se razme) malo falsh zna pijevat ali to je toliko romanticno da su ga zato i voljeli.
Da ne duljim..taj broj (pjesma) je tako tako falsh otpjevao da se svima digla kosa na glavi I..nije dao da se to dira..a postajao je "onda?nji" variaudio naravno analogni..i htjelo ga se malo poravnat ali NE. I to ode na tr?i?te i...postane u rekordnom vremenu hit.:rotfl::rotfl::grin:
Poslije mnogo vremena priznali su mi kolega da su ga ipak malo korigirali..ali samo malo da on to ne ćuje:wink:
A da vas ne mući znati?elja to je: https://www.youtube.com/watch?v=F5oypDuSMO4
Ghost Dog
20-04-2014, 12:53 PM
Pa gdje je stereo panovanje : L kolko hoću i R kolko hoću :confused: ....
Ok, po?to ovoga nema u Elements-u, ?ta je najbolje koristiti od pluginova (dakle, da je bez bagova, skroz funkcionalno, ultra-minimalan CPU usage itd)?
Ovo deluje dobro:
http://www.vst4free.com/free_vst.php?plugin=Dual_Panner&id=1214
Ovo deluje jo? bolje:
http://www.kellyindustries.com/stereo_tools.html
Ovaj treći izgleda da nema (vi?e) odakle da se skine.
http://arcticanaudio.com/the-function/
Je l' ima neko neku jo? bolju ideju?
Ja sam kao mlad nadobudan pocetnik u studiju (ali ipak sa usima),rekao Nedi Ukraden tada u studiju da je pesma zora je u falsu...prodalo se u 500000 primeraka:banghead:
Ghost Dog
20-04-2014, 03:01 PM
Evo jo? jedan:
http://bit2rent.com/temp/StereoPan.zip
Ghost Dog
02-05-2014, 11:30 AM
Imao sam danas malo vremena da se igram sa plaginovima.
?to se tiče ovoga:
.... Ovo deluje jo? bolje:
http://www.kellyindustries.com/stereo_tools.html
....
Izgleda da nije skroz transparentan u neutralnom stanju! I onda tu čovek mo?e lepo da se pita da li on/?ta jo?, radi sa signalom ?to ne treba.
Izgleda da je ovaj ipak najbolji:
Evo jo? jedan:
http://bit2rent.com/temp/StereoPan.zip
Dakle, ima re?enja za mnoge boljke:
-Jim Hewes Stereo Pan za dual stereo panning;
-Phrazor i Thesys za sekvenciranje;
-NuGen Visualizer za "mikroskopiju"
Za mene je to otprilike to. :)
Ghost Dog
04-05-2014, 04:20 PM
Da li postoji neki wrapper za VST plaginove koji bi omogućio da sidechaining proradi i u Elements-u? Tipa, nešto kao Sidekick, samo da mogu u njega da se ubacuju eksterni VST-ovi.
branoy
04-05-2014, 04:47 PM
http://www.db-audioware.com/sidechain-compressor
Ghost Dog
04-05-2014, 05:00 PM
http://www.db-audioware.com/sidechain-compressor
To je ono ?to i Sidekick5 mo?e da izvede.
Ali, ja ba? ganjam neki wrapper .... ako uop?te postoji.
Ghost Dog
04-05-2014, 08:41 PM
Probao sam i db audioware plaginove, ali pucaju kao zvečka čim probam da ih pokrenem!
(Štaviše, obore mi CB, što je mnogo gore.)
Za sada mi je Sidekick najbolja opcija, ali nadam se da ću naći i nešto bolje.
Ghost Dog
06-05-2014, 03:23 PM
Kompresor će izgleda ipak biti db Audioware. Sidekick je malo čudan nekako, a TC Native ima onaj nezgodan bug sa isključivanjem sidechain-a svaki put kad se zatvori/učita projekat (malo je to ipak bezveze za takvu firmu).
A, za gate postoji lepo rešenje: Pro-G reaguje na MIDI; ReaJS Drumtrigger može da generiše MIDI eventove kada signal pređe određeni nivo ili padne ispod određenog nivoa .... :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.