View Full Version : uzimam profi razglas - preporuke
sitter
13-12-2013, 12:02 PM
naime nakon podosta navlacenja sa rentama, home made zvucnicima radenih od kakti strucnjaka i popravaka istih radi forsiranja jer fali snage, odluco sam uzet razglas kojeg cu moci iskoristit za svoje razne potrebe ali i za rentanje. Uzimao bi nesto sto ce mi pokriti do 500 ljudi , ako je ikako moguce do 30 tisuca kuna.
Sta gledati za tu lovu? Aktiva pasiva? Mixer imam, 16ch mackie, za pocetak on ce bit dovoljan
sitter
13-12-2013, 01:53 PM
naime nakon podosta navlacenja sa rentama, home made zvucnicima radenih od kakti strucnjaka i popravaka istih radi forsiranja jer fali snage, odluco sam uzet razglas kojeg cu moci iskoristit za svoje razne potrebe ali i za rentanje. Uzimao bi nesto sto ce mi pokriti do 500 ljudi , ako je ikako moguce do 30 tisuca kuna.
Sta gledati za tu lovu? Aktiva pasiva? Mixer imam, 16ch mackie, za pocetak on ce bit dovoljan
nadalje zanimaju me te neke stvari s kojima se do sad nisam imao prilike susrest tipa koji je odnost basseva i gornjih kutija
Tiki the Boyler
17-12-2013, 10:44 AM
Te?ko da za tj. novac mo?e? uzeti ne?to da je profi a da će pokriti toliko ljudi.
sitter
19-12-2013, 11:29 AM
Te?ko da za tj. novac mo?e? uzeti ne?to da je profi a da će pokriti toliko ljudi.
ok povisio sam budzet na 40-45
ok povisio sam budzet na 40-45
koliko je to u eurima?
i koji model mackie? cfx? vlz, onyx?
Tiki the Boyler
19-12-2013, 06:03 PM
Recimo da si sa 45000 (cca 6000EUR) na pragu malog KV2 seta (2xEX10 + EX2.2) i to je nešto što će jako lijepo da radi. Ispod toga teško da se možeš i približiti toj količini ljudi. Sem ukoliko ne želiš da ih dereš gomilom trosistema...
Ja sam išao slušat neki Nova (to je Craft u nekom novom brandu zapravo) razglas koji je jedan tip u Zagrebu krenuo uvoziti i to mi je bilo sjajno. Malen relativno s obzirom koliko zvuka da na van.
Al nemam pojma koliko to košta... shvatio sam da je to neka jeftinija varijanta od ovih isfuranih brandova.
Nisam od pomoći vjerovatno...
Al eto, to mi je super zvučalo, pa probaj vidjet tko to uvozi i odi poslušaj
U toj prici cena/kvalitet, meni prvo na pamet pada RCF..... ima siroku gamu proizvoda, izdrzljiv, lepo se dere.....
npr kombinacija rcf 325a i 8002 radi veoma pristojno.....
Arthur
20-12-2013, 03:57 AM
600e za 500 ljudi? pa mislim da tolko košta u najboljem slučaju samo jedan kršten subwoofer od bar dva po strani koji ti trebaju u tom scenariju. O satelitima da ne krećemo
Arthur
20-12-2013, 03:58 AM
600e za 500 ljudi? pa mislim da tolko ko?ta u najboljem slučaju samo jedan kr?ten subwoofer od bar dva po strani koji ti trebaju u tom scenariju. O satelitima da ne krećemo
vakatt
20-12-2013, 08:56 AM
Stante malo, zar nije 40 tisuca kuna 5000 eura ? dakle 5 hiljada a ne stotina ? :shock:
sitter
20-12-2013, 11:23 AM
Stante malo, zar nije 40 tisuca kuna 5000 eura ? dakle 5 hiljada a ne stotina ? :shock:
5000 eura da
gledao sam mozda mackie hd seriju, hd 1521 x2 i hd 1801 4x
alfom
20-12-2013, 01:47 PM
Za pet kila eura mo?e? da uzme? i novo za 500 du?a. I to dobro!
sitter
20-12-2013, 03:05 PM
Za pet kila eura mo?e? da uzme? i novo za 500 du?a. I to dobro!
na primjer? da cujem prijedlog
mladjastojanovic
20-12-2013, 03:46 PM
Kv2 aktivan ili nexo pasivan sistem
Sent from my C6603 using Tapatalk
psionic
20-12-2013, 04:18 PM
Moj glas za Crown + EAW pasivne kutije... Mozda je Mackie dobar za neku studijsku pricu, nisam ih cuo u PA izdanju, ali EAW (http://www.eaw.com/Main_Page) je specializovan za PA sisteme.
alfom
20-12-2013, 06:28 PM
na primjer? da cujem prijedlog
Je li va?no gdje se mora kupiti razlas? (mislim na dr?avu)
Tiki the Boyler
22-12-2013, 10:18 AM
Čovjek nije pitao gdje već ?ta. I mene ?ivo interesuje ?ta to mo?e odrati 500 ljudi (profi) a da ko?ta 5-6 kila EURa?
Arthure, moja gre?ka, u brzini izostavih jednu nulu.
Zato I treba da izbacimo kune I dinare sa foruma..... 500 ljudi za 5000e, moze ako je u pitanju svadba, koncert teze za tu lovu.
Tiki the Boyler
22-12-2013, 11:22 AM
To već mo?e.
Ali jos uvek ne znamo, da li ima pojacala, koji mixer ima, sa efektom, bez, da li mu treba monitoring, sta radi, nappolju, unutra, koliko muzicara, koja vrsta muzike, kakve svirke.... Samo bez veze nabrajamo nesto
Tiki the Boyler
22-12-2013, 09:54 PM
Ljudi me i u stvarnom ?ivotu često pitaju za savjet u vezi kupovine razglasa, miksera, pojačala, mikrofona... i ono ?to sam ja skontao je da svi polaze od pretpostavke da postoji neko univerzalno rje?enje koje će da rije?i sve ?to im padne na pamet. Kad na to doda? "crno-bijelo filozofiju" odnosno kategorisanje stvari po principu valja - ne valja... onda dođe? do zaključka da je savjetovati nekog - ekstremno zajebano.
Na kraju dođe? u situaciju da ti neko ka?e: "Ti si meni rekao da ovaj mikser valja, a grozan je"
Jedino ?to na to mogu reći je: "MENI valja, jer znam ?ta da radim s njim."
Poenta priče je da ljudima uvijek treba prvo skrenuti pa?nju na va?nost edukacije i da rje?enje nije samo u hiljadama evra, kuna, maraka, dinara...
sitter
23-12-2013, 10:35 AM
Ljudi me i u stvarnom ?ivotu često pitaju za savjet u vezi kupovine razglasa, miksera, pojačala, mikrofona... i ono ?to sam ja skontao je da svi polaze od pretpostavke da postoji neko univerzalno rje?enje koje će da rije?i sve ?to im padne na pamet. Kad na to doda? "crno-bijelo filozofiju" odnosno kategorisanje stvari po principu valja - ne valja... onda dođe? do zaključka da je savjetovati nekog - ekstremno zajebano.
Na kraju dođe? u situaciju da ti neko ka?e: "Ti si meni rekao da ovaj mikser valja, a grozan je"
Jedino ?to na to mogu reći je: "MENI valja, jer znam ?ta da radim s njim."
Poenta priče je da ljudima uvijek treba prvo skrenuti pa?nju na va?nost edukacije i da rje?enje nije samo u hiljadama evra, kuna, maraka, dinara...
razglas bi se u vecini slucajeva koristio za ozvucavanje evenata sa elektronskom glazbom, do 400-500 ljudi kao sto rekoh vec.
islo bi se do 40-45 tisuca kuna sto je oko 6tisuca eura.
iako, razglas uzima udruga te tako postoji sansa da posluzi za neki rock/punk/metal etc. koncert. mixer imam 16ch mackie, za sada ce mi bit dovoljan. monitore imam, pa isto tako za sada nisu potrebni. stalke i ostale stvari ne planiram sada jos uzimat
drzox
28-12-2013, 01:52 PM
Sta mislite o FBT mitus 118sa +2 x 206 LA po strani i da li je ovo bplje od KV2?
Ovo je ujedno i pitanje i mozda preporuka,jer i ja zelim za svoj bend uzeti neki novi razglas koji bi koristili iskljucivo za svadbe do 500 ljudi.Ovo me kosta 8000e ovde u Mostaru za gotovinu.
sitter
05-01-2014, 08:28 PM
na kraju se dvouimm izmedu ova dva kompleta, pa mi treba strucnjo misljenje.
znaci prvi odabir bi bili :
4x bassevi http://www.franc-music-shop.com/zvucne-kutije/aktivne/1753-mackie-hd1801-powered-subwoofer
i
2x gornje kutije http://www.franc-music-shop.com/zvucne-kutije/aktivne/1742-mackie-hd1531-powered-speaker
ili
http://www.njuskalo.hr/razglasi/razglas-aktivni-hk-audio-actor-dx-oglas-9542293
hk audio su 15" bassevi i 12" gornje, i razlika u sznazi je nekih 2 kw.
e sad mene zanima, koliko je na kraju tih 2kw razlike?
sitter
10-01-2014, 03:34 PM
niko nis?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.