Log in

View Full Version : Roland jv 80 kao master

virtualni
11-12-2013, 03:16 PM
pozdrav ljudi
zanima me da li mogu da roland jv80 koristim kao master
znaci u kontaktu da mi na levu stranu bude bas na 1 midi kanalu a na desnoj strani tj solo da bude u kontaktu na 2 midi kanalu
kako da podesim u jv80 to da radi

Khan
17-12-2013, 07:57 AM
Koliko se secam, moze, mada mu je MIDI bugovit...

http://www.roland.co.uk/assets/media/pdf/XP80FAQ.pdf

OFF
17-12-2013, 08:34 AM
pozdrav ljudi
zanima me da li mogu da roland jv80 koristim kao master
znaci u kontaktu da mi na levu stranu bude bas na 1 midi kanalu a na desnoj strani tj solo da bude u kontaktu na 2 midi kanalu
kako da podesim u jv80 to da radi

mislim da na toj klavijaturi to nece ici, ali nisam siguran. ona nema kontrolu za externe midi kanale, posebno..... prima midi na 16 odjednom, a salje na 1 od 16....
bar je tako kod xp30 (ili ja nisam provalio)

virtualni
17-12-2013, 02:47 PM
buni me nikako to da namesti a bas mi treba master za live

OFF
17-12-2013, 02:56 PM
buni me nikako to da namesti a bas mi treba master za live

mislim da nece moci sa tim..... nema on neki master mod, performance sluzi da multitimbralno primi komande, ali ne i da ih salje

virtualni
17-12-2013, 03:08 PM
pokusavam i dalje ali izgleda ne moze ako neko zna nesto kako ide nek pise

Khan
17-12-2013, 03:51 PM
Proslo je 30-ak g. pa mi nije naj svezije, ali, napravis split, dodelis presete koje hoces, das im razlicit midi ch. zatim odes na master menu (ili kako se vec to zvalo) na MIDI, imas opcije on, off, mono, poly, omni. Izaberes omni i to je to, on mora da PRIMA i SALJE 1~16 MIDI kanala.
KOliko se secam, jako los i spor midi interface. Bice dropova i legovanja....

OFF
17-12-2013, 04:09 PM
Proslo je 30-ak g. pa mi nije naj svezije, ali, napravis split, dodelis presete koje hoces, das im razlicit midi ch. zatim odes na master menu (ili kako se vec to zvalo) na MIDI, imas opcije on, off, mono, poly, omni. Izaberes omni i to je to, on mora da PRIMA i SALJE 1~16 MIDI kanala.
KOliko se secam, jako los i spor midi interface. Bice dropova i legovanja....

mozda na omni.... mada mislim da to nema.... naravno da moze da salje na svih 16, ali ne znam da li taj model moze odjednom na svih 16, mislim da nisu o tome razmisljali.... nadam se da gresim

Khan
17-12-2013, 04:20 PM
@OFF, manji je to problem nego naci onaj TL...:( nisam ni ja nista cuo od par elektronicara...

virtualni
20-12-2013, 01:52 AM
ljudi uspeo sam sve ovo izdelim na 1 midi kanal bass na 2 midi kanal stavim solo boju ali imam opet problem javlja mi se da neki ton kad sviram brzo ostane i radi sam kao hold opcija neka na nekim tonovima strasno zna li neko sta je problem

Khan
21-12-2013, 01:58 PM
To je ono na sta sam mislio kada sam rekao da je MIDI na tom rolandu sporo sranje i da ocekujes probleme... Dobar MIDI interface i malo igranja sa cubase opcijama mozda, maaalo pomognu.

Izfiltriraj sve controlere koji ti ne trebaju u svirci i SysEx obavezno, bice manje 'buke' u MIDI transportu.

darkstar
22-12-2013, 01:22 AM
Nisam siguran da je midi problem.

Pocupaj midi kablove i probaj samo da sviras sint. Ako ti se desi isti problem, drndaj release slider i vidi dal ce da prestane.

E ako je to slucaj, onda je do neceg unutar sinta.