Log in

View Full Version : =[Novo]=ruDAW XTM SSD verzija

diviner
02-12-2013, 02:04 PM
Zasada samo najava i mali tizer (uporedno ucitavanje kontakt instrumenata u Logicu 9):

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/isNjngy5_5Q?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
(radi se o mixosaurusu...usporedba klasicnog racunara i ruDAW XTMa SSD verzije).

Naime radi se o tome da ce se u ovoj tkzv SSD varijanti cijeli sistem ukljucujuci i sve banke (librarije) nalaziti na 1.2TB SSDovima (vise SSDova konfigurisanih tako da daju maksimalne rezultate ucitavanja, a omogucavaju izvjesnu "redudantnost" u smislu vece sigurnosti podataka (sistem je sastavljen kao sto napomenusmo, od vise SSDova, pa je samim tim mogucnost "crkavanja" i gubitka podataka parcijalan...uostalom gube se najcesce lako nadomjestive librarije-banke instrumenata).

Projektovana cijena sa i7 920 procesorom klokovanim na 3.7Ghz, 16GB rama je oko 1.5k eura...

Khan
02-12-2013, 02:11 PM
Sweet...

Matya
02-12-2013, 10:54 PM
Killer machine kao i obicno!

psionic
03-12-2013, 12:52 PM
Gde mi je sad onaj Homer Simpson što balavi :)

STUDIOTON
03-12-2013, 11:37 PM
to je to

Blacksoul
04-12-2013, 06:52 AM
izgleda mi dobro no imaj u vidu da svim consumer SSDovima padaju performanse sa vremenom koristenja i to je vidljivo vec u prvoj godini koristenja pogotovo kod jeftilena (citaj narodu prihvatljivih diskova) dok jedino S3500 i S3700 enteprise grade intel ssdovi imaju apsolutni endurance kroz 5 godina koristenja ali cijena je puno paprenija. security i granaciju su bitni a ovi gore diskovi garantiraju 5 godina rada sa mogucnoscu pisanja/brisanja do 10 puta od kapaciteta diska dnevno.

s druge strane mogao bi upgrejdati procesor. i7 920 ne postoji u prodaji vec 3 godine... launchan je 2008e i po pitanju termickih i ostalih specifikacija postoje puno bolja i jeftinija i7 rijesenja u vidu trece ili nove cetvrte generacije CORE procesora da ne pricam da ces za bolje performanse trebati manje hladjenja i manje struje na racunu.

my two cents.

psionic
04-12-2013, 02:49 PM
Ima u tome istine - u vezi CPUa, ali Diviner voli oprobana re?enja. Ono o SSDovima sam i ja ranije pisao, ali nemam ovako konfigurisane SSD diskove, pa ne mogu da govorim iz ličnog iskustva...

Blacksoul
04-12-2013, 03:29 PM
Ima u tome istine - u vezi CPUa, ali Diviner voli oprobana re?enja. Ono o SSDovima sam i ja ranije pisao, ali nemam ovako konfigurisane SSD diskove, pa ne mogu da govorim iz ličnog iskustva...

definitivno ne postoji ni jedan razlog zasto se nebi islo na novi CPU cak i ako je OSX u pitanju. Ono sto je uvijek radilo problem je ploca i graficka. Cim vise tim sto novi cpu daje x puta vise za manje para, 3 generacije su izasle nakon njega. bolje hendla jezgre, overclocka jezgru ako se aplikacija koristi samo jedan core itd itd Vezano za ssdove probano.

cak bi volio znati gdje nabavlja ove procesore koji se ne proizvode jer sam zaposlen u spomenutoj firmi :))

alfom
04-12-2013, 03:54 PM
Projektovana cijena sa i7 920 procesorom klokovanim na 3.7Ghz, 16GB rama je oko 1.5k eura...
Izvinjavam se za O.T. Ali, ne mogu a da ne pohvalim ovaj način izra?aja :
kila i po eura :rotfl:

AudioStorm
04-12-2013, 04:03 PM
Diviner,jel i dalje ova ploca na njemu Gigabyte GA-EX58-UD5 ?

diviner
04-12-2013, 06:27 PM
Jeste...

Moze naravno i nova i7 platforma da se stavi (skoro smo radili Davoru Jovanovicu i7 3930k masinu, a upravo sad radimo i sa i7 4770k)...

Bitan je koncept, a svako ko zna sam sebi napraviti i sloziti masinu za audio, preporucio bih da izbjegava ruDAW, jer je istina da moze cak i da ustedi jedno 100e po komadu istog :) ...

Blacksoul
05-12-2013, 07:12 PM
Jeste...

Moze naravno i nova i7 platforma da se stavi (skoro smo radili Davoru Jovanovicu i7 3930k masinu, a upravo sad radimo i sa i7 4770k)...

Bitan je koncept, a svako ko zna sam sebi napraviti i sloziti masinu za audio, preporucio bih da izbjegava ruDAW, jer je istina da moze cak i da ustedi jedno 100e po komadu istog :) ...

oces rec da uzimas pare ljudima na zastarjeloj tehnologiji? :p

diviner
05-12-2013, 07:38 PM
Tako je...

Uzimamo mi, a "uzimaju pare ljudima", kako si ti to zajedljivo srocio, i nasi kupci (posto ,jelte, i oni rade za nekoga) :) ... Tako da smo svi zadovoljni :) .

milos
05-12-2013, 08:48 PM
Bravo Mihajlo, ova masina ubija8-). Must have za one koji se bave ogromnim orkestracijama i slicno.

Blacksoul
09-12-2013, 06:52 AM
Tako je...

Uzimamo mi, a "uzimaju pare ljudima", kako si ti to zajedljivo srocio, i nasi kupci (posto ,jelte, i oni rade za nekoga) :) ... Tako da smo svi zadovoljni :) .

Diviner jbt opusti se, zahebavam te :)

STUDIOTON
09-12-2013, 09:00 PM
Samsung je najavio, kako tvrdi, prvi industrijski 1TB mini-Serial ATA SSD. Uređaj nosi naziv 840 EVO SSD, a pored toga što je pogodan za desktop računare, sjajno će se uklapati i u ultrabook ili tanje uređaje. Samsung 840 EVO SSD donosi brzinu čitanja podataka od 540MB/s, odnosno brzinu upisa podataka od 520MB/s. Uređaj će biti dostupan i u kapacitetima od 120GB, 250GB i 500GB. Za sada nema informacija o ceni, ali prema dosadašnjim iskustvima sa proizvodima ovog tipa, cena sigurno neće biti niska. Samsung 840 EVO mSATA SSD-ovi će se u prodaji naći do kraja decembra.

http://img.benchmark.rs/48573/sammyssd.jpg