Mika Technika
01-12-2013, 06:28 PM
<iframe src="//www.youtube.com/embed/lEPvwuHWHE0" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>
<iframe src="//www.youtube.com/embed/wyUtWoC-9I8" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>
A Analaog 4 je izasao pre Analog Keys(da ne otvaram novu temu, ako nije bila):
Analog Four:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Gww3D6c4kyA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
mladenm
11-12-2013, 10:54 AM
Niko ne reaguje, osim dva Thanx-a za sada... Pa rekoh, da kazem koju rec. Pretpostavljam da u Srbiji nema previse vlasnika Elektron masina (nekolicina ima Machinedrum, nesto Octatrack-ova, mozda koji Monomachine i AnalogFour), pa zato i zatisje. 1700 evrica za analogni cetvoroglasni synth?? Neko ce reci - budalastina. E, pa ko radi ozbiljno svirkice i DJ-eventove, i nije. Ko je ikada radio sa Elektronovim masinama (tacnije, sa sekvencerom), zna da je to Bozji dar. Cak i na mom (priprostom u odnosu na npr. Octatrack) Monomachine-u i bez externe klavijature mogu da napravim express sekvence koje cu nanizati u song (najbolji song-mode ikada na bilo kom - recimo -workstation-u) za ciglo sat vremena, sa sve sekvenciranjem drugih modula i klavijatura itd. Kompleksan posao za cas... I sve to uz neverovatne p-locks, sa kojima je moj inace zivahni Virus TI postao jos zivahniji :)
Sto se tice Analog Keys masine, ko ima neki stariji analogni sinti sa CV-om (ili par komada), moze lepo da ih veze za ovo cudo. Dovoljno je reci samo da pri programiranju mozete da p-lock-ujete svaki korak sekvencera drugom bojom. Zamislite samo jedan trek sekvencera sa smenom kick-hat-snare, a ostaju jos tri za interne zvuke! A masina zvuci zaista odlicno. Sto se tice onih 1700 evra, DSI Mopho keys + Tetra su oko 1400, jedan glas vise, ali niti ima pravog sekvencera (sekvenceri unutra su samo step, vezani za pojedine boje), niti mogucnosti da se boje koriste cas polifono, cas mono, u zavisnosti od toka sekvence, sto je na Elektronu decja igracka. Doduse, zvuk Litlle Phatty-ja necete bas dobiti, ali i on sam je oko 1300... Mozda bi se moglo eventualno razmisliti o kupovini modula (Analog Four), ima upgrade koji mu daje mogucnosti klavijature (izuzev same klavijature, joystick-a i onih setajucih lampica iznad klavijature, koje i te kako pomazu u programiranju), a cena mu je skoro 600 evra niza. Sve u svemu, ozbiljna masina sa ozbiljnom podrskom (imao sam priliku da isprobam njihov support - ocena 11!), dobra investicija, naravno, ko se bavi elektronskim zanrovima. Za tezge na splavovima bas i nije...
Proximus
19-04-2016, 06:14 PM
jel ima neko Analog Four od Rumski ekipe, zanimaju me utisci iz prve ruke...
Moritz
19-04-2016, 11:55 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48013
Proximus
20-05-2016, 05:29 PM
Kupljen Analog Keys na kraju, napisacu recenziju za mjesec dva kada ga dobro savladam :da:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.