View Full Version : cubase partovi (lane) ne slusaju
Vec sam jednom pisao o tome i neko vreme (do skoro) mi je bilo ok.
Da li se jos nekome desava da kad, npr uzmem jedan mali audio part i stavim preko veceg (npr jednu rec iz drugog take-a prebacim u ceo stih sa prvog) cesto svira ono sto je ispod..... cak i kada otvorim LANE prikaz u cubaseu, novi mali part je ispod, zelene boje, ali svira ono sto je iznad :confused:
LACKY
26-11-2013, 11:00 PM
Katuj parce iznad, ili iskljuci multi lajn na kanalu.
Katuj parce iznad, ili iskljuci multi lajn na kanalu.
Ma kad je jedan kanal to moze, ali znas li koliki je posao kad radim live snimanja pa treba ceo orkestar da umontiram.... Vidi se ono sto treba, a cuje se ono ispod, svejedno da li je lane multi ili ne
LACKY
27-11-2013, 12:26 AM
Ako nije ukljucen multi lajn morao bi da ti svira parcic koji si stavio preko drugog(veceg). Ja to isto radim u Nuendu i nema problema.
Rhino
27-11-2013, 01:17 AM
Probaj u file>preferences da odradis reset ako nemas dosta sacuvanih izmjena tamo za shortcuts ili sl.
Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) 2
Arthur
27-11-2013, 03:35 AM
i meni to povremeno iz čista mira zabode, svira prvi tejk sa liste, bez obzira dal ispod njega u nekom lejnu ima neki sledeći odmutiran ili ne. Samo ako ga obrišem ili mutiram, onda se ućuti. Nisam primetio zašto se pojavljuje nit prestaje
i meni to povremeno iz čista mira zabode, svira prvi tejk sa liste, bez obzira dal ispod njega u nekom lejnu ima neki sledeći odmutiran ili ne. Samo ako ga obri?em ili mutiram, onda se ućuti. Nisam primetio za?to se pojavljuje nit prestaje
ista stvar......
ne verujem da je do podesavanja, jer se ponasa potpuno nepredvidivo...
psionic
27-11-2013, 01:15 PM
i meni to povremeno iz čista mira zabode, svira prvi tejk sa liste, bez obzira dal ispod njega u nekom lejnu ima neki sledeći odmutiran ili ne. Samo ako ga obrišem ili mutiram, onda se ućuti. Nisam primetio zašto se pojavljuje nit prestaje
Meni se ovo nikad nije desilo ni na 5, ni na 7ci... Na sedmici ima u podesavanjima da se odredi kako se lejnovi ponasaju, tj da li moras rucno da mutiras lejn ili ce da svira poslednji lane, dok sve ostale iznad sebe automatski mutuje. Na 5 to koliko znam - nema, tamo je tako po defaultu... Ne razumem zasto se to desava...
Meni se ovo nikad nije desilo ni na 5, ni na 7ci... Na sedmici ima u podesavanjima da se odredi kako se lejnovi ponasaju, tj da li moras rucno da mutiras lejn ili ce da svira poslednji lane, dok sve ostale iznad sebe automatski mutuje. Na 5 to koliko znam - nema, tamo je tako po defaultu... Ne razumem zasto se to desava...
Meni se na sveze instaliranom sistemu nije desavalo par meseci.... nedavno je pocelo.... a ne verujem da moze imati veze sa virusima.....
MAda, sumnjivo mi je, cim su to uveli kao opciju na C7, znaci da je pravilo probleme u ranijim verzijama...
Rhino
27-11-2013, 01:46 PM
Ni meni nije nikad da se mogu sjetit to brkalo.. Mada kad vratim film mozda i jeste dok je sx3 bio aktuelan, ali opet ne pomazem :(
Probaj taj reset, sto te kosta?
Isto na ovom kraju, secam se da je komanda za visibility u SX-u nekad bug-ovala, ali mi se nije desilo u C5.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.