Log in

View Full Version : Gazda Paja nova stvar...

DaBear
26-11-2013, 10:54 AM
Gazda Paja definitvno ima talenta da napravi dobar hook !!
20 'iljada gledanja za jedan dan ... :D
Bice nesto od njega !

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/F2dt2MWW9Ig?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DzoniPFC
26-11-2013, 02:35 PM
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/18rGnQoIPtc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ugljesa
02-12-2013, 12:49 PM
Sve je ovo boranija ...:wink:

DaBear
03-12-2013, 09:20 AM
Sve je ovo boranija ...:wink:

Ali, dobro skuvana i spremljena domaca boranija !!
170.000 gledanja za 7 dana...nije losa.

psionic
03-12-2013, 12:44 PM
Očekivao sam malo ozbiljnosti u Vašim komentarima, čika DaBear :D
Ima veliki broj pregleda, ali to je sve na račun uspeha 'čke Beogradske... Pesma je prilično otrcana, autotune je takođe glupa fora, mnogo puta viđena... ovo je čist sindrom Psi-ja: da nije izbacio Opa Ganci Style, ona sledeća stvar bi imala mnogo manje pregleda - eto čak I ne znam kako se zove...
Na kraju krajeva broj pregleda nije uvek merodavan koliko je nešto stvarno dobro. Ima više činioca koji utiču na to koliko će se nešto puta pregledati na YT.

mikron
03-12-2013, 12:51 PM
Da, prilicno je sve bezeveze.

Plus sto je preglupo da DaBEar ne kaze da je on radio miks.

Kao, vidite sto je dobar, ko da sam ga sam radio :rotfl:

ugljesa
03-12-2013, 04:02 PM
Pa sve je ovo smesno. Mislim pohvale za njega sto krade ( Big Sean -Ass dance je prosla pesma bila)i sto razmislja malo van one price ghetoo,nema se para, BLOK GANGSTA itd ali sve mi je ovo nekako plitko, da se provrti par puta za mesec dana i aj cao u zaborav.

Ja bih prvo promenio stil oblacenja, ovako izgleda kao mrsavo dete sa ulice kome ste dali mikrofon i kacket i bacili ga na scenu :D. Matrice su skoro tipicne za Balkan, neka malo vise prouci USA scenu.

Ali na kraju krajeva, mi drvimo q na forumu kako se izmislja topla voda dok se mali gura i bori sa pesmama pa koja uspe :wink:

DaBear
03-12-2013, 04:17 PM
Ali na kraju krajeva, mi drvimo q na forumu kako se izmislja topla voda dok se mali gura i bori sa pesmama pa koja uspe :wink:

Pa naravno - neke pesme su tu samo da popune prazninu do sledece pesme a da se pritom odrzava paznja i public awareness (prica se o njemu itd..)
Nije hteo da bude agresivnije, hteo je da bude balkan, hteo je da bude za devojcice itd..sve je sa namerom.
Sto se tice miksa - ja sam samo malo 'opravio i dodao par sitnica..minimalno jel se nije htelo odstupati od demo snimka i bilo je jako jako malo vremena...ali to je sve totalno nebitno.

Bitno je da ovakve pesme prolaze kod sirih masa / televizije, sto nije slucaj sa hardcore rapom...dobro rade i po klubovima, gde se nastupa uz novcanu naknadu (da nekazem za pare)..od necega treba finansirati sve to..spotove, studio, kola, zivot, ribe itd...

A kaze da uskoro izlazi album pa ce biti za svakoga po nesto !!:D

psionic
03-12-2013, 06:54 PM
Ma dobro, nije miks upitan, ili produkcija - nego upravo hook o kome si pricao... Hteo sam da povucem paralelu sa Psijem koji je posle super mega hita - malo pao - tako i ovo. Uz gazda Pajin hit od ranije su svi djuskali i znali su svi - od 7 godisnje dece do matorijih. Cak sam i ja neko vreme trolovao kolege s posla, maltretirajuci ih sa "cke beogradske" :D

Ovo mi je malo mlako i neubedljivo - to je moj neki zakljucak. Ako je ovo samo jedna od stvari koja cisto "popunjuje prazninu", onda je ok, ali ako je ova pesma novi "cover", trebalo bi malo pazljivije razraditi taktiku, narocito s obzirom na njegov raniji uspeh... Ali ajde, videcemo na sta ce to da izadje...

DaBear
03-12-2013, 07:14 PM
Ma dobro, nije miks upitan, ili produkcija - nego upravo hook o kome si pricao... Hteo sam da povucem paralelu sa Psijem koji je posle super mega hita - malo pao - tako i ovo. Uz gazda Pajin hit od ranije su svi djuskali i znali su svi - od 7 godisnje dece do matorijih. Cak sam i ja neko vreme trolovao kolege s posla, maltretirajuci ih sa "cke beogradske" :D

Ovo mi je malo mlako i neubedljivo - to je moj neki zakljucak. Ako je ovo samo jedna od stvari koja cisto "popunjuje prazninu", onda je ok, ali ako je ova pesma novi "cover", trebalo bi malo pazljivije razraditi taktiku, narocito s obzirom na njegov raniji uspeh... Ali ajde, videcemo na sta ce to da izadje...

Pa jako je malo onih koji "kenjaju" hit za hitom. Jako malo..meni je ovde bas dobar hook, pamti se, tekst je dvosmislen, itd...
jedina zamerka koju sam imao (i slozili smo se obojica) je da je malo brzo (100BPM) na 97BPM-a radi do jaja..ali nije bilo vremena da se usporava zbog TV snimanja..

silzg
05-12-2013, 01:42 PM
Na kraju krajeva broj pregleda nije uvek merodavan koliko je ne?to stvarno dobro. Ima vi?e činioca koji utiču na to koliko će se ne?to puta pregledati na YT.

Naravno.
I procjena o stvarnom brojčanom stanju se donosi kada se pjesma stavi u realne okvire (svjetsko tr?i?te). Nema sumnje da njemci imaju superhit momaka u zelenim kratkim hlačama sa tregerima, harmonikom i jodlanjem i brojem pregleda od parsto tisuća. ?ta to nama i ikome drugome osim njih znači?

DzoniPFC
05-12-2013, 02:06 PM
Ne znam zasto se daje znacaj tim pregledima na YouTube-u kad je poznato da cak i mega popularne zvezde placaju hakerima da zakucavaju preglede na njihovim zvanicnim kanalima....Kao sto je nedavno Vlada Georgiev rekao, poznato je da ovi nasi to rade cesto, imaju milionske preglede a niko im ne dolazi na koncerte....

ugljesa
05-12-2013, 03:52 PM
Ovo DaBear mixao ??

Nisam znao :D .

A jebem li ga. Meni sve ovo zvuci poznato - konkretno http://www.youtube.com/watch?v=ZwN68_p_Lew . Samo je malo vise ubacio taj regee fazon dok peva i razvukao repovanje.

Mene ne radi.:rolleyes:

DaBear
05-12-2013, 03:54 PM
Ne znam zasto se daje znacaj tim pregledima na YouTube-u kad je poznato da cak i mega popularne zvezde placaju hakerima da zakucavaju preglede na njihovim zvanicnim kanalima....Kao sto je nedavno Vlada Georgiev rekao, poznato je da ovi nasi to rade cesto, imaju milionske preglede a niko im ne dolazi na koncerte....

Pa YouTube gledanja (iliti "pregledi" ) su IPAK neki pokazatelj...tu su i komentari itd..do sad se pokazalo u praksi (na zapadu) da tako ispliva dosta dobrih stvari / likova.
Sad bas, cisto sumnjam da Gazda Paja placa nekoga da klikce ...nema teorije.

A to sto kaze Vlado - pa gledanje Youtube-ta je BESPLATNO..a koncerti kostaju i to bogami dosta !! Kad se uzme u obzir da su glavna publika klinci, jasno je sto ne idu na koncerte u velikom broju..nema se para !! Alo?
Puno ljudi koriste Youtube umesto radija !! Eto odakle toliko slusanja...

By the way, evo jos malo pa 220 'iljada..

awacs
05-12-2013, 04:23 PM
Kao sto je nedavno Vlada Georgiev rekao, poznato je da ovi nasi to rade cesto, imaju milionske preglede a niko im ne dolazi na koncerte....

Pa sad, i Vlado Georgijev da napravi koncert u Vladičinom Hanu jedva da bi mu neko do?ao. Kao ?to je jedva neko do?ao na Petera Gabriela u Beogradu, a u Zagrebu je koncert bio otkazan zbog slabe prodaje karata. A Peteru Gabrielu su Beograd i Zagreb otprilike kao Vladi Georgijevu Vladičin Han i Tavankut.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
05-12-2013, 06:49 PM
Pa sad, i Vlado Georgijev da napravi koncert u Vladičinom Hanu jedva da bi mu neko do?ao. Kao ?to je jedva neko do?ao na Petera Gabriela u Beogradu, a u Zagrebu je koncert bio otkazan zbog slabe prodaje karata. A Peteru Gabrielu su Beograd i Zagreb otprilike kao Vladi Georgijevu Vladičin Han i Tavankut.

Pozdrav,

Vasa

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: carski !!

LACKY
05-12-2013, 07:26 PM
E aj da se kladimo da ce Kraljevski Apartman bolje proci u Tavankutu od Gabriela!

DaBear
11-12-2013, 09:29 AM
jos koji dan pa 400.000...:D

Matya
11-12-2013, 06:52 PM
Ozbiljno ugrozava MC Stojana, Elitne odrede i ostatak elite.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

ugljesa
11-12-2013, 10:51 PM
+1 :d :d

psionic
12-12-2013, 02:03 AM
Sad malo offtopic, ali opet nekako ima veze... Npr, secam se ranije, voleo sam da slusam Prodigy i to prva 2 albuma. Music for the jilted generation je definisao moj muzicki ukus, u to vreme sam bio klinac pun zivota i bunta... Ali posle toga su poceli rapidno da izbacuju sranja, medjutim jos uvek su bili na raznim chartovima, listama, emisijama... Ja i ortak smo dosli do zakljucka "pa ovi i da se iskenjaju na CD, prodavace se i bice dobro"... Mnogo dobrih grupa, pevaca i sta ja znam, zivi od stare slave... A na primeru Prodigy-ja, vidi se da ta stara slava moze i da potraje... (jel neko dobacio CECA ? )

darkstar
12-12-2013, 12:05 PM
U al ga uporedi svaka ti cast. Liam vs Ceca.

Ako se secas prvi album i nije bio neko otkrovenje, tu se desio out of space...music for the jilted generation je slomio a fat of the land objasnio...

E kad ti i ja napravimo takva dva (ili tri) albuma, onda cemo da navatamo malog Liama da mu lupamo dandare.

darkstar
12-12-2013, 05:09 PM
@ psionic - sad vidim da ti nisi bas uporedjivao... ja sam procitao nesto drugo, izvinjavam se.

Ali bih ipak da dodam da prodigy lomi i dalje ... to sto se tebi (a i meni) te nove stvari ne dopadaju kao stare, e to je vec nas problem.

A i brate mili zamisli da se nadjes u njegovoj situaciji - ajde prebaci jilted generation i fat of the land ... mislim da se covek ozbiljno trudi ali je svestan da nece skoro da se rodi talenat koji ce to da prebaci
...

psionic
12-12-2013, 05:41 PM
Ma ne, nisam ih uporedjivao, nego sam samo hteo da kazem da i Ceca zivi na neki nacin od te stare slave... Mozda sam i promasio temu, ne znam, ne slusam Cecu, al "kazu znalci" :plazi:

Gazda Paja nema toliku slavu od koje bi ziveo, ali cinjenica je da je dosta veliki uspeh napravio sa "'cke beogradske", ili kako se stvar vec zove... Shodno tome, hteo sam da kazem da je dosta tih pregleda i svega toga doslo upravo zbog predhodnog uspeha, kao sto je i PSI opet imao milionske preglede za "Gentlman", a zapravo je mnogo manje zapazena od "Gangam style"... Kao i Prodigy, koji se i dalje slusa možda zahvaljujuci nekoj prethodnoj popularnosti... Ne odnosi se to samo na preglede, ljudi ne znaju sta ce biti hit unapred, ali ako je neko vec imao mega-hit, forsirace ga - pa makar i na silu, jer ocekuju da ce se narod "primiti", kao na predhodnu stvar... Nekad upali, nekad ne - ali tako to obicno bude, bar koliko sam primetio...

Cela ova prica sad i nema toliko veze za konkretan slucaj, malo odosmo u Philosophiju, al' ajd' :wink:

EDIT: Ma sta Liam, nema on pojma, Ceci ne daju da se na pravi nacin izrazi, inace, videli bi oni... Cek' samo da skapira da je DUBSTEP (http://www.youtube.com/watch?v=okG289JtJh8) sada u trendu :D