PDA

View Full Version : J.M.Jarre deo kolekcije...

Khan
25-11-2013, 11:01 PM
:shock:

Filip_
26-11-2013, 12:19 AM
Za nekog ko je od kraja 60-tih u elektronskoj muzici i pored kompletnog njegovog dela nisam ni sumnjao da je look impresivan...secam se nekih "in the studio" live video izvodjenja njegovih...nema sta nema...nesto je i sam pravio...

Bockie
26-11-2013, 12:24 AM
Ro?tilj na J.M.?aru!...

Ima taj mnooogo savremenije opreme, NASA mu je sponzor...:wink:

Znak
26-11-2013, 12:44 AM
Jedan Gibson SG sve ovo oduva.

Bockie
26-11-2013, 01:35 AM

E jebi ga Znače, pa što si tako neozbiljan?

Pa ti si cool lik, pa da tako frljaš...!?

Ok, voliš gitare, Bitlse i old school, ali daj, majke ti...!

Šta, kao, nisi slušao Jarre-a? Ne mora da si drkao na to, ali realno... Kakve to ima dodirne veze sa SG...? A da je manje muzički kvalitetno...uticajno zanemarljivije...?!?

:confused:

Filip_
26-11-2013, 03:57 AM
Ok, voli? gitare, Bitlse i old school, ali daj, majke ti...!

Pa J.M.J nije oldschool?:rolleyes:. Covek stvara 40 i kusur godina muziku za istoriju...brdo instrumenata/muzicara ima kada izvodi Live koncerte...mnogo mnogo vise od 4 tra la la lika koju su zajedno opstala desetak godina...:rolleyes:

No, da ne bacam otrovne strelice :D, slusam ja i Bitlse privatno za svoju dusu, ima i tu numera koje su za sva vremena...

Znak
26-11-2013, 06:44 AM
E jebi ga Znače, pa što si tako neozbiljan?

Pa ti si cool lik, pa da tako frljaš...!?

Ok, voliš gitare, Bitlse i old school, ali daj, majke ti...!

Šta, kao, nisi slušao Jarre-a? Ne mora da si drkao na to, ali realno... Kakve to ima dodirne veze sa SG...? A da je manje muzički kvalitetno...uticajno zanemarljivije...?!?

:confused:

Ovo mi se stalno dešava, da me ljudi kritikuju što previše volim "old school" pa onda navode da ima i novijih stvari koje su dobre, eto recimo taj i taj bend iz ranih sedamdesetih... Doduše, poslednji put sam imao takvu raspravu sa jednim prijateljem i njegovi favoriti nisu bili iz ranih sedamdesetih, već nešto zaista sveže - Toto.

Nema to veze sa manje ili više modernim, jednostavno više mi se sviđa zvuk SG-a. Mislim da samo na neck magnetu, da ne diraš preklopnik, bolje zvuči nego svi sintisajzeri zajedno. Stvar ukusa. Podjednako (ne)vešto upotrebljavam i ašov i lopatu, ali eto nekako mi je ašov mnogo više cool. Moguće da je izmišljen desetak godina pre lopate.

Što se tiče stvaralaštva gospodina Žara, da ne kažem Žareta, glavna stvar zbog koje volim rokenrol je spoj muzike i poezije. Njegova poezija mi nešto ne ulazi u uši.

Znak
26-11-2013, 06:51 AM
Pa J.M.J nije oldschool?:rolleyes:. Covek stvara 40 i kusur godina muziku za istoriju...brdo instrumenata/muzicara ima kada izvodi Live koncerte...mnogo mnogo vise od 4 tra la la lika koju su zajedno opstala desetak godina...:rolleyes:

Oni opstali zajedno desetak godina, a on opstao sam (menjajući prateće muzičare) četrdeset godina! E, svaka mu čast. Da sam strog kao moj drugar Panto sad bih ti rekao kao i on: "Ko mi ka?e da su Bitlsi tra la la s njim nemam vi?e ?ta da razgovaram".

DaBear
26-11-2013, 09:24 AM
Oni opstali zajedno desetak godina, a on opstao sam (menjajući prateće muzičare) četrdeset godina! E, svaka mu čast. Da sam strog kao moj drugar Panto sad bih ti rekao kao i on: "Ko mi ka?e da su Bitlsi tra la la s njim nemam vi?e ?ta da razgovaram".

hahhaa..kakva konverzacija i gde stigoste...:shock:

Ja sam se kao klinca lozio na JMJarre-a (kao i svi koji su krenuli da se bave elektronskom muzikom) posle me smorio.
Cak sam pre par meseci odslusao ceo album hitova miksovanih u 5.1 formatu na novo-postavljenom surround sistemu (pravio sam neke kablove, pa da ne sedim u tisini :D)
Prvo mi je bilo interesantno jedno 20 min zbog mega surround miksa..a posle mi je vec sve zvucao malo naivno i poceo sam da primecujem da je dosta toga (sto sam pre mislio da je sequencer) odsvirano rukom..

A sto se tice opreme...sve se to isplatilo odavno i posto takvi likovi uvek imaju ogromne prostorije na raspolaganju - sve se cuva !! A i ima i bar dva house majstora za popravljanje svega...
I ja ne bi nista od mojih sprava prodao da sam imao gde da cuvam za dzabe !

Igor
26-11-2013, 10:41 AM
Ama, niko ne osporava vrednost ?M?? elektronike. Sva?ta...
Ja samo ka?em da ni onu u Fender Jaguaru ne bi trebalo podceniti.:D

VladaNS
26-11-2013, 11:23 AM
http://www.quickmeme.com/img/02/021ea3bdf7fad63dbd60fd9d425ce7cc9b87ab9a11c454bc42 439447af1abf3b.jpg

Filip_
26-11-2013, 03:32 PM
Cak sam pre par meseci odslusao ceo album hitova miksovanih u 5.1 formatu na novo-postavljenom surround sistemu

Sjajan osecaj, slusao na 5.1 sistemu u novoopremljenom studiju u "skolici" svojevremeno.

@Znak: Calac odrastao na Bitlsima (posebno i solo karijere), Dilanu, L.Koen-u, Sajmonu...vodim povremeno bitke sa njim od ranog detinjstva oko toga i sto sam presao sa klasike i klavira na elektroniku...tako da ne zameri na "tra lala" komentaru, vise je sala nego sto zaista tako mislim :D.

Khan
27-11-2013, 10:55 AM
Malo se mnogo brljaju pojmovi ovde i prave cudna poredjenja...

'Svijetla oruzija' su to sto jesu, a po prirodi posla, u najsirem smislu, mi jesmo, da se ne lazemo, prilicno geeky, pa uvek postoji elemenat idolopoklonstva pred istim.

No, da ne zaboravimo 'srce u junaka', bez koga je sva ta oprema krs za reciklazu, u najboljem slucaju, a u najgorem... pa znate... vecina muzickog stvaralastva i produkcije i kod nas i bilo gde u svetu.

awacs
27-11-2013, 12:08 PM
Pa da, neko ima feti? prema vintage sintisajzerima, neko prema vintage gitarama ili hardverskim reverbima... ja se lo?im na baterijske lampe. Svakom svoje. Bar sam ja tako protumačio ono ?to je Znak napisao.

Pozdrav,

Vasa

LA-2A
27-11-2013, 12:26 PM
jedan fenjer na spiritus oduva sve tvoje baterijske lampe :)

awacs
27-11-2013, 12:34 PM
I to ?to ka?e? :)

Pozdrav,

Vasa

Znak
27-11-2013, 12:38 PM
jedan fenjer na spiritus oduva sve tvoje baterijske lampe :)

Haha, dobar!

Ok, neko voli predmete iz ovog ili onog razloga. Ja u suštini volim SG zbog zvuka, nezavisno od izgleda i godine konstruisanja ili proizvodnje. Nisam u vintage fazonu. Ako je do izgleda, više mi se sviđa Žarova "laserska harfa".
Ali, kao što reče Khan, sve zavisi od srca u junaku. Odgledah pre par dana po ko zna koji put koncertni film "Stop Making Sense". Eto divnog primera kako se genijalno mogu zajedno upotrebiti gitare, sintisajzeri i gitare-sintisajzeri (Roland G 303). BTW, u tom filmu fanki ritam drži moja druga omiljena gitara (isto zbog zvuka, po izgledu je jedna od najružnijih) - Music Man Sabre II.

spartakus
27-11-2013, 09:46 PM
Meni je jarre vrh ,a o bitlsima nemam reci teko neshto neponovljivo.priznajem jarre mi nekako deluje kao da je odvaljen barem dok igra uz ove njegove stvari..