PDA

View Full Version : Martin Garrix - UK No.1 (17 godisnji / producer DJ)

DaBear
24-11-2013, 09:16 AM
Ko vec nije cuo do sad... 17 godisnji DJ iz Holandije je sa ovim jako cudnim instrumentalom uspeo da pokida po celoj Evropi i cak da zabode UK No.1 !!

Pesma je vec odavno out..i ja sam je cuo jos pocetkom marta u Francuskoj gde su smarali na radiju sa njom..dok se tad u UK nista nije pustalo.
Tek kad je pokidao u Evropi, izaslo je i ovde i posle par meseci dosao na prvo mesto...

Samo potvrdjuje da je jako tesko stici na UK Chart ako pesma nije vec bila hit negde po Evropi...iako je imao 75.000.000 Youtube gledanja...

Inace, slusao sam pesmu kod Artura na novim zvucnicima i u novoj sobi i meni zvuci super...s'obzirom da je sve soft synth / samplovi - jako dobro uradjeno..

A nejlepse je sto je sve uradjeno na jako skromnom ITB setupu... nove generacije klinaca koji ne znaju da im za dobar snimak trebaju skupi konvertori i analog outboard.. sta dete zna ?? super Evo video iz studija...

I necemo sad.."meni je pesma sranje"..."nema emocija " itd..Ovo je club track koji ima nesto razlicito i uspeo je da ispliva na povrsinu..

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/gCYcHz2k5x0?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/YMcN61jirJw?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DzoniPFC
24-11-2013, 09:50 AM
Cuo sam na radiju, u kolima, pre par nedelja, i mislim da odlicno gruva, izivljavanje, bas za klub sto kazes...Inace mislio sam da je radio neki iskusan baja ...

Jan
24-11-2013, 02:26 PM
Cuje se da radi bez hardverskog reverba, najbitnije stvari u produkciji :D

DaBear
24-11-2013, 03:40 PM
Cuje se da radi bez hardverskog reverba, najbitnije stvari u produkciji :D

Meni nije nista zasmetalo po pitanju reverba..stavise, ima jako lepih prostora, sintovi su siroki itd... a hardware reverb je (mozda) bitan za vokal a ovde ga nema...:D

DADDY Z
24-11-2013, 04:00 PM
treba samo stići do pravog menadžera...

LA-2A
24-11-2013, 04:28 PM
totalno u duhu danasnjeg bitporta :)

Jan
24-11-2013, 06:02 PM
Meni nije nista zasmetalo po pitanju reverba..stavise, ima jako lepih prostora, sintovi su siroki itd... a hardware reverb je (mozda) bitan za vokal a ovde ga nema...:D

Vrač, Bio sam ironičan, s obzirom na fetish prema reverbima koji se gaji u Srbiji :)

DaBear
24-11-2013, 07:17 PM
Vrač, Bio sam ironičan, s obzirom na fetish prema reverbima koji se gaji u Srbiji :)

Sorry, nisam skontao...ostarelo se. !:D

Filip_
25-11-2013, 03:13 AM
totalno u duhu danasnjeg bitporta :)

Ziva istina nazalost, malo, malo pa skinem top 50 stvari sa Beatport-a (ispod zita :rolleyes:) od elektronike (Tech, minimal, deep-house)...sa svake kompilacije, ako ima 2-3 stvari da su ok, ostalo je uzas uzasa po mnogim (mojim) merilima.

Redding
25-11-2013, 04:15 PM
treba samo stići do pravog menad?era...

This. Čim ne?to izađe za Spinnin, odma ide u Beatport top 10. Dečko je iz Holdandije, ?to mu dođe odmah obavljeno pola posla :)

Inače, Spinnin je napravio celu kampanju par meseci pre izlaska pesme, pravili su teasere na YT i kačili na FB da fanovi pogađaju ko je autor. Btw, lika su potpisali po?to je radio kao ghost producer nekom drugom liku koji je izdao za Spinnin.

Ovo mu je najnovija traka.

http://www.youtube.com/watch?v=KnL2RJZTdA4

awacs
25-11-2013, 04:39 PM
treba samo stići do pravog menad?era...

Da. I onako usput ga ubediti da bi trebalo da promovi?e ba? tebe.

Pozdrav,

Vasa

LA-2A
25-11-2013, 04:52 PM
ako se slucajno pojavi pomenite i mene :)

awacs
25-11-2013, 05:36 PM
ako se slucajno pojavi pomenite i mene :)

Ako se pojavi ko?

Pozdrav,

Vasa

spartakus
25-11-2013, 08:38 PM
E jbg pa ko sigurno ne bora spuzich kvaka..bog da mu dushu..

Redding
04-12-2013, 10:25 PM
Opet je prvi na Beatportu :wink:

Hollywood
05-12-2013, 03:24 PM
Opet je prvi na Beatportu :wink:

spinnin definitivno izgleda ima najbolju skriptu za ''kupovinu''

DaBear
05-12-2013, 03:48 PM
spinnin definitivno izgleda ima najbolju skriptu za ''kupovinu''

ma ovo je po inerciji zbog prosle stvari...a inace, ovo nije nikakvo ludilo.
Vrlo slicno kao prva pesma samo ne toliko dobro i unikatno...

Inace Spinnin' trenutno vazi za jedan od najjacih dance labela u Evropi (ukljucujuci i UK)..imali su par velikih hitova i imaju kintu da guraju (sto se ne moze reci za ostale dance labele).

Redding
05-12-2013, 05:10 PM
Ma njima svako izdanje bude no. 1, makar na jedan dan.

DaBear
05-12-2013, 05:32 PM
Ma njima svako izdanje bude no. 1, makar na jedan dan.

to je valjda zato sto su trenutno "in" pa svi DJ's kupuju pesme da vrte..da bi i oni bili "in". Club No.1 moze da pomogne u daljem plasmanu na mainstream liste ali takodje i nita ne garantuje...:D

Redding
14-12-2013, 01:54 AM
Prvi deo intervjua

http://www.youtube.com/watch?v=JwVDrg4_fck