PDA

View Full Version : motif es i kontakt

stajkov
20-11-2013, 11:33 PM
Pozdrav svima! da li neko moze da mi pomogne oko povezivanja motifa i kontakt-a? Hteo bih da podesim motif da mi bude master keyboard,i da preko nje onda menjam boje u kontaktu! jel ima neko resenje, posto sam probao u master mode da to uradim i nisam uspeo!

Hvala unapred!

OFF
20-11-2013, 11:40 PM
Kako da menjas boje u kontaktu?

koji je host? Cubase, forte, mainstage?

stajkov
21-11-2013, 08:49 AM
Kako da menjas boje u kontaktu?

koji je host? Cubase, forte, mainstage?
Ovako, motif es midi signal saljem preko presonus 22vsl u komp, kontakt ne ide preko host-a, otvorim ga ovako,otvorim new bank instrument i njemu dodelim 1 midi transmit kanal, zatim otvorim drugu banku instrumenata i njemu drugi itd.
U sintu podesim da mi zone1 bude prvi midi u kontaku, a zone2 drugi midi kanal, e sada, kada okrecem program change u sintu nista se ne desava,on i dalje stoji na prvoj boji koju sam dodelio u Bank instrument!Koji je MSB i LSB za Kontakt?! jel ima to veze mozda?!
hvala!

OFF
21-11-2013, 10:39 AM
Da li je ukljucena program change funkcija na motifu. Imas je I u sistemu, a I pojedinacno u master modu za svaki part

stajkov
21-11-2013, 11:48 AM
Svaki part je ukljucen, da li znas kako treba MSB i LSB da podesim?!

OFF
21-11-2013, 01:45 PM
Jedino da pogledam kod mene.... meni to radi po defaultu.... probaj da memorises farbu mastermodu sa ukljuenim zonama, pa jos jednu koja poziva drugu boju u kontaktu.... pa ih menjaj, mozda nece da vrti PC u samom editoru dok ne promenis farbu

virtualni
22-11-2013, 10:44 PM
uzmi forte ensamble instaliraj i u njega uvezi kontak pa onda napravi banku i poredjaj boje trebalo bi da radi

darkstar
23-11-2013, 01:11 AM
http://faq.yamaha.com/us/en/article/musical-instruments/keyboards/synthesizers/motif_es8/733/7227/

Probaj.

Mada sam ja mislio da se msb i lsb(skracenice za Most Significant Byte i Least Significant Byte) odnose iskljucivo za razne proizvodjace sintova da bi komunicirali izmedju sebe u slucajevima layerovanja...

Kad ovo vec radis, verovatno layerujes motifa i kontakt...ako ces koristiti za live, znas li da mozes da napravis miks vec na midi nivou...?

Javi jek uspelo.

stajkov
23-11-2013, 07:45 PM
Proradilo! kao sto je OFF napisao, memorisao sam par boja i menja kako treba! Hvala svima puno!! pozz