Log in

View Full Version : Pomoc oko snimanja vokala???

HomeRec
20-11-2013, 07:49 AM
Pozdrav svima. Trazio sam po forumu odgovor na ovu temu, ali nista nisam iskopao, pa zato postavljam ovo pitanje.
Inace imam problem pri snimanju vookala. Koristim Line6 UX1, na njega sam zakacio Alises Microtube lampaski preamp, lepu boju mu izvlacim,ali dobijam dosta shuma, kako se njega resiti pri samom usnimavanju, posto svako kasnije otklanjanje mi je oskrnavilo dosta zvuk...

alfom
20-11-2013, 08:03 AM
Postavi mp3 parče tog tvog snimka sa najizra?enijim problemom ovdje ; koliko dozvoljava prostor u attachmentu. Inače bi ova tema i?la u 'osnove'.
Bilo bi dobro da prouči? ovaj tekst za razumijevanje procesa snimanja u kućnim uslovima (pretpostavljam da se radi o kućnom 'studiju') :
http://tweakheadz.com/the-art-of-recording-vocals-and-how-to-get-great-sounding-vocal-tracks/

Khan
20-11-2013, 05:01 PM
Svi ti mali "lampaski" preampovi na 9V koji su preplavili trziste su uglavnom to sto si opisao kao problem- izvori buke.
To se u zadnje vreme prodaje kao 'toplina'.

Preskoci ga u snimanju i -nema problema. Mozes, ako je bas velika potreba, da to obojis sa nekom VST saturacijom, ili impulsom.

A kad padnu neke krupne pare za ozbiljan lampaski preamp, znaces sta da radis!