PDA

View Full Version : Pomoc clanova... pri odabiru izmedju ova dva monitora

shashko
19-11-2013, 10:26 PM
Adam F7 (novi) VS Tannoy precision 8D (polovni)

Razlika u ceni je trenutno 100e, naravno polovni tannoyi su skuplji.

Nazalost nemam prilike da ih uporedim jedan na jedan, i jeste razlika 1" u drajveru... i u svemu. Imao sam Tannoy Reveal active (one stare plave) koje sam prodao pa kao jurim nesto bolje. Niti mogu da nadjem neki oglas za Tannoye da znam koliko se krece cena, a misljenja na stranim forumima su od NAJGOREG MONITORA IKADA, KOJI NEMA NI B OD BASSA,SAMO MIDLOVI, do WoowowOWoWo I was blown awayyyy...

ako neko pomogne ima pivo od mene:beer:

unapred hvala i tako to

Khan
19-11-2013, 11:00 PM
Fala, ne pijem, kao sto i sam kazes, misljenja o monitorima lako prerastaju u najgore rasprave, a sve to uglavnom zato sto imamo razlicite usi, percepciju, nacin razmisljanja rada...

Elem, ja bih sebi uzeo Tannoy, bez razmisljanja u ovoj kombinaciji, ako nisu 'previse' polovni.

Ako radis neku tesku elektroniku, dub-step, house, - moguce je da ces se razocarati na prvo slusanje tannoya, ali ce mix biti blizi istini, (u smislu translacije na druge zvucnike...)

Bockie
19-11-2013, 11:21 PM
Hehe, ja krenuo da pišem da Tannoy ili voliš ili ne podnosiš...kad vidim kraj posta...hehe...ali tako je stvarno...!

Pa ja mogu da kažem nekoliko stvari, ne da želim da sam na "okruglo, pa na ćoše"...nego, a jbg...sam proceni...

1. Ne bih kupovao ni jedan od tih.

2. Ako ulažeš (ulaganje je trošak pod pretpostavkom realne isplativosti) , a posao je takav da treba, mora da imaš monitore, a ne prvenstvena potreba za referentnim zvukom...onda je prilično svejedno...s' tim da prednost imaju F7 jer su novi, pa prilikom prodaje imaju atribut "prvi vlasnik, bla, bla"...a ne "kupio ih od super lika, koji ih je pazio, majke mi"...:wink:

3. ...se oslanja na tačku 1. Čuvaj kintu i skupi još...za monitore....

4. Ako je nekim čudom realna potreba iole referentan zvuk, a nema te u prve 3 tačke, kupi sluške za manje novca (150€....pale sa 180 na 150, stalno ih pominjem)...i opet čekaj da nakupiš bar 4 cifre za monitore...

Ovo je, dakle, samo imho...:wink:

shashko
19-11-2013, 11:38 PM
HAHhahha bez 4 cifre nista, kao sto na gearstutzu kazu monitori bez 2000e nista ne vrede a onda se pojavi jos jedan koji kaze pa... 4000 da se ne lazemo :)

A imam 2 para sluski K271 i K701, nemam "isplativ studio" tj ne radim za novce nego za sebe, drugare, odmor od zivota i to u bedroom studiju, da ne kazem BAD ROOM ali sam preveliki entuzijasta... nazalost... uzas jel da? :)

Bockie
19-11-2013, 11:44 PM
Ja sam u stanju da za ono što želim da pojedem taj dan odem "u minus" ako treba...a izgubio sam preko 50 kg za godinu...pa ako je to tvoj "fetiš", da imaš monitore...onda ima žešćeg smisla... ..."za mir u kući"...glavi...kako god...:D Bolj' to nego da z' drogiraš!

Ako ne...čuvaj pare...:wink:...naleti se na "fine stvari"...eno su skoro prodati neki genelec 1031 za 800e par...naleteće još toga sigurno...polako...sve puca...ljudi prodaju...a ti čekaj...i čekiraj oglasnu sekciju...more ljudi kači razne stvari...a do tad...imaš na čemu da radiš, i više...uživaj!

shashko
19-11-2013, 11:48 PM
jes vala, mudro zboris kao i uvek, stoji mi oglas vec 2 nedelje da kupujem monitore samo se jedan clan javio :) Ja se pitam gde su sada svi ti narkomani od kojih ljudi kupuju jeftine instrumente / opremu :)

Bockie
19-11-2013, 11:50 PM
...imaju svoja predstavništva po regionu maco...hihihi...

Ali nećemo sad...:D

Khan
20-11-2013, 09:16 AM
:rotfl: idi bre :rotfl:, mega crnjak za kraj thread-a!

"Crna Reka Pro Shop"

shashko
22-11-2013, 07:56 PM
Moze brisanje threada :), neozbiljni prodavac Tannoya odustao od prodaje... Kaze, on ih je 800e platio pre 3 god... polovne... od prvog vlasnika (verovatno nepusacki studio, mazeni pazeni) i toliko vrede i sada i nece da ih da ispod te cene (iako je u pocetku hteo da spusti na 700), jesmo mi Srbi cudan narod, sve volimo da precenimo a ponajvise sebe... idemo dalje... tragajne za monitorima se nastavlja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45043)...