PDA

View Full Version : ?lager...

Bockie
19-11-2013, 02:08 AM
Babram po kompu...i skontam da sam snimio super šlager, 30 godina pre nego što sam se rodio...:D

Sve je spram "uslova" koje sam imao...

Ali kad budem našao i video...neće biti posećen...

...ne lupam glavom o školsku klupu...niti ima imbecilnih scena sa deranjem, povraćanjem ili prelomima i povredama unutrašnih organa...jbg...:cry:

...samo...pesma...pa je dosadno za većinu!

Koristio sam sve napuštene tehnike i opremu...sve što treba za muziku...počev od ideje...jbg...skroz dosadno!

Grozno! Bljak! Smor, anti-cool i netolerantno, nedemokratski i antiekonomski! Ja bi tu presudio kratko!

...Here, i cannot self-terminate! You must lower me into the steel...:)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2806767/Sanjam2/Boki%20-%20Sanjam.mp3.mp3

Znak
19-11-2013, 07:43 AM
Odlično. Koje su ti to napu?tene tehnike i oprema?

Khan
19-11-2013, 08:15 AM
Aaaa, Bockie con dios. Cool, ovo mozes i sada da tapnes, lep rad.

awacs
19-11-2013, 10:15 AM
Naravno da mo?e, samo je pitanje motiva, koji Bokiju očigleno fali.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
19-11-2013, 10:41 AM
Nije lose..moze da se uradi do jaja ! Uz male izmene i popravke...moze da bude mega..sto bi ja rekao...

Bockie
19-11-2013, 10:45 AM
Nije lose..moze da se uradi do jaja ! Uz male izmene i popravke...moze da bude mega..sto bi ja rekao...

Hehe, tačno sam osećao da bi ti mogao ovako da reaguje?...:D...hvala svakako!

Bockie
19-11-2013, 10:48 AM
Odlično. Koje su ti to napuštene tehnike i oprema?

Neki nojmani, lexiconi, neve-ovi, nema autotune-ova i nije "kucano"...sve živi ljudi. Greške , ljuljanje i falševi u izobilju...

Ja na vokalu i na bubnju (posle više od decenije), 4 plaga na celom projektu...:D

Aaaa, Bockie con dios. Cool, ovo mozes i sada da tapnes, lep rad.

Hehe, pa ne znam, poslao sam sokoju...a za tapkanje...sumnjam...

Matya
20-11-2013, 06:21 AM
Mega cool! Vokal predivno zvuci!

Bockie
21-11-2013, 01:56 AM
Mega cool! Vokal predivno zvuci!

Olešena, neispravna 87-ica...i nešto piva....vokal i sax...

Dao mi drugar da "probam"...zaboden na -10db, crk'o svič...."tamno siva" U87ica, made in w.germany (nema oznaku...ni a ni b...ni ništa, piše samo U87....)

....rane 80-te...iz 3. puta upalio na phantom...sve se gasi, cima, broomuje....ali jebeno svira, kad radi, vapi za servis, ali sviraaaa...:D

Nema "miksanja"... Mikro, ali mikro eq...prvi mix je imao 0% intervancije eq na voc...posle smanjih širi midl na oko 3khz za 1 db...!!! to je sve...ima kompresor a la la2a..jer nemam uad..;)...naravno...lex pcm 70 je efekat...rev, chorus obilato, ceo bas, gitara, kick..pa....sve... !

Klinci se pale na "vs" poređenja, a svi zanemaruju analognu komponentu, preampe tih uređaja...linijsku vezu čak...pa samo to vredi milijardu...a sam efekat je svakako do yaya! NIKAD neće raditi kao bilo koja emulacija...! Ali N I K A D!!! Ko god je bar jednom upalio te sprave to zna... :wink:

...nema vst-ova, kažem, 3-4 na ceo projekat...ima samo neki gitar rig, koliko mora...čak je i vokal u njemu bar 20%....sve ostalo je gejt....ponegde (fab) eq....koji rs 124 (http://media.soundonsound.com/sos/aug10/images/RS124_01.jpg) kompresor, na voc i sax...i to je to...

Filip_
21-11-2013, 01:50 PM
Eee...skroz lepo, da ne kazem pogodi me u srce i trenutno stanje :).

Eto ponovo dokaza kako covek radi snimanje i miks, a ne oprema od milion.

Imam pitanjce jedno: Klavir. Je li radio 1 mikrofon ili postavka sa 2? Nesto na ovim zvucnicima mi deluje kao da je radjen jednim mikrofonom ili je mrvicu "ukrocen" sa eq.

awacs
21-11-2013, 02:29 PM
Dao mi drugar da "probam"...zaboden na -10db, crk'o svič...."tamno siva" U87ica, made in w.germany (nema oznaku...ni a ni b...ni ni?ta, pi?e samo U87....)

Mislim da su sve tamnosive 87-ice Ai, ili je mo?da mikrofon već bio na servisu, pa su ga stavili u novo kući?te. Uglavnom, ako se ne varam, tamnosiva kući?ta su se pojavila tek sa Ai serijom (1986).

Da li je va?no koja je verzija? Jok, more. Svaki (ispravan) U87 je Mikrofon (sa velikim ?M?).

Pozdrav,

Vasa

Bockie
21-11-2013, 07:31 PM
Eee...skroz lepo, da ne kazem pogodi me u srce i trenutno stanje :).

Eto ponovo dokaza kako covek radi snimanje i miks, a ne oprema od milion.

Imam pitanjce jedno: Klavir. Je li radio 1 mikrofon ili postavka sa 2? Nesto na ovim zvucnicima mi deluje kao da je radjen jednim mikrofonom ili je mrvicu "ukrocen" sa eq.

Hvala!

Klavir je rađen tehnikom... ...nemam srca da se zezam, hehe :D....ali ovo sad ispada najbolja reklama za novi Kurzweil PC3-K6...

Zahtevao sam da Nidža pogasi apsulutno sve efekte na klavijaturi i snimili smo klasično linijski, na 2 kanala... Totalno suv, ne znam sad koji je to tačno, neki tako oldie, manji, dakle, nije grand piano ili slično...

Malo sam mučio čoveka, tražio sam da ne koristi sustain pedal, na strofi svira klavir kao da je Rhodes....što zahteva malo drugačiju svirku, teže je dosta, ali Nidža je iskusan, dobar muzičar i odsvirao je ko zmaj!

Ništa manje Gaju gitaristu..."ugurali" smo na jedan kanal aranžman za bar 3... (Gitara s'leva...)...i to je dalo stravičnu težinu celoj stvari...ali to nikad ne bih izveo sa "klasičnim tezgarošem"...realno...ono je jedan od najboljih stratova na ovim prostorima, a čovek je old school stratoklepac...drugar sa Točkom itd... A niko nije svirao neka "ludila" već relativno obične stvari...Da ne pominjem Voju saxofonistu...mislim da u NS nema dalje...orkestar RNS...decenije iskustva... Stevara, "klasika", na basu... Ja sam tu najveći svirački diletant realno...!

Kasnije, dodat Lex preko, odnosno uz, na jos 2 kanala reverb... vrlo malo i to je to...! Ni jedan jedini plag nisam stavio na klavir,jbt, sad se setih...hehe...samo panovao , to sam malo eto drndao da uravnotežim sa gitarom i to je to. Nije bilo potrebe da išta diram.

Da, dakle evo ekipe:

Na moj tekst i muziku svirali:

Voja Savkov - Sax
Nikola Beronja - pomenuta klavijatura.
Gavrilo Nikolić - Stratocaster (naopačke)
Srđan Stević - bas gitara
Ja - bubanj, vokal, mix...

Bockie
22-11-2013, 12:14 AM
Mislim da su sve tamnosive 87-ice Ai, ili je možda mikrofon već bio na servisu, pa su ga stavili u novo kućište. Uglavnom, ako se ne varam, tamnosiva kućišta su se pojavila tek sa Ai serijom (1986).

Da li je važno koja je verzija? Jok, more. Svaki (ispravan) U87 je Mikrofon (sa velikim „M”).

Pozdrav,

Vasa

Hm.. Vidi, nisam elektroničar, ali mislim da se to Ai odnosilo na to da ima drugačije rešenu elektroniku, pa umesto trafoa ima mosfet...

..ili "trajno naelektrisanu" ploču kapisle (back electret)...nešto jbmlg...

Možda sam sad izlupao glupost, ne znam, ali znam gotovo sigurno da to Ai označava drugačije rešenu elektroniku.

E sad, ovaj komad je iz serije gde ide baterija (neka Bog zna koja, pazi 22V je...) u njega i ima iza prorez...
...a la mikro-vumetar...samo što pokazuje napon te baterije a ne volume unitu......da bi napon bio "što perverznije konstantan"...:wink:

No, kažem, i ovako "olešen"...radi...uh...Slušam sad i na raznim zaista groznim kućnim i "kafanskim" linijama i pc prdavcima, kako ko od društva ima, i idalje je to to što sam miksao...sve izlazi ko sunce...nema greške!

awacs
22-11-2013, 02:21 AM
E sad, ovaj komad je iz serije gde ide baterija

Da, to je matora verzija, ?Ai? nema napajanje preko baterije, samo fantom. Ustvari, sad mi pro?lo kroz glavu da pod ?tamno sivim kući?tem? ne misli? na ?crno? (tamnotamno sivo), nego na... tamno sivo :) Ma, kako god da okrene? ? MIKROFON.

Pozdrav,

Vasa

Matya
22-11-2013, 11:43 PM
Posle kazu moze se i sa jeftinim micovima, pa moze, ali ovaj zabodes, ne diras nista i ovako radi...

Ja se ponadao da je nesto od ovih stvari koje si rabio za live, vidjao sam sta si sve pominjao po forumu, audio tehnike itd. pa se ponadao da je tako nesto, al trt...

awacs
23-11-2013, 02:17 PM
ovaj zabodes, ne diras nista i ovako radi...

To je tako samo na forumima, stvarnost je malo komplikovanija :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
06-12-2013, 10:15 AM
Evo, malo došminkao (https://dl.dropboxusercontent.com/u/2806767/Sanjam2/Boki%20-%20Sanjam.mp3.mp3)... Neko bi rekao post produkcija, a ja eto "ušminkavanje"... :)

Bockie
07-03-2014, 02:55 PM
I konačno... full mega giga HD...:D

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ZHfUG_iBtfY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

mikron
08-03-2014, 11:38 AM
Odlicne obrve !

vakatt
08-03-2014, 06:49 PM
Meni ovoo zuci super , ali moram primjetiti da ovaj bass zvuci jako cudno na primjer na 0:29s pa opet na 0:36s , neka slap tehnika ili mi se cini ?

Bockie
08-03-2014, 08:53 PM
Meni ovoo zuci super , ali moram primjetiti da ovaj bass zvuci jako cudno na primjer na 0:29s pa opet na 0:36s , neka slap tehnika ili mi se cini ?

Da, slap je... ..možda je moglo i drugačije, no taj muzičar je bio van zemlje u tom momentu, a meni je bila bitnija pesma ukupno...sve i da je bio tu...

Za ovakvu pesmu...koja nema velike pretenzije - AV je sasvim pošten, a da može bolje...uvek može...

Uložio sam sav emotivan naboj jednog momenta i veliko poverenje i energiju svojih prijatelja koji su mi zdušno pomogli da snimim muziku i video (http://www.youtube.com/watch?v=ZHfUG_iBtfY).

Bez i jednog dinara.