View Full Version : Nikola Vranjković @Underground Sound Factory
awacs
18-11-2013, 04:54 PM
U prevodu ? novi bend Nikole V. kod Marka (Arthura) u studiju:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/S3qVMXCj8aw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Da me neko pita, ovako bi trebalo snimati ?prave i konačne? snimke.
Pozdrav,
Vasa
alavuk
18-11-2013, 08:03 PM
ocigledno previse novog soundgardena slusao cika nikola ali dobro , dobro je , samo pevanje mi lici na stari bend ali dobro s'obzirom da je stari bend kreacija nikole nista ni ne bi trebalo da me cudi , ali opet sveze i da ni ja tu nista ne bi dirao !
http://www.youtube.com/watch?v=N845plgfWPA
Arthur
19-11-2013, 01:07 AM
jbg, za ovakve snimke je potrebno imati i muzičare. Sam snimak i nije nešto preterano ambiciozno tehnički rađen, više je bila ideja da se ljudima predstavi šta će on dalje raditi u svojoj karijeri, i na šta bi to otprilike trebalo da liči. Moja malenkost je bila zadužena isključivo za usnimavanje, a mix i doterivanja je odradio Nikola, i to čak mislim sam samcijat (uprkos svojoj notornoj mrzovolji prema Cubaseu i DAWovima generalno) .
E da, obzirom da je ovde akcenat (bar meni) na muzičare, ima u descriptionu na YT kompletan crew.
@alavux- jedino što je ova pesma sa albuma "Ako imaš s'kim i gde", objavljenog 2003će, snimanog dve godine unazad, pisanog negde od 2000te pa nadalje :da:
darkstar
19-11-2013, 01:50 AM
......a zato mi danas rece " dobro si zvao da ustanem sa ovog #?@$ kompjutera" ...
S obzirom da sutra ipak ne mozemo na smudja zbog kosave, verovatno ce nastaviti da radi na pesmama :)
awacs
19-11-2013, 02:02 AM
jbg, za ovakve snimke je potrebno imati i muzičare.
To se, valjda, podrazumeva.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
19-11-2013, 03:00 AM
da, i počesto se ipak zaboravlja, pa se čuda muda očekuju i i ište od kukavnih nam snimatelja end producenata.
Arthur
19-11-2013, 03:01 AM
......a zato mi danas rece " dobro si zvao da ustanem sa ovog #?@$ kompjutera" ...
S obzirom da sutra ipak ne mozemo na smudja zbog kosave, verovatno ce nastaviti da radi na pesmama :)
kad ćeš da mu kažeš da ga ložiš za one stiroporske kuglice za smudja, i za taj fantomski panj na malim vodama, ubi se tražeći uzalud :da:
awacs
19-11-2013, 10:10 AM
da, i počesto se ipak zaboravlja, pa se čuda muda očekuju i i ište od kukavnih nam snimatelja end producenata.
To je jedna stvar, druga je ta što muzičarima prečesto, makar umeli da sviraju to što sviraju, ne pada na pamet da sviraju/snimaju zajedno.
Pozdrav,
Vasa
darkstar
19-11-2013, 11:37 AM
kad će? da mu ka?e? da ga lo?i? za one stiroporske kuglice za smudja, i za taj fantomski panj na malim vodama, ubi se tra?eći uzalud :da:
Cuti bre, de ovako javno, si lud ti bre?
To su bre ozbiljne tajne :):):):)
AudioStorm
19-11-2013, 02:46 PM
Moram reci da kao neko ko je proveo burne godine adolescencije uz muziku Block-Outa,koja je bila nesebican saputnik,kao ziv covjek koji te prati u stopu,na nekom dalekom putu,sa pomalo neizvjesnim krajem,strasno zalim sto se bend raspao.
Ali svakako jedno veliko hvala za sve ove godine :) Kao i srecu Nikoli u daljem radu !!
http://bruskin.me/index.php/intervju/200-nikolavranjkovic
Arthur
19-11-2013, 07:46 PM
nemaš zašta žaliti, evo sad će biti dva projekta iz te ekipe, pa ko šta voli nek sluša :)
alavuk
20-11-2013, 03:35 PM
a gde je lale basista BO-a ? ili je sa vranjkovicem i dalje ?
Dushan_S
20-11-2013, 04:21 PM
Moram reci da kao neko ko je proveo burne godine adolescencije uz muziku Block-Outa,koja je bila nesebican saputnik,kao ziv covjek koji te prati u stopu,na nekom dalekom putu,sa pomalo neizvjesnim krajem,strasno zalim sto se bend raspao.
Pa tehnički se bend nije raspao, dodu?e neki dovode u pitanje ostvarivost namere ostatka benda da nastavi bez Nikole.
a gde je lale basista BO-a ? ili je sa vranjkovicem i dalje ? Nikola nije vi?e u bendu, svi ostali su i dalje Block Out.
Synclavier
20-11-2013, 04:27 PM
Eto... Moze i ovako. :da:
Sve bas u Nikolinom maniru. Imam u vidu i da se radi o pesmi staroj vise od 10 godina.
Ali, kako god, ovo je - odlicno. :)
awacs
20-11-2013, 07:47 PM
Pa tehnički se bend nije raspao, dodu?e neki dovode u pitanje ostvarivost namere ostatka benda da nastavi bez Nikole.
Nikola nije vi?e u bendu, svi ostali su i dalje Block Out.
www.block-out.com/
... e, pa vest na vrhu strane.
Pozdrav,
Vasa
Dushan_S
20-11-2013, 09:49 PM
To ti je kao kod razvoda. Kako kapiram, Nikola je imao ?ifru od hostinga sajta ostali nisu, pa ono... Block Out su nakon te vesti izjavili preko Mite da se ne sla?u sa onim ?to je pisalo na Block Out sajtu :)
A ina?e:
http://nocturnemagazine.net/vesti/4615/block-out-najavili-rad-na-novom-materijalu
Pa sad, vide?emo kako ?e zvu?ati.
Arthur
21-11-2013, 10:50 AM
Nikola nije vi?e u bendu, svi ostali su i dalje Block Out.
tačno. I ne samo bez Nikole nego bez tih pesama koje je napisao, što je 95% od ukupnog broja. Lale Balać je nije sa Nikolom.
Inače, hosting sajta je godinama, kolko sam u toku, radio i plaćao neki tip koji je veliki fan, od samog početka, tako da mislim da je sve do njega, nit je Nidža imao šifru nit se nešto kolko vidim bavi tom pričom. Radi na svom materijalu i ekipi i to je manje više to
awacs
21-11-2013, 10:54 AM
tačno. I ne samo bez Nikole nego bez tih pesama koje je napisao, ?to je 95% od ukupnog broja.
Pa dobro, mogu da nastupaju kao Block Out Tribute Band :)
Pozdrav,
Vasa
Arthur
21-11-2013, 11:12 AM
ne mogu, nastupaće kao Block Out pošto je kolko znam ime Mitina svojina, ali bez tih pesama, već sa ovima sa A strane kasete prvog albuma, i nekim novim. Kakve su ne znam, želim im sreću :)
a za tribute valjda moraju ipak imati odobrenje autora, valjda.
psionic
21-11-2013, 12:39 PM
Mene je jedno vreme ortak koji se mnogo lozio na Block Out, lozio da Vranjkovic sam sebi miksa muziku, tj da je on producira.. Jel to (bila) istina, narocito one starije stvari (1995, SDSS...)? Uvek mi se nekako cinilo da je njegov vokal bio suvise van miksa i prejak, sto je islo u prilog tome da sam miksa svoje stvari ( pa samim tim ima mogucnost da sebe digne do daske :D )
awacs
21-11-2013, 01:05 PM
Mene je jedno vreme ortak koji se mnogo lozio na Block Out, lozio da Vranjkovic sam sebi miksa muziku, tj da je on producira.. Jel to istina, narocito one starije stvari (1995, SDSS...)? Uvek mi se nekako cinilo da je njegov vokal bio suvise van miksa i prejak, sto je islo u prilog tome da sam miksa svoje stvari ( pa samim tim ima mogucnost da sebe digne do daske :D )
Ili misliš na Mitin vokal? Ko god da je miksao, nije mu bilo druge nego da tako smiksa, jerbo je svo pevanje pri dnu Mitinog registra. A, makar sudeći po credits-ima na izdanjima, nije Nikola miksao.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Ispravka, sad vidim da je miksao poslednji album BO (sniman kod Marka).
Arthur
21-11-2013, 05:59 PM
Mislim da je bio samo snimatelj na albumima, osim na poslednjem, "Ako imaš s'kim i gde" iz 2003će, gde je radio sve sam, čak i snimio pola bass-gitare za album. Taj album nije sniman kod mene :da:, tad sam ja tek kretao sa kuvanjem kafa i motanjem kablova u studiju Free-Zone (studio Rođe Multimedia na Karaburmi koji je bio kao naslednik stare Akademije). Ostalo mislim da je mixao i producirao Aca Radosavljević, jedan super čika kojih je 90tih važio za ozbiljnog producenta, a koji je posle otišao i iz zemlje i iz posla.
awacs
21-11-2013, 10:40 PM
E, ja ne?to pobrkao oko studija, ali ti si potpisan na tom poslednjem albumu kao snimatelj, a ne kao motač kablova i kafe kuvar. Nikola pak nigde nije potpisan kao snimatelj, nego kao autor, a na poslednjem albumu kao miks efendija. Bar tako ka?u www.discogs.com i www.block-out.com.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
22-11-2013, 12:30 AM
http://www.discogs.com/Block-Out-Ako-Ima%C5%A1-S-Kim-I-Gde/release/1547673
pi?e lepo producer :) A čak je i Sa?a Janković potpisan kao mixad?ija :)
Ja sam svoj kredits tu ponajvi?e zaslu?io brzinom skontavanja SuperTrue programa za automatizaciju Amekove "Big by Langley" mixete, i isto tako brzog skontavanja rukovanja OTARI R.A.D.A.R snimača, koje su Nikoli ipak bile prilično dobrodo?le u radu na tom albumu . :)
To je inače moj prvi oficijelni potpis u karijeri :ups:
awacs
22-11-2013, 01:13 AM
http://www.discogs.com/Block-Out-Ako-Ima%C5%A1-S-Kim-I-Gde/release/1547673
pi?e lepo producer :) A čak je i Sa?a Janković potpisan kao mixad?ija :)
Pa da, samo ?to @psionic nije ni počeo priču oko produkcije nego oko snimanja i miksa :) ?to se same produkcije tiče, ja sam Nikolu nekako uvek do?ivljavao kao internog producenta u Block Out-u, pa ko god da je bio potpisan kao producent. Bendovi tog tipa uvek imaju nekoga ko se bavi op?tim zvukom benda pre nego ?to materijal stigne do ?pravog? producenta. Ne?to kao Bregović u Bijelom dugmetu, pre nego ?to je re?io da i formalno uzme stvar u svoje ruke.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
13-12-2013, 03:46 AM
evo i ostatka sessiona :
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/wqNtOshUSVA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/IhQjH5NuaC8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/VoeexuiZkvA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.