View Full Version : korg kronos ritam bubnjevi
zdravo ima li neko ko zna oko kronosa jel ima kronos opciju da se pusti ritam mislim samo bubnjevi da ide bez prekida i ja da menjam combinacije u combi bez prekida ritma a da pritom nije stavljen ritam u te cobinacije pitam za live svirku kao sto to moze fantom g6 pustis ritam a ti setas po njemu i mozes da menjas boje i kombinacije koje hoces.
kolko sam ja uspeo da procackam svatio sam da moze jedino ako se ubaci i ritam u cobinacije ali to onda nije nikako izvodljivo za zivu svirku jel u jednoj pesmi menjas vise kombinacija i prosto je onda neizvodljivo raditi tako sa ritmom uzivo ako bi neko znao da mi odgovori.hvala
Matya
04-11-2013, 03:48 PM
Ako si pazario Kronosa zbog toga prodaj ga odmah i kupi Fantoma ili aranzer ili dokupi ritam masinu. Karma i drum track na Kronosu su suvise komplikovani da bi se igrao na taj nacin sa njima, dakle moze, ali veruj mi da ne zelis da se uplices u to. Zvekni ponegde neki zarez, cisto zbog estetike. :D
Pazario sam Kronosa zato sto sviram sa bendom bas i kontru.Ako bi svirao sam naravno da bi pazario aranzer,tezgarim uglavnom rumunske tezge a kod rumuna u nas kraj svira se bez bubnjara,pa bi mi zato dobro dosao taj ritam.Moje pitanje je moze li da se pusti sa drugog mesta ritam ili tj pattern,znaci ne iz combi i onda dok ritam ide da udjem u combi i da menjam combinacije koje mi trebaju
Matya
04-11-2013, 08:13 PM
Moze, ali ti kazem da je suvise komplikovano da bi na tome zasnovao zivu svirku. Prvo treba napraviti veliku kolicinu ritmova na veoma komplikovan nacin i prolagoditi spravu da radi nesto cemu nije namenjena. Proces je komplikovan da bi ti bilo ko objasnio to na ovaj nacin. Koristi se Karma i Drum Track. Pritom u jednom kombiju mozes da naredjas toliko instrumenata i paterna da ne moras da izadjes iz tog jednog kombija ceo dan, ali kao sto rekoh to nece ici preko foruma. A moze i pomocu sekvencera.
evo ovako meni nikako ne odgovara za zivu svirku da ubacim ritam u combi a isto tako ni iz sekvencera ajde kazi mi dali postoji drugi nacin odakle mogu da pustim ritam (pattern) da kazemo da radi nezavisano od ostalog,da bude ko ritam masina,jel sto kazes ti ostalo je sve komplikovano i naravno izvodljivo je to ali to nikako nije za zivu svirku i po mome je nemoguce na taj nacin odraditi zivu svirku osim ako jedno godinu dana predhodno pripremis za pesme koje hoces :)
dakle samo mi treba odgovor jel moze da radi pattern kao nezavisna ritam masina na kronosu bez da je u combi bez programa itd moze ili ne
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.