View Full Version : ??? Grafički problem Waves u CuBase
alfom
04-11-2013, 07:46 AM
Waves plugins u CuBase 5.1. -> pola plaginova se prikazuje sasvim O.K., a pola se prika?e okvir, ali je unutra '?uplje', odn. prozirno i vidi se radna povr?ina CuBase-a. Isključim CuBase i ponovo aktiviram, i ubačeni plugin se normalno vidi. Ubacim drugi, i ponavlja se isto. Onaj prvi vi?e nikada, kada ga pozovem, nema problema sa vidljivo?ću i radom.
Uninstalirao i Waves i CuBase vi?e puta, ponovo instalirao, formatizirao disk i ponovo postavio Win 7 (radi redovnog servisa), i - isto.
Wavws 9, CuBase 5.1., Win 7, 64 bit, lap-top HP ProBook, i5, ATI Radeon, 8 GB RAM, 1380 x 760 rezol.
Sa bilo kojim drugim plaginovima nema problema.
U WaveLab svaki plagin normalno radi.
Je li bug ili ...?
Kako ovo rije?iti.
spartakus
04-11-2013, 09:09 AM
Ja mislim da postoji jako slichna tema(ako ne i ista),sa reshenjem..
alavuk
04-11-2013, 09:49 AM
bogami i ja je trazim i ne mogu da je nadjem ... trazim i ovako na net-u , ali koliko se secam u pitanju je puna ram memorija ... a mozda i gresim ...
alfom
04-11-2013, 09:55 AM
Evo, jedva nađoh ovdje :
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40885
Ali, nisam siguran da su kolege prona?le rje?enje, jer nema povratne informacije.
Sa instaliranim V7 nisam imao te probleme, a na istom lap-topu, sa sve istim hardverom i sistemom.
Dushan_S
04-11-2013, 03:32 PM
Imao sam ranije isti problem. Nekada je problem (ali ne nu?no) sa modelom grafi?ke ili sa verzijom driver-a za grafi?ku. Tako da se isplati probati noviji, ili stariji driver od trenutno instaliranog. Tako?e, u mom slu?aju mislim da je upalio drugi lek koji sam pro?itao na k-v-r sajtu, ako se dobro se?am: Trebalo je prebaciti da su regional settings u windows-u ameri?ki, dakle i da je datum mesec-dan-godina. Ili samo prebaciti da se kod brojeva koristi zarez a ne ta?ka, ako se to ne desi automatski kad se prebaci na njihov region. Tako?e, memorija mo?e biti problem. Ja radim u 32bitnom Nuendu u 64-bitnom windows-u 7 i ako zauze?e memorije postane veliko, mogu?e je da ?e pluginovi prestati da prikazuju GUI. Ovo nije redak problem u svakom slu?aju, vezan je dobrim delom za prikazivanje putem open GL-a i nema univerzalno re?enje koje pali svakom.
diviner
04-11-2013, 03:35 PM
Evo napisa Dule otprilike sve...
Probaj promjeniti drajver graficke (ako imas stariji, stavi noviji, ako imas noviji, stavi stariji drajver), za pocetak... Ponekad reinstall wavesa takodje rjesi problem...
alfom
04-11-2013, 03:55 PM
Puno hvala momci. Vrlo moguće. Nisam obraćao pa?nju, jer mi se ovo, u stvari, i poćelo pojavljivati kada sam očistio diskove, ponovo postavio sistem i postavio najnovije drajvere. E, sada ćem prvo da postavim starije ; sukladno mojem godi?tu. :)
Svakako javim za događanje. A i Du?anovu opasku sa Regional Settingsom svakako. Ali ako ne upale vreme?ni GraphCard driveri. :)
psionic
04-11-2013, 05:17 PM
Evo napisa Dule otprilike sve...
Probaj promjeniti drajver graficke (ako imas stariji, stavi noviji, ako imas noviji, stavi stariji drajver), za pocetak... Ponekad reinstall wavesa takodje rjesi problem...
Waves koriste opengl za iscrtavanje svojih interfejsa, ako update drajvera ne re?i problem, onda verovatno koristi? integrisanu grafiku ili neku koja ne podr?ava osnovne gl funkcije... Probaj ovo ?to je diviner predlo?io.
alfom
04-11-2013, 05:18 PM
Ipak drajver. Nakon instalacije starog (sa pratećeg DVD od lap-topa), sve je O.K.
Ne ka?em da i ono sa drugih linkova nisu uzroci i načini rje?enja.
Jo? jednom hvala za savjete.
Arthur
12-04-2015, 11:02 AM
sad se ovo i meni počelo dešavati na laptopu, i to samo kod malo zauzetijeg projekta. Kad otvorim prazan projekat radi normalno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.