PDA

View Full Version : Pomoc Cubase kopiranje postavki iz projekta u projekat

Nemania
01-11-2013, 09:03 PM
Kako da iskopiram fx i audio traku sa u njoj postavljenim efektima parametrima iz jednog u drugi projekat? Da li je to moguce?

alfom
01-11-2013, 09:42 PM
http://www.gearslutz.com/board/music-computers/135924-copy-track-settings-another-cubase-projects.html

spartakus
01-11-2013, 10:08 PM
Ja mislim da treba samo da posnimash presete i da bouncujesh taj audio,otvorish i jedan i drugi projekat.ubacish u projekat 2 audio,upalish iste efecte,uchitash presete.mozesh i automatizaciju da prebacish iz prvog u drugi povlachenjem..

Bockie
01-11-2013, 10:43 PM
Jok more...!

Selektuješ traku U MIXERU (F3)...

Desni klik na istu...padajući meny => save selected channel...
(snima sve što nije wav/aiff sa tog kanala, dakle sve postavke i sve vst-ove,dsp-ove,bla truć-eve, sa postavkama istih, sam cubendo kanal takođe, faza, volume, domicilni EQ, pan, sve, SVE!...u neki jbmlg format...vxf...2kb nešto...)

Zatvoriš taj, pa otvoriš drugi projekat...

To će da radi na bilo kojoj traci, bilo gde (wav-u /aiff-u, grupi, FX-u, etc...) kada na isti način ideš na LOAD (umesto na save) posle...

...pa u drugom projektu na toj traci koju ponovo otvoriš...prozoveš taj setting koji si snimio...

Zvuči komplikovanije nego što jeste...jbžg...!

mladjastojanovic
02-11-2013, 12:05 AM
Jok more...!

Selektuje? traku U MIXERU (F3)...

Desni klik na istu...padajući meny => save selected channel...
(snima sve ?to nije wav/aiff sa tog kanala, dakle sve postavke i sve vst-ove,dsp-ove,bla truć-eve, sa postavkama istih, sve!...u neki jbmlg format...vxf...ne?to...)

Zatvori? taj, pa otvori? drugi projekat...

To će da radi na bilo kojoj traci, bilo gde (wav-u /aiff-u, grupi, FX-u, etc...) kada na isti način ide? na LOAD (umesto na save) posle...

...pa u drugom projektu na toj traci koju ponovo otvori?...prozove? taj setting koji si snimio...

Zvuči komplikovanije nego ?to jeste...jb?g...!

Ne zvuci komlikovano, za sad najlogicnije resenje :-)

uad
02-11-2013, 12:19 AM
Ima i ova varijanta:

oznacis kanale koji te interesuju i odes na file-export-selected tracks, cekiras sta hoces sa njima tj. da li hoces i audio da izeksportuje. Kazes gde da ti snimi i to je to.

Posle importujes preko file-import-track archive opcije u neki drugi projekat

Prednost ovog principa je sto prenosi i automatizaciju plaginova.

Princip sam napamet sada iz glave napisao pa mozda nisam bio bas skroz precizan tj. jasan.

damir23
02-11-2013, 04:26 PM
ja bih upitao koja je svrha toga
ovdje mi gitara super ofarbana, sjeda za 10 a ne za 5
zvuči fenomenalno
onda ista ta đitra u malce drugom okru?enju--full koma

Bockie
02-11-2013, 06:23 PM
Pa, korisno je npr za klasične lance na insertu... Npr ceo bubanj. Snimi? "klasičnu postavku" za kick npr...gate, eq, comp, sa nekim op?tim pode?enjima, da ne gubi? vreme na to svaki put, pa odatle kreće? u prilagoiđenje datom projektu i okru?enju... Isto to za dobo?, ili gitare ili vokale itd.

spartakus
03-11-2013, 08:41 AM
Ja mislim da covek mora u glavi da ima bar 3 reshenja u glavi za ovaj problem..jedno aljkavo,jedno tu i tamo sigurno i jedno bash sigurno(bokijevo)..slozicete se samnom ali kad covek krene da pravi muziku u daw ovakvih problema uvek ima(slicnih i gorih)..

damir23
03-11-2013, 11:02 AM
Pa, korisno je npr za klasične lance na insertu... Npr ceo bubanj. Snimi? "klasičnu postavku" za kick npr...gate, eq, comp, sa nekim op?tim pode?enjima, da ne gubi? vreme na to svaki put, pa odatle kreće? u prilagoiđenje datom projektu i okru?enju... Isto to za dobo?, ili gitare ili vokale itd.
mogu da se slo?im s tim, ali isto tako znam da ovo mo?e odvući u krivom smjeru, posebice kod onih "amaterskijih" kada krenuv?i od određenih parametara u principu ostalo krene u istom smjeru pa na kraju dobije? 5 pjesama sa istim postavkama istim sundovima...
Vidio sam takav način rada sa plaginovima gde se koristili preseti a poslije do?telavanje već napamet ...ovaj malo udesno, ovaj malo ulijevo
odna čuje? tri pjesme i točno čuje? stopostotna pode?enja
dakako, vjerojatno fantaziram ali...

psionic
04-11-2013, 06:20 PM
Ima i ova varijanta:

oznacis kanale koji te interesuju i odes na file-export-selected tracks, cekiras sta hoces sa njima tj. da li hoces i audio da izeksportuje. Kazes gde da ti snimi i to je to.

Posle importujes preko file-import-track archive opcije u neki drugi projekat

Prednost ovog principa je sto prenosi i automatizaciju plaginova.

Princip sam napamet sada iz glave napisao pa mozda nisam bio bas skroz precizan tj. jasan.

Ovo koristim vec duze vremena kad treba trake da preselim iz kuce u studio i obrnuto. Ovako se sve podesi automatski, kao sto je UAD rekao vec, osim toga radi i sa Cub5 na Cub7 i obrnuto... Prenosi i ceo sadrzaj midi/audio trake sa sve plaginovima - ako to ipak nije potrebno, moze i save preseta sa jednog ili vise kanala na mikseru.