View Full Version : Bad Copy - Esi mi dobar - odlicno !!
DaBear
31-10-2013, 10:30 AM
E ovo je vec onako kako treba ! Pravi Srpski rap, video do jaja, tema 100% aktuelna, cak maltene nema ni ruznih reci i psovanja (?!)
Odlicno...
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/5OVY7MmSSYs?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
LACKY
31-10-2013, 12:17 PM
Odlicno, iznenadjenje spotm. Ali videh na kraju da je spot radio Kod, najbolji.
Rhino
31-10-2013, 01:22 PM
Dobar
awacs
31-10-2013, 01:44 PM
Sve odlično.
disco violence
31-10-2013, 02:07 PM
Nebi ja tu ništa dir'o.
Arthur
31-10-2013, 02:13 PM
pazi kad su spotom potpuno promenili i moju percepciju pesme. Do sad mi je bila samo lepa zajebancija, a spot mu dade još i dozu ozbiljnosti.
Redding
31-10-2013, 08:06 PM
Spot godine.
Dushan_S
31-10-2013, 09:30 PM
Da, to ?to ka?e Artur, spot je skroz učinio pesmu ozbiljnom. Odlično odrađen.
Zapravo poruka je odlicna. Jako puno bendova eksploatise ideju socijalne problematike naroda, ponavljajuci ono sto narod vec zna. To je samo prazno trubljenje o problemima bez ikakve pouke kako stvari konstruktivno pomeriti unapred. Socijalno inspirisana pesma mora imati kvaku i nauk, a ne samo konstataciju sranja u kojem se nalazimo.
Ovo gore je komentar iz druge teme, o pesmi "Ne radu bageri", u kojoj neka dvojica ?ustro razotkrivaju ?ta se krije iza pesama sa socijalnom tematikom, kao ?to je recimo ova "Esi mi dobar".
Ali, ček, ček... Onaj ?to peva "Ne radu bageri" liči na jednog od ovih ?to eksploati?u socijalnu problematiku u "Esi mi dobar"! U čemu je caka?
Pitali Bitlse 1963. "Koja je poruka va?ih pesama". A jedan od njih odgovori "Poruka je - kupite ?to vi?e na?ih ploča". I naravno, ja zbog toga ni?ta manje ne volim Love Me Do i sve ostalo ?to je do?lo posle toga. Tako i oni koji vole Bad Copy neka mrdaju guzama i ne obraćaju previ?e pa?nju na dubokoumno značenje tekstova, jer poruka je "Dajte da vam reklamiramo povoljne kredite".
Kick je dobar.
VladaNS
31-10-2013, 11:55 PM
Covece, ljudi sa foruma me citiraju, dotako sam vrh! :rotfl:
Arthur
31-10-2013, 11:58 PM
zapravo ova pesma slušana bez spota i nema socijalnu tematiku. Spot je samo naglasio mogućnost vođenja u tom pravcu. i dalje je daleko od "op op opa, dolazi evropa, sad će da nas biju sile svecke milicije", sa zurla-like sax temom
zapravo ova pesma slušana bez spota i nema socijalnu tematiku.
A koju ima, ljubavnu?
Bez obzira, mislim da smo se bavili tematikom ovakvih pesama mnogo više nego što one to zaslužuju. U nedostatku pravih stvari.
Dushan_S
01-11-2013, 01:46 AM
A koju ima, ljubavnu?
Bez obzira, mislim da smo se bavili tematikom ovakvih pesama mnogo više nego što one to zaslužuju. U nedostatku pravih stvari.Ja nekako kontam da to ne ide zajedno, imati stav da si iznad i izvan određene materije, a u stvari sve vreme zamazivati ruke tim istim blatom kroz bavljenje tom tematikom. Nekako kad ti čitam komentare ti ;esto tako, dođeš na temu, dobaciš koju reč odozgora, sa razdaljine ispališ par metaka pa onda u povlačenje na sigurnu udaljenost... ako kapiraš šta hoću da kažem :) Svaka tema ovde jednako zaslužuje i ne zaslužuje da smaramo po njoj :)
E sad, kad se radi o mlaćenju intelektualne prazne slame, ja volim istočnjačku misao a u Zen-u je (za razliku od toga kako mi na zapadu to obično vidimo) istina dvojaka, polarna, dve naizgled suprotstavljena viđenja koja se zapravo nadopunjuju. Dakle dve istine koegzistiraju. Jedna objektivna istina je da ovo, ovaj spot, nije ništa suštinski bolje od onoga na drugoj temi - ako se gleda ideološki. Sa druge strane, istina je i da je odličan spot i da čini ispričanu priču ozbiljnijom. U neku ruku, spot vrši mentalno prevezivanje u odnosu na stihove i priča priču koju muzika podupire a zapravo je možda nije ni bilo u originalnom tekstu. Dakle to su dve različite istine koje koegzistiraju. Ili možemo reći da je vikler truba - jer je estradni umetnik koji je čini se, izdao ideale, ili da je super - jer je muzički talenat i objektivno, neka vrednost postoji u njegovoj muzici. Ako uzmeš nečiju izjavu i izvučeš je iz konteksta, oduzmeš joj način gledanja na ono o čemu je govorila, lako je napraviti zamenu teza i pronaći manjkavost u razmišljanju i stavu neke osobe. :) Nema smisla to raditi, bar ja to tako vidim.
Pozdrav!:beer:
Nekako kad ti čitam komentare ti ;esto tako, dođe? na temu, dobaci? koju reč odozgora, sa razdaljine ispali? par metaka pa onda u povlačenje na sigurnu udaljenost... ako kapira? ?ta hoću da ka?em :) Svaka tema ovde jednako zaslu?uje i ne zaslu?uje da smaramo po njoj :)
Pa, "hit and run" strategija, ima li ?ta efikasnije od toga? :)
?alim se, nema be?anja, nipo?to.
Mo?da po zenu svaka tema zaslu?uje istu pa?nju, ali ja ipak mislim da neke zaslu?uju veću a neke manju. U ovoj napisah svoje tumačenje poruke pesme i nemam ne?to pametno da dodam, ali ako se pojave i neka drukčija viđenja rado ću i dalje učestvovati u diskusiji.
Arthur
01-11-2013, 10:54 AM
A koju ima, ljubavnu?
Bez obzira, mislim da smo se bavili tematikom ovakvih pesama mnogo više nego što one to zaslužuju. U nedostatku pravih stvari.
blejačko zajebantsku, sa posebnim pozdravom za Aleksandra Miljuša i Gorana Stamenkovića Gošu :)
alavuk
01-11-2013, 10:58 AM
pojma nemam ko su ti :) kao ni one ajs sto ih spominje u pesmama ...
awacs
01-11-2013, 11:15 AM
pazi kad su spotom potpuno promenili i moju percepciju pesme. Do sad mi je bila samo lepa zajebancija, a spot mu dade jo? i dozu ozbiljnosti.
Pa da. Od Vatikana do Irana kao da smo juče pali s grana.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
01-11-2013, 11:16 AM
pojma nemam ko su ti :) kao ni one ajs sto ih spominje u pesmama ...
google je jedina religija kojoj se klanjam :da:
alavuk
01-11-2013, 11:34 AM
mislio sam da su sa tim odavno zavrsili po izlasku iz "stenare" :]]]
BlasterMaster
01-11-2013, 12:58 PM
lele bre ljudi o cemu vi razglabate , mislim koja je "umetnicka poenta pesme grupe bed kopiz" auu pa to je takav paradox :rotfl:
lepo rece artur "bleja?ko-zajebantska" i toliko...
a poenta spota je da se ponovo vrati hajp na samu pesmu esi mi dobar i na samu vec sad uzrecicu esi-mi-dobar... jer se svi popalili pa sa svima tako pricaju... i posto od tog repa nema repa sem ako se ne nastupa, da malo vise dignu ljude i skrenu paznju na sebe da sutra uzmu koji dinar...a ovaj spot je opet pokazao koliko su oni veliki ma sta pricali ljudi...vole to sto rade ceni ih publika i toliko...
sta ima razglabate o poenti... znas timbe je sedeo u kotezu i reko hmmm... daj da smislimo pesmu esi mi dobar, umetnicki ciljano na ekonomski disbalans proevropeizovane medijske mase kroz kulturoloshki aspekt jednog mladog sociopate... jes` zabole ga :rotfl:
Everbeatz
01-11-2013, 01:36 PM
este mi dobri danas svi?:)
DaBear
01-11-2013, 02:14 PM
sta ima razglabate o poenti... znas timbe je sedeo u kotezu i reko hmmm... daj da smislimo pesmu esi mi dobar, umetnicki ciljano na ekonomski disbalans proevropeizovane medijske mase kroz kulturoloshki aspekt jednog mladog sociopate... jes` zabole ga :rotfl:
Pa naravno - onog momenta kad shvatis da nista drugo u zivotu ne umes da radis i da MORAS da zaradjujes pare od muzike, sve je jasno...nema tu neke filozofije.
Svi mora da znaju za tebe, moras da skreces paznju na sebe i svoju muziku i to je to ! Marketing (sto bi rekli kod nas)...
Ako si popularan zovu te na sve strane i nude nesto (pare, kola, cugu..sta vec) da budes deo njihove price (TV emisija, radio, magazin, klub, splav..itd)
awacs
01-11-2013, 02:14 PM
este mi dobri danas svi?
Dobri! Idemo na Mars?
Pozdrav,
Vasa
DaBear
01-11-2013, 02:18 PM
Dobri! Idemo na Mars?
Pozdrav,
Vasa
Que?? :confused:
Svi se tu ne?to lo?ite, a momci napravili pesmu o jeftinim i sjajnim monitorima.
awacs
01-11-2013, 03:52 PM
Que?? :confused:
Ma ništa. Setio se jednog Đoganijevog angažovanog teksta. Doduše, nema veze s Marsom, ali ima sa životom.
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/0FXpTcVheck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Pozdrav,
Vasa
alavuk
01-11-2013, 05:37 PM
esiD mi dobar :)
LACKY
01-11-2013, 07:29 PM
Ponovo aktuelno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.