View Full Version : Kako dobiti ovaj zvuk?
HeatMan
23-10-2013, 03:07 PM
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/RUOGWCWHjwc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
poz ljudi, par dana već poku?avam da skontam kako da dobijem ovaj synth zvuk.. arpeggio nije problem, već ovaj drugi u nastavku.. ovaj funky synth stab koji kreće na: 0:12 sve ostalo je ok.. liči mi čak i malo na muteovani electric clavichord.. :/ ajd da ka?em da mogu taj ton da dobijem sa synthom, ali ne kontam koji je interval u pitanju.. ili je mo?da sempl npr root-a i petice pa je sviran na nekom oldskul sempleru? u potpunom sam zbunu, i skupilo se nas 3 i nismo skontali kako da napravimo taj ton..
Misli? na onaj akord ?to "secne" četiri puta ?etajući levo-desno kroz panoramu?
HeatMan
23-10-2013, 04:56 PM
da da, nisam siguran da li ima panorame tu jer slušam na nekom kućnom kršu.. :)
presviravao sam celu stvar, poslao mi klijent da mu uradim stvar sa semplom iz ove pesme, ali nisam hteo da semplujem da bih mogao malo da promenim stvar, pa sam ostao u potpunom zbunu kako ovo da odradim jer mi se taj deo najviše svideo
btw piči kasnije na 2:59 sa malo drugačijom melodijom
Bitch
23-10-2013, 05:07 PM
99% obican lo-fi funky clav, svira dm11 ... ili lakse: am7 preko dm ... dvoglas, donji svira obrt nize
nikolaivanic
23-10-2013, 05:23 PM
cini mi se da ide i kroz wah pedalu...
HeatMan
23-10-2013, 05:43 PM
pa i liči na filterovan funky clav, ali nisam siguran sad baš što se intervala tiče i to..
nisam skontao šta si hteo sa dm11 da kažeš? harma je am7, asus4, a7
i meni zvuči kao da svira f, c, e ,g u prvom krugu, drugi put nemam apsolutno pojma liči mi na a7 i sve vreme imam utisak da nije čista nota nego da je sa nekim intervalom, previše je kratak ton da bih razaznao o čemu se radi, nekad mi zvuči kao petica nekad kao terca a nekad kao oktava tj da praktično ne postoji nikakav interval i kidam se već 2 dana
Everbeatz
23-10-2013, 06:42 PM
cini mi se da ide i kroz wah pedalu...
Da, i meni se to cini, ili neki automatizovani filter sweep, sto je u stvari wah :)
wladymeer
27-10-2013, 02:17 PM
ovo bi moglo da se dobije i nekim kratkim ping-pong delayem (4 ponavljanja) a da se zapravo svira samo prvi.
Daemian
28-10-2013, 12:26 PM
Clavinet mutiran. Uzmi bilo koji clav preset, zatvori malo LPF i skrati decay.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.