Log in

View Full Version : Cudan problem sa sumom (napajanje)

Sima Strahota
16-10-2013, 06:10 PM
Imam problem sa sumom. Studio se nalazi u podrumu kuce, pa predpostavljam da uzemljenje nije dobro.

Oprema: presonus vsl44, behringer truth i laptop.

Simptomi: Sum u monitorima, uvek iste jacine, bez obzira na pojacavanje/utisavanje. Kada se laptop iskljuci sa napajanja(radi samo baterija), sum nestane. Kartica se napaja preko svog napajanja ne preko USB-a. Dok sam koristio drugi interfejs koji se napajao preko USB-a, ovaj problem nije postojao. Kada smo premestili opremu u drugu prostoriju, nije bilo nikakvih problema. Takodje kad se kartica iskljuci, ovog suma nema na zvucnicima laptopa.

Sta je uzrok ovome i ,jos bitnije, koje je moguce resenje?

Hvala unapred.

(Izvinjavam se moderatorima i adminima ako sam stavio temu na pogresno mesto.)

alavuk
16-10-2013, 06:18 PM
samo stavi foliju od cigarete (oko paklice sto je) na utikac od laptopa i trebalo bi da ti je resen problem , samo "izbusi" rupe za kontakte i navuci na utikac ...

awacs
16-10-2013, 07:49 PM
setih se da postoji i slika, a i razni predlozi čime izolovati uzemljenje:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26230&highlight=hiljadu+re%26%23269%3Bi&page=2

Pozdrav,

Vasa

VladaNS
16-10-2013, 08:36 PM
samo stavi foliju od cigarete (oko paklice sto je) na utikac od laptopa i trebalo bi da ti je resen problem , samo "izbusi" rupe za kontakte i navuci na utikac ...

Onda gubi uzemljenje, ne? Malo ce da pecka oprema :)

alavuk
16-10-2013, 08:51 PM
nece ... radi se o tome da laptop vuce malo vise struje pa zato ... a i nase zgrade nisu lepo uzemljenje ...