View Full Version : "o.g" - ne radu bageri spot/pesma :)
alavuk
16-10-2013, 05:04 PM
http://remixpress.com/ne-radu-bageri-nova-pesma-i-novi-projekat-sky-wikluha/
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/D-J1BSrfp6A?version=3&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/D-J1BSrfp6A?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
hofmann
17-10-2013, 09:16 AM
hahaha u sta se pretvorio ovaj vikler, postao je pravi debeli producentski gmaz. Nije mi jasno sta on ima da peva o ovakvim stvarima kada se prodao u main stream i reklame, i kada je od dve reklame kupio sebi stan.
Doduse lepo je videti da je neko iz podruma radija SKC dospeo tamo gde jeste, iako je govno bio govno ostao :grin:
alavuk
17-10-2013, 10:03 AM
kakav takav je , niko nije savrsen , ali humor je ostao ...
DaBear
27-10-2013, 03:38 PM
kakav takav je , niko nije savrsen , ali humor je ostao ...
meni nista nije smesno...cak mi je i glupo i sramota me da gledam..prekinuo sam na pola...wtf?? :confused::confused::shock::(:(
Arthur
27-10-2013, 06:42 PM
zapravo postoji poruka iza svega ovoga
awacs
27-10-2013, 06:59 PM
zapravo postoji poruka iza svega ovoga
To ?to prozivaju Doobieyozu?
Pozdrav,
Vasa
VladaNS
27-10-2013, 08:48 PM
Zapravo poruka je odlicna. Jako puno bendova eksploatise ideju socijalne problematike naroda, ponavljajuci ono sto narod vec zna. To je samo prazno trubljenje o problemima bez ikakve pouke kako stvari konstruktivno pomeriti unapred. Socijalno inspirisana pesma mora imati kvaku i nauk, a ne samo konstataciju sranja u kojem se nalazimo.
Zapravo poruka je odlicna. Jako puno bendova eksploatise ideju socijalne problematike naroda, ponavljajuci ono sto narod vec zna. To je samo prazno trubljenje o problemima bez ikakve pouke kako stvari konstruktivno pomeriti unapred. Socijalno inspirisana pesma mora imati kvaku i nauk, a ne samo konstataciju sranja u kojem se nalazimo.
Tako je, s tim ?to to uključuje i trubljenje o bendovima koji trube o socijalnim problemima.
VladaNS
27-10-2013, 09:24 PM
Tako je, s tim ?to to uključuje i trubljenje o bendovima koji trube o socijalnim problemima.
Da, ali momci su napravili samo jednu pesmu o tome i rekli svoje. Svakako nisu trubili i smarali.
Arthur
28-10-2013, 08:26 AM
i definitivno ne traže 15k eura fix kao neki od ciljanih bendova. Ovo je samo "muzički" odgovor, istim rečnikom. Začudo, ja ranije nisam tako kontao stvari, a onda sam kod dosta prijatelja uočio taj revolt povodom "iskrenosti" takve postavke.
disco violence
28-10-2013, 08:59 AM
Najlošije do sada
awacs
28-10-2013, 10:40 AM
i definitivno ne traže 15k eura fix kao neki od ciljanih bendova. Ovo je samo "muzički" odgovor, istim rečnikom. Začudo, ja ranije nisam tako kontao stvari, a onda sam kod dosta prijatelja uočio taj revolt povodom "iskrenosti" takve postavke.
Pa da, jedni (Dubioza, S.A.R.S, ili koga već gađaju) traže fiksnu kintu da bi izvodili svoju muziku, a Vikler traži fiksnu kintu da bi reklamirao mobilnu telefoniju i učestvovao u rijaliti programima. Tako da ima razlike, naravno.
Potpuno mi je bez veze što se Vikler od talentovanog i obrazovanog čoveka pretvara u „selebriti”. Odnosno, ne smeta mi to samo po sebi, smeta mi to što se pere pljujući one koji su isti kao on. A i jednima i drugima i trećima želim sve najbolje. Svako svoju sreću traži kako zna i ume.
Pozdrav,
Vasa
Dushan_S
28-10-2013, 11:34 AM
Meni se u principu povraća od toga da, ne računajući pop i narodnjake, koji su eksploatisanje patetičnih i samosa?aljivih motiva doveli do ekstrema, kod nas klovnovska varijanta uvek najbolje prolazi već godinama. Gomila "zajebancije" u rep rok ili kojoj već muzici koja je kao stra?no sme?na i zabavna i mnogo super a smrdi na dodvoravanje i kompromis. Kao urbani smo kao opu?teni smo kao ludi smo hahaha. Bljuv. Ne mislim sad na njega konkretno.
E sad, u su?tini Vikler je pre?ao u "estradu", jo? kad je prihvatio poziv u velikog brata. Samim tim je, bar po nekom zdravom razumu koji ovde nije ra?iren, trebalo da bude jasno da nema vi?e ikakvog osnova da kritikuje bilo čije motive za bavljenje muzikom ili bilo čije pona?anje. Na ?alost, ljudi kao ljudi vole da misle za sebe jako dobro i da se obmanjuju time da su "drugačiji" čak i kad su postali sasvim nalik ostalima. Tako nije neobično ni ako je on uspeo da izgradi sebi neku sliku stvarnosti u kojoj njegovo estradno bitisanje nije isto kao estradno bitisanje Amadeus benda, na primer. Stvarnost u kojoj kad on baca rime na pinku ili sa znakom neke firme koja ga plati, a obraća se istim osobama koje su i?le i da gledaju Cecu na u?ću, to nekako nije isto nego je on super i kul u toj situaciji.
Ne ka?em ni?ta za muziku samu po sebi, on je talentovana osoba, ali ako će iko da se bavi pametovanjem ?ta je u redu a ?ta nije u muzici, mislim da bi on ipak trebalo da se dr?i ?aljivih priča koje gađaju nedozrele tinejd?ere i njihove pubertetske probleme a pametovanje i kritiku prepusti nekom drugom. Ne mislim da je lo?e samo po sebi raditi estradnu muziku i uzimati pare, ali je besmisleno poku?avati lagati sebe ili druge poku?ajem da se zadr?i la?na slika o tome da si ti taj koji je nekako van toga i ko ima osnova da kritikuje i deli pamet.
i definitivno ne tra?e 15k eura fix kao neki od ciljanih bendova.
Za ?ta 15k eura?!
alavuk
28-10-2013, 04:09 PM
da jedes budjav lebac dok kukas kako si u nekoj vukojebini odrast'o ...
HeatMan
28-10-2013, 05:10 PM
ne verujem u šta se ovaj forum pretvorio
Dushan_S
28-10-2013, 05:19 PM
?to, ?ta te boli? :)
awacs
28-10-2013, 05:31 PM
da jedes budjav lebac dok kukas kako si u nekoj vukojebini odrast'o ...
S.A.R.S? Ruku na srce, jesu odrasli u toj vukojebini, pa su malo uspeli da izvuku glavu iz govana. Za?to ne bi smeli da ka?u kako je ta vukojebina i dalje vukojebina? Zato ?to nisu ?ispo?tovali? Viklerov talenat koji im je onomad pomogao da konfiguri?u bend? Mislim, o meni i članovima bendova u kojima sam svirao bi mogao da se snimi 4CD boxset na istu temu, a i ja bih mogao da izdam 4CD boxset sa ličnim iskustvima. A sve skupa bi bilo dosadno i jalovo, ba? kao ovi Bageri.
Pozdrav,
Vasa
awacs
28-10-2013, 05:38 PM
ne verujem u ?ta se ovaj forum pretvorio
Hehe, pa to ti je je kao kad bi neki ministar posle par godina mandata rekao ?Ne verujem u ?ta se ova zemlja pretvorila.?
Pozdrav,
Vasa
HeatMan
28-10-2013, 05:40 PM
boli me to što vam ništa ne valja. iskren da budem ova pesma mi je glupost, i verujem da većina ljudi koji brane ovu stvar, rade to samo zato što su tu vikler i max (bivši član foruma). da se ogradim odmah, nemam ni protiv jednog ni protiv drugog ništa, i upravo zbog toga mi je nejasna cela ova priča na forumu.
iz stvari koje sam čitao do sada (pošto već par godina se trudim da minimalno postujem) mogu samo da vidim sledeće: ne valja vam kad narodnjaci zarađuju, kada neko radi muziku samo da bi zaradio, ne valja vam alternativna scena i neki ljudi koji su uspešni u njoj jer i oni zarađuju... ne valja vam kad neko krade tuđu muziku, kada neko odradi nešto drugačije ni to vakm ne valja.. ne valja vam kad ogi i georgijev zarađuju preko sokoja, ne valja vam kad neko radi preterano ozbiljnu muziku, takođe vam ne valja kad neko radi neozbiljnu muziku.. a TEK na kraju ako nemate neke dobre argumente, ne valja vam mix. forum je postao jako sličan bureku i krstarici, i jako mi je žao zbog toga. postoji par klanova ovde i drže se zajedno, ali su u ratu jedni sa drugima. potpuno mi je nejasno kako je od onako prelepog mesta i vrlo sadržajnog foruma došlo do ovoga.
pa šta ako sars uzima 15k eura? što nisam siguran da je baš proverena informacija, jer ih poznajem i nešto je trebalo čak i za dž da odrade u dobrotvorne svrhe. zaslužili su. koji je problem u tome? čak i da idu u smeru beogradskog sindikata i da pucaju na tu priču, zašto je to vaš problem? probajte da budete bolji od njih ako su oni loši. pa šta ako vikler zarađuje od tva i reklama? to je vaš problem? jel bi trebalo da završi kao piksi (frulaš iz centra grada) da bi vi bili srećni i pričali "jao tako talentovan dečko, šteta za njega, ali bar se nije prodao".. S tim što bi on svirao violinu a ne frulu.
O čemu mi ovde uopšte pričamo? Gde se izgubila ona doza "dobroćudnog komšije" u svima vama? Ovde smo bili svi da nešto naučimo, i da pomognemo jedni drugima, a sada se ovde skupljaju ljudi ne bi li se prepirali oko nevažnih stvari, kudili neke ljude koji su uspešniji, i da bi se lečile neke frustracije.. ne osećam se prozvano jer nisam deo te ekipe, niti je mene iko lično napadao, ali neka bude ovo apel na to da se nešto promeni u skorije vreme na forumu jer se izgubilo ono što smo imali pre par godina. podforumi su mrtvi, jedini koji je živ je promocija radova (donekle) i razno, i tema sa vicevima. još čekam da u vicevima krenu prepirke i da se završi sa "ma loš ti je mix viceva ja bih digao pančlajn za 2db", i da dignem ruke skroz.
alavuk
28-10-2013, 05:45 PM
ja iskreno mislim da se oni tj zeljko i djordje nisu obracali sarsu ili dubiozi vec su kroz karikiranje njihove muzike koja je popularna medju omladinom 13 do 19 godina su se obratili onima koji su digli bunt 5-og oktobra tj srbiji ili onima koji su se "omrsili" kroz taj bunt , a i na kraju krajeva pesma je po meni opsta zajebancija na konto refrena nekog deteta od 5 6 godina ...
HeatMan
28-10-2013, 05:59 PM
nema razloga ni da oni karikiraju njihovu muziku, to je produkt vaše mašte. željko je radio jedan od sarsovih albuma (da ja znam za to), a vikler je jako dobar drugar sa kovom (frontmenom sarsa). sa druge strane, sars je u pesmi "mitohondrije" dovoljno iskarikirao alternativce. sa druge strane, koji uzrast ide na bad copy? ista je priča kao i kod sarsa. opet, ništa protiv njih (bad copy) jer su mi svi dragi i svaka im čast, jer su uspeli. ali čemu spominjanje toga? da vikler želi da mu gerijatrija dolazi na koncert u kolarcu svirao bi i dalje violinu, ili misliš da je ova zajebancija za stariju ekipu?
ova "zajebancija", pošto je ne mogu nazvati pesmom jer znam da obojica mogu mnogo bolje, je samo jedna u nizu viklerovih zajebancija. ono što mene muči u celoj priči je to što glorifikujete tog čoveka, i svi pričate koliko je on talentovan, a te momente gde zaista pokaže talenat propustite. štaviše u toj celoj priči mi je najviše nejasan on sam, jer zatrpava narod ovako nekim glupostima, kada znam da može bolje i čuo sam neke albume koji (izgleda) nikad neće videti svetlost dana a mnogo su jači od ovoga... u muzičkom domenu ako ništa drugo.
edit: nastavimo li da se vrtimo u krug i da drvimo u prazno, ja se isključujem jer zaista nemam vremena da gubim na forumske rasprave koje ne vode nikuda. shvatite ovo moje uključenje kao dobronamernu kritiku.
Izvinjavam se ?to sam dosadan, ali ne dobih ni od koga odgovor... O kakvih se 15k eura ovde govori?
HeatMan
28-10-2013, 06:12 PM
nekih fiktivnih 15k
awacs
28-10-2013, 06:26 PM
Izvinjavam se što sam dosadan, ali ne dobih ni od koga odgovor... O kakvih se 15k eura ovde govori?
Obično se radi o XYZk evra koji ZAISTA izađu iz nečije kase, prođu kroz nečije računovodstvo i posle se natenane rasporede onako kako je prehodno dogovoreno offline.
Pozdrav,
Vasa
Nije valjda da dobijaju (makar i virtuelnih) 15000 EUR za JEDAN nastup!?
Dushan_S
28-10-2013, 06:33 PM
nema razloga ni da oni karikiraju njihovu muziku, to je produkt va?e ma?te. ?eljko je radio jedan od sarsovih albuma (da ja znam za to), a vikler je jako dobar drugar sa kovom (frontmenom sarsa). sa druge strane, sars je u pesmi "mitohondrije" dovoljno iskarikirao alternativce. sa druge strane, koji uzrast ide na bad copy? ista je pri?a kao i kod sarsa. opet, ni?ta protiv njih (bad copy) jer su mi svi dragi i svaka im ?ast, jer su uspeli. ali ?emu spominjanje toga? da vikler ?eli da mu gerijatrija dolazi na koncert u kolarcu svirao bi i dalje violinu, ili misli? da je ova zajebancija za stariju ekipu?
ova "zajebancija", po?to je ne mogu nazvati pesmom jer znam da obojica mogu mnogo bolje, je samo jedna u nizu viklerovih zajebancija. ono ?to mene mu?i u celoj pri?i je to ?to glorifikujete tog ?oveka, i svi pri?ate koliko je on talentovan, a te momente gde zaista poka?e talenat propustite. ?tavi?e u toj celoj pri?i mi je najvi?e nejasan on sam, jer zatrpava narod ovako nekim glupostima, kada znam da mo?e bolje i ?uo sam neke albume koji (izgleda) nikad ne?e videti svetlost dana a mnogo su ja?i od ovoga... u muzi?kom domenu ako ni?ta drugo.
edit: nastavimo li da se vrtimo u krug i da drvimo u prazno, ja se isklju?ujem jer zaista nemam vremena da gubim na forumske rasprave koje ne vode nikuda. shvatite ovo moje uklju?enje kao dobronamernu kritiku.Ne znam da li kapira? ?ta si upravo ispri?ao - Po?to si video neku vrstu izra?avanja, u ovom slu?aju kod foruma?a, a zato ?to smatra? da nije u redu kao pojava, ti si to javno kritikovao, jer misli? da nije u redu. Apsurd je u tome ?to i oni koji kritikuje? rade ist - zato ?to smatraju da ne?to nije u redu kao pojava, daju sebi za pravo da se javno izjasne. U ?emu misli? da je razlika izme?u prvog i drugog slu?aja, su?tinski? Tebi ne?to smeta, nekom drugom ne?to smeta.
Mislim da je ne?to mnogo bitnije, a to je da li neka kritika ili izra?avanje stava ima iza sebe prikrivene motive. Da li je u pitanju ljubomora, mr?nja zavidnost. A mislim da je to opet ?esto jako transparentno u ne?ijem komentaru, nije te?ko to videti. Mo?da je razloga za pominjanje toga da je Vikler talentovan u svakom komentaru upravo iz respekta, i zato ?to ljudi ?ele da ka?u da ga cene, zar ne?
Postoji btw jedan problem sa ovom tvojom kritikom kriti?ara koji je zapravo uobli?en i u generalnu tendenciju. Primetio sam da se kao kontrareakcija na, objektivno preveliku sklonost naroda sa ovih prostora da pljuju, javlja trip da je svaki negativan komentar ne?to ?to iza sebe ima niske, prljave motive. To je meni samo nali?je ovog pljuvanja, jedan ekstrem i isklju?ivost umesto drugog. Delo je podlo?no kritici, bitno je samo da li je ona konstruktivna, da li ukazuje na neki problem.
Po meni u ovim krajevima postoje neki objektivni, dru?tveni problemi, koji u kombinaciji sa diktiranjem ?unda od strane zapadne, ?atro urbane estrade imaju za posledicu stvaranje vrlo ?udnih muzi?kih de?avanja. Tako mislim da neke kritike na ra?un ovih ili onih treba shvatati i u tom kontekstu. Na primer, istu kritiku koju sam uputio ovoj pesmi bih uputio i dana?njoj internacionalnoj rep sceni. To jest ona je npr i u USA postala sopstvena antiteza, pretvorila se u njihov turbo folk, i sve ono ?to taj izraz nije bio kad se pojavio. Ni?ta razli?it nije Vikler koji kritikuje drugog a sam pliva u estradnom blatu od nekog ameri?kog repera koji pri?a neke uli?ne pri?e a ?ivi u vili i vozi ferari. To jest, da je tamo, bio bi upravo u takvoj situaciji. Pomenuti na kraju njegov objektivan talenat je zapravo vrlo dobronamerno - iako nam se mo?da ne?ije re?i ili dela u odre?enom trenutku ne svi?aju, bitno je podsetiti sebe i druge na ?iri kontekst, na to da je ta osoba proizvela i vredne stvari. Tako i Vikler.
Dushan_S
28-10-2013, 06:39 PM
Nije valjda da dobijaju (makar i virtuelnih) 15000 EUR za JEDAN nastup!?Pa ne zavr?i uvek sve to kod benda, kao ?to ti re?e ?ovek. Tako da je cena ko?tanja relativna. A na osnovu nekih mojih informacija mislim da su zapravo cifre manje.
alavuk
28-10-2013, 06:48 PM
ja heatman-e ne osporavam niciji talenat samo dal mi se svidja ili ne ... kao sto rekox mislim da je ovo svojevrsan studijski relief od ko zna kojih stvari ... obojca su da radili produkciju sars-a ko zna mozda su i sami sarsovci dali iskru za ovakvu pesmu ... mislim da je krajne apsurno da raspravljamo o tome a i ko koliko uzima kesh ...
ko koliko uzima kesh ...
Kako to misli?? Pa to je valjda najva?nije za ovu na?u ubogu scenu. Ako jedan andergraund rok bend uzima toliko ili bar taj red veličina onda postoji bar neka iskra nade da će ta vrsta muzike opstati.
awacs
28-10-2013, 07:20 PM
Ej, važno je da je svima do jaja. Cenim da je i Đorđu i Željku obaška do jaja da osete da su dobili neki fidbek, pa makar i odavle. Pošto oni nisu odavle, a i ostatak fidbeka na pesmu je Q. Nešto rade, vrte delay levo-desno, kenjaju, provociraju, super. Kenjajte i vi, sranje je zdravo.
Pozdrav,
Vasa
LACKY
28-10-2013, 07:29 PM
Ma kojih 15 K evra, Tu cifru (makar i virtuelnu) u ovoj drzavi moze da dobije najvise njih 2-3-oje. Sem ako nije za novu godinu, a on ne moze ni za novu godinu!
awacs
28-10-2013, 07:36 PM
Kako to misliš? Pa to je valjda najvažnije za ovu našu ubogu scenu. Ako jedan andergraund rok bend uzima toliko ili bar taj red veličina onda postoji bar neka iskra nade da će ta vrsta muzike opstati.
Kakav te bolan andergraund spopao? To je pop muzika. Dejvid Bouvi isto koliko i Aca Lukas, Lu Rid isto koliko i Ceca Ražnatović. Wikluh Sky isto koliko i SARS i Dubioza. Ili Amadeus Band. Ili Azra i Bijelo Dugme. I grupa Cod. We're all in it for money.
Pozdrav,
Vasa
spartakus
28-10-2013, 07:58 PM
Heatmene forum je pun dragocenih informacija,pa nema potrebe da se zapocinju nove teme..ehej pa kazem ja da smo trebali da napravimo neko okupljanje(ruma)..forum bi sigurno zaziveo..aj ziveli..
Kakav te bolan andergraund spopao? To je pop muzika. Dejvid Bouvi isto koliko i Aca Lukas, Lu Rid isto koliko i Ceca Ra?natović. Wikluh Sky isto koliko i SARS i Dubioza. Ili Amadeus Band. Ili Azra i Bijelo Dugme. I grupa Cod. We're all in it for money.
Pozdrav,
Vasa
U mojoj terminologiji andergraund je mnogo u?i pojam od popa, tj. jedan njegov mali i nipo?to preterano značajan deo. Mo?da neko andergraund defini?e kao umetničku alternativu mejnstrimu, ovde ja ne mislim na to. D?oni je govorio da je npr. Brena po tira?ima vrh, a po svemu ostalom andergraund.
awacs
28-10-2013, 08:58 PM
D?oni je govorio da je npr. Brena po tira?ima vrh, a po svemu ostalom andergraund.
Tako ne?to bih očekivao da čujem i od Antonija Pu?ića, ali takve izjave nisu ni?ta drugo do wannabeoscarwilde dosetke.
Pozdrav,
Vasa
Tako ne?to bih očekivao da čujem i od Antonija Pu?ića, ali takve izjave nisu ni?ta drugo do wannabeoscarwilde dosetke.
Mislim da u D?onijevoj izjavi nije to u pitanju već upravo: underground = dno, suprotno od vrhunskog.
DaBear
28-10-2013, 10:52 PM
Ljudi , narode !!!??
Da li vi primecujete da dugo nije bilo nekih diskusija na Rumskom...meni ovo bas dobra diskusija..puno razlicitih pogleda na stvar. TAKO TREBA !!
Sta je najvaznije - oglasilo se puno ljudi koji se ne javljaju bas tako cesto !!
Do jaja !
Ne vidim nista lose u tome...nije veliko pljuvanje, samo puno razlicitih stavova...paucina po forumu se pokidala...nesto se desava..
Zar ne???
A imamo i jos jednu diskusiju koja lepo ide...sve za pohvalu...
Samo opusteno i sve ce da bude OK..bez ljudi forum ne radi...
LACKY
28-10-2013, 10:59 PM
Sta bre ti meni tu da diskutujes! Idi kuci pa pravi samoinicijativu.
alavuk
29-10-2013, 08:49 AM
laki , pali makinu pokupi par ljudi i cekam vas na cevape u destan ovde u skoplju ;)
spartakus
29-10-2013, 09:34 AM
Aj jel ste culi kajmak katran i batak..dosta bolje od ovog..
Arthur
29-10-2013, 12:50 PM
ajmo redom:
15k eura je cifta koju Dubioza kolektiv ove godine traži, od koje počinje pregovore, i bogami neretko i dobija. Do pre par godina to je bilo 5k (za halu sportova nbgd su toliko dobili, iako je koncert prebačen iz SKCa u Halu). Lično, nemam ama baš nikakav problem sa tim. LJudi rade svoj posao profesionalno, i to možda profesionalnije od mnogih stranih izvođača čije sam kokainske tripove i menadžere imao prilike da susretnem/čujem za.
Dalje, Vikler i pomenuti Željko imaju obojica ozbiljnu istoriju sukoba sa S.A.R.S-om, iz nekih manje a nekih više opravdanih razloga. Te su očigledno, veseli, pijani i kreativni kakvi jesu, rešili sebi da daju oduška, bez ikakvih pretenzija.
To su neke činjenice, kako ih ja znam.
Moje tumačenje se svodi na onu staru podelu ko se i zbog čega bavi muzikom, iz kojih pobuda i sa kojim ciljem. Ljudi koji se bave muzikom kao biznisom, i nečim što treba da teče, je oduvek bilo, skoro cela pop scena od kad postoji je takva. Takođe, od vajkada postoje i oni koji imaju jake kreativne i emotivne naboje, koje jedino kroz neku vrstu stvaranja mogu da isprazne, i time sebi koliko toliko olakšaju duhovno i emotivno stanje.
Isto tako, kako se meni čini, postoje i te dve neke osnovne vrste konzumenata muzike - onih kojima je to background za svakodnevne aktivnosti, ili podloga za veselje i "having a good time" momente; i oni kojima muzika takođe leči neke rane, nalaze identifikaciju, saosećanje sa autorom i obrnuto, pa i onih koje to samo po sebi inspiriše i motiviše da idu dalje kroz život i svakodnevne tuge i radosti.
S.A.R.S i Dubioza, ovde direktno prozvani "Skarodnjaci", definitivno mi se više čine kao pripadnici muzičkog biznisa kao takvi, iako se čini da su sebi i lično dodelili neku ulogu socialnog glasnika i nekog ko malko poziva na bunt a malko poziva na veselje i daju sebi za pravo da se igraju sa tim emocijama kod slušalaca. Delom zbog toga što to jest njihov načelni lični stav, a delom jer to ODLIČNO prodaje proizvod.
Tako da se cela ova diskusija ovde može svesti na to ko šta od toga razume i očekuje od muzike. LJudi koji isključivo cene besprekoran integritet autora, iskrenost i autentičnost u muzici, sigurno ionako imaju problem sa ova dva benda, dok ovi drugi, kojima ti bendovi pružaju zabavu pa i povremeno pražnjenje socijalnog bunta, imaju problem sa ismevanjem istih. Ne smemo na forumu zaboraviti i opšti stav da se uspeh jedino ne prašta na ovim prostorima, i onda forumske pobornike toga da se to ipak mora poštovati, bez kritike.
Lično, odavno sam iz glave izbio ideološke iluzije da se muzikom može zaista nešto socijalno promeniti, kao i politikom, te me sve ovo ne dotiče, i imam jako poštovanje i za ove mainstream Skarodnjake, koji su ipak dokazali da na ovim prostorima PUBLIKE IMA i spremna je da da i neki dinar-marku-kunu-euro, za nešto što im se dopada. A opet, ne osuđujem ovu dvojicu koji su ukazali na ciničan način "ko na parama spava, ne može da se probudi" što su to uradili, jer ionako već znam, ko što rekoh ranije, gomilu ljudi kojima se povraća od "Zašto, u ovoj vukojebini sam ja odrasto" ili "Sruši sistem il ga podrivaj".
Arthur
29-10-2013, 01:00 PM
i da, još sam smeo sa uma da se osvrnem na Bad Copy, koji je od počekta do kraja najobičnija zajebancija u pobudi, znači ne pretenduju da su ozbiljni, da kažu bilo šta i da se zauzmu za bilo šta, osim za "posle 10 pivo". To što nisu od početka etiketirani kao mainstream je samo posledica okolnosti u ovoj državi, i njihove počeste lascivnosti. Tako da mi tek onda ne smeta to što vikler radi aranžmane za pop zvezde, zarađuje pare na reklamama i brendingu, on se realno nikad i nije izdavao za "narodnog čoveka" koji nešto oće da kaže, promeni ili pomogne. On se od vajkada zajebava, i to dobro, pa kome se to više ili manje sviđa. A ispostavilo se da, bar sa Bed Kopijem, to dopire do najrazličitijih slojeva društva i tipova publike, te im za to mogu samo dubok naklon dati.
alavuk
29-10-2013, 08:12 PM
upravo tako marko , ali postali su na primer dosadni dubioza i sars ovde u skoplju ne meni vec ljudima okolo mene sa stalnim gostovanjima , gori su od van goga i od riblje corbe (njihove reci) ... pa ti onda skontaj koliko su vec u bgd-u/srbiji dosadni ... a za bed kopi , konacno neko lepo da ih skonta i napise na "papir" sami sebi su rekli da rade "comic rap" tj komicni rep ...
Cenim da je i Đorđu i ?eljku oba?ka do jaja da osete da su dobili neki fidbek, pa makar i odavle.
Znači znaju neku caku kako da privuku pa?nju, bar ovde na forumu, za razliku od ovih: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44589
awacs
30-10-2013, 03:29 PM
Lično, odavno sam iz glave izbio ideolo?ke iluzije da se muzikom mo?e zaista ne?to socijalno promeniti, kao i politikom, te me sve ovo ne dotiče, i imam jako po?tovanje i za ove mainstream Skarodnjake, koji su ipak dokazali da na ovim prostorima PUBLIKE IMA i spremna je da da i neki dinar-marku-kunu-euro, za ne?to ?to im se dopada. A opet, ne osuđujem ovu dvojicu koji su ukazali na ciničan način "ko na parama spava, ne mo?e da se probudi" ?to su to uradili, jer ionako već znam, ko ?to rekoh ranije, gomilu ljudi kojima se povraća od "Za?to, u ovoj vukojebini sam ja odrasto" ili "Sru?i sistem il ga podrivaj".
Kao ?to rekoh (ili bar nagovestih), i ja po?tujem sva?ta i kod jednih i drugih i trećih. Uzgred, Viklerovo gostovanje u serijalu Producenti na Studiju B je jedno od boljih, a meni lično i najzabavnije. Toplo preporučujem.
Kao ?to si i sam napisao, uspeh se ne pra?ta. I logično je da te kolege najvi?e pljuju. U suprotnom bi se kosmos izvrnuo ko čarapa.
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.